Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Megjegyzés: This feature may not be available in some browsers.
Tibi":ygbscza5 mondta:Mostmár kezd engem is érdekelni, hogy mi lett a TOZ 34-el. Remélem benne van, csak még senki nem talált egyet se.
Ácsi. A hagyományosan huzagolt csőnél nem jobb a poligonálisan huzagolt cső, inkább más. A poligonálisan huzagolt csőnek nagyobb az élettartama, de pontatlanabb is, tipikusan hadi és szolgálati célú lőfegyvereknél alkalmazzák, aki célba akar lőni az ne ilyet válasszon.Leoford":iaxhigpt mondta:Aztán itt van a fegyver ereje ami igazság szerint változhat igen csekély mértéket. A huzagolt csőnél jobb a poligonált cső/ez abban nyilvánul meg hogy nem huzagok vannak a csőben,hanem a cső kiképzése igen egyhén csavarodik hatszögletüen belül.pld:Jericho család.Persze a cső hossz isszámit de itt inkább a pontosság a fő irányadó.Hoszabb csőnél nagyobb a lövedék pontossága.
Itt csak annyit jegyeznék meg, hogy a játékban totál hibásan van ábrázolva az RPG gránát kilövés után, mivel a valóságban a rakétahajtás kevesebb ,mint két másodperc alatt megszűnik, itt meg végig ég a rakéta...Leoford":iaxhigpt mondta:Ne felejtkezzünk el a rakéta tipusú lövedékekről/RPG/amiknél a pontosságot a kilövés után kinyiló rakétaszárnyak adják.
A fegyvernek nincs ereje, hacsak nem az elsütő erőre gondoltál, de nyílván nem arra. A lövedéknek van ereje és ott is különböző energiákat különböztetünk meg, pl. csőtorkolati energia vagy lövedék energiája 100 méteren, stb.Leoford":iaxhigpt mondta:Na itt térnék rá a lőszer típusokra.A fegyverek ereje a legtöbb esetben a lövedék fajtájától a lőpor mennyiségétől és a löszer tipusától függ.
Meg hatszögletű csúcsú lövedék, hegyes üreges hegyű, szétnyíló köpenyes, nyomjelző, sőt, olyan is van aminek egy kis műanyag gömböcske van a hegye helyén, lásd "snowball" lövedékek. Több száz féle lövedék létezik ,egy ilyen felsorolásba kár belemenni. Továbbá a betöltött lőpor fajtája is igen sokat nyom a latba.Leoford":iaxhigpt mondta:A lőszer hüvelyének/az az a beletölthető lőpor mennyiségének / nagyságától növekedhet és álltalában növekszik is a lövedék kezdősebessége és becsapódási erelye.A lövedék tipusától füghet a becsapódási erő és a pontosság.Vannak feltartó erejű lövedékek/lapos fejű vagy expandálló/ és áthatoló/hegyes/ lövedékek.
Erről a fajta lövedékről sosem hallottam még, sajnos semmilyen szakirodalomban sem láttam megemlítve, neten is rákerestem de nem találtam semmit róla, nagyon megköszönném, ha írnál róla nekem valamit, jöhet privátban is.Leoford":iaxhigpt mondta:A feltartó erejű lövedékek pontossága és távolságba mért ölőhatása csökken viszont közelre letaglózó erejű.
Először is Brenneke, másrészt a "00"-s töltényekben nem 8, hanem minden esetben 8.4 mm-es antimonnal keményített ólomlövedék van, és nem is mindig 9 db, ez lőszer és gyártó függő is, buzgómócsingoskodásból utána is néztem egy néhánynak, a 12/70-es Rottweil Express töltény van 9 db-al megtöltve, a Federal 12/76 Magnum töltényét 15 db-al tölti, a 12/70-es Magnum 12 db-al, de a csúcs, a 12/89-es Magnum lőszer, amiben 18 db 8.4 milis golyóbis van!Leoford":iaxhigpt mondta:Valamilyen szinten ez megnyilvánul a sörétesnél ha távolabla slug/brenecke/ lőszerrel lősz közelre pedig 00-al/ebben a lőszerben 9 db 8 mm es sörét van amit el tudsz képzelni mit okoz rövid távon.
Tegyük fel, hogy kézifegyverek alatt csak a lőfegyvereket érted, kiváncsi vagyok mi volt a szakmád, hogy csaknem az összes lőfegyverrel dolgod volt, amit a kb. a 13. századtól gyártottak, ez nem kevesebb mint csekély néhány millió fajta lőfegyver, beleértve a prototípusokat is, amikből van, hogy csak 1-2 példány létezik és igencsak egyedi gyűjteményeket gazdagítnak, ha magánkézben vannak és nem valami gyártó titkos szobájában lelakatolva. Szal ez eléggé nagyzolós kijelentés, már megbocsáss, fizikai képtelenség amit állítasz, ha már 1-2 ezer különböző lőfegyverhez közöd volt, már nagyon nagyon jó vagy és én is csak álmodom ilyesmiről.Leoford":iaxhigpt mondta:Bocs valaha ez volt a szakmám és alkalmam volt szinte az összes ismert kézifegyvert és néhány nehézfegyvert kipróbálnom/köztük a Gepárd 1-2 magyar 12,7 es mesterlövészpuskát/
kick":3ytlbs0c mondta:Meg hatszögletű csúcsú lövedék, hegyes üreges hegyű, szétnyíló köpenyes, nyomjelző, sőt, olyan is van aminek egy kis műanyag gömböcske van a hegye helyén, lásd "snowball" lövedékek. Több száz féle lövedék létezik ,egy ilyen felsorolásba kár belemenni. Továbbá a betöltött lőpor fajtája is igen sokat nyom a latba.Leoford":3ytlbs0c mondta:A lőszer hüvelyének/az az a beletölthető lőpor mennyiségének / nagyságától növekedhet és álltalában növekszik is a lövedék kezdősebessége és becsapódási erelye.A lövedék tipusától füghet a becsapódási erő és a pontosság.Vannak feltartó erejű lövedékek/lapos fejű vagy expandálló/ és áthatoló/hegyes/ lövedékek.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.