Fegyverek

hispan

New Member
Csatlakozás
2006.06.23.
Üzenetek
13,102
Reakció pontszám
0
Hely
Budapest
Webhely
hispan.hu
Fegyverek az egyjátékos módban.

Ide lehet írni, ki hol milyen fegyvert talált, az mennyire jó, neki melyik a kedvence. Ha találok egy listát az összes fegyverről, szavazás is lesz.

Kedvenc gépkarabélyom az FN F2000-es, játékbeli nevét sajna nem tom, de valami hasonló. Eddig sajnos csak Chernobyl NPP-ben találtam rá, de ott sok helyen.
Kedvenc sniperem kettő van: Az egyik a VSS Vintorez, asszem a játékban Vintarnak hívják. Army Warhouse területen a freedom bázison van belőle meg prypiatban is sok helyen, főleg Monolith HQ környékén. Második kedvenc az LR-300-as Sniper kivitele, jelentősen le van lassítva a tűzgyorsasága az alap LR-300-hoz képest, viszont alapban van rajta optikai
irányzék, ami nem leszerelhető és nem leszerelhető a hangtompító sem. A játékban csak egyetlen egy van belőle, mert speciális fegyver, Army Warhouse északi területén egy merc vagy monolith kis táborban található meg egy satuba fogva. Érdekes, mert a HK G-36-osnak (a játékban g37-es, frenetikus) minden tulajdonásga jobb, pedig sokkal pontatlanabb, valamit eltoltak a srácok itt a tulajdonság értékeinek kijelzésénél. Amúgy utóbbi fegyver is igen jó darab, a második legjobb gépkarabély szerintem.

Aztán nehézfegyverek közül sztem egyértelműen az RG-6-os forgótáras gránátvető viszi a pálmát! Kis mobil tüzérségi eszköz, nagyon gyorsan lehet vele 6 gránátot kilőni és gyorsan is tölt újra, a Stalkerek igazi, hű utitársa veszélyes vidékeken :D Két helyen leltem még csak rá, mindkét hely Army Warhouse területén van, az egyik a freedom bázis, a másik meg a szellemfalucska. Mindkét helyen mellékelnek is még mellé gránátokat a közelben, asszem hatot vagy hetet kb. A többi fegyver sztem nem nagy szám ,talán még az AS Val-t és a Grozát említeném meg, mindketőből sok van Army warhouse után, de azon a terepen már átlagosnak minősül, a grozával jól lehet darálni közelről és integrált gránátvetős, ezért jó lehet valamire. Az AK-k sztem nagyon gyorsan feleslegessé válnak a játékban, már Rostokban lehet szerezni LR-300-ast ami sokkal jobb bármelyik AK fajtánál. A shotgunok is totál feleslegesek és az RPG is. A gauss rifle is jó lenne ,ha nem lőne ilyen lassan, a többi sniper meg sztem felejthető ,nehezek és rohadt ritka hozzájuk a lőszer. SIG 551-es és az L-85-ös gyengusz puska. Kedvenc pisztolyom a HK USP, főleg univerzális hangtompítóval felszerelve, csak ajánlani tudom, néha jól jöhet, ha nincs idő tárazni. Erős és pontos, sztem a legjobb pisztoly a játékban, de nem a legerősebb, az a Big Ben, de az meg pontatlan és nehéz.

Speciális fegyverek amikkel találkoztam eddig a játékban:
Sniper LR-300-as, már volt említve

Speciális L-85-ös: integrált hangtompítós, nagyon gyorsan lő, de nem szerettem bele, Army Warhouse-ban található meg egy magányos stalkernél akit 99%, hogy mire odaérsz pont akkor zabálnak meg a kutyák, vagy már meg is zabálták, közel van a freedombázishoz, egy kis faházikónál császkál fel és alá a dombokon, tulképpen fingom nincs mit csinál.

Speckó gyorstüzelő AK: Felejthető, az első 5.56x45-ös kaliberű fegyver már jobb nála, agropromban találtam ha jól emléxem, nem volt meg sokáig.

Speckó Fort-15-ös: A Fort12-es 15 lövetű kivitele, kezdetben nagyon jó pisztoly, a játék legelején találtam valahol, talán Garbage-ban. Aki a 9x18 mm-es makarov lőszer szerelmese, az találhat +p+ töltetűt belőle a RAD 100-as bár közelében lévő torony tetején, de nem túl sokat, viszont jó erős skuló.

Big Ben: Egy felturbózott Desert Eagle, semmi extra, sztem ratyi cucc.

Nyah, én ennyi speckó, egyedi fegyvert találtam, mindegyikből csak egy van a játékban elvileg, elképzelhető, hogy van több féle is, de sztem minden fegyver változatnak azért nincs.

Első speckó fegyver (sztem az agyorstüzelő ak) a Storming Obokan. Ez távcsővel+gránátvetővel kiegészítve pripjatyig elég volt.
btw én az egész játék alatt egyetlenegy hangtompítót sem találtam... :)

Én a TRs 301(asszem ez a neve) ezt szeretem a legjobban. egyébként gránátvetőt hol találok nem tudna valai segíteni melyik régióban találok??

Army Warehose központi épülete:

Ha barát vagy a Freedomnak asszem odadják, ha ellenség: rácsos ajtóról lakat lelő, kinyit, benn dobozok meg szekrények. Szekrények zárszerkezete szétgyaláz, kinyit. Ottvan egy alapból meg ott van hozzá 6 gránát is.

Örök hála!:D

egyébként csak egyet találok ott?

Sziasztok!

Hangtompitot hol lehet találni?
Az AK-ra való távcső miért nem megy rá a VLA ra?
Az AK ra valo granatvető miért nem megy rá az OBOKAN ra?
A satuból hogy szeded ki a fegyvert?

sok kérdeésem lenne...

ha valaku tudja a választ irja meg légyszi!
köszi

Hangtompitot le tudod szedni a fegyverekröl. Az AK távcsö nem kompatibilis a VLA val mert nem azonos a csavarmérete. Az AK gránátvetö azért nem megy az Obokan-ra,mert nem ugy képezték ki a fegyvert. A satubol a fegyvert ugy vesszed ki,hogy lassan tekered a satukart,és vigyázva hogy a fegyver ne essen le,kiemeled.

nekem nagyon nem akar tekeredni az satu...
+ a VLA ra van fellelhető távcső? és az OBOKÁNRA granatvető ha igen hol?
leszedhető hangtompitójú fegyvert nem találtam... csak AK74 U beépitettel és LA-85 beépitettel...

üdv

tényleg hangtompítót lelehet szedni eddig ezt nem is tudtam. én azt hittem nem lehet legalábbis a pisztolyról nem tudtam.

kick":3rzt7x6b mondta:
Speckó Fort-15-ös: A Fort12-es 15 lövetű kivitele, kezdetben nagyon jó pisztoly, a játék legelején találtam valahol, talán Garbage-ban. Aki a 9x18 mm-es makarov lőszer szerelmese, az találhat +p+ töltetűt belőle a RAD 100-as bár közelében lévő torony tetején, de nem túl sokat, viszont jó erős skuló.

A hidat örző katonák kapitányánál van.
Crayon":3rzt7x6b mondta:
Első speckó fegyver (sztem az agyorstüzelő ak) a Storming Obokan. Ez távcsővel+gránátvetővel kiegészítve pripjatyig elég volt.

Ezt nem tudod hol találtad? Ez nem a gyorstüzelű AK, az 74-es, nem Obokan.
Hangtopítós AK74U található a Garbage főnökénél.

Univerzális hangtompító Agropromban van, de csak akkor tudod felvenni, ha PDA is jelzi ;)

Nekem a gyorstüzelős AK/2-e sokáig megvolt asszem Yantarban még azt használtam a golyóálló zombikhoz lövés1

Sztem az jó fegyó és nem sűrűn jammelt.

pYura":29czn71q mondta:
kick":29czn71q mondta:

A hidat örző katonák kapitányánál van.
Crayon":29czn71q mondta:

Ezt nem tudod hol találtad? Ez nem a gyorstüzelű AK, az 74-es, nem Obokan.
Hangtopítós AK74U található a Garbage főnökénél.

Univerzális hangtompító Agropromban van, de csak akkor tudod felvenni, ha PDA is jelzi ;)

Akkor obokan, én kérek elnézést :)
Asszem még az agropromban vettem el egy főmuftitól (a helyi semmirekellők vezetője, ilyen szakállas szemüveges)

Hmm jó lesz, de azt is leírhatná hol lehet ilyeneket találni. Healing Berlit pl sehol nem láttam még :)

Kiriyama":1r1yet9k mondta:
Hangtompitot le tudod szedni a fegyverekröl.
A játékban a többségről nem. Csak az univerzális hangtompítót lehet leszedni, amit te is raksz fel. Satuból én meg úgy szedtem ki, hogy nyomtam egy "F"-et.

Mad Max":3906zdbc mondta:
hispan1":3906zdbc mondta:
Ha találok egy listát az összes fegyverről, szavazás is lesz.
SG-n egy srác gyűjtögeti a fegyverek, ruhák, miegymás listáját! Íme az oldala: http://maskim.fw.hu/
Még picit hiányos, hiányzik pl. a gauss rifle és az F2000-es is. Na meg a speckó fegyverek, amikről már írtam egy kicsit.

pYura":9bua9bfl mondta:
Hmm jó lesz, de azt is leírhatná hol lehet ilyeneket találni. Healing Berlit pl sehol nem láttam még :)

Healing Berlit Yantarban az elhagyatott ipar telepen a labortól északra találsz egy a kapu vonalában beljebb elhelyezkedő víszintesen fekvő katonánál :)

Részemről:

Makarov az katasztrófa, télleg csak a legelején jó amíg kutyákat meg pisztolyos banditákat kell gyilkolni. De lőszer van hozzá dögivel.

Fort 12 egész jó és lőszer van ehez is az elején jó sok! A Fort 15 ös sztem még jobb és szinte míg megnem találtam az USP-t ez volt a legjobb pisztoly.

P9 9mm-es : Elmegy-elmegy, nem rossz... amit jobban kedveltem az a P9-es 9x18-as lőszerre átalakított tipusa. Megbízható volt és volt skuló hozzá, pontosnak is nevezhetem :)

Hangtompítós csúzli :) : nem sokat tudtam kezdeni vele :S Mikor jó lett volna akkor pontatlan volt miközben egy 20 méterre lévő katonát lőttem vele fejbe. persze csak akartam de nem jött össze és az AGROPOMból midnenki rám rontott.

AK: Igazi öszvér! ha sok lőszer van hozzá szerintem nagyon király fegyver :) Azonos állapotában, tehát némi csík hiánnyal küzdve is kevesebbet Jamel mint a nyugati fegyverek. A kiegészítőkkel pedig a Zóna első feléhez a túlélésünket biztosító fegyvert találunk és használunk :) Persze a legjobb változata az Obokan.

MP5: Annyira nagy hatást nem tett rám. Közelre és gyengébb célok ellen halálos. Kiegészítőket nem lehet rá nagyon tenni, könnyű több lőszert tudunk pakolni hozzá de egy távolabbi tűzharchoz és erősebb ellenfelek ellen elégtelen.

Shotgunok: A duplacsövü is elmegy az elején könnyebb célpontok ellen jó közelre,nagyon közelre, de 6-7 lépésről már pontatlan mint állat. A SPAS 12 gyorsan tüzel de valahogy nem részesítettem előnybe a karabélyokhoz képest.

SR 300: nem rossz, kedvelem én is, könnyű és ACOG-al vagy a játékban SILURal (mind2 létezik de ez bizony külsőre ACOG belülről SILUR :) ) jó fegyver. Persze elég hamar elkezd jamelni és sokat. De szépen lehet vele osztani és pontos is. Nálam a G36 és az FN 2000 után valahol a 3. helyen helyezkedik el.

L85: nagy hatást nem gyakorolt rám, 28-nappal később feelinget adott meg nem esett ki belőle a tár de hatalmasnak nem mondhatnám, talán annyi hogy ezt is könny fogni és nem ugrál annyira el.

SIG: nagy hatást ez se tett rám :) Akurátusabban nem tudtam lőni vele :) és az irányzék is szerintem Bika nagy ( a valóságban elől lelehet hajtani és így egy kisebb célgömböt kapunk) emiatt kitakarja az ellenfeleket távolabról.

G36: ÓÓÓÓ :) Imádom :) Pontos,jó a tűzgyorsasága és rövid sorozatoknál nagyon szépeket lehet osztani vele. Persze amikor elkezdett koszolódni akkor már táranként kétszer JAMelt.... De rohadt jó :)

PAB 9 (vagy mi) Ez az a fegyver ami hangtompítós és 20 as tára van. A vintorez karabély változata. Sztem elég jó, persze bizonyos távon belül, ezt pedig kikell tapasztalni. De ha a cél t*két céloztam meg és nem spóroltam a lőszerrel a fejéig lekaszáltam szépen és ez tuti módszer a nehezebb páncélzatú emberkék ellen is :)

Mesterlövész puskák ( az SVD meg a Groza-ból átalakított) ahogy előttem is mondták, nehezek és kevés a lőszer hozzájuk de fejesekkel lehet szedni ezekkel...

Gaus rifle: Sztem jó, elég korrekt csak lőni kell vele és menekülni :)

Grozáról nem tudok nyilatkozni mert nem használtam nagyon, majd kipróbálom :) Vintorezről sem és sztem még elég sok fegyvert kihagytam.

Gránátok! Hasznosak tudnak lenni. Ha jó helyre dobod és mondjuk nyitányként akkor elég hasznos előjátékot tudnak szolgáltatni.

Kés:) Hát ez volt a végső menedékem és kellett párszor :) Mikor pl idegességembe ellövödlöztem minden lőszerem X18-ban mikor beszorultam és utána jöttem rá hogy a hülye gömböt kell lőni :) na akkor is késsel mentem a kommandósoknak neki és eléggé félholtan de megcsináltam :)

A "Storming Obokan" egy küldetés célpontja, amit a bárban támaszkodó egyik emberke ad. A fegyver "Death Valley"-ban található, ha jól emlékszem az ottani bázis az X16 ? Gránátvető biztos van rajta, a hangtompító passz.
Az ugyanitt lévő "főmufti" (akit a bejáratnál lévő és a kiszabadított Duty-s emberke utál) szobájában találtam távcsövet először, de nem sikerült semmire sem feltekernem.

A "Big Ben"-t (szerintem is 100% Desert Eagle) először a lezuhant tudóshelikopter melletti alagútban találhatjuk meg egy kissé elrejtett stash-ben. Vigyázva kell beugrálnunk az anomáliák között.

Vissza
Top Alul