Első benyomások

Én is úgy értettem...mind1 a stalker meg jó játék és ez a lényeg(elején én is volt hogy kicsit untam, meg én se így képzeltem el, de így se rossz)...amúgy én se tudom hogy min vitázunk :D

TakiHUN":mtjdrrrm mondta:
Hát nem tudom...a nagyon sok pénz megadja ugyan a lehetőséget, de venni sehol nem tudsz! Gondolok én: elején fegyverek...sehol semmi, küszködök a szutyok nato lőszeres ak-val, és barban találtam egy hullát(hogy hogy kerűlt oda az rejtély...és sajnos ez egyedi véletlen dolog ami jónak jó, de a következő nekifutásnál nem lessz ilyen tuning fegyóm)...egy "Thunder" 5,45 volt nála...ebbe mint látszik az a tuning hogy mint később kiderűlt számomra(mert ilyen fegyvert tuningolatlanúl előszőr army warehouseban néztem meg) az alap 9mm-es lőszerrel tuzel, ez meg 5,45össel amiből meg van annyi mint a szemét...és a bulpupp elrendezés miatt jóval pontosabb mint az ak-k...

És te fejlődésrőlbeszéltél, és rpg-ken meg a többi szerepszutyokban ugye úgy fejlődsz hogy pontokat szerzel és monjuk 1000 pont után fejlődsz valamiben(ha nem is írja ki a játék de ilyen általában az összes...x lövés leadása után fejlődsz: pontosabban lősz...mint az SA-ban)...bár annyira nem vagyok otthon az RPG-k meg egyéb retek játékok világában...

Ilyen MMO-t ezért nem szabad csinálni. Ha a STALKERből is készül egyszer annak sem szabad ennyire szintezősnek lennie.Tegyük fel: mindenki 60as szintű célzó a szerveren, odamegy a novice olyan csíterérzete lesz, hogy csak na. Lásd: WAR3CS.
Ha már MMO-t akarnak belőle vegyék példának a Huxley-t. Bérelhető lakásokkal és szintfüggő fegyverzettel. Abban lenne balansz legalább...
(na de off off)

De vazze, rohadtul nem értem, hogy az emberek mit problémáznak azon, hogy sok a pénzük és nem bírják elkölteni. A stalkerek pénzt keresni mennek a zónában, ez nem jelenti azt, hogy ott is akarják elkölteni! Nem hobbiból vannak ott, te sem a munkahelyed büféjében akarod elkölteni az összes lóvédat! Spórolnak, hogy majd a rendes világban megvegyék azt, amire vágynak...házat, kocsit, kölyök iskoláztatását. Csak én gondolok bele a dologba egyedül? :roll:

pYura":1it4wqwx mondta:
Korrekt vélemény eljen
JannusQ":1it4wqwx mondta:
kifejtenéd bővebben, ha megkérlek rá ?

Csak próbáltam elejét venni, hogy valaki belekössön a kritikádba :) Valahol én is csalódott vagyok egy picit, mert másra számítottam, mint amilyen a teljes lett. Szerencsére a modok még vissza tudják hozni a régi dicsfényt, de ehhez még idő kell :roll:

kick":ns93ague mondta:
De vazze, rohadtul nem értem, hogy az emberek mit problémáznak azon, hogy sok a pénzük és nem bírják elkölteni. A stalkerek pénzt keresni mennek a zónában, ez nem jelenti azt, hogy ott is akarják elkölteni! Nem hobbiból vannak ott, te sem a munkahelyed büféjében akarod elkölteni az összes lóvédat! Spórolnak, hogy majd a rendes világban megvegyék azt, amire vágynak...házat, kocsit, kölyök iskoláztatását. Csak én gondolok bele a dologba egyedül? :roll:
Jó persze logikus. Ezzel én is teljesen kiegyeznék ah megkeresett rubeljeimet valameik bank kattintásra átváltaná modjuk igazira... utánan meg dollárba... ;-)

Akinek gndja van a pénzzel, az vegyen a barkeeptől pár Stalker Suitot, dugja el egy rejtekhelyre (van a bár mellett is) vagy dobja el még a bárban hátha valaki elcsórja és szépen elfogy a lóvé :!:

A minap bekapcsoltam a tévét és valami gamer.tv ment. Tesztelték a staker-t is és elég lehangoló eredményre jutottak. Azt mondták, hogy idegesíti őket az evés és a gyógyítás, hozzá tették még, hogy ez egy unalmas tucat fps. Ötös skálán hármast adtak rá....hát nem kötelező játszaniuk vele.

R-pee":1rnxtwcq mondta:
A minap bekapcsoltam a tévét és valami gamer.tv ment. Tesztelték a staker-t is és elég lehangoló eredményre jutottak. Azt mondták, hogy idegesíti őket az evés és a gyógyítás, hozzá tették még, hogy ez egy unalmas tucat fps. Ötös skálán hármast adtak rá....hát nem kötelező játszaniuk vele.

Mit vársz a gémsz@rtól? Azokon a játékokon, amiken godolkodni kell, és nem a "megyeklövökbummheccsát" azt lehúzzák. Az nekik nem ok.

Tibi":fd5yvj7v mondta:
Akinek gndja van a pénzzel, az vegyen a barkeeptől pár Stalker Suitot, dugja el egy rejtekhelyre (van a bár mellett is) vagy dobja el még a bárban hátha valaki elcsórja és szépen elfogy a lóvé :!:

Jobb, ha megveszed, majd rögtön eladod. akkor újra megveheted, és eladhatod, mert ott a készletében. simán elbukható így a fölös lé. Én pl. vettem vagy két rekesz vodkát, és benyakaltam. :lol:

Nem kötelező nézni az idegesítő műsorukat. Nem ők az etalon, le kell szarni a hozzá nem értő értékelésüket. Szubjektív, mint mindenki másé.

syn7h37ic":27k85ep9 mondta:
R-pee":27k85ep9 mondta:

Mit vársz a gémsz@rtól? Azokon a játékokon, amiken godolkodni kell, és nem a "megyeklövökbummheccsát" azt lehúzzák. Az nekik nem ok.

Az elb@szott gamer.tv-ről van szó nem a gamestarról. Azért van egy kis különbség...

Hát eljutottam oda, hogy írhatok az első benyomásaimról.
A legfontosabb: Hogy kell kijutni a kereskedőtől? ... :-D Csak vicceltem. Bocsánat, nem hagyhattam ki.
Hosszú várakozás után (az új gépemre vártam) nagyon izgatottan vágtam bele a játékba. Kicsit még akad az öregecske vinyó miatt. :-(
GRAFIKA:
Szerintem szép. Kifejezetten szép. A fénytörések, az árnyék hatások, a megjelenítések, a fák, bokrok, a környezet is tetszik. Jól megteremti és fenntartja a hangulatot.
JÁTÉKÉLMÉNY:
Ha nem akadna a fentebb taglalt problémák miatt, nagyon élvezném, de ez nem kifejezetten a játék számlájára írható. Elég lassan haladok vele, mert minden szereplővel beszélek, meghallgatom az élettörténetüket, körbenézek az épületekben, a terepen, mert élvezem, és bele tudom élni magam a dologba. Óriási volt, mikor besétáltam egy elhagyatott épületbe, és az egyik sarokból nekem rontott egy Flesh. Én hirtelen megriadva menekülőre fogtam a dolgot, és ketten két irányba futottunk. Én még sétálgattam egy kicsit a környéken, de fél szemmel figyeltem a "kis lényt", és mikor én már odébb álltam, ő visszatért korábbi lakhelyére. :-)
Élmény nézni, ahogy a banditák viaskodnak a rájuk törő vak kutyákkal. Én ilyenkor távolról gyönyörködöm haláltusájukban. Végre mégegy játék, ahol elmenekülhetsz, ha nem akarsz konfrontációt. Nem követ az AI kilómétereken át. (a másikat OFF miatt nem ecsetelném)
AMI NEM TETSZETT:
A kutyába kell 3 fejlövés, a disznóba, Fleshbe elég egy. Ezt kicsit furcsának találtam.
Néha az ellenfél átjár a falon, pedig hús-vér bandita.
Néha elbénázom, és nem figyelek mindenhova, ezért legyaknak.
AMI TETSZETT:
Néha elbénázom, és nem figyelek mindenhova, ezért legyaknak. :-) Használni kell a fejem. Kicsit elszoktam már ettől egy játékban.
A hangulat lebilincselő.
Az akasztott csontváz a "gazdasági udvaron", ahol Nimble-t kell kimenteni.

ÖSSZEGEZVE:
10-es skálán 9. Csak azért nem 10, mert azt csak egyszer adtam játéknak. :-)

és melyiknek adtad?
No de én:
Hát egyszer már aszt hiszem irtam de ujra irnom kell mert akkor nem sokat láttam most tapasztaltabb vagyok:
JÓ...NAGYON JÓ. Elsőre még nagyon sz@r grafival ment csak nagyon lassan igy ronda is volt meg sz.r is. De most a MOD Float32 lehetőséget adott hogy megcsodáljam szép grafikon is és naggyon jó. Az AI-ról a legjobb pillanataiban olyan helyzeteket mondhatok: -egyszuer a bár elött vagy 8 kutya nekem rontott és körbe fogtak minden honnan támadtak és nem tutam jól elfutni se. Amikor shotival leterítettem egyet akkor a többi szétszéledt azthittem elmenekülnek de az egyik hátulról megtámadott és a többi is jött vissza. - Egy banditát löttem bőszen az is vissza rám és egyszer csak azt érzem hogy valaki hátba szúr. hát nem feltartott amig a másik mögém került?
Tovább: A tájak részletessége nagyon jó és én örülök hogy nincs kocsi mert szerintem akkor nem is néztük volna meg úgy ezeket mint igy.(és mennyivel gyorsabban vége is lenne). Az időjárás szintén jó pedig én általában utálom ha esik az eső a játékban de a villámlás annyira de annyira jó lett hogy elnéztem...
és akkor ami tetszik:
-MINDEN(kivéve alább)
ami nem:
-a BUG-ok miatt fellépő zavarok...
-illetve a karakterek járásán azért az idő már csiszolt a Stalkerben néha nagyon bénán mozognak az emberek.
Összeségében 97%(BUG-ok és kihagyások miatt a -3%)

Hy !

Pozitívum számomra, hogy a játék színtere nagyon jó, izgalmas, a grafika is tetszik.
Inkább irom a negatívumokat, lehet segítséget is kapok !

1. miután meghalok a pályán nem tudom rögtön a quiksave-et betölteni, csak úgy ,ha sima save-t töltök be, majd onnan quit game, és quiksave töltése.
2. a fegyverhasználat is gázos számomra, mivel az ellenfelek eldobott fegyvereit lehet fölvenni, amiből csak a töltényekre lenne szükség.
Fölösleges időtöltés unload-olni a fegyvereket és eldobni....
3. a fegyverváltáshoz is be kell lépni az inventory-ba , ami megint gáz, mivel volt hogy egy láthatatlan szörny üldözött, mikor kilöttem rá az összes tárat, fegyvert kellett váltanom, így azt nem tehettem meg menekülés közben...
Most éppen az első föld alatti résznél vagyok, ahol a sok ellenfél lekaszabolásához irreálisan sok töltény kell (gépfegyver, akár 2 tár is),
Valami mellényt sem sikerült még szereznem, de nagyon kellene, mert így nem tudok tovább jutni mikor a föld alatti résznél 5-8 ellenfél tart felém....
Lehet én nem csinálok jól valamit.
Választ várok !!

üdv

na némelyiknél tudok segíteni. Például az inventoryt futás közben is menyithatod. Az ellenfeleket kitudod "zsebelni" náluk is van töltény. de ha nem akkor is csak fegyverből kiszeded ha nem üldöznek akkor nem probléma. stalker ruhát a játék elején Cordonban tudsz szerzni. Felmászol annak a háznak a peremére ahol van létra(ott ál Wolf) és a peremről felmsázol aztán átugrasz a következő házra és ha bekukkantasz minden lyukon akkor meg kell találnod egy dobozt amit ha szétlősz voilá benne van... quiksave-t nem használok szóval nem tok segíteni. Ments normális mentéssel. :D

elsőre nagyon jó volt persze mert új az egész, de harmadjára már annyira nem poén mert tudom mit kell csinálni, meg mi hol van stb, viszont így újabb kis dolgokat keresek-találok szóval nem olyan unalmas azért :)

cirkus":3njzaow6 mondta:
Hy !
Fölösleges időtöltés unload-olni a fegyvereket és eldobni....
Pedig szerinntem éppen ez is a feeling közé tartozik, pont jól van megcsinálva hogy bajlódni kell a cuccokkal. Nem értelek!

A money endinget kaptam és nagyon csalódott lettem. Aki a true endingeket kapta az hogy csinálta? Csak a Strelok üggyel foglakozott és nem csinált melékküldiket?

Vissza
Top Alul