Első benyomások

kick":1d8wqylr mondta:
Ez false ending. Ebből van még 4 és van 2 true ending is.
De tök ugyanaz mint a filmben a szoba ahol a kimondott kívánságok teljesülnek.De hogy miért lett fehér a szeme arra még nem jöttem rá,majd eggyel nagyobb szinten megpróbálok minden küldit megcsinálni, a mostani végigjátszásomnál kb úgy 6-ot nem csináltam meg vagy buktam el.Igen tetszett a játék, készül a Stalker történetem is. Grafikája igen szép,története is,egyszerűen minden. Fikázhatja divatból akárki, szerintem ez lesz az Év Játéka 2007-ben!

Azért lett fehér a szeme, mert megvakult, ebben semmi pozitív nincs, mit hittél, mi lett a szemével? Azt kívánta, hogy tűnjön el a zóna, erre az ő szeme elől tűnt el ,de minden más is. Ha igazi befejezést akarsz, akkor nem szabad elmenni a monolithoz. A filmben sem kívántak semmit a szobától.

Elég lesz 1 topikba beírni 1 ugyanazon hsz-t. - pYura

Beírnám akkor a technikai tapasztalataimat is.

Az említett durva bugok közül egyel sem találkoztam :)
Gondolok azokra hogy egyfolytában fagyás, felszín alá beesés (ilyenem volt a boiling pointban). Egyszer állt meg a játék és csak a reset segített, egyszer meg kilépett desktopra és ennyi volt a durva hiba.

Gépem: ASUS M2N-E nForce 570 Ultra + AMD Athlon X2 3600+ (AM2) + nVidia Gef 7600GT 256Mb + 1Gb Kingston 800Mhz DDR2 RAM (vinyó 160-as Western SATA II)
A játék így fut nekem tökéletesen: minden effekt fullra húzva, 1024x768-ban 16x AF be, AA ki (úgyse támogatja még a program) kb 40 fps-t produkál konstans. Valamiért a tűz feletti meleg levegő imitációs effekt lagoltatja a játékot, de 1024x768-ban nem észrevehető mértékben.

A grafikára csak jót tudok mondani, iszonyatosan szép a játék, még ha távcsővel nézek jó messzire akkor is, a normal map-ektől pedig egyenesen el vagyok ájulva.

Tudom hogy nem lehet midenkinek ilyen gépe, én is vért sírtam mire összejött rá a pénz, de most hogy stalker is van mindenképpen megérte!

Üdv mindenkinek!A játék így elsőre nagyon tetszik, viszont ami baromira zavar az-az hogy kihagyták belőle a járműveket.

Mod-B0x topikban most linkeltem a járműves modot. Elvileg egy helyre lepakol egy csomó járgány és vezethetők is. Azért még érdemes várni vele, hogy kiforrja magát :wink:

Eddig nem hiányoztak a járművek, de most hogy láttam a youtube-os videót, nagyon pöpec lesz ha megmodolják!!!

(mert gondolom ami most van az csak előszedi a benne hagyott kódot)

ezt lehet hogy nem ide kéne írni de

[2007. április 07. @ 09:47 - Alwares]
A többéves csúszás ellenére, a STALKER viszonylag nagy sikereket ért el. A napokban viszont pár kutakodó felhasználó vagy inkább hacker megnyitotta a játék fájljait és meglepő dolgokat találtak bennük. A STALKER bizony egyes elemeiben a Doom 3 és a Half Life 2 fájljait használja.

Ez leginkább a fényforrások, a víz és még néhány grafikai elem textúráira vonatkozik, amik még fájlneveikben is egy-az-egyben ugyanazok, mint a Doom 3-ban és a Half Life 2-ben. Ezt bizonyította képekkel is egy michi.be nevű felhasználó a Mapcore fórumain. Az ügyet egyelőre csak az id Software kommentálta, akik jelenleg teljes mértékben a Quake Wars munkálataival vannak elfoglalva és nincsen idejük a kivizsgálásra. Viszont ha a GSC játéka tényleg az ő fájljaikat használja, arról ők is csak most értesülnek első ízben, és elképzelhető, hogy a későbbiekben jogi útra terelik a témát.

(forrás gamestar.hu)
:cry:

Hááát. Nem vagyok feltétlen meggyőzve. A víz textura valóban nagyon egybevág. Hát nem tudom. Majd kiderül ez a későbbiekben. Aztán lehet, hogy ezek a texturák mind a netről letölthető nyílt forrású texturák prugramozók munkájának megkönnyítésére. :-D

jim67":2ymarmip mondta:
ezt lehet hogy nem ide kéne írni de

[2007. április 07. @ 09:47 - Alwares]
A többéves csúszás ellenére, a STALKER viszonylag nagy sikereket ért el. A napokban viszont pár kutakodó felhasználó vagy inkább hacker megnyitotta a játék fájljait és meglepő dolgokat találtak bennük. A STALKER bizony egyes elemeiben a Doom 3 és a Half Life 2 fájljait használja.

Ez leginkább a fényforrások, a víz és még néhány grafikai elem textúráira vonatkozik, amik még fájlneveikben is egy-az-egyben ugyanazok, mint a Doom 3-ban és a Half Life 2-ben. Ezt bizonyította képekkel is egy michi.be nevű felhasználó a Mapcore fórumain. Az ügyet egyelőre csak az id Software kommentálta, akik jelenleg teljes mértékben a Quake Wars munkálataival vannak elfoglalva és nincsen idejük a kivizsgálásra. Viszont ha a GSC játéka tényleg az ő fájljaikat használja, arról ők is csak most értesülnek első ízben, és elképzelhető, hogy a későbbiekben jogi útra terelik a témát.

(forrás gamestar.hu)
:cry:
én is pont most olvastam a hírt,és leakartam írni...megelőztél :)

Ez a hír nem április 1-ei egész véletlenül?

Amúgy felét nem kell elhinni. Megy a rosszmájúskodás.
Meg mi az, hogy "meghekkelte"?
Van egy adott tömörítési technológia, van hozzá be- kitömörítő függvény. Valaki visszafejtette a kitömörítőt és írt hozzá egy unpackert. Wow.

Nem akarom lenézni,lehordani a GS híreit, de ez...

Kicsit elgondolkodtam ezen. A Mafia és az Operation Flashpoint című játékban is voltak ilyen texturák. Akkor most ki lop kitől? :-)

Sziasztok!

Én teljesen újonc vagyok, most kezdtem el a játékot - na jó, egy-két küldetést megcsináltam már, de az lófütty -, s volna egy láma kérdésem.

Hogy lehet ebben a játékban load-olni??:roll:

Akárhogy keresem, a control config-ban sem save, sem load nem definiálható. A quicksave-et játék közben megtaláltam teljesen véletlenül - nálam F6, bár hogy miért pont az, azt nem tudom, mert a config szerint ott valami vote-nak kéne lennie -, loadolni viszont már nem tudok, csak ha teljesen kilépek windows-ba, ami kissé erősen bosszantó. :x Tud esetleg erre valaki megoldást?

Egyébként nagyon hangulatos cucc, előtte összeolvastam Csernobil múltjáról pár dolgot, amit nem tudtam eddig - így elégé hátborzongató a játék. Tetszik a grafika is, nálam full részletességen megy, és egyelőre nincs hiányérzetem.

Az Utolsó Európai":1wgn3l8h mondta:
Sziasztok!

Én teljesen újonc vagyok, most kezdtem el a játékot - na jó, egy-két küldetést megcsináltam már, de az lófütty -, s volna egy láma kérdésem.

Akárhogy keresem, a control config-ban sem save, sem load nem definiálható. A quicksave-et játék közben megtaláltam teljesen véletlenül - nálam F6, bár hogy miért pont az, azt nem tudom, mert a config szerint ott valami vote-nak kéne lennie -, loadolni viszont már nem tudok, csak ha teljesen kilépek windows-ba, ami kissé erősen bosszantó. :x Tud esetleg erre valaki megoldást?

Egyébként nagyon hangulatos cucc, előtte összeolvastam Csernobil múltjáról pár dolgot, amit nem tudtam eddig - így elégé hátborzongató a játék. Tetszik a grafika is, nálam full részletességen megy, és egyelőre nincs hiányérzetem.
Én át tudtam állítani a quick load/quick save opciót.

Az Utolsó Európai":1glbt73x mondta:
Sziasztok!

bind quick_save kF6
bind quick_load kF7
ez az alap.
Bármire átteheted aminek tudod a nevét. (pl.: bind quick_save kB <-ezentúl aB betű lesz a quickload.)
Ezeket vagy belírod a user.ltx-edbe (kényelmesebb) vagy minden játékindításkor bepötyögöd a konzolba.

Köszönöm a segítséget.

A gondom, hogy nálam az F7 egyszerűen nem működik, nem csinál semmit. A menüből sem tudok load-olni, csak ha kiléptem-beléptem. User.ltx file-t pedig én nem találok a stalker könyvtárban. :(

Amúgy három katona lövöldözni kezdett rám, egyet megfektettem, a másik kettő eltűnt, most nagy szarban vagyok? :D

Lehet, hogy bepánikoltak tőled. :-D
De ne vegyél rá mérget, hogy nem akarnak bekeríteni. ;-)

Vissza
Top Alul