Gondoltam 5-6 óra játékidő után leírom én is a véleményem:
Grafika: mivel nincs egy atomerőművem, nem olyan szép mint a képeken vagy néhány videóban. Az Oblivion szebben néz ki a gépemen, mint a Stalker, de annak kevesebb is a gépigénye. Azért így is nagyon tetszik és ha lesz új gép akkor meg igazán szép lesz.
Hangulat: Hát az nagyon ott van, alig lehet abbahagyni. Eddig egy játék hangulata sem fogott meg így.
Mesterséges intelligencia, harcok: Stalker fokozaton játszok és a gép nagyon okos. Persze a mutánsok nem sok vizet zavarnak. De amit a banditák művelnek az már félelmetes. Összedolgoznak, bekerítenek, nagyon taktikusak. Tegnap a Garbage-ig jutottam el. Segítettem a roncstelepen egy Bes nevű Stalkernek és embereinek, banditák támadását kellett visszaverni. Ez sikerült is, nem is vesztettünk embert. A harc után odamentem Beshez beszélgetni. Kérdezgetem a Garbage-i helyzetről, amikor egyszer csak ránk lőnek. Újabb banditacsapat támadt, jöttek minden irányból, elszabadult a pokol. Best és szinte az összes Stalkert megölték, egy sebesült maradt akit meggyógyítottam. Engem is megizzasztottak, volt hogy ketten fedezékből lőttek, másik kettő pedig bekerített 2 oldalról. A végén azért én győztem, de kemény menet volt.
Ami nem tetszett / amit hiányolok: Sokat kell gyalogolni Garbage-ból a Cordon-i traderhez, és ez legtöbbször unalmas. Jön 2 kutya és lelövöm őket- semmi más érdekes nem történik. Lehetne olyan mint az Oblivionban, hogy egyik helyről a másikra elutazhatsz a térképen is. Nem kell gyalogolnod, de a játékban eltelik bizonyos idő.
Akkor hiányolom, hogy nem látszik a sebzés az ellenségen. Nem muszály persze Soldier of Fortune 2 féle vérfürdőnek lennie. Szerintem a FarCry-t biztos sokan ismeritek, na egy olyan szintű sebzésábrázolás lehetne benne. Idegesít, hogy messziről lelövök egy banditát, odamegyek a hullához és nem tudom hogy hol találtam el. Kilövöm a fél tárat, és nem tudom, hogy mennyi talált célba. ( A sebzést amúgy szerintem előbb-utóbb biztos orvosolja majd egy mod.)
Hát más negatívum számomra nincs is. Véleményem szerint a Stalker nagyszerű játék, igazi remekmű.