Első benyomások

Kapsz egy bizonyos fegyvert és megkell az ellent ölnöd egy raktárban( az összes cuccod elveszik)

És ha megölöm, visszakapok mindent meg még a pénzt is, ami jár érte? Ez egész jól hangzik---

jajaja csak nekem már annyi zsém van hogy hagytam az arénát jó lenne egy ilyen mod, ami lecsökkentené a pénz szerzés lehetőségét

Viszont ha sérülsz, akkor miután vége a küzdelemnek sérülten is mész ki ,szal ajánlott visszatápolni az életet a következő menet előtt. Amúgy sztem jó móka végigvinni az arénát, az uccsó előtti szint baromi nehéz volt nekem, kb. hatodszorra sikerült, de az uccsó küzdelem inkább csak mókás, elsőre megcsináltam full élettel :D Picit Mad Maxes a dolog amúgy szvsz :)

Élmények: Egyelőre easy-n fedezgetem fel már lassan egy hete. :) Hálisten előbb nekiállhattam a net jóvoltából, de már szombat óta itt figyel az eredeti példány! :D
Tetszik, és még szinte minimum graffal is kipróbáltam.. a hangulatból nem veszít úgy sem. Persze azért a parallax mappolt domborműveket megvilágító lámpák, villámok, árnyékok hatása csudajó! Az AI néha halálra ilyeszt mögém lopózva, úgyhogy mióta megvan a távcső a puskára, azóta csak messziről fejlövésekkel operálok. :) De nem mindenhol működik természetesen.
Néha úgy érzem, rossz oldalra sikerült állnom, de nem gáz nagyon. :D
Az éjszakai beszélgetések a tűz körül nagyon meghatóak, kár hogy a "mutáns", "anomália" és hasonló szavakon kívül gőzöm nincs miről van szó! 8)
Oh és.. nálatok is ugyanazon az oldalon nyugszik le a nap, ahonnan felkel? ;)

Tibi":11sps9it mondta:
Egyébként a pénznek is lehetne súlya nem? Az se levegőből van és ha sok lenne akkor el lehetne dobálni és nem lennének ilyen gondok :D :D .

Miért és az Artifact -ok? A zsákban van súlya az övön meg már nincs...vicces! Vagy mégsem? :?

Na én is megvettem múlt szerdán az eredetit és remegve ültem a gép elé :) 2002-2003 óta várom és mindig modntma hogy kifog jönni :)

Elsőre élveztem, bár a vége az nem tetszik.....jobban kiakartam élvezni a szarkofágot. Hiányoltam a sniper fegyvereket, a vintorezt pl nem is láttam csak az introban. A járművek is nagyon hiányoztak, összeszedtem 100 000 rubelt egy jó kis Ladára vagy bármire aztán hoppon maradtam, nem voltam uptodate :S . A frakciók székhelyeit hiányoltam még, van a duty meg a noob hq és kész :) Szóval nem lehet oldalakra állni, pedig úgy elmennék military STALKERnek :)

Azonban, mégis adott egy olyan élményt, hogy leültem játszani és nem végig akartam rusholni vagy kiírtani mindent, hanem egyszerűen elvoltam a zónában! No most újra kezdtemés minden külön feladatot megcsinálok, illetve szépen kiélvezek és felderítek minden helyszínt. Az meg hogy pár friendlynek átvágom a torkát :) Hát istenem benne van :)

Keveslem a mutánsokat. Megöltem 700 embert és kb 100 mutánst. Ebből is max 4 blood sucker volt illetve 2 controller. Dwarfal meg giant rat-el nem is találkoztam!!! RPG-t se kelett használnom.

Azonban mégis tetszik és újra kezdtem ugye :) És most mennem kell :)

Részemről örülök, hogy több az ember, mint a mutáns. Nem lett zombihentelés az egészből, mint pl FarCry-nál... Mondhatnám azt, hogy az egész irreális környezetben van, de magához képest reális lett a game...

RPG-t valóban nem kell használni (miért kéne, nem jönnek ellened tankkal), Vintorezt én elég sok helyen találtam, army warhouseban is van már, Pripyatban is a Monolithosok bázisán legalább 3-4-et. Járművek nincsenek, dwarfok sincsenek, patkányokból egy élő példányt láttam yantarban és egy halottat wild territoryban és egy csomó szellemváltozatot. Miután kikapcsolod a brain scorcher tornyokat akkor ne indulj el egyből pripyatba, gondolom ezt tetted, hanem menj nyugodtan vissza. Picit átrendeződik a környék, nekem pl. yantart ellepték a zombik és legalább 3 controllert kinyírtam, army warhosueban is járkáltak a controllerek + a szellemfaluban csak úgy nyüzsögtek a bloodsuckerek, de az írásodból ítélve egyáltalán nem jártál ott, hiszen a freedom bázist sem ismered (legalábbis simán kihagytad a felsorolásból, sőt, monolith HQ is van Prypiatban) és onnan kapsz bloodsucker írtó küldetést, mármint a Freedom bázison. Nekem veteránon csak az agroprom alagútban volt legalább 6 bloodsucker, akik ráadásul újraélednek egy bizonyos idő elteltével, szal ha nagyon hiányolod a mutánsokat, akkor ne rohanj végig a sztorin, mert úgy naná, hogy kevés van. Szarkofágot és környékét is jobban fel lehet fedezni, ha true endinget csinálsz, gondolom false ending sikerült, no para, mindenki olyat csinál elsőre, rohan a monolithoz, pedig nem szabad :) Amúgy az sztem meg tök természetes, hogy több ember van, mint mutáns, a logika is ezt diktálja.

Morthel":3ah8tu0e mondta:
Tibi":3ah8tu0e mondta:
Egyébként a pénznek is lehetne súlya nem? Az se levegőből van és ha sok lenne akkor el lehetne dobálni és nem lennének ilyen gondok :D :D .

Miért és az Artifact -ok? A zsákban van súlya az övön meg már nincs...vicces! Vagy mégsem? :?

Igen és a köteszerek súly is eltűnik, pedig azt is magadra tekered nyelv1

Üdv Stalkerek!

Amikor először megláttam a játékot egy barátom gépén... már tudtam, hogy sok álmatlan éjszakát fogok vele tölteni egyszer... 8)
Az intrót és az első képsorokat követően az érzés ami elfogott valahol az Oblivion játékra emlékeztetett... talán azért, mert ő volt az előző nagy "falat" ami hatalmas nyílt világban zajlódott.... persze két eltérő stílus, azonosak abban, hogy mindkettőre több időt kell (lehet) szánni... és ha valakit tényleg érdekel részleteiben is a történet, és nem akar végigrohanni rajta... akkor szerintem érdemes is.
Közel egy órás ismerkedés után már a Half Life, Deus Ex és más frenetikus játékok kellemes emlékét is visszahozta.... kíváncsi leszek majd milyen érzést vált ki egy végigjátszás, vagy többféle befejezéses végigjátszás után...
Ugyan csak a külső világba volt szerencsém csekély betekintést nyerni, ez is elég volt ahhoz, hogy meggyőzzön a programozók tehetségéről! Gratulálok nekik! Izgatottan várom az első személyes élményeket saját gépemről, amikor majd kiráz a hideg ha valami felmordul a "hátam mögött" egy sikátorban bóklászva... :D Sajnos az első jelzés, hogy korszerűsítenem kell a gépem.... már a vizuális megjelenítéseknél fogadott... Bizonyos részletek és effektek megjelenítéséhez melyekről nem szeretnék lemondani be kell ruháznom egy újgenerációs grafkártyába...
A másik dolog amiért később szeretnék a játékhoz kezdeni, hogy megvárom az első javítócsomagokat amiket kiadnak majd hozzá.
Jótanács azoknak akik technikai v. sebesség gondokkal küzdködnek: -telepítsék a legfrissebb grafikus, hangkártya driverek mellett még a directx februári csomagját is... és gyakran hasznos dolog, ha kilépnek a háttérben futó alkalmazásokból mielőtt a játékhoz kezdenek, továbbá lefuttattok egy kémprogramírtót, hogy azok a programok se terheljék fölöslegesen a gépet...! Sok sikert és jó kalandozást! NWD :D

kick":3flzn2il mondta:
RPG-t valóban nem kell használni (miért kéne, nem jönnek ellened tankkal), Vintorezt én elég sok helyen találtam, army warhouseban is van már, Pripyatban is a Monolithosok bázisán legalább 3-4-et. Járművek nincsenek, dwarfok sincsenek, patkányokból egy élő példányt láttam yantarban és egy halottat wild territoryban és egy csomó szellemváltozatot. Miután kikapcsolod a brain scorcher tornyokat akkor ne indulj el egyből pripyatba, gondolom ezt tetted, hanem menj nyugodtan vissza. Picit átrendeződik a környék, nekem pl. yantart ellepték a zombik és legalább 3 controllert kinyírtam, army warhosueban is járkáltak a controllerek + a szellemfaluban csak úgy nyüzsögtek a bloodsuckerek, de az írásodból ítélve egyáltalán nem jártál ott, hiszen a freedom bázist sem ismered (legalábbis simán kihagytad a felsorolásból, sőt, monolith HQ is van Prypiatban) és onnan kapsz bloodsucker írtó küldetést, mármint a Freedom bázison. Nekem veteránon csak az agroprom alagútban volt legalább 6 bloodsucker, akik ráadásul újraélednek egy bizonyos idő elteltével, szal ha nagyon hiányolod a mutánsokat, akkor ne rohanj végig a sztorin, mert úgy naná, hogy kevés van. Szarkofágot és környékét is jobban fel lehet fedezni, ha true endinget csinálsz, gondolom false ending sikerült, no para, mindenki olyat csinál elsőre, rohan a monolithoz, pedig nem szabad :) Amúgy az sztem meg tök természetes, hogy több ember van, mint mutáns, a logika is ezt diktálja.

Hát igen, elsőre végigrohantam, de nem voltam rest és elöről kezdtem az egészet nehezebben meg mostmár tudom, hogy jobban kifogom élvezni a zónát mindenhova odamegyek és mindent megcsinálok :) Plusz nem gyűjtök kocsira :) Monolith HQ-ra nem mentem, sőt mikor kikapcsoltam a brain scorcherr-t és mondta hogy mehetek Pripyatjba rögtön oda mentem ! :) Hát még szép ! Illetve mikor mondták a Duty-s arcok, hogy előre menjek és ott a stadion majd az erőmű, hát ott se haboztam és a LENIN NPP-hez mentem inkább :)
Szóval a Freedom bázis merre is van ? Nem azt a helyet lehet a DUTY val megtámadni és kiírtani őket ? Mert akkor voltam arra :)

Jah és a végén vannak működő BTR-ek ha jól emléxem.

csáó! van 1 kis gondom!!! mikor a játék elejefelé lemegyek a csatornába (level 4) s végig megyek rajta s ugyebár kimászok a katonai bázisra a dokomentumokért. akkor kb 2-3 percnyi game után 1szerűen kidob az asztalra a játék.... mi lehet ez tudna vki segíteni? please (amúgy a game netről van h megnézzem az eredetit csak multira venném!)

Ranger":1bav86bq mondta:
Hát igen, elsőre végigrohantam, de nem voltam rest és elöről kezdtem az egészet nehezebben meg mostmár tudom, hogy jobban kifogom élvezni a zónát mindenhova odamegyek és mindent megcsinálok :) Plusz nem gyűjtök kocsira :) Monolith HQ-ra nem mentem, sőt mikor kikapcsoltam a brain scorcherr-t és mondta hogy mehetek Pripyatjba rögtön oda mentem ! :) Hát még szép ! Illetve mikor mondták a Duty-s arcok, hogy előre menjek és ott a stadion majd az erőmű, hát ott se haboztam és a LENIN NPP-hez mentem inkább :)
Szóval a Freedom bázis merre is van ? Nem azt a helyet lehet a DUTY val megtámadni és kiírtani őket ? Mert akkor voltam arra :)

Jah és a végén vannak működő BTR-ek ha jól emléxem.
A Monolith HQ Pripyatban van...
Igen, amit megtámadtá la Dutysokkal, az a Freedom bázis. Első nekifutásra én is úgy tettem, ahogy te, de másodszori végigjátszásnál már okosabb voltam és inkább kereskedtem velük, jobb cuccaik vannak sokkal. Egy működő BTR-t én is láttam, csak akkor találkozol vele, ha nem a szakrofág felé mész, hanem ellenkező irányba, simán ki kell kerülni, sőt, ha végig jó irányba mész, akkor nem is találkozol vele. Szvsz az RPG-t totál feleslegesen rakták a játékba, sztem csak azért, hogy ilyen is legyen. Én egyszer használtam, csak hogy kipróbáljam és lelőttem vele egy gránáttal két faszit, egy kézigránáttal jobbat produkálok néha, de olvastam itt a fórumon olyan elvetemültről, aki meg végigcipelte a fél játékon, az ilyen meg is érdemli, ha kifogy a normális fegyveréből a lőszer, mert ezt a 7 kilós szörnyet cipeli helyette + gránátok hozzá, amiből rohadt keveset lehet találni :D

Sziasztok!

Elég sokat toltam már, igyekszem szépen lassan, WOW-osan, követve a mellékszálakat és apró questeket is tolni. Nem unalmas, jó játék, le tudja kötni az embert és szerintem egy hatalmas űrt töltött be a piacon. Nekem leginkább JA2 feeling, pedig nem is hasonlít a játékmenet.

Viszont meg kell várni a javítócsomagot mert a bugok kurvára idegesítőek nomeg az AI.
Az egész játéknak az volt a lényege, hogy REÁLIS lesz. Namost kérdem én, mi abban a reális, hogy a semmiből respawnok vannak vagy néha az AI-t úgy le tudod hentelni, hogy egy kupacban vannak 20-an és odadobsz 2 gránátot. Ilyen alapvető dolgok, hogy az AI nem mászik létrán, se le se fel, ehelyett megáll az épület aljában és bámul felfelé te meg egyesével leszeded őket mint agyaggalamblövészetem. Marha reális a rag doll fizika is :(

Bizonyos lövedékek átvisznek bizonyos anyagokat, pl AK átviszi a vasbetont, NODE könyörgöm, ne a 3 méteres betonfalat vigye már át hanem max a sarkot vagy egy virágládát. Számtalanszor haltam meg úgy, hogy az AI kilőtt a fal mögül úgy, hogy elméletileg nem is láthatott. bosszantó.

100.000 + pénz és nemtok vele mit kezdeni, így viszont elvesztette az értelmét a pénz megléte.

Artifactoc használata hihetetlenül hangulatos, egyedi. nagyon tuti és ész is kell hozzá.

Valamilyen jármű kellene bele nagyon, unalmas a sétálgatás a 60 kilós limittel.

Van valamilyen raktár ahol biztonságosan otthagyhatjuk a cuccainkat?

Vagy egyébként sem nyúlják le sehol, bárhol otthagyhatom?

Végigolvasva a hozzászóláskat, én még eléggé az elején járok úgyhogy kíváncsian fogom ma tovább folytatni a kalandozást. Számomra kicsit irreális volt, hogy megszereztem azt a német távcsöves karabéjt a freedom bázisán a Duty hent után és most visszamentem küldetésezni és mindenki 2 lövés. kicsit mintha könnyű lenne. Majd lesz ez még így sem remélem...

alapvetően nem bántam meg, nagyon kellemes szórakozás és 7 év után nem fair azt mondani, hogy még egy kicsit csiszolhatták volna, de mégis ezt érzem. A benne maradt hibák és a bele nem tett extrák fájó pontok.

Shad

Vissza
Top Alul