Első benyomások

acura":7m2bb3lx mondta:
Szia......
egy kis segitség kellene..
végigbóklásztam már sok-sok km-t, tele vagyok cuccokkal, pisztolybó van vagy 6 db nálam :-)
Hol lehet ezeket eladni??Vissza az elejére a földalatti pasihoz??????
lehet-e megenni a kaját ami nálam van és hogyan kell??
Szia. A kaját meg lehet enni, azért van. Hősünk bizonyos idő elteltével éhes lesz és akkor biza kajálni kell, viszont ha nem éhes, akkor is vissza lehet tötleni vele az életet/egészséget. Úgy tudod megenni ,hogy az inventoryban kétszer rákattitnasz vagy jobb egérgomb és a menüből "eat", sztem elgé egyértelmű. A cuccokat a játék elején lévő bunkerban lehet, ahol kezdesz, később már Rostokban is, ahol a Duty-sok tanyáznak, ott a bárban a csaposnál, majd két levellel arrébb a tudósok mobil laborjában Yantarban, de csak azután engednek be, hogy ha megmentetted az egyik főtudóst a gonosz Merc-ek karmai közül Wild Territoryban. Amúgy emberekkel si kereskedhetsz kis dolgokkal. Én most valahol ezután tartok, már Red Forestban járok. Az én értékelésem is picit kapcsolódik a levelekhez, sajnos sokkal lineárisabb lett a játék, mint amire számítottam. A grafikával meg vagyok elégedve, de ez nálam játékok terén mindig is sokad rangú volt, játékmenet, játékélmény nálam a lényeg. Játékélmény szempontjából nálam nagyon ott van van a Stalker, csak lehetne egy kicsit nagyobb a terület, már a játéktér nagyrészét bejártam, már csak 2 zóna területen nem voltam, pedig 1 napja játszom vele, eddig kb. 7 órát nyomtam vele, igaz maga Csernobil még hátra van, de ez már tényleg csak hab a tortán. Remélem lehet lassan már exoskeleton-t is venni, amivel több cuccot bírok cipelni mert ebbe a 60 kilóba nehezen férek bele. Az alap 50 kilóba Rostok környékén már lehetetlen beleférni, hiszem egy darab vállfegyverrel nem lehet megoldani a csatákat, főleg a monolithosok és freedomosok ellen, hiszen kell egy távolra, meg egy gyorstüzelő nagy sebzésű közelre, erre sztem a legjobb a VLA (valóságban AS Val néven fut), 9x39 milis, elég kemény, jobb mint egy slugos shotgun sztem, csak távolra nem valami pontos optikai irányzék híjján, szal mindenkinek javaslom, hogy tárazzon be néhány flash anomáliát állandóra, ez erőteljesen megnöveli az ember állóképességét, én most 3 flash-el gyorsabban futok mint ha csak 10 kiló lenen nálam, de a 60 kilót így sem engedi átlépni sajnos, pedig ha kerek 60-al jobban futok, mint sokkal kevesebbel, akkor igazán elbírna a manus is mondjuk 65 kilót, csak kicsit lasabban. Amúgy ami nagyon nem tetszik a játékban, hogy a fegyverek nevei nem valóságosak ,a készítők találták ki őket és roppantul bántja a szemem. Összeségében 9/10-re értékelem a játékot, engem meggyőzött, nagyjából azt kaptam amit vártam. A járművek tényleg totál feleslegesek lettek volna, mivel tök pici a terep ahhoz.

Szerk: Na, mire befejeztem a postolsát már meg is előztek :D Bocsi, hogy ha spoileroztam, elragadtattam magam, kérlek moderáljatok ki, ha valamit elszóltam és nem szabad.

Hát első benyomásra szánalom. A sokat reklámozott sebzési modell annyit tud hogy fejesre meghal az ellen amúgy meg egy tár kell bele. De legalább dobná el a fegyvert ha kézenlövöm vagy löjjön a levegőbe vele. Ahh remélem a multi más lesz mert amúgy halott. (egyébbként úgy tolom a single-t, hogy 100 méterről Kp (9 milis para) szedek le mindenkit:D

szia.....köszi a kimeritö magyarázatot..:-)

most léptem át a második?? pályára.... ezt csak lineárisan lehet továbbjátszani?? a szerkesztők szerint bárhová át tudok menni...nem ugy mint a HalfLife2 ahol csak egy ut volt.....
Ebben a tekintetben aFarCry az etalon, ott egy kuldetést 100 féle képpen nyomtam végig:-))))
amugy van egy két dolog ami nem tetszik...pl ha nekimegyek egy fának, nem mozdul az ág.........
amugy a gép 2,8 Cerka, 1 Gb RAM, 256 Mb GF6600, lehet ez a baj??

Ez nem Crysis, nem fog mozogni. Szerintem a játék kellőképpen nyitott, nem lineáris, de értem mire gondoltok :roll:

acura":3j0s2dt3 mondta:
szia.....köszi a kimeritö magyarázatot..:-)

most léptem át a második?? pályára.... ezt csak lineárisan lehet továbbjátszani?? a szerkesztők szerint bárhová át tudok menni...nem ugy mint a HalfLife2 ahol csak egy ut volt.....
Ebben a tekintetben aFarCry az etalon, ott egy kuldetést 100 féle képpen nyomtam végig:-))))
amugy van egy két dolog ami nem tetszik...pl ha nekimegyek egy fának, nem mozdul az ág.........
amugy a gép 2,8 Cerka, 1 Gb RAM, 256 Mb GF6600, lehet ez a baj??
Vissza lehet menni, de pl. nem lehet kikerülni a területeket, hogy átérj egy másikba, egy út van mindig, kivétel Dark Valley, ahol kettő, de marhára nem segítség, hogy a két alap területről át lehet evickélni, cordonban szinte semmi nincs, csak a bunker meg pár lúzer a kis faluban és kis pisztolyos banditák, később már ksi kalasnyikovos katonák. Garbage-ban meg állandóan lövöldöznek valakik, már vagy 200 banditát kiírtottam de mindig újrajönnek, csak tudnám honnan van az utánpótlás...a freedomosok városa dettó, de legalább kevesebben vannak, mint amikor az elején megostromoltuk őket a Duty-val.

pYura":2q5nl6xn mondta:
Nálam a Lonerek kiírtották a Banditákat :D
Nálam meg folyamatosan ölik egymást. De cordonra visszatérve tök poén volt, mikor a merc-ek el akarták foglalni a kezdő falucskát, jött 6 kis merc katona alap AK-74-esekkel, én meg játszva leszedegedtem őket a sniper LR-300-al :D Lőttem kb. 14-et az egész ambush alatt, a vezető Loner, asszem Fanatic meg adott 2500-at :D

Olvasom a posztokat és látom, hogy egyesek falják az élvezeteket és végigrohannak a játékon.
Előszöris hadd mondjam el, hogy az aki azt állítja, hogy a játék rövid az inkább indítsa el és menjen vissza az elejére, aztán kezdje el az "ölj meg 2 lepkét egy műzliszeletért" küldetéseket is, aztán ha kész akkor járjon a szája, hogy rövid volt.

Másik, hogy a cuccokat érdemes kiszórni (én a játék közepe felé járok most és az a tapasztalat, hogy arénázással meg nagy értékű cuccok eladásával sokat lehet keresni könynedén. A drága ruhákat megkapja az emer küldetés részeként. Két dolog van amire a végénél érdemes lesz spórolni: az exoskeleton és a speckó lőszerek.
De ezt jobban tudják azok akik velem ellentétben végigrohantak a fővonalon az erőműig :D
(Ja és nem sértegetek senkit csak morci vagyok mert kevés időm van most játtszani meg a kezeim is lefagytak hazafelé és kb. olyan a sense-m mintha ólomból lenne az egér tépőzáras egérpadon)

Crayon én is ezt gondoltam tegnap , h lol már a felénél tul vagyok 1 nap alatt .. A fenét .. Sokezer mellékszál van , meg kifosztható dugihely (egy lila 3 pontos bigyó jelzi , másnéven stash.. ) .. Ma , mielőtt asszem agyonlövök még 1 Poltergeistet, 1 vérszopót 1 irányitót .. Jobb lesz ha bepakolok skulóból ..

acura":2qx202t0 mondta:
Ezt most nem tudom hogy értelmezni. Főhősünk pl. evés közben nem csámcsog, és nem böfög utána, és nem kell az egyik sugárzó bokor aljába leülni 2 naponta kúlni. Ez kb ugyanaz, mint az, hogy nem mozog az ág ha nekimész a fának. Sőt... izzadni se izzad a nagy öldöklésben... még ilyet...

Hát ja .. Vannak hibái a játéknak .. Sőt .. Nekem olyan HalfLife 1 esen beszélnek a karakterek , nem megszokott HL2 es formán .. Tőrődök vele ? NEM .. Plééj Dá Gém End Shát Áp .. :D

Persze lehet írni negatív véleményeket is. De azért húzzunk meg egy határt a gondoltamenetben... jó én könnyen pofázok, de ha valaki nem látja át a megvalósítás technikai hátterét persze, hogy minél realisztikusabb élményt vár el.

Ha megvalósítanának minden ötletet kissé felszökne a gépigény.Kb. a NASA-hoz kéne bekéreckedni játtszani.

Ez igy van...6 év munkája van a monitoron , ne poccskondiázzuk, dicsérjük és emeljük fel .. Kicsi gépen is elmegy (ld: enyimé : Post Release : Gépigény # 2 hsz.).. És frankó feelingje van ! :D

Sziasztok.
Bár én még csak most kezdtem el a játékott de szerintem nem rosz.
Most komolyan abban sokaknak igaza van h a 6-éves munka az sok idö és azéert elfogatható a játték élmény bár a HL2-játékmenetett és élményt szerintem csak kis arányban közeliti meg.A gépigyényel kapcsolatban csak anyit szeretnék hozászolni h nekem csak 3200+ Amd64 em van,1g memoria 400mhz,Msi 7600gt256 pcix.
High beállitáson 50fps mutat szoval nagyon gépbarát game.
Részemröl elégedett vagyok a játékall. :)

Tibi : kisebb undormányok vannak .. elmosódott fák távolról , meg miegyebek .. Dee csontra normálisan fut ..

Akkor oké, úgy nekem is jól fog akkor futni köszi! Majd talán a grafika részletessgégét próbálom ki közepesen, de a fű árnyékolást biztos nem. Még ki se próbáltam a gamet, de nekem már nagyon tccik :lol: :lol: .

Ukrán barátaink legnagyobb erőssége az optimalizálás! Lehet egy játék nagyon jó grafikájú, de ha nincs jól optimalizálva, nincs az a gép amelyik elfuttatná. A Stalker Rendkívül jól lett optimalizálva, ezért fut el a kisebb gépeken is! Grat a GSC-nek!!

én is csatlakozok az előttem lévőhöz az optimizálsá dologban
de hogy milyen király ez a játék nincs rá szó és arrra lehet menni amerre akarunk nincs kötöttség mint a hl2 -ben megérte a várakozás :D

Tibi":1hdzmhur mondta:
Akkor oké, úgy nekem is jól fog akkor futni köszi! Majd talán a grafika részletessgégét próbálom ki közepesen, de a fű árnyékolást biztos nem. Még ki se próbáltam a gamet, de nekem már nagyon tccik :lol: :lol: .

a grass shadow bugos mint állat és mikor egy falka röfi kerget marhára nem azt fogom nézni h vajon afű árnyékot vet-e...

Vissza
Top Alul