Első benyomások

pYura

New Member
Csatlakozás
2006.06.24.
Üzenetek
3,858
Reakció pontszám
0
Hely
Szeged
Mi a véleményed a játékról? Lehet pozitívumokat és negatívumokat is írni.

Nekem személyszerint a grafika elsőre nem hengerelt le. Kicsit furcsa volt az egész, de aztán belelendültem és rájöttem mekkora kihívást jelent az AI még közepes fokozaton is :) A Zónának hangulata van, tele van eseményekkel... nem tudsz úgy megtenni 400 métert, hogy ne találkoznál valami váratlan dologgal. Terep egészen aprólékosan kidolgozott, olyan mint egy hatalmas játszótér :D Ugyanakkor a hangulat olykor egészen komor, sötét és kegyetlen! A Zóna nem kimél senkit... emiatt nehéznek is mondható a játék. Nem lehet "agyatlanul" rohangálni és írtani az ellenséget, mint a legtöbb mai FPS-ben. Figyelni kell hova lépsz, mert egy anomália könnyen megölhet, a sarok mögött egy bandita sunyíthat, aki egy laza sorozattal leterít.
Hangok nagyon jók, háttérzajok törik meg a Zónabeli csendet és borzolják az idegeket. A párbeszédek karakteresek. Robbanások hangjai talán lehetnének "szebbek".
Visszatérve a grafikára: STALKER igazán a földalatti területeken mutatja meg foga fehérjéjét: pazar látvány és izgalmas helyszínek egyben.

Há á á á á á á á á á á á t.... :)
Vegyes szájízzel kezdtem neki a kalandozásnak a világban, amelyről éveken át hallottam már mindenfélét. Sajnos szomorúan konstatáltam, hogy nem szereti a játék az egeremet...
No mind1 irány a singleplayer és katt már megy is az intrómúvi. A kezdésről elég annyit tudni, hogy a helyi orgazdánál ébredünk a teherautós incidens után.
Az első tutorialos alma-körte szintű szájbarágásos mondókát érdemes jól végighallgatni, mert én aki nagyképűen túlugrottam, rájöttem, hogy az irányítás nem is olyan egyszerű mint látszik. Fog mindenki zongorázni eleget, ugyanis mindenre külön gomb van :)
A hangulatot nem ecsetelem azt át kell élni.
Eddigi sikereim: 4 fajta artifact, egy csorda kutya legyilkolása, 3 adag bandita és egy katonai különítmény likvidálása.
Eddig szerzett fegyverek: sima PMR pisztoly, valamint a hangtompítós változat, Viper5 (mp5), AK-74 sima mezei.
Belekergettem 3 banditát egy gravi anomáliába. Utánna pause és fél óra röhögés következett :D
Épp úton vagyok az Agroprom mezőgazdasági vállalat székhelyére és egy pár papírfecniért kockáztatom az életemet.

Értékelés:
Grafika 10/10
irányítás 9/10 (rendkívül kidolgozott de eleinte nehézkes, az egerem plusz gombját sehogysem látja, a görgőt nem lehet beállítani, de a játékban működik fegyverválasztóként)
gépigény 8/10 amit írnak az marhaság, a dual core felét elvitte az A-life a másik marad a játékra(Xp alatt)
hangok 10/10 (sok a hangulatfokozó ambient sound+ mindenki oroszul beszél)
AI 10/10 (STALKER szinten is szívóznak. Mögédkerülnek, csapatban rusholnak...)

úgy az egész 9/10 (Nem tökéletes, de közelíti :D )

Nos nekem a benyomásom hasonló maga az környzet nagyon meghatott, igaz egyenlőre csak a laptopomon tudtam megnézni kicsit szarabb grafon de a hangulat az eszméletlen a többit meg majd otthon megtapasztalom :lol:

Nos .. Én egy kicsit csalódtam. A világ nekem ugy fest, mintha minden pusztulna a világban, ergó a halál mindenütt ott van (télleg .. Vak kutyák, anomáliák, ellenséges "járókelők"..)
Én átugrottam a Traderrel folytatott alap tutoriált, de megbántam. Csomó ikon a kis térképen ismeretlen, s keserű tapasztalatok árán (mutáns kutyát ölök le 3 lövéssel, sugárfertőzést kapok - neszeneked GSC Vodka! :D) tanultam meg mit jelent.
Kicsit piszkál, hogy az Inventory-t 1 gombbal nyitom , bezárni az Exittel kell.
Viszont: tömeges HP csomaggal rohanok , támogatom az NPC ket, csereberélek velük , artifactot sózok el és szerzek meg, esetleg + infót is.. Egyik NPC a "támasztásért" hozzámvágott egy "Húsdarabot". a stuffli érdekessége , hogy +400% HP-t ad , de a kezdeti ruci pár képességét -10 % onként el elviszi... Eszi fene ! :D
Már botlottam bele Fort pisztolyba (korrekt darab ... 50 métterről fejbelőttem egy ellenfelet vele.. ), AK 74SU ban, AK 74 SU Spec. be ( Garbage -et őrző STALKER vezető csuzlija...volt nállam csak lelöttek , reload után meg nem nyult ki a koma :D ), AK74 be (tönkrement darabba is .. hogy lehet javitani? :oops: :cry: ). Persze alap sörétes puska..Nem rossz de később nem ér semmit 20 méter felett... És gránátok tömegébe ..
Kb. 20 stalkert, 16 mutánts nyomtam le (kutyák, sertések + 1 trófea BloodSucker) ...
Épp az Agropromba sunyizok, noha 1x már keveredtem el oda ..
Lolnak én is azt neveztem , amit 2 topikba kidobtam már .. Vártak az NPC -k én meg már RÉÉG máshol voltam :D

Grafikára 10 pontot adok én is
Irányitásra 8-at ( a sok Zongora igaz Crayon bá ? :roll: )
Gépigényre .. Nos csunyábbra számoltam .. Egy 3,2 es procin 1 giga RAMmal már türhető lesz .. Maradjon 8 ponty
Hangra maxit .. Tényleg jók a hangok , a multi nyelves beszédstil .. angol és ukrán ..
AI ... Néha kicsit már bosszant, h már megint kijátszott ... :D Szóval max pontszám ..

Üdv emberek!
Jó olvasni, hogy a hangulattal nincs gond, mert még nem volt rá alkalmam kipróbálni.
Valamelyik fórumon egyik srác nem igazán volt kibékülve a hangal/okkal, mondjuk lehet elvböl fikázza a stalkert nem tudom, de azt mondta, hogy ugatott egy kutya, körülnézett és jónéhányszáz méterrel odébb volt az állat, de ő úgy érzékelte, mintha ott lett volna a seggében. Találkozott már valaki ilyesmivel?

Megoldás neki : friss hang driver .. EAX off :D

Én ha hallom , h ugat valami elvből fordulok 180 at és tömöm a kutya szájába az ólmot :D

Ha a fene fenét is "öszik" .. I vel nem csukja be ! :D

... Mondjuk van külön bind kötszer alkalmazására .. Controls - Use bandage tán ..

ja tom. nekem B-n van a kiskötszer H-n meg a nagydoboz. de nem szabad ész nélkül használni. Amúgy ha megfigyelted ha elfogy a "kötszer" akkor minden egyebet is felhasznál ami HP-t tölthet vissza (kaja pia) ha nyomogatod a bandages gombot

Katonai HP ból van 2 , Pirosból 17 , Kötszerből 34 :D Kenyér konzerv van nálam , limitált számban .. (+ 500 töltény pisztolyba .. + 50 AK ba + 80 Mp5be) :D

Klerensz":2yfrwlfa mondta:
Üdv emberek!
Jó olvasni, hogy a hangulattal nincs gond, mert még nem volt rá alkalmam kipróbálni.
Valamelyik fórumon egyik srác nem igazán volt kibékülve a hangal/okkal, mondjuk lehet elvböl fikázza a stalkert nem tudom, de azt mondta, hogy ugatott egy kutya, körülnézett és jónéhányszáz méterrel odébb volt az állat, de ő úgy érzékelte, mintha ott lett volna a seggében. Találkozott már valaki ilyesmivel?

Csak este, amikor 5 méterre sem látok el és nem merem bekapcsolni a zseblámpám. Olyan, mintha a nyomomban lennének, de ha odavillantok nincsenek aaaa :D
ps.: szerintem nincs ilyen bug és az EAX-ot BE kell kapcsolni...

Ezt most csak CoD 2 es tapasztalatból meg UOból hoztam fel .. régi driver nem kezelte jól az EAX et .. igy ha valahol granyó durrant , akkor olyan volt mintha melletted robbant volna .. EAX meg eszi a gépet :D Noha SB Live om birja :D

lehet hogy lesz valami titkos mutáns is. amikor beviszik a testedet az intróban a bunkerbe orgazda barátunk épp egy szép nagy combot csócsál. elgondolkodtató hogy mien állatnak lehet akkora combja...:)

pYura":2h06kqs0 mondta:
Klerensz":2h06kqs0 mondta:
Üdv emberek!

Csak este, amikor 5 méterre sem látok el és nem merem bekapcsolni a zseblámpám. Olyan, mintha a nyomomban lennének, de ha odavillantok nincsenek aaaa :D
ps.: szerintem nincs ilyen bug és az EAX-ot BE kell kapcsolni...
hangkártyából nekem valami kommersz aalaplapraintegrált szemét van (AC97' asszem) és eax-al simán megy, ami messze van az halkabb (amúgymeg ameik mutáns dog ugat az nem harap!)

Az .. "kamionról pottyantott import sültcsirkecomb" :D
Crayon .. Nekem se volt itt hangkari bajom .. Vidkari az van ..szar az alaplapom .. És nem egészen ugy van .. Amelyik ugat és közelit felém , arra tüzet nyitok ..

Akkor szerintem csak kötekedett a gyerek, vagy csak szar volt a drivere...
csak tudnám már kipróbálni. Amikor megjelentek az első videók róla, már akkor tudtam ez lesz az én játékom. Amikor megláttam az oriáskerket, meg, azokat a villanyoszlopokat(alja betontömb teteje fa), meg azokat a rácsokat az ablakokon a keleti csodajárgányokat, minthacsak valamelyik elhagyatottabb hazai faluban játszódna. Mondom magamban, ez nem a nyugat, ez itt a kelet. 8) Othonosabb a környezet, mint akármelyik másik játékban, és ez a lényeg.

Vissza
Top Alul