Amúgy nekem végig az volt a benyomásom, hogy ez az egész játék egyfajta "párhuzamos" -mondjuk úgy egy az eredeti játék és a valóság párhuzamos idő és téri szerkezetével is paralel,alternatív valóságában zajló történéssor. Hasonlít,mégis más. Nekem pediglen éppen ez nyerte meg a tetszésemet.
Tényleg nagyok és üresek- viszonylagos értelemben- a pályák,azonban ezt a lehetőséget már korábban felvetettük,hogy ez még feszültebb hangulatúvá és kiszámíthatatlanná teszi a felfedezést.
A viszonylagos tengődéses habitus is-szerintem-kiválóan illeszkedik az élménybe,nincs korlátlan lootolás,pusztul a felszerelés, a ruha,az artifactok nem képesek "csodákra",nem kölcsönöznek nekünk emberfeletti hatalmat,erőt,gyorsaságot.... Sokba kerül minden és nagyon kevés a pénz,amit be lehet keserves munka árán gyűjteni,s a javíttatást már nem is említem.
Ugyanakkor mégis van lehetőség túlélni,tehát nem afféle valóságszimulátor,mint az általam is egyszer játszott CoP Misery -mod,ami tényleg halálra tudott idegesíteni,hogy rögtön a semmiből a vaksötétben fejbe lőnek..