Élménybeszámolók

Szia Hispan!
Tudod,én afféle régimódi ember volnék,és jobban megbízom a bevált régiben,ami bizonyított,mint a sok,de elektronikával telepakolt cuccosokban.És,hát így van ez a fegyverek megítélésének terén.AzAK-k bizony lehet,hogy alapból réginek bizonyultak,de a harcban mindíg is kiválóak,ha ismeri azt a harcos!
A jelenkori küzdelmek alapvetően ugyanis nem a harctéri ütközetekre,hanem a városi közelharcra épülnek,ahol vajmi kevés szerepe van a precíziós kiképzésnek.Amúgy a z AK-k is felszerelhetők lézeres irányzékkal,gránátvetővel usw.
A primitív elrendezés okán minimális a meghibásodás esélye-ahogyan Te is írtad volt(!)-a fegyver maga olcsó,nagy tömegben előállítható,relatíve gyorsan!
A finom kialakítás nem tűri a koszt,az ütődést,az extrém hő és páraviszonyokat,s az Ak-nál ez is szempont volt a tervezés során,ha jól emlékszem.Az Ak tölgyfatusával lazán szét lehet csapni valaki agyát,hogy az szétloccsanjon,próbáld ezt meg mondjuk egy M-16 klónnal!(Az üvegszálas műanyag is széttörik.)
A kilőtt lövedék ugyanúgy űrméret alattivá,vagy flechette-jellegűvé tehető,ha erre van szükség,s az elért sebzés gyakorlatilag hasonképpen halálos,még egy végtagsebzés esetén is,mivel az erek felrobbanását okozza.
A honvédségnél nekem ugyan AMD-m volt,de még most is szét tudnám szedni,s össze tudnám rakni becsukott szemmel.
No,a lényeg,nem akarlak győzködni,mert mindenki abban hisz,amiben tetszik neki,ez szívünk joga ugyanis,csak ha választanom kellen a valóságban,bizony én feltétlenül egy jó orosz modellre bíznám magam.
Nem voltam soha és most sem vagyok elájulva az amerikai,és általában a nyugati technikáktól,de azért toleránsan viseltetem velük szemben.

Azért szerintem az amerikai fegyverek más tészták int az európaiak bár nem értek annyit a fegyverekhez úgyhogy csak 1 megjegyzésként írom

Erősen az a gyanúm,hogy hamarosan csatlakozom a duty-hoz!Úgy is ők lesznek a Zóna urai!Náluk kaptam először-végre,de jóóóó!-távcsövet a pukkantómra!Amellet meg lőhettem a céllövöldében is!Tényleg ,azt kipróbáltátok?

Nekem a free-nél volt a legelsö fejlesztésem aks-nél gránát vetö hangtompitó és még a sivát is ott tudtam fejleszteni elöször majdnem full-ra amugy amikor beléptem a free-frakciohoz sgi 5k - kaptam tökéletesen meg vagyok elégedve igaz gránátvetöt nem tudtam felszerelni de max fejlesztés pontosságilag kitönüen használható fejlövésekre :lol: és e- fegyoval dolgozatm ki a duty nevü frakciot mingyárt felteszek egy sreen-t a hogy mennyi fegyot szereztem belöle :lol: http://kepfeltoltes.hu/081107/Felv_tel3 ... es.hu_.jpg
(ez az 1-sö kép feltöltésem)ja és még eladtam közbe pár fegyot a s.t.a.l.k.e.r barátaimnak is hogy gyogyitsam a sebeket amit mégezszereztema küzdelembe. 2-délutánomba került mire sikerült gyözedelmet elérnem 2-szer elfoglaltam a bázist(duty) mire rájöttem hogy csak ugy gyözhetek ha a bekötö utakat full-ra elfoglalom és megvárom mig olyan csapat jön ami biztositja a helyszint amit elfoglalok. utána szinte gyerek játék de vért izzadtam mire sikerült legyözni az ellent :lol: 8)

Bevált és bizonyított: G36 (nekem inkább C, stalkerban E), vagy a nagy kedvenc P90. Ha Te a fegyver súlyával akarsz embert ölni, valóban az AK a nyerő, de arra befizetek, hogy Te testi erővel el tudsz törni egy G36-ost vagy egy P90-est. Ha ezekkel lesújtasz, ugyanaz az eredmény, mint AK-val, csak nem kell előtte meg utána szitkozódni, hogy milyen nehéz a fegyver... Egy P90-es pontossága mellesleg nem fogható bármilyen AK variánshoz... Bonyolultabb a mechanika, ez igaz, golyófordítás van benne a lapos hosszanti tár miatt, de tudtommal ezekkel még sosem volt gond (úgy értem itt nincsenek tipushibák). Az AK csak azért létezik még, mert sok állam csak azt tudja megfizetni (100 AK-t kapsz egy rendes modern fegyver áráért...). Városi harcban kiváltképp megugranak a kisebb, könnyebb fegyverek, mint a fent említett kettő. Városi harcra ilyen szempontból az AK pont hogy nem a legjobb... Tölténytechnikában is messze elhúztak a nyugati fegyverek (lást különböző köpenyes megoldások...).

Jah és ne hanyagoljuk el azért Izraelt sem, ha már modern fegyverek, lassan nagyhatalom ilyesmiben (nem hiába szakemberek :) ):

Tavor assault rifle (Israel) link
tavor_02.jpg

Mennyi egyébként a rekordod AMD szétszedésben/összerakásban? Én 10/10MP alatt vagyok mostanában :)

Nem tudom megmondani,mert utoljára bizony 20 éve szedtem szét,és raktam össze,de egy biztos,nem felejtettem el,annyiszor végigcsináltatták velünk!(Ez volt az akkori tiszthelyettes "etásak"kedvenc foglalatoskodása velünk,a tisztesek meg a harchoz,fel,vigyázz-t élvezték a leginkább.
Te,Hispan,olyanokat tudnék neked mesélni erről az időszakról,hogy összexarnád magad a röhögéstől!
Máskülönben pedig az energia-fegyvereké a jövő!Úgyhogy feleslegesen győzködjük egymást itten,Tisztára olyan,mint amikor két harcos azon vitázik,melyik a jobb, a bronzbalta,vagy a íj és nyíl,s közben valakik feltalálták a vasból készült kardot!Milyen megdöbbentő lesz az,amikor valaki csak úgy lángrakap,és elég,mint az aprófa!Mármint az energiafegyver hatásaképpen.
TISZTA ÉGÉS!

Jól beégtünk :)

Kapitalista ember vagyok és emiatt (sajnos vagy szerencsére) nem csak a technikai fejlődést látom, hanem az eladhatóságát is a dolgoknak. Energiafegyverek biztos jók, de most még sokkal-sokkal drágábbak és szerintem soha nem is lesznek olyan tömegcikkek, mint a hagyományos newton3-as cuccok. De majd meglátjuk :)

Amúgy van itt egy érdekes vágás, anno én ollóztam ki egy csillagkapu részből (The Warrior), kicsit a témába vág:

http://stalker.hardwired.hu/stargate_p90_the_warrior_hun.avi

A fejlődés töretlen!Amíg van ember,van előrelépés is,én ebben bízom azért.A fegyver sajnos a létünk hozománya.Bár ne lenne az.
Ja,a Stargate nekem is szívem csücske,ezt a részt is imerem!

Ez igaz, de vannak elég időtálló megoldások. A hagyományos fegyverek elve ilyen. Abban viszont egyet kell értenem, hogy ahogy a technika fejlődik és miniatürizál, előbb-utóbb kitalálnak majd valamilyen kompakt lézer- vagy plazmageneráló eszközöket. Érdekes lesz.

Ja,mint a man in black egyik jelenetében,amikor a fekete csákesz replikázik,neki miért ilyen egérlevadászó pukkantót kap,aztán lő egyet vele.A hatás frenetikus.Még ez is előferdülhet,ki a fene gondolta volna akár tíz éve,hogy ilyen technikai,technológiai áttörések lesznek?

Ajaj!Ez bizony már a "Tiszta szigorúság"!Nem vagy véletlenül jezsuita? :twisted:

Sajna letámadott egy virusos anomália(véletlenül beleléptem:lol: ) és nem tudtam játszani egy ideig de már gyogyuloba vagyok most ujra belemerültema game-be a mentések nagyon szépen müködnek még egyszer köszönöm(Hispan Trottyli) édekes volt az erdész küldetés mert ugye már ott szarakodott anno de hála az istennek most ott vagyok fennt a toronyba és küldöm a koordinátákat ahol szegény s.t.a.l.k.e.r barátaim 1-téranomáliában vannak. Nemsokára megyek limanksz city-be megnézem mi történtott.
Volt egy küldi meg kellett szereznem az iránytü nevü anomáliát (erdésznek)azt mondta hogy a fosztogatok lenyulták hozzam vissza vörös erdö mellöl az alagutbol. Kimutatta az irányt volt ott pár piros pont is (fosztogatok) mire odaértem ott voltak a szolgálatosok és kinyirtak mindenkit megnéztem a pd-át utána már sárgák voltak a pomtok :? nem értem érdekes dolgok vannak.
Ui.: a rangot lehet változtatni? mert eddig tag voltam most már kobor lélek? vagy a hozzászolások mennyiségétöl függ?

igen ebböl látszik hogy elég változatos a játék amit pl én láttam bennne azt lehet hogy te nem fogod megtalálni....

(ui (OFF): elkéne olvasni a szabályzatot de egyébként mennyiségtől függ..... )

zombimorzsi: rugalmas ateista vagyok :D

rascal: nálam ugyanez történt. Megyek az alagúthoz állig felfegyverezve, hogy nagy harc lesz, erre mindenhol hemzsegnek a szolgálatosok, besétálok és kihozom. Ilyen az élet :)
rangok a HSZ számtól függenek, ahogy jim67 is mondotta.

Jajj,csak az a vég.Csak azt tudnám feledni.Az télleg iszonyú!A sok rángatózó fejű megjelölt,amint nézi a villogó neonokat.....(Hullaházi afterparty??)
Azt sem értettem,hogy a Gauss-fegyver hogyhogy nem öli meg Strelokot?A SoC-ban egy lövés,temetés volt a használat következménye,itten meg "csökkénténi fogjá Strelok pszichikus védelmét!"
Avagy a későbbi változat talán erősebb is? lol2
Blowout is csak egyszer akart elkapni,de az télleg erős volt.Útálom a banditokat,mikor pofátlanul és vigyorogva magukra húzzák az állomás acélajtaját,és az emeletről lűdöznek aljasul.
Viszont tetszik a tuning és az,hogy tapasztalatom szerint nincs is annyi "annamária".

Vissza
Top Alul