Hááát, gyerekek, most fejeztem be a gémet, és e esemény alkalmából egy saját összegzést irnák:
Sajnos hatalmasat kellettt csalódnom az egész GSC-ben. A hihetelnül jól sikerült SoC után a CS egy átlagon aluli kezdő csapat első gamejének tudnám röviden leirni.
A mesterséges inteligencia eccerűen rettenetesre sikeredett. Az NPC-k körül egy hatalmas kocka van, ami miatt 2m-re eltolja magát tőled. A kés igy szinte használhatatlan. A fedezékkeresés remekkre sikeredett, viszont az npc simán kilök akárhonnan, ha neki megteccik az a hely.
A fegyverek vmi harmatgyengék, persze az ellenfél észrevesz a pálya másik feléről és halálpontosan headshotot ad, na jó ez egy kicsit túlzás, de ez télleg nem fer.
A környezet és az új helyszinek nagyon jól el vannak találva a duty és a freedom bázisok is jól ki vannak dolgozva és az egész környezet hangulatos.
Ami viszont lerontja ezt az érzést, az az, hogy a frakciók közti háború egy nagy nulla. Csak arra jó, hogy csatlakozz vkihez az uj felszerelés miatt. Az egész frakciók közti háborúnak szinte semmi köze a játékhoz, csak egy háttér scriptnek nevezném az egészet, mert simán at lehet vinni mindenféle frakciók nélkül. De legalább ha rendesen háborúznának...
Az NPC-k is az egész játékon keresztül be vannak scriptelve, főleg a játék vége felé, ami rettenetesen meg láccik az egész játékon...
A rengeteg bug meg minden, ami még az uccsó patch utánn is megmarad, mégjobban elrontja a feelinget.
Az upgrade és javitás rendszer remek dolog, de még igy is több van a játék ellen, mint mellett, nagy sajnálatomra.
NAgyon röviden hirtelen csak ennyi jut az eszembe, de rengeteg dolog van, ami bántja a lelkem. NAgyon sajnálom hogy a GSC-s fiuk ennyire voltak csak képesek. Az első rész a kedvencem marad mindörökre, de ez a félresikerült stalkernek nevezett vmi... hááát. Már csak becsületből vittem végig az egészet. A grafika jelentősen javult véleményem szerint, de a gameplay rovására ment mindez, úgy láccik. Másodszorra belekezdtem a legjobb modokkal, amik eddig kijöttek, pár sületlenséget kijavit, de SDK hijan nem várhatunk nagy változásokat. Hatalmasat csalódtam. Én személy szerint sokkal többet vártam ettől a játéktól. :|
Persze ha kijön hozzá vmi uj mod, pl: oblivion, vagy mint az ABC Inferno, akkor előveszem és kipróbálom, de az hótbiztos, hogy ehez a vanilla clear skyhoz mégeccer nem ülök hozzá.
ui.:
Egyébként hallottam, hogy pár srác a GSC-ből elment, és egy uj projecten dolgoznak, vmi Metro 2033.