Egyéb szoftverek

Nincs mit, igazából csak ráböktem valamire ubuntu repóból ;) de amúgy inkscape+gimp kombót használok és egész jól használhatóak, legutóbb egy deprez műszer skáláját kellet megrajzolni és minimális szenvedéssel sikerült, bár legtöbbször azért lekvár címke és ahhoz hasonló komplexitású dolgokat szoktam csinálni szóval nagy tapasztalatom nincs benne :) amúgy kb CorelDraw 8 + kiherélt AutoCAD összegyúrva bár utóbbiakat kb 10 éve használtam utoljára szóval lehet többet is tud
ami még jó és ingyenes - bár teljesen más kategória - az a Blender amihez vannak jó kis renderelő motorok amivel ilyen képeket lehet csinálni, bár ez inkább maya-nak alternatíva

zsilin: nincs mit de azt elfelejtettem írni hogy ha több géped van akkor futtasd le a rootkit eltávolítót azokon is, nem nagyon találtam róla infót hogy hogyan terjed csak azt írták hogy egy alhálózaton lévő vindózokra is át tud terjedni (itt ugyan nem tesznek említést róla viszont valahol olvastam de nem jut eszembe hol :) ) valamint ha a routeren default user-password van akkor abba is belekontárkodik és ott is átállítja a dns-t, de ha a gugli a rootkit eltávolító után már nem figyelmeztet akkor a routertbe nem piszkált bele

Hogyan lehet manuálisan DNS-t beállítani?
Ma reggeltõl szarakodik a netem, pedig a vírusírtók mindent rendbenlévõnek jelölnek.

Windows 7 alatt: hálózati ikonra jobbklikk → "Hálózati és megosztási központ megnyitása" → az "Aktív hálózati kapcsolatok megtekintése" szekció alatt kiválasztod azt a kapcsolatot amelyik fölé azt írja hogy "Hozzáférés típusa: Internet", ráklikk → tulajdonságok → a felsorolásból kiválasztod "A TCP/IP protokoll 4-es verziója (TCP/IPv4)"-et → tulajdonságok → az alsó felében az ablaknak lesz a dns vagy automatikus vagy előre beállított
vagy
windows billentyű + R → beírod hogy cmd, enter → beírod hogy ipconfig /all
ez egy csomó mindent ki fog írni, keresd a "DNS kiszolgálók"-kal kezdőd sort

ha a dns nem automatikus akkor nézd meg hogy ezek közé tartozik-e
http://www.dataprotectioncenter.com/ant ... anger-faq/
görgess a "How do I verify my DNS settings?" szekcióhoz, ha a dns-ed a felsorolt tartományok valamelyikében van akkor az rossz
itt több útmutatót is találsz http://www.dcwg.org/fix/
ha a dnschanger még a gépeden van akkor valószínűleg vissza fogja állítani minden egyes alkalommal, érdemes valami bebootolható antivirus toollal szkennelni a gépedet, avira-t ismerem
http://www.avira.com/en/download/produc ... cue-system
de biztos van a többi gyártónak is ilyenje :)

nemrégiben megkértek hogy nézzek rá egy gépre (Windows XP SP2 jeeee) mert valami nem stimmel, már ott volt gyanús a dolog hogy minden meghajtón volt egy autorun.inf ami a Recycled-ből indítótt fájlokat :) kíváncsiságból felraktam a Comodo AV-t ami egy teljes szken után azt mondta hogy minden rendben van, utána feltettem az Avira Antivir-t ami 6 fertőzött file-t talált, ezután elindítottam a gépet pendrive-ról amiről egy PartedMagic töltődött be, az alól elindítottam az avira scancl nevű toolját ami 57 fertőzést talált, úgy hogy a heurisztika ki volt kapcsolva, több antivírussal nem néztem meg mert már nem volt türelmem ;)
vannak olyan vírusok amiknek az első dolga (ha már futnak) hogy hatástalanítják az antivírusokat, nem tudom hogy működnek nem értek hozzá de ilyenkor jól jönnek ezek a bebootolós cuccok mert ugye ha nem fut a vindóz akkor a vírus se megy :)

Vki nem tud olyan szoftvert amivel viszonylag gyorsan lelehet tölteni weblap részeket + van benne finomhangolás opció is(pl adott tartalmat,egy adott könyvtárig,szüri a fölösleges részeket pl reklám stb)és lehetőleg gyors? :|

lynx+grep fogatlan
egész pontosan mit kéne hogy csináljon?

Tőtsön ezerrel!!!! :twisted: Egy részt akarok letölteni a blender kuckóból semmi több(meg áramszünet utáni net kimaradás miatt).Amiket eddig használtam mind korlátos volt(v idö v xmb-ban)nem lehetett állitani v nem volt olyan opcio.Szal a grep,utánnalesek gyorsan.

Akkor nekem is lenne egy kérdésem.

Van egy régi mp3 albumom amit elővettem, régen xp alatt semmi probléma nem volt vele, viszont most ugyan le tudom játszani, de nem tudok bele tekerni... illetve nincs neki hossza/ egyéb adat ha az intézőben megnézem a tulajdonságait. Media palyer 12-t használok (lehet fujjolni nem kell más nekem tökéletesen megfelel arra amire használom szóval nem fogok feltenni mást ). Keresgéltem a neten, ott azt írogatták lehet hibás a file, illetve az ID3-Tag lehet sérült... Valakinek valami tippje rá ,hogy lehetne megszerkeszteni a dolgot ? Letölteni nem tudom sehonnan se még 1x, egy régi demo...

letöltöttem de nem akar elindítani, esetleg valami instrukciót tudsz mondani ?

Bocs, nem volt elég egyértelmű :)
1 le kell szedni a windows-ra fordított statikus binárist:
http://ffmpeg.zeranoe.com/builds/win32/ ... -static.7z
2 kicsomagolod pl a d:\tmp\ könyvárba, ezen belül lesz egy ffmpeg-20120716-git-7543fd8-win32-static nevű könyvtár, azon belül egy bin és ott lesz az ffmpeg.exe
3 nyitsz egy terminált: windows bill + R → beírod hogy cmd, enter
4 odanavigálsz a bin könyvárba – cd d:\tmp\ffmpeg-20120716-git-7543fd8-win32-static\bin
5 beírod hogy ffmpeg -i in.mp3 -vn -acodec copy out.mp3
az in.mp3 helyére értelem szerűen beírod a konvertálni kívánt mp3 nevét útvonallal együtt az out.mp3 helyére a kimeneti fájl nevét

ez azt csinálja hogy az mpeg-a csomagokat kiírja hogy egy új mp3-ba amihez csinál egy új ID3 tagot, lehet hogy nem fogja ugyan azokat belerakni mint a forrásba de legalább bele tudsz tekerni

ffmpeghez nagyon sok front-end van illetve olyan progi ami a libjeit használja (VLC, FormatFactory, MeGUI) ha nem akarsz ezzel így szívózni akkor próbáld meg valamelyiket de nem tudom hogy ezek át tudják-e így konvertálni ha hibás a file

Mindenképpen ki fogom próbálni, de szerintem nem a file hibás hanem a media palyer 12 bugos :D

A TotalCommander beépített Listener-je tud mp3-t lejátszani, csak rámész a file-ra és F3, ha abba bele tudsz tekerni akkor a Windows Media Player a nem jó :) amúgy az lehet hogy az ID3v2 TLEN mezőjét nézi és ha az hibás vagy nincs akkor stream-ként kezeli és azért nem enged beletekerni de nem tudom pontosan hogy működik, a VLC megszámolja a csomagokat és az alapján kalkulálja a hosszt, de most jut eszembe hogy a VLC ha valami nem stimmel a file-al akkor felajálnja a javítást :) próbáld ki hátha megoldja a gondot http://www.videolan.org/vlc/ az ffmpeget csak azért ajánlottam mert ott biztosan be lehet állítani hogy a csomagokat másolja ne újratömörítse (-acodec copy) a többi konvertáló valószínüleg kitömörití és vissza újra viszont így romlik a minősége

Valószínűleg a wmp12-vel van valami, mer commanderben tudok tekergetni, viszont megtaláltam youtubon pár számot, le is fogom őket töltögetni... aztán reméljük azok működnek.Mindenesetre köszi a segítséget

Sziasztok, nem tudjátok hogy miért van az, open office-ban leírtam 19 és fél oldalt, és innentől egy árva betűt sem tudok írni?

Tudja valaki, hogy mi az a 0xc0000142 es fájl? Rákerestem, de nekem nem volt egyértelmû, szóval
ha valaki tudja mit csinál és hogyan lehet helyreállítani, megköszönném.

Kérdés: a Microsoft Outlook 2010-es változatában van valami beállítás arra, hogy az email-ben kapott linkeket ne az alapértelmezett böngészővel, hanem egy másikkal nyissa meg?

zsilin":1h8594rq mondta:
Tudja valaki, hogy mi az a 0xc0000142 es fájl? Rákerestem, de nekem nem volt egyértelmű, szóval
ha valaki tudja mit csinál és hogyan lehet helyreállítani, megköszönném.

Csak most olvastam, és hirtelen keresés után ezt találtam hozzá : Futtattam az Advanced System Care nevű progit, talált hibákat a registryben, meg hijackert, javítás után rendben van a masina!

Köszi, az AdvencedSystemCare prg.-ig eljutottam, és van akinél ez a megoldás, csak a prg. szokás szerint
akkor tud csak "segíteni", ha mindent engedélyezek neki, gyakorlatilag a nevére íratom a gépem :D
Valahogy a játékfuttatásokkal és igen a registryvel van kapcsolatban.

Vissza
Top Alul