Egyéb hardware téma

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Nem állitgattam semmit a videobeállitásokon,amit alapból felajánlott,azzal játszottam....Annyit fűznék hozzá,ha rendesen tudnának programozni,akkor ugyanehhez a játékhoz nemkellene csernobili vas hogy rendesen fusson :D

Megvan a videókártya és a +memória pattog1

Akkor most valahogy így néz ki a vas:

Abit NF7 S2G AGP
AMD Sempron 2600+ (1.83Ghz)
Inno 3D Geforce 7600GS 256MB AGP
2x 1GB Kingmax DDR 400Mhz RAM
120GB HDD

3DMark03 7096 pontot adott az eddigi 1700 helyett :D (mielőtt bárki letámadna, hogy a 03 régi és elavult, természtesen mostantól az újakat használom majd, csak azért ezzel néztem, mert régebben is ezzel volt nézve és hogy most össze tudjam hasonlítani :) ).

Holnap S.T.A.L.K.E.R. install aztán meglátjuk hogy megy, most megyek CoD-ot ehhez is konfigolni :D .

Egy apró problémám viszont támadt:
Miután betölt a rendszer, előugrik egy NVIDIA-s kisablak, hogy a kártya nem kap elég energiát, ez rendszerösszeomláshoz vezethet, ezért a program leveszi alacsonyabbra teljesítményét, hogy biztonságosan lehessen használni :? Szerintetek ez a táp miatt van? Most 300W-os van, Codegen (bizony :lol: ), esetleg valami nagyobb feszültségűre kéne cserélni?

A feszültségével nincs baj,viszont a teljesitményével igen....
Illene egy 500w os táp a gépedbe....
Anno 15öt kellett pluszba nekem is a tápra költenem,hogy birja az eljövendő második 7600gt :P Bár lehet várok,és jövőre 8800at veszek :oops:

Legegyszerübb mindig 1 komplett új gépet venni sajna,ez igy van kitalálva....5éve még én is alkatrészeket cserélgettem,mint most te,de mára ez a módszer már nem költséghatékony sajnos :?
Én egy 550w-os chieftech tápot vettem a gépbe,és elégedett vagyok vele maximálisan...csendes,nagy hűtője van,meg mindenféle védelmet tartalmaz...Igaz szigorúan csak szünetmentesről ment mindig is a gépem.....

én szünetmentest veszek, mer mostmár idegroncs leszek a random 1mp-s áramszünetektől... írtam is a démásznak, azt mondták, hogy nagy a terület amit behálóznak, és néha ha valamelyik trafó sokat kap, akkor leáll, hogy elveszítse a feles terhelést, nos ekkor 1mps áramszünet... ááá és mindig akkor amikor fekszek és filmezek, vagy játék megy, vagy épp zenélnék.. idegesítő. azt mondták vegyek szünetmentest, mer nincs péz átépíteni a hálózatot :D

Legegyszerübb mindig 1 komplett új gépet venni? Igen.
A régi gépem egy 2.4+ amd athlon, 6600 nvidia, 1gb ddr1 ram meg valami asrock, mit lehet fejleszteni ezen;
proci? max 3.0+ majdnem semmi.
video kari? tényleg csak a 7600gt jöhet szóba viszont ahhoz kicsi a proci.
ram? van értelme ddr1 ramot venni, amikor már van ddr3?
alaplap? ahhoz kell egy új proci(core duo), új ram(min ddr2 és 2gb), na és új vidi(valami pci-e)

Nembeszélve a feszültségingadozásról,túlfeszültségről,villám,stb...
Szünetmentes egy megtérülő befektetés....fáj ugyan kifizetni,de megéri...
mértem már 205és 240voltot is a dugaljakban,úgyhogy mindenkinek javaslom
akinek eddig nem volt....

van valakinek valami infoja, hogy mennyit bir egy szünetmentes?

egy asus m2n32sli deluxot, 4200+dual amdt,2*1gb 800as ramot,7600gt-t,80wd vinyót+ház+táp vettem anno majd 200ért....sok pénz volt,és egy akkor ütős gépet akartam,erre olvastam a stalkernél a 4200proci alap majdnem :P

A szünetmentesek is 300w-tól felfelé vannak,gépfüggő mit veszel....egy 800VA-ost vettem kb.20ért.....
meg van egy apc 500w os a monitornak+többi cuccnak...időben kb 10-20percet tudnak áthidalni,aztán lehalnak....

szerintetek melyiket vegyem

Gyártástechnológia: 0,08 micron
Chip kódneve: R570
Fordítóchip kódneve: Rialto
Tranzisztorszám: ~330 millió
Memória mennyisége: 256MB
Memóriavezérlõ: CrossRing
Memóriabusz: 256 bit
Memória-sávszélesség: 38,4 GB/s
Busz típusa: 4x/8x AGP
GPU órajel: 500MHz
Effektív memória-órajel: 1200MHz
Memória típusa: DDR-3
API támogatás: DirecX9.0c, OpenGL 2.0
Vertex shader verzió: 3.0 (VTF függvény nincs támogatva)
Vertex shader egységek száma: 8
Pixel shader verzió: 3.0
Pixel shader egységek száma: 36
Háromszög feldolgozási sebesség: 1000 millió/s
Maximális Pixel fill-rate: 6000 Mpixel/s
Maximális Z fill-rate: 6000 Mpixel/s
Maximális Texel fill-rate: 6000 Mtexel/s
Textúrázó egységek száma: 12
ROP egységek száma: 12
(Sapphire X1950GT 256MB DDR3 AGP)

vagy

Gyártástechnológia: 0,09 micron
Chip kódneve: G71
Tranzisztorszám: ~302 millió
Memória mennyisége: 512MB
Memóriavezérlõ: Crossbar
Memóriabusz: 256 bit
Memória-sávszélesség: 44,8 GB/s
Busz típusa: 4x/8x AGP
GPU órajel: 500MHz
Effektív memória-órajel: 1400MHz
Memória típusa: DDR-3
API támogatás: DirecX9.0c, OpenGL 2.0
Vertex shader verzió: 3.0
Vertex shader egységek száma: 7
Pixel shader verzió: 3.0
Pixel shader egységek száma: 20
Háromszög feldolgozási sebesség: 875 millió/s
Maximális Pixel fill-rate: 8000 Mpixel/s
Maximális Z fill-rate: 16000 Mpixel/s
Maximális Texel fill-rate: 10000 Mtexel/s
Pixelfutószalagok száma: 20
Textúrázó egységek száma: 20
ROP egységek száma: 16
Sávszélesség takarékosság: LMA 3, +színtömörítés
RAMDAC: 2*400MHz
Egyéb technológiák támogatása: V8U8, Ultra Shadow 2.0, 3Dc
(Gainward 7876 GF7800GS+ AGP 512MB DDR3)

árban a külömbség 1000 péz
szal melyiket vegyem (szerintem az nvidia az jobb de...)

:?

Adtatoktól függetlenül nvidiát ajánlom személyszerint.....
Volt atis kártyám,azzal is 100% elégedett voltam,de úgylátom nvidia több pénzt töm a játékfejlesztők zsebébe..... (magánvélemény) lol2

Igaz. Amikor ezek a kártyák csúcson voltak, az nvidiának voltak problémáik, és az ati volt a favorit, most meg pont fordítva. Hogy a jővőben mi lesz, ki tudja.

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul