Egyéb hardware téma

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
"A DirectX 10-et támogató hardverek még csupán most kezdtek igazán elterjedni. A Valve felmérése is rámutat arra, hogy gamerek nagyon kis körének adatott meg idáig a DX10-es 'vas' birtoklásának lehetősége. Ha hihetünk az Interneten felbukkanó híreknek, hamarosan mély barázdák fognak gyülekezni azoknak a homlokán, akik már komolyabb beruházásokat eszközöltek a DirectX 10 nyújtotta lehetőségeket kiaknázó videokártyákba. A DirectX 10.1 érkezésével a 10.0-t támogató VGA-k elavulttá fognak válni, mivel képtelenek lesznek a 10.1 verzióval együttműködni, így a GeForce 8800 vagy a Radeon 2900 tulajdonosok kizárásra kerülnek a friss kiadás nyújtotta újdonságokból. A legújabb DX a a Windows Vista SP1-el fog érkezni."

http://www.cybergen.hu/?q=node/1871

ezt én is megtaláltam kicsit máshogy.

A DirectX 10-es kártyák MÁR MOST „elavultak”?!

Igazi bombaként robbant az a bejelentés, amelyet a SIGGRAPH 2007 nevű rendezvényen tett a Microsoft: a jelenleg piacon lévő DirectX10-es kártyák nem támogatják majd a DirectX 10.1-et, amelyet a Vista SP1-hez kapunk majd!
Az Inquirer nevű magazin közölte elsőként e hírt, mely szerint a mostani DX10-es kártyáinkat hamarosan dobhatjuk ki a kukába, mert már „elavultak”. Ugyanakkor a Microsoft (mielőtt még a PC tulajok feldühödött tömege meglincselte volna őket…) gyorsan hozzátette az óriási felhördülést keltett hír kapcsán, hogy nem kell izgulni: „a 10.1-es újítások igazából teljesen lényegtelenek”. Két szót érdemlő (ám a designereket és játékosokat hidegen hagyó) új feature-ről van szó: a 32-bit floating point filtering (a 16 bites helyett, amely opcionális lehetőség volt a DirectX10-ben) és a 4-szeres AA (anti-aliasing) ezentúl kötelező standard feature-ök lesznek (jelen pillanatban a hardverfejlesztők állíthatják be szabadon az anti-aliasing mértékeket). Ez így elsőre tényleg nem hangzik vészesnek, de azért mégis csak meglepő lépés, hogy a „régi” kártyákat már nem is támogatja a DX10.1, illetve az a nagy kérdés, hogy a közeli jövőben mennyire forszírozza a Microsoft, hogy az újabb és újabb (a jelenlegieknél lényegesebb) változtatások inkább a „10.1-es” videokártyákat érintsék és a „régebbieket” már ne… Emellett pedig nyílván a hardvergyártó cégeknek is lesz ehhez pár szavuk...

Nem semmi mindíg meg tudják lepni az embert. Én csak jövő tavasszal tervezek új gépet venni, a penryn magos procikat mindenhogyan megvárom hátha lejebb tolják az árakat.

szerintem is igaz hogy most nem érdemes gépet venni inkább ami van azt frrissíteni haver elkezdi minek rakod tele a gépet memóriával ha 2 év mulva(vagy hamarabb) úgyis ujjat veszel szerintem ezen a gépen a crysis is el fog bugdácsolnia ha 480*600-ban . söt a dx 10 kártyák ára is kicsit magas szal érdemes télleg várni.

Nekem főleg mivel egy 400 MHz sinsebességű abit th2 rambusramos alaplapom, és egy 2 GHz northwood magos P4-em van. 6600Gt videókari amin megsültek a memóriák, úgyhogy használhatatlan. Ezt fejleszteni nem érdemes.

Amúgy egyetértek veled mert szerintem a memória bővítésnek van értelme.

vaiszont nálam minden faxájul müxik szal procit is kapok olcsón meg videókarit is ha kellene (ha már nem mennek a játékok, de a videókari csere az a közeljövőben lessz az biztos .)

Ja amikor vettem még jó gép volt, csak hát az idő itt a számítástecnikában rohadtul halad :D Valahol olvastam a kvantumszámítógépekről, ahol a relativitás elmélet szerint számolnak és állítólag a leggyengébb is 17-szer gyorsabb a pc-nél kiváncsi vagyik mikor dobják be az otthoni felhasználók közé. Bár ezek szerint van még tartalék a pc-ben, már most V8-aznak mi lesz jövőben, lehet hogy 1526 db vagy mit tudom én hány mag lesz bennt a gépbekben.

nekem most hirtelen kéne egy új procihűtő, mert a régi az gyári, de már öreg, és van hangja is... no meg műanyag és szegény amd-m melegszik mint a beton

De tényleg, olyat veszel amit akarsz a vízhűtésen keresztül a sima ventillátorokig széles a skála, nekem intel van ezért hozzászólni nem tudok. :roll: :D

szerintem a léghűtés bőven elég a vízhűtéssel sokat kell baxakodni (de van 1 megoldás vegyél 1 légkondit a szobádba ahol gépezel és nem fog többet melegedni feltéve ha -532424 fokra állítod a légkondit :D)

Vizet nem a praktikusság miat tesznek fel a gépre, hanem a csendmánia és a tuningőrület miatt.

Azon gondolkodtunk múltkor a munkatársaimmal hogy ha a vízhűtésbe sótlan vizet (nem ioncseréltről beszélek) használnánk akkor az egy esetleges szivárgásnál nem csinálna semmit, mivel a sótlan vízben nincsenek bennt a sók amik vezetnék az áramot. Bár egy minimális mikrosiemens vezetőképesége a víznek marad a sótlanítás után is.

Van elég kosz az alaplapon, ami vezetné az áramot :) Úgy kell megcsinálni, hogy ne viszárogjon.

Múltkor voltam olyan bátor ( :D ), hogy 3 év után leszedjem a proci ventillátorát a hűtőbordákról, a rések tömve voltak szöszmösszel, csoda hogy még hűtött :D .

valaki mondjon nekem olyan videókarit ami AGP-s és támogatja a sharder modell3.0 és nem is olyan drága szal olyan olcsón jót keresek (jah és lehetőség szerint olyan helyen ami szegeden is megtalálható pl: extremdigital...stb)

az mondam hogy kártya legyen után a beszerzést már megoldom.

milyet szertenél és mennyi pénzért?

mert nvidiában a 7600gt már jó lesz és az az extrémdigitbe kb 20ezer...

Asus N7600GS Silent/HTD/256MB AGP videokártya 24.ezer ft és már ps3-at támogat

Gigabyte 7600GS DDR2 256MB AGP DVI TV-out VGA-kártya ez csak 20.000

atiba meg:

Asus AX1650PRO/HTD/256MB AGP VGA kártya .. ez 20.ezer

most kérdeztem ismitől, ezek most raktáron is vannak!

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul