Csernobil

Lehet,hogy van köze a valósághoz.Giga wattokról van szó.
Látványos.
Én várom Hirt G. Sándor véleményét.

Tibi!
Egy nagy baki van benne.. ami elsőre lejött..

olyan nincs hogy sugárfertőzés.. max terhelés, vagy betegség.. de fertőzés nincs.. :)

Köszönöm, javítom :oops: .

EDIT: Furcsa... felraktam a javított változatot és még mindig az előzőt tölti le (amit már le is töröltem...) lol2

EDIT2: Egy névváltoztatás megoldotta a problémát.

Tibi":2m6p8yeq mondta:
Tavalyról van egy saját, pár oldalas házi dolgozatom a katasztrófáról. Igaz, hogy a stalkerhun-on már publikálva lett, de azért ide is linkelem az eredeti változatot:
http://www.stalker-fan.extra.hu/csernobil_dolgozat2.doc

Ha valaki talál benne hibát az szóljon.

Gratulálok Tibi, ez nagyon szép munka. meg-hajol Ilyen kis terjedelemben jól tagolt, kiegyensúlyozott, nagyon jó összefoglalás. Külön erénye az OBJEKTIVITÁS, ami a legtöbb hasonló munkából fájón hiányzik. Van benne pár tévedés, de ezek könnyen javíthatók. (egyik-másiknak a forrását is ismerem) Ha gondolod, felsorolom őket. De minden apró hiba ellenére, összességében az egyik legjobb ilyen munka, amit eddig olvastam.

Tibi":2m6p8yeq mondta:
EDIT:
Egy Csernobilról szóló cikk folyamán rábukkantam erre a képre:
1.jpg

Először nem értettem, hogy hogyan tudtak az erőműről ilyen képet készíteni :D . Aztán észre vettem, hogy ez nem az az erőmű, amire én gondolok, hanem a Smolensk városának közelében lévő atomerőmű. Azt gondoltam, hogy valami minta alapján építették még ezeket anno a SZU ideje alatt, de hogy ennyire...
Ezen a képen meg tisztára úgy néz ki mint a csernobili lol2 (csak hiányzik a háttérből Pripjaty):

Azért apró részletekben erősen különböznek egymástól az erőművek. Jól figyelted meg, viszont, hogy a reaktorépületek kötött típusterv alapján készültek. Három lyen alaptípus létezik:
I. sorozat (Leningrád I-IV; Kurszk I-II; Csernobil I-II.) ezek a legöregebbek, itt a reaktorépület semmilyen lokalizációs létesítményt nem tartalmaz, az épület hossztengelye merőleges a turbinacsarnokra, minden reaktor külön épületben helyeszkedik el.
II. sorozat (Kurszk III, IV (V), (VI); Csernobil III, IV, (V), (VI); Szmolenszk I, II, III, (IV)) (zárójelben az el nem készült, illetve üzembe nem helyezett blokkok) Ikerépületek, a reaktorcsarnok hossztengelye a turbinacsarnok hossztengelyével párhuzamos, a két reaktorcsarnok között van a blokk központi szellőzőkéménye. Az épület részleges üzemzavari lokalizációs létesítményekkel rendelkezik, az épületszerkezet a +35,00 m szint alatt erősített vasbetonvázzal épült.
III. sorozat (Igalina I, II, (III)) Különálló reaktorépületek, teljes szerkezeti magasságban erősített vasbeton váz- és héjszerkezettel. Ezek voltak az RBMK 1500 prototípus épületei.

A szmolenszki kép egyébként csalóka, ott ugyanis nincs IV. blokk a II. kiépítésen, ennek ellenére teljesnek tűnik az erőmű. A második képen (is) látszanak az apró különbségek, Csernobilban a generátorház az út másik oldalán van 90°-kal elfordítva.

A csernobilihoz leginkább hasonlító erőmű, Kurszk:

kurchatov_1.5.2005.5.53.34.jpg

Köszönöm. És azt is megköszönném ha felsorolnád a hibákat, annál pontosabb lesz.

Néztem a Kurszkit is, de ebből a szemszögből készült képpel nem találkoztam, ezért fel se tűnt, hogy ilyen nagy a hasonlóság.

Pont tegnap láttam.. csak kéne aki megszponzorálja.. főleg autóval.. az én aszfaltszörnyemet nem tenném ki sem Erdélynek, sem Ukrajnának :D

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9n977DCuNF0&hl=en_US&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9n977DCuNF0&hl=en_US&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
ЧАЕС

Kellemes összeállítás, ráadásul korabeli adatokkal. Szép munka!

Egy aranyos kép: biodiverzitás
pig1.jpg

A baloldali épület (Tanács u. 45.) jelenleg étkezde (afféle üzemi étkező a helyi dolgozóknak), a földszint bal oldalán meg egy igazi IV. osztályú kocsmahivatal üzemel. A baleset előtt ABC-áruház és étterm volt itt "Pripjaty" néven.

ez nagyon nagy :D

edit: 269mw napi teljesítmény

Vissza
Top Alul