Csernobil

jó sok képet csinált, a napló amit írt hozzá az is jó, de a képek azok elég jók.
a detektoron szerintem mikroSievert van, mert ugyailyet használtak egy másik filmben ahol 4,8-ra azt mondták a normál háttér 24-szerese, a normál háttér (derék) 0,2 mikroSievert

Most vettem észre, hogy az általam linkelt képen és az Elena oldalán lévő képeken ugyanolyan detektor van és Elena a szövegben mikroröntgent és milliröntgent említ, sievertről nem is ír...

Az Oblivion Lost fórumán (meg máshol is) van egy elég szép kerek topic, ahol leleplezik Elenát, hogy jó sok információt meghamisított a dramatizálás kedvéért... :o Csak hogy egy példát mondjak: hétszentség, hogy nem engedték be a Zóna belsejébe motorral... Katonailag rendkívül szigorúan védett terület, és járművel senkit nem engednek be. Ezt többen megerősítették, akik tettek egy látogatást a Zónába némi katasztrófaturizmus jelleggel.

Egyébként az oldal magyar fordításáról annyit, hogy helyenként kimaradtak mondatok, meg néhol elég pontatlan a megfogalmazás az angol szöveggel egybevetve. Onnan tudom, hogy mikor még nem volt fenn magyarul, én elkezdtem fordítani, és gondoltam rá, hogy el is küldöm (igaz csak az első két oldallal lettem kész), csak aztán megelőztek... :D

én nemtudom pontosan mi az igazság az ukránok az oroszoktol nem sokban különböznek és ebben beleértem a Titoktartást is vagy a Nem teregetjük ki a szennyest......Ugye ami fent van pl a profilomon myvip-en a Tényekes Csernobil video ott pl a Játék készitőit hivták be mivel ahogy a videoban is hallhato azért nyomoztak mert a játék tul valoságosan mutatja be a valoságot............pedig minél valosághűbb egy játék annál jobb igaz igy már csak kevés választja el a játékot a valoságtol....szoval én nemtudom mi az igazság.....lehet hogy mikor Elena ott járt még szigorubbak voltak mivel gondolom nem tegnap járt kint.Nemtudom hogy azota is kijár e vagy csak egyszer-kétszer volt ott...............

nha ezt délután leszedem :) (egyébként az első képsorook a battle of chernoby-ban is benne vanank )

igen szóval ha valaki tud oroszul az láthatja, hogy a házakra rá volt festve, hogy van sugárbeteg az adott háznál. ez azért furcsa, mert a robbanás utáni napokban azonnal kitelepítették az embereket, talán azok a házaknál lehet akik nem mentek el

Kimmuriel":2qjm318s mondta:
Az Oblivion Lost fórumán (meg máshol is) van egy elég szép kerek topic, ahol leleplezik Elenát, hogy jó sok információt meghamisított a dramatizálás kedvéért... :o Csak hogy egy példát mondjak: hétszentség, hogy nem engedték be a Zóna belsejébe motorral... Katonailag rendkívül szigorúan védett terület, és járművel senkit nem engednek be. Ezt többen megerősítették, akik tettek egy látogatást a Zónába némi katasztrófaturizmus jelleggel.

Khm...

Ez biztosan nem igaz. Nemrégiben volt egy film valamelyi külföldi csatornán, ahol szépen kóricáltak egy kis furgonnal a zónában. Sőt még élnek is páran benn, van aki 20 éve vissza ment. Nem a városban, csak a környékén, de a zónán belül...

Vannak ellenőrző pontok, de ettől még mozgás is. Meg roncsgyüjtők, meg gombaszedők, meg turisták... nem tömegével, de mozognak bent biciklivel, autóval, motorral, ki mivel tud...

asszem agoogle-earth-en van (meg chernobyl 2-ről is )

az első link az nem jó... megnéztem és ilyen link nem hoz be konkrét oldalt :?

Vissza
Top Alul