Csernobil

Tibi:nekem a myvip profilomon van egy video a 2006os Tényekből amikor megemlékeznek a katasztrofárol azt nézd meg hátha találsz valami számodra fontos környezeti mondatot anyagot.....amugy téged érdekelne a forgatás?(ha igen akkor majd a másik topickba válaszolj.)Köszi.

Tavaly volt a Tvrtko féle Mokka riport, nem igazán néztem végig, de most újra megtaláltam - és végig is néztem:
http://tv2video.hu/popup/index_player.php?images=mokka&section=41&date=20070416&video=31458

Most én vagyok teljesen tudatlan, vagy még tényleg nem hallottam a pripjatyi állatkertről :?: :?: :lol: :lol: :lol: :lol:

V.G..: ,,...sőt, állítólag még a pripjaty állatkert elszabadult egzotikus állatai is a környéken tanyáznak valahol.''

V.T.: ,,Nem tudták kimenteni az állatkertet, nem foglalkoztak velük, úgyhogy a mai napig ott él egy radioaktív bölény, ezt minden alkalommal elmondják és néha még látni is szokták''

lol2 lol2 lol2

ej a fene enné ezt a netet, akármivel próbálom streamelni, kb 3perc után visszaugrik az elejére! áde ezt nekem látnom kell :D vki rippelje már le, vagy nemtom. a linket mindenesetre mentettem :)

és az valahol nincs meg amikor kimegy a zónába a tvrotko volt és hozott 1 kislányt pestre

Erről még nem is hallottam...

Lehet, hogy ha tovább maradt volna, találkozott volna egy földön ugráló, felhasított hátú csimpánzzal akinek egy gázmaszk van a fején és hörgő hangot kiadva rátámad az emberekre (hoppá, ez véletlen nem egy snork akar lenni? :D )

régebben kb 3-4 éve volt egyszer karácsonykor a tv-2n

nem semmi ujabb képek melyek egyre jobban ösztönöznek hogy látni kell ezt.Amugy ha ilyen erős fás részekre megyünk gondolom nem árt gondoskodni kullancs védelemről vagy hasonlo.Viszont az iskolapados kép kicsit megrázo(legalábbi számomra)hirtelen bevillan egy kép amint a harmadik padsorban lévő kis Jurijt felszolitja az öreg szemüveges bölcs fizikatanár hogy Jurijka legyél jo kisfiu vagy sose tudod meg milyen az a sulytalanság:):)Azért ilyen helyeken nem lenne utolso egy Paintball csata....mindenki talpig felfegyverkezve gázmaszk mindenkin akár némelyik Stalker-en:):):):):)csak akkor már nem lenne ugyanaz mivel mindenhol festékpatron nyomok lennének:):)valaki felmenne az uszodában lévő ugroemelvényre és egy nagy fejest ugrana az üres mdencébe mely csak ugy kongana hősünk koppano fejétől:):):):):)egész jol kizöldült Pripjat......jo a kisugárzása a városnak:):)erről a képről meg nem mondaná senki hogy ez pl egy kihalt város évek ota
ce3678fdad75ce37b7b3ba39d1b25e13_full.jpg
....és amint ott sétálnál a betonozottúton egy pillanatra,pár percre,órára te is részese lennél Pripyat városának ha nem is lakojaként pl egy átutazo turistaként:):)

úgyláccik alá kellet dúcolni a 4. blokkot

033cdd77747b4d1e29f4cdbd0added88_full.jpg

Airsoft: nincs festéknyom.
A nem túl magas sugárzás még növeli is a növekedési rátát. Kihalt, mert mindent benőtt a gaz. :)

Hát igen, a Soc-ban is el tudtam volna képzelni Pripjatyban ennyi növényt :)

Valaki meg tudná mondani, hogy ez a kütyü milyen mértékegységet mutat? (Siever, Gray, Curie stb.... ?).
e080169bfaa2786ac6e0511f17c53de7.jpg

Azt gondoltam hogy nem egy teljes Sievert mivel az elég sok lenne, de ha sievert, akkor millisievert lehet... Curie-t úgy hallottam, hogy már nem használnak, de a baleset idején még azzal mértek.

A The Battle of Chernobyl-ban mindig röntgent emlegetnek, Curie-t, Gray-t vagy Sievert soha. Még az Aszódi-Szatmáry féle könyvben se találkoztam vele :? .

de aCSernobili csatában említették is hogy RÉGEN mérték röntgenbe (valami dozi méter-el )

Ez talán megfelel magyarázatként:

Sugárzási mértékegységek

Mértékegységek, melyek egy radioaktív izotóp aktivitásának, illetve az ionizáló sugárzás *dózisának jellemzésére szolgálnak. A curie, röntgen, rad és a rem egységek nincsenek összhangban az SI egységekkel, azonban ideiglenes használatuk elfogadott az SI egységekkel párhuzamosan, amíg a becquerel, gray és a sievert SI származtatott mértékegységek közismertebbek nem lesznek.

A becquerel (Bq) az aktivitás SI mértékegysége. Egy radioaktív sugárforrás aktivitása 1 Bq, ha átlagosan egy másodperc alatt egy spontán bomlás történik. így 1 Bq = 1 . Az erre előzőleg használt métékegység, a curie (Ci) 3.7 x Bq-rel egyezik meg. A curie-t eredetileg úgy választották, hogy közelítőleg megegyezzen 1 gramm rádium-226 aktivitásával.

A gray (Gy) az elnyelt dózis SI mértékegysége, az a sugárdózis, amelyet 1 kg tömegű anyag elnyel, ha vele ionizáló sugárzás útján 1 J energiát közlünk. Az erre előzőleg használt mértékegység, a rad (rd) Gy-jel egyezik meg.

A sievert (Sv) a dózisekvivalens SI mértékegysége, az a dózis, amely biológiai hatásosság szempontjából 1 Gy gamma-dózissal egyenértékű, vagyis amikor az ionizáló sugárzásból az anyag által elnyelt dózis és a sugárzás típusára jellemző meghatározott dimenziótlan faktor szorzata 1 J kg . Mivel a különböző típusú radioaktív sugárzások különböző mértékű hatást okoznak a biológiai szövetekben, a dózis-ekvivalensnek nevezett súlyozott elnyelt dózisban az elnyelt dózist úgy módosítják, hogy megszorozzák a Nemzetközi Sugárvédelmi Bizottság (ICRP) által közzétett, a sugárzás típusára jellemző dimenziótlan faktorral. A dózisekvivalens előzőleg használt mértékegysége, a rem (amely a ’roentgen ekvivalent man’ rövidítését adó betűszóból ered) 10 Sv-tel egyezik meg.

SI egységekben az ionizáló sugárzás besugárzási dózisának mértékegységét Coulomb per kilogrammban adhatjuk meg. Ez a röntgen illetve a gamma sugárzásnak az a mennyisége, amely 1 kilogramm tömegű tiszta száraz levegőben annyi ionpárt kelt, melyek pozitív illetve negatív töltésének nagysága 1 Coulomb. Az előzőleg használt mértékegység, a röntgen (R) 2.58 x 10 C kg -mal egyezik meg.

Vissza
Top Alul