Csernobil

Nightwatch, ezt viszont ha rendesen megcsinálják, nem fogja 20 év alatt kikezdeni a sugárzás, talán 2x ennyi idő alatt, de lehet hogy még tovább tart (nem akarom a 100 évet mondani, amit a tervezők mondtak, valahogy túlzónak tűnik <:D> ). Addig meg hátha kitalálnak valami olyat, amivel végleg le tudják zárni a csernobil kérdést :) . Munkaerővel kapcsolatban: ha jól megfizetik az embert, elvállalja. A robbanás után is voltak önkéntesek, méghozzá nem is kevés...

Ráadusul a mai védelmi technológia igencsak fejlettebb a 20 évvel ezelõttinél.

azt is halottam vagyis láttam hogy miután felépítik a védőszerkezetet :)
belülröl lebontják az instabillá vált darabokat valahol itt le is lehet tölteni
http://nukinfo.reak.bme.hu/

Önkéntesek... Na igen, a nagyrészük katona volt, akiket odavezényeltek. persze nem tudták, mivel állnak szemben, honnan is tudhatták volna, hisz nem tájékoztatták őket...

és a tájékozatlan odavezényelt katonák védelmi öltözete: 1db ólommellény ami miatt alig tudtak lélegezni..
5 perc után már halálos dózist kaptak.
youtubeon lehet nézni archív filmeket amiken lapátolják az olvadt anyagot. írjátok be azt hogy Heroes of Chernobyl . ezt nézzétek meg.

Én ezzel az uj szarkofággal szkeptikus vagyok mert egyrészről békén hagynám ezt a Zónát, nem háborgtanám több ezer ember sírját...
Másrészről meg meg kell oldani valahogy, igaz már szinte semmi se jut ki a légkörbe, csak az a 30km-es kör fertőzött. Szal én igyhagynám.
Tudom, hogy ez sokaknak nem tetszene, de az a hely olyan hely, mint mondjuk az azték templomok. Tisztelni kell olyannak amilyen ezt mi csináltuk, viselni kell a következményeket. ez nem lego hogy lebontom-ujraépítem...

Ezt a képet se láttam még :) belülről annak a blokknak a hűtőtornya, ami csak félig épült meg:
2504_3.jpg

Valaki mondja már meg, hogy 86-ban mit keres egy léghajó Csernobilban? <:D> <:D>
2172_3.jpg

Tibi!

Ez biztos hogy 86 után készült, mert ott van a beton szarkofág, és miért ne lehetne ott léghajó? Abszolút nem értem a hozzászólásodat, hogy mit akartál mondani ezzel.

egy kis érdekesség: Animal Planet, vasárnap 21.00 Csernobil - élet a Holt Zónában

Nightwatch: Csernobil senkinek sem a sírja, ott halottakat nem hagytak. A környezeti terhelés pedig - sajnos - még mindig elég magas... Hagyni az egészet az a legroszabb döntés...

Túl ezen az új védőszarkofáhon vannak ötleteim a hosszútávú megoldásra is, bár ezek sem olcsóak. Először is az új kupolán belül jelentős mennyiségű ólmot lehetne felhordani a törmelékre képlékeny formában, ez nagyban segítené az árnyékolást. A talajvizet módszeresen el kéne távolítani a legfelső 50 méteres talajrétegből, ez is kivitelezhető, csak sajna drága...

Metro":3ppwrsel mondta:
Misi 007, Kumuriel és Gatyamatyi! - Üzenőfalos kommentjeitekre válaszolva:
...
Ácsi, ácsi, ácsi! Én egy szóval se mondtam, hogy ne bontsák le! Csak annyit írtam, hogy furcsa lesz a Zóna arculata, ha lebontják a 4-es reaktort! Mivel az ember automatikusan ezt a képet társítja a dologhoz, ha meghallja a Csernobil szót... Szerinted nem lesz szokatlan látvány majd?
A katasztrófa turizmust is rontani fogja, mivel az emberek azért mentek oda, hogy megnézzék a felrobbant erőművet. Ha lebontják, nem lesz mit nézni. De mondtam én egy szóval is, hogy nem kell megoldani ezt a kérdést?! Én maximálisan egyetértek avval, hogy ott valamit sürgősen csinálni kellene, mert a szarkofág közel sem ad olyan védelmet, mint ami szükséges volna! A katasztrófa turizmust egyébként is eléggé undorító dolognak tartom (pénzt csinálni a másik ember nyomorából, pfff...), avval együtt hogy én is kíváncsi vagyok rá, megmondom őszintén... :roll:
Lényeg a lényeg, szerintem mielőbb el kell onnan tüntetni a sugárzó elemeket, és evvel egyetértek, csak azt mondom, hogy furcsa lesz, ha megváltozik az ottani helyszín arculata, és nem a megszokott erőmű látványa fogadja ott az embert. Ebben a kijelentésben mi olyan főbenjáró bűn? Amit nem mondtam, azt meg ne költsd hozzá! Egy szóval sem állítottam, hogy kár hogy lebontják! :wink:

Elég nagy baj az,hogy katasztrófák miatt emlékezünk egy-egy helyre.....
Aki ebből pénzt csinálnak,nemtudom adakoznak-e annak a több tíz-száz ezer embernek,aki örülnének ha sohasem történt volna meg a robbanás.....
Akiknek szerettei húnytak el,valljuk be néhány ember ostobasága miatt...
Remélem sokan megnéztétek az egyik természetcsatornán erről készített feltáró filmet,hogy mi és hogyan történt akkor...

Hát én is kíváncsi lennék hogy az a pénz hova folyik el amit a turizmusból nyernek.

Kimmuriel":2t6c87h0 mondta:
A katasztrófa turizmust is rontani fogja, mivel az emberek azért mentek oda, hogy megnézzék a felrobbant erőművet. Ha lebontják, nem lesz mit nézni.

Dehogynem :wink: . Pripjaty viszont ott marad, és teljesen kihalt városokat se lát minden nap az ember, főleg, aminek ilyen háttere van, hogy egyik nap még laknak arra, a másik nap meg tök üres. Bevallom, én is szívesen elmennék a Zónába, de csak azért, mert érdekel a téma, nem azért, mert túristalátványosság...

szerintem a katasztrófaturizmusból nem kéne pénzt csinálni akit érdekel az odamegy és megnézi és magábanéz, hogy mit tett eddig és hogy min kéne változtatni.
Azoknak az alapítványoknak szívesen fizetnék ezért amik a családokat segítik vagy a gyerekeket, esetleg a reaktor karbantartását...
Én mindenképp szeretnék oda elmenni és megnézni a reaktort és a várost...
Szerintem abból a Zónából ugyse lesz már sose egy egészséges természet akkor meg minek erőlködjünk?Amugy ha azt a betomnt egyszer rendesen beborítanák ólommal akkor nem kerülne olyan sokba...
Az meg h 50métert elkaparjanak a tetejéből kicsit drága lenne...
Én amellett vagyok h ólmozzák be aztán kész...Az eu-s politikusok inkább a saját zsebüket ttömik ahelyett hogy ide adnák a pénzt... Ezért nem lesz belőle sose semmi. Az ukránoknak meg nincs elég pénze.

Most tudtam meg, hogy a ЧАЭС annak a rövidítése hogy Csernobilszkaja Atomnaja Elektro Stancia.

Eddig sose értettem, hogy miért az a neve a két NPP-s pályának, hogy Stancia1 és Stancia2.

naja de tudsz jobbat??
orosz tudósok feltaláltak egy olyan kémiai elemet ami megköti a sugárzást, és nem károsítja a környezetet. Magába szívja és nem ereszti akár 100 évig...
CSAK ott a gond, hogy amennyibe kerülne az hogy lefedjék vele a reaktort ,annyiból megvehetnénk egész európát... DRÁGÁBB a legtisztább gyémántnál a grammja...

Vissza
Top Alul