Csernobil

Más és FONTOS

Mindenkitől szíves elnézést kérek, de az út során készült képek és videoanyagok egy része zárolt anyag. Eljutottunk pár olyan helyre is, ahová hivatalosan nem szabad, ha az ott készült képek véletlenül is kikerülnek a netre, abból a kinti idegenvezetőnknek komoly problémái származhatnak.

Azt írja, csak egy részük.... Na, mindegy, reménykedjünk, hátha azért kerül ki ez-az. Hiszen az NPP a fő célpont, oda meg biztos legálisan mentek és csinálhattak képet remélem arról fog kijönni kép.

Biztos Chernobyl 2 . Lehet lesz lehetőségem nekem is kimenni,de ez eléggé necces így . Főleg a bozóttűzről olvasva. Részemről megváltozik az egészhez való hozzáállás amint közelebb kerülök ehez :) Elfog a valós para,

Azt nem értem hogy a katasztrófa után miután kitelepítették az embereket miért mentek a likvidátorok "lemosni" a házakat meg az autókat? Így a sugárzó port meg mindent ami sugárzó volt belemosták a talajba. Vagy nincs igazam? És a talajból pedig az a víz bekerül a talajvízbe és...

Kellene találni egy oldalt ahol leírnak mindent arról hogy mit lehet csinálni, hova lehet menni, mennyibe kerül, és hány éves kortól lehet menni Csernobilba.

nem tudjuátok hogy lehet eljutni A ZÓNÁBA?

De hogy ranger?

(Ha később eszedbe jut mégvalami és senki nem szólt hozzá kérlek szerkeszd bele a pluszmondandót az aktuális hozzászólásba.) -Crayon

Erről bozóttűzről tud valaki hírek linket kitenni?
Én nem találtam semmit sem erről.

csernobiltúra:
http://www.ukrcam.com/tour/tour_3.html

Csernobil 2 egy katonai radarállomás, interkontinentális rakétákat lehetett vele jelezni. viszonylag új és titkos volt akkoriban.

más...
nincs valakinek képe a turbinacsarnok sérült-szennyezett részeiről?
egy csomó van a szarkofágról, bentről is, de a turbinacsarnok sehol... :/

Igen. :D Gúglin ha keresi valaki gépelje be ezt. 51°18'14.58"N 30° 4'7.18"E

És meglátja :)

wood":101azv4l mondta:
srácok, gratula az extrás oldalhoz. király lett!

phoenikshun
örülök, hogy tetszett. a baleset körülményeinek bemutatása mellett engem nagyon lekötött az akkori szovjet politikai-társadalmi berendezkedésének szemléltetése. sok körülmény megértése szinte lehetetlen, ha csak magát az eseményt nézed; a kor kattogásaitól lecsupaszítva...
A kor politikai berendezkedését, és viszonyait egyéb olvasmányaim során már feltártam. (Pl.: Merénylet a főtitkár ellen) Sokkal lebilincselőbb volt számomra az emberek belső világára gyakorolt hatás. Példának okáért, miként lesz a legtrógerebb katonából lelkiismeretes "hős".
Amúgy azóta már 2x elolvastam. :-)
A radarállomásról készült képek valóban fent vannak a Google Earth-ön. Már említettem lentebb, csak nem neveztem a nevén.

orosz_b_zis_7_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

orosz_b_zis_8_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

orosz_b_zis_10_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

orosz_b_zis_11_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

orosz_b_zis_12_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

orosz_b_zis_15_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

orosz_b_zis_3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

orosz_b_zis_5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Pár kép erről a szerkezetről. Úgy tudom, hogy a játékban is benne lett volna, legalábbis a korai honlapjukon rajta volt egy leírás erről a cuccról és egy kép is. Ami nem volt skech de ingame fotó se.

Na jó ez jó kicsire sikerült pedig nem ekkorában van fenn :oops:

Nosh jó volt a könyvet elolvasni. És valahogy éles párhuzamokat tudok vonni az 1984 illetve e könyv között. Tetszenek a jellem rajzok, és érzékelteti valamennyire az akkori társadalom félelmeit a rendszertől.Azt azért bevallom hogy a vége felé a két amerikairól szoló fejezetet átlapoztam a fenébe, nem igazán voltam és vagyok kíváncsi rájuk.

Nos, megkérdeztem a csernobilból hazatért csapatot és lesznek képek csak még szelektálják, és voltak a reaktorcsarnokban is :shock: eljen És még valami: A NECKELMANN szervez utakat a Zónába :!:

Köszönöm szépen Tibi!
Nagy értékű számomra ez a kép!
De ha jól látom, akkor ezen még a 4-es reaktor rajta sincs, ugye?

Nosztalgiábol elővettem egy könyvet... Vujity Tvrtko: Tizenkét Pokoli Történet
Ebben elbarangolnak a zónába is, elég érdekes egy riporter szemszügéből látni...

Vissza
Top Alul