Csernobil

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Láttam pár doksifilmet csernobilról,és tényleg szörnyű ami ott volt különben.Ismerősöm épp akkor tartott valahova busszal M.o-n a katasztrófa idején,és lefulladt a járat valahol..Elkezdett esni az eső ami fekete volt,ami alapbol ijesztő lehetett,de nem sejtették miről van szó.Később megtudták,hogy mitörtént csernobilban,eléggé elborzadtak.A legdurvább az hogy a hölgy akiről beszéltem éppen terhes volt,és a gyereke aki ma 18 éves,agydaganatos...Egyébként volt egy video,amiben az látható,hogy a blokk felé repül egy helikopter oltani,és amikor odaér a közelébe, a sugárzás miatt szabályosan elolvad!!!!Ezt látta valaki?

bazk":2ejeldv8 mondta:
Láttam pár doksifilmet csernobilról,és tényleg szörnyű ami ott volt különben.Ismerősöm épp akkor tartott valahova busszal M.o-n a katasztrófa idején,és lefulladt a járat valahol..Elkezdett esni az eső ami fekete volt,ami alapbol ijesztő lehetett,de nem sejtették miről van szó.Később megtudták,hogy mitörtént csernobilban,eléggé elborzadtak.A legdurvább az hogy a hölgy akiről beszéltem éppen terhes volt,és a gyereke aki ma 18 éves,agydaganatos...Egyébként volt egy video,amiben az látható,hogy a blokk felé repül egy helikopter oltani,és amikor odaér a közelébe, a sugárzás miatt szabályosan elolvad!!!!Ezt látta valaki?

Hát ez igen szomorú :cry:

Helikopter elolvad?? Hát ez azért enyhén túlzás :shock:

pYura":22j6ywjo mondta:

Nem túlzás,van egy ismerősöm aki elég komolyan beleásta magát a kémiába,és már 60 éves,tipikus zseni.Tőle megkérdeztük,és igazolta a dolgot,hogy ez valóban megtörtént...Hát ilyenek voltak,hogy amikor mentek be a katonák az oltani,meg megállítani a sugárzást(ekkor már javarészét megfékezték de voltak munkálatok) a katonák pár percig éltek elvileg miután kijöttek...Ja,és védőruhában voltak mellesleg..

bazk":17fmd304 mondta:
pYura":17fmd304 mondta:

Nem túlzás,van egy ismerősöm aki elég komolyan beleásta magát a kémiába,és már 60 éves,tipikus zseni.Tőle megkérdeztük,és igazolta a dolgot,hogy ez valóban megtörtént...Hát ilyenek voltak,hogy amikor mentek be a katonák az oltani,meg megállítani a sugárzást(ekkor már javarészét megfékezték de voltak munkálatok) a katonák pár percig éltek elvileg miután kijöttek...Ja,és védőruhában voltak mellesleg..

a védőruha max az alfa, és béta sugarak ellen véd sajna...

Egyébként a discoveryn láttam egy dokumentumfilmet,ami azokról szólt,hogy bombákat teszteltek.Az eddigi legdurvább bomba lökéshulláma 3x kerülte meg a földet..Ez már igen durva!Igaz,nem volt a lökéshullám vészes,azt éreztük volna,hanem az hogy mégis háromszor..És manapság sokkal durvább bombákat gyártanak,pl már ANTIANYAGOT is képesek előállítani részecskegyorsítóban,igaz,csak pici mennyiséget,de sok kicsi sokra megy alapon már k*rva sokat lehet..És az tényleg halálos lenne...Vagyis lesz!

Gondolom a helikopter nem úgy olvadt meg hogy pl a properrel, hanem valami elektronika.

Én is úgy láttam hogy hover felvette tvtunerrel amikor volt a tvbe.

Mpytyu":11428pwr mondta:

1) "Aláírásgyűjtés az atomerőművek építése ellen" akik aláírták csak saját szegénységi bizonyítványukat szingálták... az atomeenergia az egyik legtisztább és környezetkímélőbb energiaforrás (a megújuló energiaforrásokat leszámítva, de ott is elgondolkodtató, hogy egy napelem gyártásakor mennyi káros anyag keletkezik...)

2) "Évforduló kapcsán piacra dobták" fogatlan aha fal1

3) Nem ezzel keverted bazk a helikopter elolvadását? :D Abszurdum :roll:

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul