Csernobil

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Fúúú egy ilyen videóra, hogy a reaktor tetején mászkálnak, már régóta vártam. eljen Jó lyukas az a szarkofág :? A várost meg jól szétszedték, minden összetörve meg szétdarabolva. Akkor csak járnak be a Zóna olyanok is, akiknek semmi keresnivalójuk nincs ott, nem?

Van egy Greenpeace által készitett video,amiben azt állitják hogy az 1.000.000 odaküldött "takaritó" munkásokbol,csak 34 élte túl. Lehet hogy túlzás,bár az orosz politikát "stalin,és utodjai" ismerve igaz is lehet.

Ekkora hülyeséget remélem senki nem fog beszedni... Persze odaküldték Ukrajnába minden 100. oroszt, na ne nevetess... Tudjuk, hogy vannak áldozatok és enélkül nem is lehetett volna megoldani a szarkofág megépítését, mert a rádioaktivitás ellen nem lehet érdemben védekezni. Ott a helyszínen vagy egy éven belül nem halt meg még ezred ennyi ember sem. Az meg hogy valaki 20 év múlva meghal daganatos betegségben azt bármire rá lehet fogni. Láttam egy interjút egy idős pasassal, aki a szarkofág építésén részt vett és elég sok időt ott töltött. Semmi baja nem lett. Az embereket sem dologztatták agyon, gondolom ismerős, hogy "csak pár lapát anyagot kellett megmozgatnunk és már vittek is onnan."
Szerintem kár bolygatni a szarkofág megépítésének mikéntjét, abban a helyzetben az volt a legjobb megoldás, hogy minél gyorsabban lefedjék, hogy ne kerüljön ki még több rádiaktív anyag a légkörbe. És akármennyire vigyáztak voltak áldozatok, mert egy ilyen helyzetben nagyon nehéz felmérni, hogy kinek a szervezete mennyi sugárzást bír el, mi mennyi sugárzik stb... Csakis mély tisztelettel gondolhatunk azokra az emberekre, akik az ottani építkezésben részt vettek.

Egy MI-6-os volt az, a valaha gyártott egyik legnagyobb helikopter. Egyszer leszállt egy a Hősök terén is. Arra már nem emlékszem, milyen okból, de láttam róla képet is.
Nem mellesleg egy rakat MI-6-os áll az egyik csernobili roncstemetőben.

pYura":u7554r9b mondta:
Ekkora hülyeséget remélem senki nem fog beszedni... Persze odaküldték Ukrajnába minden 100. oroszt, na ne nevetess... Tudjuk, hogy vannak áldozatok és enélkül nem is lehetett volna megoldani a szarkofág megépítését, mert a rádioaktivitás ellen nem lehet érdemben védekezni. Ott a helyszínen vagy egy éven belül nem halt meg még ezred ennyi ember sem. Az meg hogy valaki 20 év múlva meghal daganatos betegségben azt bármire rá lehet fogni. Láttam egy interjút egy idős pasassal, aki a szarkofág építésén részt vett és elég sok időt ott töltött. Semmi baja nem lett. Az embereket sem dologztatták agyon, gondolom ismerős, hogy "csak pár lapát anyagot kellett megmozgatnunk és már vittek is onnan."
Szerintem kár bolygatni a szarkofág megépítésének mikéntjét, abban a helyzetben az volt a legjobb megoldás, hogy minél gyorsabban lefedjék, hogy ne kerüljön ki még több rádiaktív anyag a légkörbe. És akármennyire vigyáztak voltak áldozatok, mert egy ilyen helyzetben nagyon nehéz felmérni, hogy kinek a szervezete mennyi sugárzást bír el, mi mennyi sugárzik stb... Csakis mély tisztelettel gondolhatunk azokra az emberekre, akik az ottani építkezésben részt vettek.

...bármit feláldoztak azért hogy elöször ne derüljön ki mi is történt valójában. Elég idös vagyok ahhoz hogy emlékezzek arra az idöre amikor felrobbant a reaktor. Két hétig kussoltak,de utána is csak szorványos informáciok érkeztek mi is történhetett. Persze az akkori magyar vezetés is öket segitette. Az áldozatok közül pedig szinte senki nem tudta mi fog rájuk várni. Nem ugy mentek oda hogy tudták a halálba mennek,ami persze az ö érdemeikböl nem von le semmit.

Fenntartom, hogy nem volt választás: a szarkofágot meg kellett építeni, gyorsan. Nem volt arra idő, hogy tvervezzenek egy hatékonyabb megoldást vagy hogy az emberéleteket mindekelőtt szem előtt tartsák.

Az ott lévők szerintem nagyon is jól tudták, hogy nagy xarban van ott minden... Max azzal nem voltak tisztában, hogy mekkora a baj.
Tudtommal a "csak pár lapát anyagot kellett..." dolog igaz volt. Azaz én úgy tudom, hogy mindenki berohant a munkára, (elvben) max. 2 percet tölthetett el és rohant is ki, miközben a váltás ment be.

Áldozat biztos volt (közvetlen és közvetett okokból), de nem akkora arányban, mint amit Kiriyama hozzászólásában olvashatunk.

Le a kalappal azok előtt, akik (önként vagy "felkérésre") ott dolgozva megtették a tőlük telhető legtöbbet!
Bár ennek ellenére még most is isszuk a levét mivel az itt "kiszabadult" sugárzások közt van ellég nagy felezési idejű is...

Ebben az az érdeks, hogy Hiroshimában és Nagasakiban élnek emberek :roll:

pYura":qg5y5loa mondta:
Ebben az az érdeks, hogy Hiroshimában és Nagasakiban élnek emberek :roll:

Csernobil hatását gyakran hasonlítják az atombomba hatásához. Számítások szerint a robbanáskor legalább hússzor annyi radioaktív anyag került a levegőbe, mint Hirosimára és a Nagaszakira ledobott atombombák együttes hatásaként. (forrás:mult-kor.hu) Meg Hiroshimára és Nagaszakira nem nemtommennyiféle atomot dobtak mint amennyi Csernobilban volt.

pYura":1xtc71bh mondta:
Doma":1xtc71bh mondta:
Meg Hiroshimára és Nagaszakira nem nemtommennyiféle atomot dobtak mint amennyi Csernobilban volt.

Hogymondod? kérdés1

Értsd jól! :D Nem tom valahol olvastam hogy több mint 20 szennyező,radioaktiv anyag jutott a levegőbe a robbanáskor és ezekből a radioaktiv anyagokbol még csak 3 érte el azt az időt hogy a sugárzás mértéke csökkent. ÉRTED??? :lol: :D

a legtöbb helyen csupa hülyeséget lehet olvasni, ha igazat is akartok olvasni Csernobilról akkor olvassátok el Szatmáry Zoltán és Aszódi Attila könyvét: Csernobil - Tények, okok, hiedelmek

Állapot
Nincs nyitva további válaszokra.
Vissza
Top Alul