[CS] Time of Change 3.0

Timstrike

Member
Csatlakozás
2025.12.23.
Üzenetek
35
Reakció pontszám
24
Hely
Maroshévíz , Románia
Windows 10
Firefox 146.0
maxresdefault.webp

Time of Change 3.0 --- Változások ideje 3.0​

Ez a Stalker: Time of Changes projekt egy globális, történet vezérelt módként indult, új grafikával és módosított fizikával. A fejlesztőknek sikerült!
A lenyűgöző grafikán túl a mód fő jellemzője egy teljesen új történetszál, amelyben a játékosok, mint korábban, a legendás zsoldos Scar (Heg) bőrében játszanak, és számos új küldetést teljesítenek, amelyek közül sokat az újonnan hozzáadott frakciók karakterei adnak majd.

5f0e1147c967739ade40f71df8f069bf.webp05b1b40f1c0284524bd4cc0893df2799.webp98ce024d5ca9e2b70a795a8294895c28.webp929c81feeb9876cc8147da7ffb3841b2.webp118b9b768c8187e00d590dd8f06d26aa.webp641bde19031e3eb662aa80a0376cef3b.webp03883f943a74a541d207dd8c9b8d28c2.webp21605f111e9c92e2ff612e8a06019e47.webpbd9c89f3f7e23cdffe2dc90b980d5531.webpc9c45295a1d7cd18201acb134c8c4ebe.webpcbe790646c340a82d7030223c5ed98f8.webpd74529b3b3aa3cf67878a21de36ee3f9.webp
4309b84f2ed9e7786e33c515a1cfc34f.webpe6799f2ef6a4fb3f56dee0ce2e158607.webpL5pmpX413ljqfesHSfZOTA.webpPkGbtr86uBHwrAifP1Pixg.webp

Ott kezdődik, ahol a CS véget ér. Sztrelok úton van Szidorovics felé a Halálkamionon (azaz indul a ShoC története),
Sebhelyes (Scar, aka Heg) felébred a Szarkofág alatt mint monolitos tiszt.
Legalábbis a helyiek ezt gondolják róla, ő meg mit sem tud magáról.
De azért elvállalja, hogy elkapja Sztrelokot. Szegényt már ketten is hajkurásszák.

Van pár újítás a módban. Van pl "fejadag" csomag, 3 doboz szardínia, 3 adag kenyér, 2 doboz turistacsemege, 4 instant leves, meg egy energiaital van benne, a tömege 5.3 kg, ne tankolj belőle fel túl sokat. A használata nem túl bonyolult, de nem is egyszerű. Gyakorlatilag csak egy fajta kaját lehet belőle kivenni a hátizsákba az alatta lévő gomb megnyomásával de abból egyszerre mindet. Azt, hogy az adott rekesz már üres nem jelzi semmi, csak ha megnyomod a gombot felugrik a "kifogyott" üzenet. Kicsit elbénázták, de nem tragikus.
Ha minden rekeszből mindent kiszedtél, eltűnik az egész "fejadag doboz", de amit kiszedtél belőle, ott lesz a hátizsákodban.
A kék színű elsősegélycsomagok is hasonlóan működnek, meg a narancssárgás személyes EÜ készletek is viszont a terepszínű katonai csomagok nem.
Ott három gombbal az injekció komponenseit lehet bekevergetni, majd a negyedikkel (bal alsó) beadni a löttyöt magadnak.
De láttam "hagyományos" elsősegélydobozt is.

Vannak még fura újdonságok, amikkel a játékban még nem találkoztam, pl olyan konténerek, amiket a
relikvia zsebekbe lehet tenni, de nem egy, hanem több relikvia is elfér bennük.
Meg olyan, ami csökkenti a relikvia sugárzását, de nem nyúl a pozitív hatáshoz. Stb. Egyelőre ezeknek csak a leírását láttam, történet jó háromnegyedénél még nem találkoztam vele. Gyanítom, sok minden majd csak egy későbbi verzióban lesz aktív, ami már benne van.

Amennyire értettem a történetet fordítás közben, gyakorlatilag Sztrelok nyomában járunk abban az eseménysorban, ami a ShoC története, de azért áttévedünk a CS terepekre és az ottani feladatok egy részét is megismételjük, csak kicsit más célból. Egyfajta árnyék segítőként követjük Sztrelokot, hol fedezve őt a katonákkal vagy a monolittal szemben, hol elvisszük neki a pszi-sisakot Szaharovtól, de van egy csomó saját feladat is. Saccra a CS hosszával egyezhet a játékidő, de nem kizárt, hogy hosszabb, mert az eredeti CS sztorik is benne vannak a szövegben, lehet, hogy azokból is bejön néhány.

Az elején, Pripjatyba érve érdemes sietni a segélyhívásra, mert hamar elintézik a kutyák a sztalkert és akkor keresztül kell gyalogolni az egész városon, majd a Radaron és A katonai Raktárakon, hogy elérd az Informátort és belekezdhess a tulajdonképpeni sztoriba. Viszont gyalog még a sztalkerig se biztos, hogy eljutsz, érdemes a PSzH-t használni legalább itt. A géppuskája nagyon jó, a sztalker meg a suli udvarában a melegházban van, így be kell lavírozni vele a kapun (tolatás majd a kaput elhagyva vissza és befordulni. hajlamos lefulladni a dög) Ha megmentetted és nem beszélgetsz vele, akkor szétnézhetsz a városban, de nem biztos, hogy érdemes. Megvár, elvileg, de meg is halhat és akkor nem visz át a Bárba.

Elvileg a szerelőknél hiányzó fejlesztéseket pendrive-okban lehet itt-ott megtalálni, ezekhez feladat is lesz.
Ha leadod a szerelőnek, akkor meg tudja csinálni azt a fejlesztést is.
Gyakorlatilag ilyen pendrive-okat lehet ugyan zsákmányolni (alapvetően katonáktól), de még senkinek sem kellettek.
Igaz, még nem jártam mindenhol.

Pripjatyban és a Bárban a "szintváltók" nem kérdeznek semmit, hanem elsötétül a kép és áttesz a következő szintre.
Van, ahol terepeken rendesen rákérdeznek, hogy mi legyen, de ez a ritkább.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Változások​

— Teljesen új történetszál.
— Lehetőség frakciókhoz csatlakozni: Anomáliák, Katonai Vadászok, Tudósok, Zsoldosok.
— Új küldetések kerültek a klánokhoz: Zsoldosok, Tudósok, Anomáliák.
— Új helyszínek: Szarkofág, Csernobili Atomerőmű (TC-ből).
— A klánok globális újranépesedése, mint a TC-ben.
— Mostantól minden bázison van rádió, amely több zeneszámot játszik le.
— A TC-ből származó Aréna visszaállításra került.
— Az év őszi szezonja.
— Szabad játék a fő történetszál után.
— Új részecskék.
— Teljes áttextúrázás.
— Kijavított hibák az előző verzióban.
— Mostantól géppuskával tüzelhetsz egy páncélozott játékosra az Alt billentyű megnyomásával.*
— A fegyverek és ruházatok összes fejlesztése a kezdetektől fogva feloldható.
— Első személyű nézet aktiválása F5, második személyű F6, harmadik személyű F7.
— A kirakodást a Home gombbal aktiválhatod
. — Fegyvereket szerezhetsz kereskedőktől és a bázisokon.
— Az MP-5, Vintar-VS, AS Val, Obrez és AK-74U felszerelhető a pisztolynyílásba.
— A zseblámpa mostantól messzebbre és tisztábban világít.
— A fegyverek, gránátok, távcsövek textúráit és ikonjaikat lecserélték. Az ikonok mostantól illeszkednek a fegyverek látványvilágához
. — A főszereplő és néhány karakter neve megváltozott.
— Az NPC-k holttesteket zsákmányolnak és fegyvereket vesznek fel (nem mindig, csak akkor, amikor kedvük tartja).
—A főmenü zenéjét és magát a menüt lecserélték.
— A növényzet textúráit lecserélték.
— Valódi fegyvernevek.
— A fegyverek és a gránátok valódi sebzést okoznak. A gránátok már nem csak petárdák.
Egy PM-mel néhány lövéssel megölhetsz egy embert, ahelyett, hogy 5 tárat költenél el, mint korábban.
— A Gauss M2 ágyút és a továbbfejlesztett RPG-7-et kifejezetten nagyszabású háborúra tervezték.
A Gauss M2 ágyú gyorstüzelő és 100 lövést képes befogadni.
— A főszereplő nevét Notisra változtatták.
— A Clear Sky frakció mostantól valóban Clear Sky, és többé nem lesznek stalkerek újonc ruhákban.
— A sörétes puska animációját megváltoztatták.
— A renegátok mostantól saját ruhákkal rendelkeznek a szimbólumukkal, már nem tesznek úgy, mintha banditák lennének.
A "Hardcore" módból átvéve.
— A kulcsfontosságú NPC-knek mostantól saját arcuk van.
— Néhány stalker újrafegyverzése.
— Ukrán-orosz szinkronhangok a katonaságnak.
— Találati effektus hozzáadva a főszereplőhöz.
— Amikor a főszereplőt eltalálják, káromkodik vagy sikoltozik.
— Ereklyék aktiválása a meHt13-ból.
— Az ereklyék hasznosabbak lettek.
— Több NPC jelent meg, így a frakcióháború aktívabb lett.
— Gitár mod hozzáadva.
— Már nem kell aggódni a frakció kegyei miatt; a kereskedőjüknek minden tárgy elérhető.
— A szörnyek veszélyesebbek lettek.
— A golyókat módosították, így mostantól észrevehető a különbség a normál és a páncéltörő lövedékek között.
— Az Agroprom Kutatóintézet titkos kereskedőjének végtelen pénze van.
— Néhány eredeti fejlesztői hiba kijavításra került.
— Az NPC-k mostantól új frakcióöltözeteket viselnek, konkrétan a Kemény Módból származó álcázó köpenyeket.
— A hordozhatósági súlyt módosították. A játékosok mostantól 90 kg-ot, vagy erőfeszítéssel 100 kg-ot is el tudnak vinni.

* Ahhoz, hogy a gombok működjenek, el kell indítanod a játékot az indítón keresztül.

Információ:
Megjelenés éve: 2014
Műfaj: akció / lövöldözős / 3D / 1. személyű
Kiadó: aleks aka aleksn09, stalker36vrn, azzza
Kiadás típusa: újracsomagolt
Játék verziója: 1.5.10
Mód verziója: 3.0 + 1. javítás, 2. javítás
Tablet: bevarrt

Rendszerkövetelmények:
✔ Operációs rendszer: Windows XP / Windows Vista / Windows 7 / Windows 8
✔ Processzor: Intel® Core™2 Duo 2.4 GHz
✔ RAM: 3 GB
✔ Videokártya: 512 MB - 1024 MB / NVIDIA® GeForce™ / ATI Radeon®
✔ Hangkártya: DirectX® 9.0c kompatibilis hangeszköz
✔ Szabad merevlemez-terület: 12 GB

Az újracsomagolás jellemzői:
Játék:

» A játéklicenc alapján
» Semmi sem lett kivágva / Semmi sem lett átkódolva
» Játék verziója: 1.5.10
» Mód verzió: 3.0 + 1. javítás, 2. javítás
» További szoftverek telepítése (DirectX, Visual C++)

Összeállítás:
» Time of Change mód v3.0
» HUD

kiegészítők:
» HUD (HUD a CHN-ből/HUD a VP2.0-ból/HUD a VP3.0-ból) - opcionális
» A kiegészítőt az Absolut Nature 3 oldaláról is letöltheted. Gyenge számítógéppel rendelkezőknek nem ajánlott.

Letöltés:
Link
Mega

Magyarítás a módhoz:
Link 1
Link 2

Telepítés:
  1. Töltsd le és telepítsd az eredeti S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky 1.5.10 játékot
  2. Töltsd le a módot
  3. Csomagold ki a módot a játék mappájába
* Másold át a bin, gamedata és users mappákat, valamint az fsgame.ltx nevű fájlt abba a mappába,
amelyben a telepített Stalker Clear Sky 1.5.10-es verziójú játék található.

Ez a mod nagy kedvecem...volt. SaGa-n kívül eddig senkinek nem sikerült kimennie Pripyat-ból a 4 kijárati lehetőség egyikén sem. Erről írtam a másik fórumon is, a játék crashel. Jól jönne egy csalókód a pályaugrásokhoz! Vagy akármilyen lehetőség. 3x kezdtem újra, mindháromszor ott kellett abbahagynom :( Nagy kár a modért.

Király vagy, de szerintem nálam x-ray engine gond van. Meg fogom keresni a log fileokat. Nem tudok kimenni azt úgy értem, hogy elhagynám a várost, de crash-el a játék mind a 4 kijárati lehetsőgénél.

Király vagy, de szerintem nálam x-ray engine gond van. Meg fogom keresni a log fileokat. Nem tudok kimenni azt úgy értem, hogy elhagynám a várost, de crash-el a játék mind a 4 kijárati lehetsőgénél.
Olvastam valahol,hogy el menti a játékot mikor kilépnél a területről és lefagy. Majd megkeresem rá a megoldást.

Akkor császári rangba léptetlek elő! :D Évek óta abbahagytam ezért. Igazad van, a mentés körül is voltak problémák. Valahol olvastam, hogy mentsd el 2x és utána kilépés majd vissza és az automentést törlés és a manuálist töltsd be stb WTF? Feladtam...

Lesz mit olvasni... :) Köszi!

Vissza
Top Alul