Clear Sky Gépigény

az enyém :lol: s939 amd athlon 64 3000+ 1882mhz
vga öskövület ati radeon 9600 xt 256bit 256mb gddr1
ram 1,5gb ddr a többi nem fontos........de kb nyáron kivágom az egészet és veszek valami korhoz illőt (jha és a stalker 1280*1024 medium és elég jól megy néha van 1 kis swap de az elhanyagolható viszont a legujjab hl (az episode 2 ) az high very high beállításokon hdr-el szaggtás nélkül megy :D
(csak minden játékfejlesztő igy tudan optimalizálni )

Az otthoni felhasználásra szánt Windows verziók által kezelt maximális memóriaméret az alábbiak szerint alakul:

Windows XP Home: 4GB
Windows XP Professional: 4GB
Windows XP X64 Edition: 128GB
Windows Vista Home Basic: 4GB
Windows Vista Home Basic 64 bit: 8GB
Windows Vista Home Premium: 4GB
Windows Vista Home Premium 64 bit: 16GB
Windows Vista Ultimate: 4GB
Windows Vista Ultimate 64 bit: 128GB

Nekem most:
ASUS A7N8X-E deluxe alaplap
AMD Athlon XP 3000+ pr. 2100 MHz
1 GB DDR400 /2x512 dualban/ hamarosan fejlesztve 2GB-re
Sapphire Radeon 9600 Pro 256 MB
Samsung 120 és 160 GB S-ATA winyók
400 W msi táp

Stalker: 1023x768 medium graph minimális szaggatás
Clear Sky: ???
Majd kiderül.

Én min 1024-ben fullon szeretném tolni a CS-t mindenféle akadás nélkül.
Ehhez van egy Athlon64 X2 3600 amit fel fogok sírni 5600-ra (2000MHz --> 2600MHz), 2Gb RAM 800Mhz ennek elégnek kell lennie, valamint a kis 7600GT-met cserélem majd dx10 VGA-ra, de sztem mostmár megvárom míg kijön a CS és letesztelgetik hogy mivel hogy fut :)
Egyébként sztem AMD HD3850 lesz belőle, mit gondoltok?

Fullon biztosan nem fog futni ezen a konfigon. És Nvidiat vennék, mert a STALKER-t is ők tamogatják jobban.

monnyuk én megvárnám a teszteket azt utána bővitenék konfigot. deh sztem a clear sky is futni fog majdnem minden gépen csak monnyuk szolidabb grafikával
máriciust akarock!!!

a tényállás annyi, hogy az új effektek nélkül kb olyan lesz mint a Shoc, de az új effektekhez már kell majd a dx10 -es kártya :S Nekem mondjuk mind1, én örülni fogok neki dx8ban is, hiszen én úgy játszom/moddolom a shocot is április eleje óta :D

pYura":2dhmps0p mondta:
Fullon biztosan nem fog futni ezen a konfigon. És Nvidiat vennék, mert a STALKER-t is ők tamogatják jobban.

Hát nemtom. Ezért fogom megvárni a teszteket. Ha meghúzom a procimat akkor csak a VGA a szűk keresztmetszet, de még alapórajelen is mindent visz a procim, az a tapasztalatom hogy csak vga hiány van nálam, a mai játékoknak nincs akkora cpu igényük hogy kevés legyen hozzá az enyém. Bár kitudja, megnézek majd pár cpu tesztet.

Az AMD vs nVidia témáról meg egy kérdés: igaz hogy az amd kártyák egyenletesebben renderelnek? Hallottam valahol hogy nvidia nagyrészt feleslegesen nagy fps-el megy, néha meg leesik játszhatatlanra, de az átlagolást így megnyerik, míg az amd stabil 30-40.

végre valaki az amd pártját fogja rajtam kívül

jim67: mármint proci vagy vga ügyben? :)

szerk: ez a hd3850 egyre jobb vételnek tűnik a 8800gt-hez képest, ár/értékben, de az is igaz hogy ha vennék egyet akkor sem érezném úgy hogy "igen most 35000 forintot gyorsultak a framerate-jeim". Ez a nagy dilemmám.

MetalMilitia":r0mg772h mondta:
Az AMD vs nVidia témáról meg egy kérdés: igaz hogy az amd kártyák egyenletesebben renderelnek? Hallottam valahol hogy nvidia nagyrészt feleslegesen nagy fps-el megy, néha meg leesik játszhatatlanra, de az átlagolást így megnyerik, míg az amd stabil 30-40.

Most nem találok ilyen grafikont, de emlékeim szerint nem volt ilyen eltérés minimális fps-ekenél, viszont a csúcsok valóban magasabbak voltak az NV-nél, ami még megtolta az átlagot. :)

MetalMilitia":1yt4o3m8 mondta:
jim67: mármint proci vagy vga ügyben? :)

szerk: ez a hd3850 egyre jobb vételnek tűnik a 8800gt-hez képest, ár/értékben, de az is igaz hogy ha vennék egyet akkor sem érezném úgy hogy "igen most 35000 forintot gyorsultak a framerate-jeim". Ez a nagy dilemmám.

én amd+ati (vagyis amd) re szavazok... de te tudod

special engem nem érdekel mert eddig is amd-volt és azután is amd-lessz ATi-val... én meg vagyok vele elégedve oszt csocsi az öszes játék meg minden megy elfogadható sebeség mellett 1280*1024 (jha én sima athlon 64 ) :D

Miért jim, szerinted egy mezei P4-esen nem megy elfogadható sebeség mellett 1280*1024-en minden játék? Ez nem érdem, ez alap. Abban igaza van pYurának, hogy ha most veszel, AMD-t semmiképp.

Ezért nem veszek most semmit. nVidiára nincs pénzem, AMD nem elég jó nekem (VGA-ban), meg egyébként is ez a nv g92 memory overflow cirkusz kétségek közé helyez...
Kivárás van.

Úristen,mint az ovisok :D
Nekem ilyenvan,és az jobb,az én apukám meg többet keres böbööööööö :D :D :D
Mindenki olyan gépet,alkatrészt vesz,amire pénze van.
Jómagam pl. 1024x768ban játszok majd mindent,és tökéletesen elégedett vagyok az amd-ati-nvidia-pentium bármelyikével.
Mindegyiket kipróbáltam...
Ha ma megveszel valamit,1-2hónap múlva már egy"gyengus"hardver lesz,ez a számitástechnika....
Persze legtöbb embernek arra húz a szive,amilyen konfigja van,és ez érthető is,de a másét sem kell fikázni lol2 lol2 lol2

Senki nem fikázta más gépét. Elég fura a helyzet most VGA-ban mert olyan kártyák jöttek ki most amik (magyar honban) nem teljesítenek annyit mint amennyibe kerülnek, de amik a gépeinkben vannak azok meg már majdhogynem minimum konfigosak, ebből a sok szenvedés.
Mert ha most 60-80 ezret beleölsz a gépbe kb 8 hónap múlva ugyanitt fogsz tartani.

Vissza
Top Alul