Clear Sky Gépigény

de szerintem maradjunk a realizmusnál mert nem mindenki tud megfizetni 1 core 2 quad ot meg 4gb ram meg hozzá vmi faxa alaplap meg táp.........
szal a teszteredmények SE lesznek ilyenek ha nics 4gb meg 4magos procid
(szerintem ezt 200.000-ból már ki lehet hozni sestleg kicsivel olcsóbban )

Ott a shader score is, amibe nem szól bele nagyon a proc :DDD Ja és 3DMark06 alatt tökmindegy, hogy mennyi memód van. 1GB felett nincs különbség, dual-channel sem lényeg és a frekvencia különség is alig kimérhető...
Mostanában jön a 3DMark08, az már reálisabb képet adhat, mert a 06 már nagyon elavult... :)

erős nvidia párt alakult itt ki :D Sajnos valahogy engem mindig az ATI felé fúj a szél, videókártyák baromira megugrottak tavalyhoz képest van ami lazán kétszer annyi :S Na majd elvileg jön a csökkentés...Én most egy ATI HD2900PRO kártyát néztem nincs ennél olcsóbb közép felső kategória kb. 35k és ha Crysis-t nem akarsz vele fullon tolni akkor egy ideig szerintem működőképes most úgyis minden második játék Unreal engine-l tolja a biciklit ha egy ment megy mind :D 512 mega ram is van rá pakolva szóval tényleg nagy ugrás árba lefelé nvidiákhoz képest ellenben teljesítményben annyival nem, de sajnos még mindig áll az, hogy az ATI driverei nagyon elcseszettek minden játék után jön a hotfix lol2
Egyébként én q6600 core quadot gondoltam beletömni a gépbe az most nagyon jó ár/érték arányban. :)

Az a baj, hogy a quad core-t semmilyen játék nem támogatja. Még a dual-core is kérdéses.... amíg nem támogatja a legtöbb játék legalább a dual-core-t szerintem felesleges 4 magos procit venni (ha csak játékra kell a teljesítmény)

Gatyamatyi":12mbybxv mondta:
erős nvidia párt alakult itt ki :D Sajnos valahogy engem mindig az ATI felé fúj a szél, videókártyák baromira megugrottak tavalyhoz képest van ami lazán kétszer annyi :S Na majd elvileg jön a csökkentés...Én most egy ATI HD2900PRO kártyát néztem nincs ennél olcsóbb közép felső kategória kb. 35k és ha Crysis-t nem akarsz vele fullon tolni akkor egy ideig szerintem működőképes most úgyis minden második játék Unreal engine-l tolja a biciklit ha egy ment megy mind :D 512 mega ram is van rá pakolva szóval tényleg nagy ugrás árba lefelé nvidiákhoz képest ellenben teljesítményben annyival nem, de sajnos még mindig áll az, hogy az ATI driverei nagyon elcseszettek minden játék után jön a hotfix lol2
Egyébként én q6600 core quadot gondoltam beletömni a gépbe az most nagyon jó ár/érték arányban. :)

megmondom hoogy én is ATI (vagyis amd) párti vagyok... és ez nem fog sose megváltozni akármilyen "nagy " fejlesztés vagy olcsóbb kártya de jobb teljesítménnyel jön ki .

pYura":4jax1tbn mondta:
Az a baj, hogy a quad core-t semmilyen játék nem támogatja. Még a dual-core is kérdéses.... amíg nem támogatja a legtöbb játék legalább a dual-core-t szerintem felesleges 4 magos procit venni (ha csak játékra kell a teljesítmény)
Hmm, hát ja igen ez elgondolkodtató én azon gondolkoztam, hogy ha még a 2 magost se használja mind (Crysis-nál mondjuk emléxem mondták, hogy "nem árt ha van 4 magos proci") akkor jó ideig az végülis csúcsproci lesz, habár sebessége az évek múltán egyre gyengébbnek tetszhett. Végülis soha nem néztem, hogy Core duonak milyet mert olyan sok van belőlük és figyelni kell mert az ilyen 6750 szerűségek azok egy 6400 felhúzott változatai vagyis korántsem érik meg annyira mint egy 6700-as vagy 6600-as nem tudom a számokat fejből :D Te milyen procit ajánlasz az 50 darab ropi alatti emberi kategóriában?
Egyébkéntén magát az AMD-t nem szeretem szerintem egy ideje simán másodhegedűs habár a Phenommal most vissza jöhet, de igazából ATI-t sem szeretem csak az van :D Ahogyan ferenc testvér is van :D

Crysis sem profitál szinte semmit a 4 magból :(
50k-ból már kijön egy E8400 :DD 4GHz-ig meg se állj vele taps1

:D hát lehet hogy 50 alá kell néznem egy kb. 30 000-ből is van már tetszetős proci? Nem vagyok nagy kommunis...kompromisszumista de sajna pénz beszél :D :cry:

Akkor inkább maradok az 50-nél XD, egyébként egy gépujrahúzásnál szépen eltűnt minden amit már összeírtam csak szerencsére annyita néztem, hogy fejből mondtam már a dolgokat XD Csak azt sajnálom, hogy nem karácsonykor vettem a gépet nagyon értsd NAGYON lementek az árak az argep.hu-n van egy árdiagram ami mutatja ugye az árváltozást na pl. egy q6600-as proci-t ha megnéztek akkor ott lesz az árdiagramon, hogy decemberben konkrétan 8000Ft-os árig zuhant ez vagy valami hiba vagy verhetem a fejem a falba, hogy a szomszédok is hallják lol2
http://www.argep.hu/chart_419489.html egyébként itt a link ne kelljen keresgélni :P

Hát jah, de ott van XD

egyébként én egy ilyen gépet állítottam össze:

ALAPLAP:Gigabyte GA-P35-DS3 LGA775 vagy DS3P

PROCI: Intel Core2 Quad 2,4 GHz Q6600 BOX

VIDEÓKÁRTYA: SAPPHIRE - HD2900PRO 512MB GDDR3 Lite HTD PCIE

RAM: Kingston DDR2-RAM 1GB PC2-800

Ramból lehet magasabb órajelűt kéne de ez is elég lössz' :D

Vissza
Top Alul