Clear Sky Gépigény

nem rossz gép de a vga-t azt honnan szerezted olyan olcsóért ?

hát én boltban láttam asszem bgf-et 51 robiért oc edition és 1gb memóriával

de szerintem az utolsó fillérig megérte... és ha baj van vele akkor mi a teendő ?

pYura":1wwscri6 mondta:
Reasonable Priced Machine
Most lett összeírva:

GIGABYTE GA-P35-DS3 - 20k
E2140 tálcás - 10k
COOLERMASTER Hyper TX2 - 4k
KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 1066Mhz - 3*4,6k
GALAXY 8800GT 512MB - 32k
SEAGATE 250GB 7200rpm 16MB SATA2 -12k
FSP ATX-400PNF - 8k
COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite - 8k
PIONEER DVR-215D - 5,6k

eljen :))

a táp kevés lesz ha tuningolni is akar. a processzor is kevés mert lószart nem fog kihajani a 88gt-ből. a ramból is beleférne szerintem még 1 giga, mert ezeket nem lehet tuningolni se nagyon szal a biosban kell a ratiokkal bűvészkedni, de mivel a deszka nem rossz ez nem lesz probléma. procoinak én minimum (MINIMUM) egy E2200-ast ajánalnék, de inkább E4***.

Táp nem kevés :wink: 380W-os gyengébb minőségű tápom vitte a full tuning E6400+8800GTX rendszert.

(MINIMUM) egy E2200-ast ajánalnék
Minek fizessen valaki a szorzókért, ha ugyanaz a mag van benne és így sem éred el a lap fsb limitét lol2

XP max 3 gigát lát, az vegyen többet aki Vistázni akar (egyelőre nincs sok értelme)

az hogy elvitte a 380-as az szép dolog. szerencsés vagy... ennyi. meg nem volt sok 12V-s cucc rajta.

E2140 8*200=1,6 Ghz és csak 1 MB L2 LINK
húzható, mint minden ami core, de a baj csak az hogy ha felhúzzuk 2,9-re pl. amit tuti, hogy visz az 8*362.5 és 1450-es QPB és teljesítménynövekedés a S.T.A.L.K.E.R.-ben : 1 FPS
és ezért el kell viselnünk az 50W-tal nagyobb fogyasztást és az irdatlan hőtermelést. és bárki bármit mondd 1 MB megosztott L2 NEM ELÉG. ha elég neki ekkora proci, akkor vegyen 8600-ot, azt kihajtja...

E2200 azért írtam, mert legalább órajelben feljebb skálázható és nem sokkal drágább... LINK vegyük pl. az előző esetet legyen az órajel 2,9 Ghz: 11*263.5, tehát csak 63 mhz-es tuning... ezzel megspóroltunk egy tuninghűtőt és 25-30W fogyasztást és árban ugyanott tartunk és a tápnak sem kell hoznia a magasabb teljesítményt...

de még ez is lóf*asz az elkövetkezendő év játékainak, sőt még a mostaniaknak is. ennyi.

akkor pénzkidobás az alaplap és a videókártya is. ha ragaszkodik a laphoz meg a karihoz vegyen egy E6*20-t (akár használtan is) és egy normális tápot... pl. Corsair VX450... 15k de megéri...

az xp 3 gigát lát... lol2 fal1 ááá nem1 pattog1 HOL MIKOR????? akkor nekem miért ment a 2*2GB és a 4*1GB is a DS3-nál százszor szarabb lapban?

a házról pedig csak annyit hogy nem röhelyes egy kicsit CPU 10000 FT, ház 16000 FT, hülyeség MEGFIZETHETETLEN...

Szerencsés vagy sem egy új GT sokkal kevesbbet fogyaszt, mint egy 8800GTX. 400 FPS táp bőven elég.
Nézd meg ezt a tesztet pl:
http://prohardver.hu/teszt/fsp_saga_tap ... keles.html

Azt állítod, hogy a CPU tuning nem hoz teljesítménynövekedést. Ez te sem gondolod komolyan lol2
Nemmellesleg az általad említett E2200-ban is ugyanannyi cache van.
A hőtermelésről meg annyit, hogy 4000HUF-os hűtével simán megy 3GHz-et egy Allendale, de kis szerencsével még 3,3-at is.

32bites win nem lát többet összesen 4GB-nál, amibe bele kell számolni a VGA memóriát is. Ennyi.

És nem tartom röhejesnek. Akinek kell teljesítmény az költsön többet procira, tápra; nem azt mondtam, hogy ennél nincs jobb, csak azt, hogy ennyiért ez nagyon is megéri. :wink:

Ha már itt tartunk kapásból 6*500-ra tennék egy ilyen procit (gond nélkül)

a tápoknál vmit elszámoltam, de az biztos hogy pl. a tesztben többet kellett hogy leadjanak névleges teljsítményüknél, és írtak egy-két érdekes dolgot. és a hatékonyságuk a névlegesen 70%.. tehát olyan 280W tisztán. nem túl rossz, de nem is jó. ha azt a gépet vesszük amit írtál, ahhoz csak akkor érdemes ezt a tápot (vagy hasonló kvalitásút) venni, ha van ami elfogyassza a plusz wattokat, ami csak a 8800gtvel teljesül, ami ehhez a procihoz kicsit túl erős kari. tehát megint zsákutca.
ha a te tápod hatásfokban jobb (mondjuk névlegesnél olyan 80-82%) akkor is igencsak kihajtod a szívét-lelkét, és gondolom hangja is volt akkor.

a ramban részben igazad van részben nem. mert előbb utóbb úgyis rá leszünk kényszerítve a 64 bites oprendszerekre. ami ott már 2 a 64.ken... és a lát nem ugyanaz mint a meg tudja címezni.

Fölösleges itt számolgatni. Le van tesztelve megy. Egyébként 400W-os full passiv tápom van, nincs semmi aktív hűtés rajta és ezzel is vígan ment a 8800GTX-es rendszerem.
3GHz-re felhúzott Core2 bőven elég a legtöbb mai új játékhoz, inkább a VGA amin múlik, hogy milyen grafikán tudod majd futtatni.
Nem vagyunk ráutalva a 64 bites rendszerekre és nem is leszünk, mert nincs teljesítménybeli különbség. Egyelőre az van, hogy rosszabb a driver támogatottságuk.

ja de konkrétan nekem az szúrta a szemem, hogy 88gt-hez kevés az E2140, még húzva is. a tápról meg annyit, hogy nem szerencsés vagy hanem bátor, én nem merném ugyanezt megjáccani...

3GHz-es Core2 nem kevés seholsem. Az egy dolog, hogy a dobozrva mennyi van ráírva, de ha megnézed gyári 3GHz-eseket azok már nem "ócskavas" kategória. És ez is pont ugyanolyan gyors azon az órajelen.
Mert mi lesz szerinted ha kevés a táp? Max nem kapcsol be a gép és ennyi. Nézz meg pár tesztet mekkora táp kell milyen gépnek. Kicsit elszabadult ez a táp megalománia. Semmi értelme.

the_bunfi":1th61nwx mondta:
ja de konkrétan nekem az szúrta a szemem, hogy 88gt-hez kevés az E2140, még húzva is. a tápról meg annyit, hogy nem szerencsés vagy hanem bátor, én nem merném ugyanezt megjáccani...

táp kérdésben szerintem is the_bufin-nak van igaza.... már az én x1950gt-m sem működött 380-as táppal csak 400-al... de mindeggy ha nálad minden faxa akkor az a jó .

Táp és táp között ÓRIÁSI különbségek vannak. Van sz@r 600-as táp is, amivel nem megy el egy dúrva konfig, viszont az FSP a legjobb márkák közé tartozik.

Nekem 400-as volt de mikor betettük a 8800-ast, egyből mondták, hogy kelleni fog az 500 és az is lett végül. Papíron össze lett adva gyorsan, csúcson (mondjuk játék közben) mi mennyit fogyaszt és 400 közelébe (kicsit fölé) jött ki... Szóval 450 szerintem minimum nem árt...

Egyik ismerős vett gépet, 9600GT, 600W-os táp és állandüan leáll neki a gép (igaz azt nem tudja, hogy a RAM időzítés miatt, vagy a táp miatt, de szerintem 600W annyira sok, hogy az nem lehet a baja...)

Hogy a macska rúgja meg... :)

power.png

Processzor Intel Core 2 Extreme QX6700 (2,66 GHz, 266 MHz FSB, 8 MB L2 cache, B3 stepping)
Processzorhűtő gyári Intel
Alaplap Asus P5E3 Deluxe Wi-Fi/AP alaplap
Memória 2 x 1024 MB Samsung DDR3-1066
Merevlemez Maxtor DiamondMax 9 160 GB (PATA, 7200 rpm, 8 MB cache)
DVD-meghajtó NEC ND-3551
Ház Casetek CK-1020
Tápegység Cooler Master RS-550-ACLY (550W)
Operációs rendszer Windows XP Professional Service Pack 2

Milyen 400W-ról beszélünk? Ha az ágak jól adják le az ampereket, akkor NEM LEHET gond.

hispan1":e065i0ok mondta:
Nekem 400-as volt de mikor betettük a 8800-ast, egyből mondták, hogy kelleni fog az 500 és az is lett végül. Papíron össze lett adva gyorsan, csúcson (mondjuk játék közben) mi mennyit fogyaszt és 400 közelébe (kicsit fölé) jött ki... Szóval 450 szerintem minimum nem árt...

Egyik ismerős vett gépet, 9600GT, 600W-os táp és állandüan leáll neki a gép (igaz azt nem tudja, hogy a RAM időzítés miatt, vagy a táp miatt, de szerintem 600W annyira sok, hogy az nem lehet a baja...)

az is lehet hogy a táp xar vagy túl sok minden van rá kötve .

én a közelgő gépvásárláskor HKC USp-5550 (550w) tápegységet veszek asszem olyan 12 ropiért

igaz kicsit elszabadult ez a tápmizéria. de nem mind1 az sem, hogy a táp mennyire szenved (pl. 60% vagy 95%), mert ez hatással van a hangjára és szerintem az élettartamára is. én speciel a q6600-omhoz a P5K deluxe lappal együtt egy VX450-est is fogok venni, mert hiába elhajtaná a LC Power 420-ason (D80-as) hosszú távon nem fogja szeretni, én meg a hangját nem fogom szeretni.
az pentium dual core-okkal meg csak télleg egy baj van. magonként 512 cache még a bartonos időkben számított elégnek. a core erőssége éppen az előbehívás, de ha nincs hova behívni az adatokat, az visszafogja. 3ghz ide, 3 ghz oda. és még 3 ghz-en sem fogja teljesen kihajtani a gt-t.

Vissza
Top Alul