Üdv!
Végigolvastam az összes hsz-t és az a tapasztalatom, hogy a legtöbben a detektoros küldetésnél akadnak el szóval leírom részletesen mit is kell csinálni lehet hosszú lesz, de akinek sír a szája és megkérdezi 5000szer ugyanazt, annak se lehet panasza, elég szájbarágósan mondom el:
Zatonban Bagolytól lehet felvenni a küldetést, mikor ez megvan 3 veles detektort kell vinni Yanowba
a tudós cimborájának. A detektorokat megtalálni a legnehezebb ahogy láttam, az én variációm az, hogy ilyenkor elmegyek Szakállhoz [Hajón a pultos kopasz ürge] és megkérdezem milyen képződményre van szüksége. Elindulok keresni, és ha a két napos határidő lassan lejár, akkor ad a játék egy olyan alternatívát, hogy ha mész keresgéled a képződményt, mások is keresik, és beméri neked, hogy pontosan hol is van, odamész, azoknál a stalkereknél mindig Veles detektor van, vagy agyonlövöd őket, vagy a környékről odacsalsz valami mutánst, azok kinyírják, így te nem csináltál semmit. Kizsebeled, és ezt eljátszod 3x Miután megvannak a detektorok, elviszed a tudós laborba, leadod, majd a paraszt azt mondja elküldi Bagolynak [Zatonba menj vissza] és majd odaadja a részed. Amint visszaérsz nem történik semmi, aludj párszor fent a hajóban, majd hagyd el a létesítményt és amint kiérsz és mászkálsz kicsit, jön az üzenet, hogy beszélni akar veled. Visszamész
és elmondja, hogy Szakáll nem tartja magát a megállapodáshoz beszélj a fejével. Szakál odaadja ingyen az egyik ultrabrutál detektort, de nem fizet semmit, mert nem ez volt a megállapodás, de egyben ad egy küldetést is, szerezd meg neki az iránytű képződményt és megfizet, vállald el és csak ez után menj fel Bagolyhoz [a detektort nehogy eladd, tartsd meg mindenképp, mert kelleni fog még a későbbiekben] elküld Szultánhoz [a bandita vezér a hajó aljában] hogy dolgozzátok meg Szakállt, csináljátok ki az üzletét, döntsd el, hogy Szakállnak segítesz, vagy Szultánnak, [én Szakáll mellett döntöttem] Noétól kell elhozni az iránytűt, ingyen neked adja. Ezután menj vissza Yanowba
és a tudósok adtak, vagy adnak egy küldetést, valami rendellenességet észleltek a hűtőtoronynál, menj oda és nézd meg! Tedd ezt, de ne a veles detektorral szenvedj, hanem a speciálissal amit Szakáll ad neked. Egy anomáliát találsz majd, kiesik belőle pár fazon, van náluk egy PDA, azt vedd fel, és ismét dönthetsz, elviszed a tudósoknak, vagy!! És itt megint egymásba fonódnak a küldetések - a konténer raktár közelében lesznek Monolit katonák, keress nekik menedéket ez lesz a feladatod, csak úgy tudod megoldani, ha a PDA-t amit találtál vagy a szolgálatnak, vagy a szabadságnak adod. Ha ez megvan később mikor Pripyatba mész, hívhatod a vezérüket is magaddal. Röviden ennyi

A monolitos küldetést, még nem csináltam meg, se az anomáliás PDA-sat, de olvastam itt, hogy így kell, összegyűjtöttem az infót, remélem segítettem.