Bug-vadászat

Hello. Egy "kis" segítség kéne. Red Forrestben mindig kifagy a játék miután beszéltem az erdésszel (de néha már előtte is), patch felvan téve. Erre van van valami fix vagy egyéb megoldás?

Nos egy nagyon érdekes bugot láttam. A stalker bázison a kordonban éppen akartam menni kifelé, amikor megláttam, hogy egy vadkan közeledik szép lassan a bázis felé. Felugrottam a kocsinak a platójára, és megvártam hoymadj a stalkerek tüzet nyissanak rá. Nem tették, a vadkan szépen becammogott a bázisra, mintha észre se vették volna a stalkerek, és befekdüt a tűzhöz, ahol a többi stalker ült. :lol: Csak néztem hgoy mi van, gyorsan le akartam shotolni, és odamentem a tűzhöz, mire az meg felkelt és elkezdett kifele mászni, és az egyik doboz mellett mikor nyomtam volna a printszkrínt egyik frame-ről a másikra eltűnt lol2 Nem tudom valaki látott e már ilyet rajtam kívül. Ja meg most ocsódtam fel rá, ahogy feltettem az 1.505-öt, hogy nem jó a nap irányatottsága NY-K irányban, 180°-al el kellene forgatni, mert keleten nyugszik és nyugaton kel. Szép lett így hogy végre úgyahogy megcsináltál a naplemeték textúráit, de mondjuk elég gáz itt is hogy a hemi túl kicsi lett, és látszik hogy úgy van kifeszítve rá a textúra ahogy görbül. Ja és érthetetlen módon ha elered az eső a felére esik vissza az fps :?:

[mod]Ha kikapcsolod a BB kódot, nehéz lesz idézni... - hispan[/mod]

hispan":24cefete mondta:
Ha felvetted a küldetést, nem tudsz átjutni a következő pályára? Vagy ott is fagy?

Ott is kifagy kb 20 mp-en belül.

miért az eredeti sw miden különbözik a tört változattól a védelmi mechanizmus kiiktatását leszámítva :?: Talán más modulok vannak benne, vagy abba direkt beletették a bugokat, hogy bosszantsák vele azokat, akik nem veszik meg a játékot :roll:

Az eredeti és a tört között az a különbség, hogy az eredetivel szabad itt foglalkozni a fórumon, a törttel meg nem. Persze ki az aki bevallaná, hogy tört verziója van, de ha nem fog itt hathatós segítséget kapni, akkor talán majd elgondolkodik rajta, hogy azért sz@r a játéka, mert nem eredeti...

Sikerült megoldani időközben. Ez egyébként egy olyan hiba ami az eredeti változatban is előjöhet egyes gépeken. Szóval erről ennyit...

hispan":215yj3eq mondta:
Az eredeti és a tört között az a különbség, hogy az eredetivel szabad itt foglalkozni a fórumon, a törttel meg nem. Persze ki az aki bevallaná, hogy tört verziója van, de ha nem fog itt hathatós segítséget kapni, akkor talán majd elgondolkodik rajta, hogy azért sz@r a játéka, mert nem eredeti...

Csak sajnos a stalker esetében édesmindegy hogy eredeti vagy tört. :?

Egyébként például abba is különbözik hogy az eredetivel lehet multizni a törtel meg nem.

és egyébként a tört verziójú játékokban sokszor kivesznek bizonyos dolgokat+ általában nagyobb a valószínűsége a bugoknak.

És egyébként az ilyen "nocd crackelem a játékot hogy ne kopjon a korong" féle emberkéknak nem nehéz kitalálni milyen játéka van.

Szerintem a bugok 90% a gyorsmentés használatából adódik az eredetit használóak körében, mivel olvasgatok néhány fórumot meg kell hogy mondjam a wrz verziót használó emberkék sírogatnak a bug hegyek miatt.
Az 1.05-ös patch után már nem "sok" bug maradt .

hispan":3nlgwekk mondta:

én nem akarok senkit bántani tényleg, de szvsz beszélni lehet róla, ez nem lehet megtiltani se itt se másutt, mert törvénybe - helyesebben alkotmányba ( lásd 61§ szólásszabadság/szabad véleménynyilvánítás ) - ütközik. Más kérdés a törésben való segédkezés, és való igaz, hogy a kettő közt nehéz meghúzni azt a bizonyos vonalat. 8)

Murder: onnéttól kezdve, hogy a játék belépési pontja megkapta az oprendszertől a vezérlést, mindegyik verzióban ugyanazok a modulok működnek, amik 100%osan megeegyeznek. A stalker egyszerűen nagyon bugos, de nem midnenkinél jön elő ugyanaz, a bug mindig ott van, csak lehet szépen megbújik a háttérben, mert nem olyanok a körülmények, hogy felszínre kerüljön. Van valami olyasmi mondás(talán Murphy nem tom pontosan), hogy minden programban van legalább egy utasítás és egy bug. A több szálon futó alkalmazásokra ez hatványozottan igaz.

én nem csak a stalkerrre értettem azt hogy a tört verzió bugosabb lehet.
Tudom a stalker alapból ilyen és az eredeti is de vannak olyan tört verziójú más játékok amiknél meg pont bugosabb az eredetinél.
És egy dolog az op rendszer de a tört verziójuaknak mivel tört "crackelt" ezért ebből adódhatnak problémák pl rossz a törés és olyan lesz a játék hogy nem lehet a pályákon tovvább menni mert van 1 olyan bug ami a törés foylamán keletkezett.
Meg sok játékból bizonyos részeket is kivesznek videók stb.
Bár nem értek sokat hozzá tehát szerintem így van.
meg ugye vannak cracker csapatok aki végre hajtják ezeket és így más-más verziók keletkeznek.

Én se quicksavelem mindig magam mentek.
Szerintem a warezről azért nem lehet itt beszélni mert hivatalos kapcsolatba van a GSC-vel vagy a Deep Silverrel nem tudom.

Hát szerintem rohadtul nem mindegy, hogy esetleg az a crackelt exe más változókkal indítja az alkalmazást. Egy kis eltérés bug és fagyás hegyeket okozhat.

Kedvencem még mindig a settlers2 védelme amikor a kovács disznókat gyártott kard helyett. :D

ez itt most OFF úgyhogy csa röviden: meg már leírtam, hogy a védelem kiiktatása után ugyanaz a kettő. A törés során csak a védelmi mechenizmust piszkálják általában( humorosabb crackerek belenyúlhatnak a játékba esetleg, de én ilyennel nem találkoztam), onnéttől kezdve hogy fut a játék, már nincs szerepe a védelmi moduloknak, és a kettő teljesen ugyanaz. Ez olyan mint egy fal, amin ha átjutsz onnéttől kezdve ugyanazt a várost látja az is akit a kapun engedtek be, meg az is aki alagutat ásott a fal alatt.

VinoBob":3u8xtv6g mondta:
hispan":3u8xtv6g mondta:

én nem akarok senkit bántani tényleg, de szvsz beszélni lehet róla, ez nem lehet megtiltani se itt se másutt, mert törvénybe - helyesebben alkotmányba ( lásd 61§ szólásszabadság/szabad véleménynyilvánítás ) - ütközik. Más kérdés a törésben való segédkezés, és való igaz, hogy a kettő közt nehéz meghúzni azt a bizonyos vonalat. 8) [...]

Nem, beszélni sem lehet róla. És ha lehet, ha nem, én tiltom.

A véleménynyilvánítás szabadsága nagyon szép dolog, csak van, ami korlátozza, és ilyen a bűncselekményre vagy tágabb értelemben törvénysértésre való buzdítás/felhívás. A warez és az arról való diskurálás véleményem szerint ezt itt kimeríti és én fellépek ellene. Más fórumokhoz képest biztos nagyon szigorúnak tűnik itt az elbánás, de ha mást nem, a játékot biztosan védem ezzel. Ha csak kettővel többen veszik meg emiatt az eredetit, az már jó (a cégnek, mert nyereséges és nekünk, mert lesznek további részek). Nagyon leegyszerűsítettem a dolgot, de ez így megy.

Na jó de beszélni lehet warezről, ezt nem tiltja semmiféle törvény. A drogokról is lehet beszélni, annak ellenére, hogy a drogozást tiltott. Nyilván a törésben való segédkezés(erre írtam, hogy nehéz meghúzni azt a bizonyos határvonalat) törvénybe ütközik, így szankcióval sújtható, de erre is megvan a megfelelő jogi szabályozás. Ettől eltérő magatartás az meg ugyanilyen(jogi) megfontolásból önbíráskodásnak minősül(lásd No_DVD-k jogszerűsége), amit szintén tilt a törvény, mert ugye ha az egyik féltől elvárják a jogkövető magatartást, akkor azt a másiknak is be kell(ene) taratni...bizony bizony nem egyszerű dolgok ám ezek. :|

Vissza
Top Alul