Boika történetei

Érdekel a folytatás ?

• Érdekel, és nagyon tetszik a sztori.

Szavazat: 0 0.0%
  • Közömbös vagyok, hidegen hagy.

• A kutyát se izgatja, hagyd abba !

• Összes szavazó
    0

Nabukodonozor

New Member
Csatlakozás
2009.11.14.
Üzenetek
1,784
Reakció pontszám
0
Hely
Jantar-tó
I.Rész : Jurik búcsúja, a Zóna hívása.

Kijev,Ukrajna, Nemzeti Büntetőintézet, 2009.November..

-Felkelni kutyák !- a börtönőr a rácson húzza a gumibotját és közben kajlán vigyorral figyeli, hogy miképp tápászkodunk fel.
Közvetlenül a rácsok mellett van a priccsem.
-Boika ! Kisasszony ! Ez magának is szólt, maga ruszki lotyó ! Mit szólna ha... ?
Elkapom a nyakkendőjét és a rácsnak húzom úgy, hogy a tányérsapka lehullik a fejéről, és az orrából dőlni kezd a vér rá a drágalátós egyenruhájára.
-Még egy megjegyzés rám, és marionett bábut csinálok a csontjaidból !
Elengedem az meg dob egy hátast a porba. A vérebei is közben megérkeztek és a nyakamhoz nyomtak valamit amitől pár órán át eszméletlen voltam. Pár óra múlva felöntenek a jeges dnyeperi vízzel és egyből kapok egy pofont. Olyan nőies és gyenge, hogy simogatásnak se lenne elég.
-Mi van parancsnok ? Látom nem tanult meg ütni ! Hahahaha !
Kaptam még egyet. Kezdek kicsit zabos lenni.
-Boika, Boika, Boika... Látom te aztán csúnya dolgokat művelsz. Volt Specnaz és annyira kezelhetetlen !
Köpök egy véreset a földre.
-Látom parancsnok igazán keményen melózik azon, hogy bebizonyítsa milyen sz*c*rember, de sajnálattal közlöm, hogy szükségesnek látom, hogy ismét elfenekeljem a feleségét.
A szobában lévő őr gyorsan a szájához kap, és magában kuncogva hajladozik. A góré fején meg tojást lehetne sütni, olyan vörös. A kopasz feje úgy se jó másra.
-Le a lyukba !
Kiüt gumibottal. Ebben a bizonyos lyukban ébredek. Térdig érő víz, patkányok, és egy kőpad.
Meg kell hagyni lakájos. Annak idején Afganisztánban hálás lettem volna az ilyen kiszolgálásért, de amióta a szocializmusnak vége a katona papa és nagypapa biztos az ujját rázza, hogy így látnak engem felülről. De ez van. Elmélkedek vagy két óráig a sivatagon, és az elesett és élő társakon, az ottani embereken, a töltényhüvelyek röptének éles susogásán. Egy társam még most is itt van. Mondhatjuk úgy is, hogy vendégségben vagyok nála, mert ő ukrán. Jurik eszes fiú. Egy felkelő járőrt becsapott egy bombával megtömött kecskével az útra állítva, mind ezt úgy, hogy közben én bele se akartam avatkozni. Az idilli szépségű tájakról hazaérve még itthon katonáskodtam, de mikor a 86-os baleset után itt rekedtem, majd három év múlva papírok nélkül be is kaszniztak garázdaságért kezdtem úgy hinni itt felejtett valaki. Végre nyílik az ajtó és jelentik, hogy felmehetek. Tudtam, hogy bejövök a parancsnoknak, de nem az esetem...A többiek közé visszaérve megkerestem Jurikot.
-Iván ! A fenébe is ! Hányszor mondtam, hogy ne csesztesd a górét ?
-Mi csak játszunk Dimitri, ha csesztetném, akkor nem lenne még ilyen életvidám. A kis pöcsös annyira eszetlen, hogy az övén hordja a tartalékkulcsát, és ahogy ismerem van annyira balfasz, hogy észre se vegye, hogy lenyúltam. Köszönöm szépen a vendégszeretetét, de én inkább távoznék.
-Biztos vagy benne ? Itt van meleg kaja és társaság.
-Teljesen. Élveztem a játékot, de nekem most más a tervem. Hallottam sztorikat pár havertól a csernobili zónában található lehetőségekről. Ebből az állapotból így jutunk csak ki, és végre új életet kezdhetünk mindketten. Én hazamegyek anyácskához, túl sokat voltam Ukrajnában. Vágyom vissza a végtelen sztyeppekre.
-Ahogy akarod barátom, de most van őrségváltás. Itt az idő.
Az étkező kapuőrének odaszólunk.
-Hé maga !
Dimitri egy ütéssel leteríti, mikor az kilép. Gyorsan nekiesek az étkezde kapunak, mikor megvan a zár, mint a tenger ömlenek ide a rabok. Sodródunk az áradattal, és ahol egy gumibotos őrt lát a tömeg azokat legyűri. Végre az udvarra érünk, de itt 7.62-esek tüze vár. AK-47-esek. Ezt kapásból hallom. A nagy zűrzavarban elvesztettem Jurikot, de látom az induló Kamazt, ami az ebédet hozta. Jurik is előkerül, de mikor meghúzom a kezét fal fehér tekintettel esik össze, és látom a szemében, hogy nem él már.
-Nee !!
Felugrok a kocsira, kiszedem a sofőrt, és az éppen záródó kapun áthajtok lehúzott fejjel, mert közben szitává lövik az üveget.
-Jurik...barátom...sajnálom !
Hallom a szirénákat és gyorsan kipattanok az első lakott résznél. Ott az egyik sikátorba lehúzódok, és egy hajléktalan konzervpersejéből kiemelek egy hrivnya érmét. Sajnálom, hogy ezt kell tennem, de telefonálnom kell. Az utcákon, és sikátorokon átvágva jutok el az első telefonig. Beütöm a számot és kicseng.
-Repesz-1, itt denevér.
-Denevér ? Te meg mit keresel itt és honnan tudod a számomat ?
-Az nem érdekes. Segítened kell. Emlékszel mit mondtál, mikor kihúztalak a lezuhant gépedből ?
„Egyszer meghálálom !” Eljött ez a nap.
-Jó ! Mi kell ?
-Fegyverek, ruha, étel, ital, és egy térkép.
-Mire készülsz Boika ?
-Csak csináld !
-Goromovi Ulyany utca az újságos mögötti sikátor.
Lerakta, én pedig a szirénákkal versenyt futva átvágok megannyi emberen és sétányon, végül pedig kikötök a célterületen. Vlad itt is van.
-Megvan minden ?
-Te jó ég Iván ! Már megint mit csináltál ?
-Egy jó darabig itt vendégeskedtem a ti büntetőintézetetekben, de ráuntam, most pedig a Zónába megyek.
-A Zóna ?! Meg vagy te húzatva ? Ott nincs semmi, csak a sugárzás.
-Biztos hallottál a 2006-os eseményekről. Azóta aranybánya.
-Ha te mondod Iván, de végeztünk ! Kvittek vagyunk. Fogd és menj még mielőtt valaki meglát.
Egy Nagant revolver, és egy Pps-43-as volt a törülközőbe csavarva. A kukák mögött felvettem a barna köpenyt, a rabruhát meg beledobtam az egyikbe. A táskát átnézve minden itt van. Lőszer is van, meg pár kötszer is. Ezer Rubelt is látok, de ez egy másik történet. Egy fogadás, hogy ő isz le előbb. Úgy sikerült a dolog neki, hogy lehányta a hadnagy priccsét, én pedig jókat kacagtam. Azóta lóg nekem ennyivel és most szükség is van rá. A „Sánta Holló” kocsma. Itt találom az embert, akiről az a rab beszélt nekem. Ő szállít pénzért embereket a zónába. A pult mellett van mindig, és egy érmét táncoltat az ujjain.
-Fogas ?
-Ifgen ?
Látom, hogy miért hívják fogasnak. Másfél foga van összesen.
-Figyelj, itt van 500 Rubel. A zónába kell jutnom.
-Hétfötven !
-500 nekem is kell, ennyit adok.
-Jófan, de akfor moft te fifeted a vodkámat.
Lecsaptam 10 Rubelt a pultra, majd mosolyogva mondta:
-Lefgel. Heft. Ugyanift.
-Itt megvárom. Leültem az egyik asztal mögé és rendeltem magamnak is egy noname vodkát és egész éjjel a térképet bújtam. Csak reggel indulás előtt hajtottam fel a piát. Mázli, hogy ez egy nonstop kocsma. Egy Ural parkol a ház mögött. Pár srác is megindult a fuvarozó hívójelére. Összecsomagoltam, és felültem a ponyvás platóra a többiekkel egyetemben. Nem szóltunk egymáshoz. Mindenki hülyén érezte magát. Elkezdődött egy újabb kaland Jurik nélkül.

Kicsit rövid volt a felvezetés de nagyon hatásos. Csak így tovább várom a folytatást.

Szerintem férfi a "kisaszony!"-t szerintem amolyan beszólásnak szánta

:wink: Dominic901-nél a pont. Ez beszólás volt. Ivan Boika karaktere egyébként egy színizom volt katona. De a folytatásban több is kiderül.
Kössz az érdeklődést.

Hát ha volt Specnaz akk tuti szín izom azok nemsemmi kiképzést kapnak így elég sok esélye van a zónában.

Boika II.: Élni, és élni hagyni...

Kiolvastam két újságot. Már lassan négy órája zötykölődünk, mikor lassítani érzem a teherautót. Kopogtatok előre, és elhúzzák az elválasztót.
-Hol vagyunk ?
-Üljf viffa a helyefdre, hamarofan ott lefünk !
A többieken most az út során először végignézek. Van itt minden korosztályból ember. Fiatal csecsebogyó és olyan vén csont is mint én. Összesen tizenketten vagyunk. Egyik fiatalabb gyerek egyszer csak oda ül mellém.
-Mi a neved ?
-Iván !
Válaszoltam a kérdésre.
-Miért mész Csernobilba Iván ?
-Mert szükség van rá.
Lehajtotta a fejét az ifjú.
-Én az öngyilkosság helyett jövök ide, a szüleim hét éves koromban bedugtak egy árvaházba. Egy pokol volt az életem, most, hogy 18 vagyok, senki sem akadályozhat meg a terveimben, és nem akarom az életemet letölteni panelpatkányként.
Egyetértettem vele és elleneztem. Tizennyolc éves... Az apja lehetnék...
A kocsi lelassít, végül megáll. Kihúzzák a ponyvát a góré és a sofőr. Leugrok a kocsiról és látom, hogy egy kidőlt kerítés van itt, a túloldalán pedig füves, fás terület, a friss eső hatására megenyhült a levegő, jóval kellemesebb érzés, mint a platón érezhető benzinszag. A góré helyett most a sofőr beszél.
-Nos emberek ! Az már a Zóna !
Mutatott a kerítésen túlra.
-Mostantól magatokért feleltek, és csak annyit mondhatok, hogy sok szerencsét. Ez pedig a cég ajándéka. Mindenki kapott egy szál cigarettát. Valaki elrakta, valaki egyből gyufáért nyúlt, minden esetre én eltettem. A kölyök is rágyújtott, de közben a szemét dörzsöli, és nagyokat köhhent.
-Sok szerencsét fiam !
Köszöntem el tőle és a többieket otthagyva átléptem a szögesdrótot. Itt kipakoltam a törülközőből és ellenőriztem a fegyvereket. A revolverhez a golyók egy papírba voltak csavarva. Egyesével berakosgattam őket, és megpördítettem a tárat. Van hozzá még négy tár, ezekbe is belerakom a golyókat. Régi specnazos szokáshoz illően félre raktam egy golyót. A Pps rendben van. Van még hozzá három táram, és szintén három doboz lőszerem. A vállamra akasztottam, és a pisztolyt a kabát mélyebb zsebébe rejtettem. Távolodva a helytől hallom, ahogy elhajt a teherautó, de csak haladok továbbra is előre. Fogalmam sincs hol vagyok, de néhány kilométer után látok egy katonai létesítményt. A gond az, hogy nincs messzelátóm, de mivel a zóna lezárt terület, ezért nem megyek közel hozzájuk. Látom, hogy pakolnak, ezek is most érkeztek ide. Felhajtom a csuklyámat és egy kidőlt fa takarásában haladok. Nem vettek észre. Már az utat is látom. Tovább kell mennem. Elérek egy kisebb falut. Még tábla sincs rajta, ez inkább egy lakrészleg. Közelebbről nézve látom, hogy itt emberek is vannak, de nem katonák. Olyan kezdők, mint én. Odamegyek hozzájuk és megkérdezem mi a helyzet.
-Nocsak, egy újabb jövevény. Üdv ! Valerjan vagyok és én is csak most jöttem a cimboráimmal.
-Iván vagyok, és nem ártana egy kis útbaigazítás !
-Hogyne ! Ezt a helyet ahol vagyunk Kordonnak hívjuk. A Zóna karantén alá vételének köszönhető elnevezés.
-Mostanság sokat röpködnek erre a helikopterek, de nem sokat észlelhettek belőlünk, mert eddig nem érintkeztünk a katonákkal.
Mosolyodott el Valerjan, és a társa felé fordult. Egy kövér pacák tömi a tűznél a grillcsirkét és szemmel láthatóan nem észleli, hogy a csámcsogását innen is halljuk, meg, hogy a szája csupa vöröses színű zsír. Körülötte holmik vannak kipakolva, és mivel katonai portékákat is árul megnézem.
-Jó napot !
-Üdvözöllek !
Törli meg a kabátjával a száját, és látom, hogy ez sokkal öregebb, mint én.
-Iván vagyok, és érdeklődni szeretnék ez iránt a távcső iránt, és egy fejlámpa iránt !
Felveszem a fördön heverő eszközt, és elégedetten veszem észre, hogy szovjet gyártmány. PSO-1-es. A lámpa pedig egy közönséges márkátlan.
-Remek ! 400 Rubel lesz !
-Ennyit nem adok érte ! 250 !
-Más vevőim is vannak, így is jó !
-Azon a négy emberen kívül más nincs itt, szóval jobban tenné, ha elfogadná.
-Rendben, de meg kell nekem tennie valamit az engedményért.
-Éjszaka bejárkál ide valami kutya és teljesen az őrületbe kerget. Itt vonyítozik, és nem hagy aludni.

Van itt két pince, gondolom az öreg a bal oldaliban szállt meg, és egy letört Kamaz ajtóval van eltorlaszolva az ajtó.

-Nos ?
-Maga ugye csak viccel ?
-Egy kutya ?
-Nem ez rohadt komoly !
Látom rajta, hogy indulatosabb.
-Rendben van. Elintézem.
-Remek, én most megyek ledőlök. Maga meg intézze el azt a dögöt !
Lement a pincébe, és visszatette az ajtót.
Tudom mivel kapom el. A husika itt hagyta a csirkecsontokat, némelyiken még lóg a bőr is, ezzel elkapom azt a kutyát.
Szétnézek az egyik házban és találok egy kisebb mennyiségű spárgát. Ebből hurokcsapdát csinálok. Kihelyezem az útra a csontokat középen hagyva és felmászok egy padlásra, amihez hozzá van támasztva egy létra. Ledőlök egy kicsit alszom, mert fáradt vagyok......
Arra ébredek, hogy egy kutya nyüszít és ugat odalent. Előveszem a lámpát, és leugrok a padlásról. A kabátomból kikaptam a Nagantot, és kibiztosítottam. Mikor közelebb léptem a kutyához láttam, hogy a bal lába teljesen beleakadt a hurokba és ráfeszült. Felemelem a pisztolyt, de mikor a kutya szemébe nézek látom benne a szomorúságot, és a fájdalmas ijedtséget. Egy kövér disznó miatt nem nyírom ki. Mi ütött belém ? Elvágom a kötelet és a kutya teljes lelki nyugalommal néz rám.
-Menj innen !
Csak áll.
-Tünés !
Továbbra is csak néz rám, és csóválja a farkát.
Tapsolok, toporzékolok, de akkor is csak ül, csahol, és a farkát csóválja.
Felmászok a helyemre, hátha elmegy, de akkor is odaül a létra elé, és néha vakkant egyet.
Fél óráig ez megy, de végül lemászok, és leguggolok mellé. A tenyeremet a feje felé emelem, ő megszagolja, és végül hagyja, hogy megsimogassam. Mutáció semmi jelét nem látom ezen a kutyán, ha pedig veszett lenne, azt már láttam volna.
-Jól van ! Ül !
Parancsolok rá és érdekes módon teljesíti.
-Fekszik !
Egyből lefekszik.
-Vakkant !
Azonnal teljesíti.
Ez érdekes.
-Hozd ide azt a csontot !
Elmegy érte és idehozza.
Mégis mutáns, de ez a kutya mentálisan mutálódott.
Felmászok a cuccaimért, és az új házi kedvencemmel együtt lemegyek a jobb oldali pincébe.
Itt lefekszek az itt lévő matrac nélküli ágyra, a kutya pedig mellém a földre.
Lajka...Mostantól ez a neved. Elaludtam.
Reggel arra ébredek, hogy a kutya morog, és az a kövér pacák egy seprűvel csapkodja a lépcsőkorlátot.
-Miért nem intézted el ezt a dögöt ?
-Ez a kutya okosabb, mint némelyik ember ! Mostantól az enyém. De ne aggódjon, úgysem maradok itt tovább !
-Azt remélem is. Ugyanis nem akarom itt látni ezt az állatot.
Beképzelt tahó...
Összeszedelőzködtem, és hátra dobtam.
-Ég önnel !
-Gyere Lajka !
A messzelátóval átnéztem a támaszpontot, az egyik fa tetején a falu előtt. 9 főt számolok eddig.
Lemászok róla és elnézek észak felé. Ott van egy vasúti átkelőhely. A környéken pedig van egy téglagyár és egy járműtelep. A tegnapi emberek arra mehettek, utánuk megyek, már Lajkával az oldalamon.

megláttam a topic címét úgy olvastam bolka :D

Boika III.: A világ gyöngye.

Útközben beszélek az ebhez. Nem tudom miért, de úgy érzem, hogy ezt kell tennem. Specnazként már sokszor kimentett a slamasztikából az ösztönöm, de nem hinném, hogy jelen esetben rá lennék szorulva. Szétnézve azt látom amire számítottam. Romos épületek, furcsa hangok a távolból, kutyaugatás és folyamatos nyomott hangulat. Ezzel jellemezném a Zónát. Egy falka kóbórkutyát vélek felfedezni a messzeségben és úgy látom harapós kedvükben lehetnek. A kukkerrel ezt is meglesem, ezek már igazi mutánsok, mintha nem lenne szemgödrük, és a testükön fekélyes sebek láthatóak. Undorító. A vasúti átkelőhely nem tudom mitől szakadhatott le, de amikor ez megtörtént már senki sem volt itt. Törött katonai UAZ-ok és gyorsan elhagyott munkagépek. Minnél beljebb halaodk a zónában, annál jobban érzem annak szürke hangulatát, egy csomó ember halt meg itt, és mégtöbbnek tette tönkre az életét.
Egy alakot lát valamit csinálni a távolban, mintha egy másik fölött hajolna. Odamegyek.
-Üdv ! Mi történt ?
-A társam megsérült, segítsen !
Odamegyek, de látom, hogy egy megaszalódott tetem az és, hogy hirtelen öt fegyveres jön elő a közeli bokrokból.
-Mit fogtunk fiúk ?
-Új husi a Zónában.
-Mennyi érték van nálad, hadd lám !
Nyúlna a táskámhoz, de elkapom a kezét, kicsavarom, a torkához kapok, előveszem a pisztolyom és lelövöm a velem szemközt álló palit. Az hátra zuhan. Reagálni sem volt ideje. A maradék három éppen tüzet nyitni készül makarovjaikkal és sörétes puskáikkal, de rájuk lököm társukat és a fordulattól a kezem irányába lökődő PPS-el úgy állon vágom a harmadikat, hogy annak egy hatalmas reccsenéssel eltörik az álkapcsa és földre zuhan. A maradék éppen magához készül térni, de jobbra oldalazva egy folyamatos sorozattal kis makk nagyságú lyukakkal terítem be az útonállókat és mindeközben kutyám a harmadikra veti magát és belemar. A zaj és a hüvelyek fémes kopogásának elültével síri csend támad. Vagy ők, vagy én. A harmadik nyaka elharapva. Véres pofával néz rám a kutya, pofája eltorzult, egy veszett farkasé inkább.
De amint mondom, hogy:
-Lajka ! Nyugalom !
Lenyugszik és ismét kedves arca lesz. Rémisztő..
A kirablóimat átkutatva találok némi vizet és konzervet, meg persze vodkát és cigarettát. Utóbbiból egy szálhoz hozzá is keztem, öngyújtót is kaptam hozzá. Köszönöm szépen.
Nem minőségi cucc, igazi orosz kapadohány. Mint a T-34 bűzös kipuffogó gőze. Imádom..
Ott hagyom a tetemeket, nincs rájuk időm, közben nagyokat szívok a cigarettából. A táramat vizsgálom közben. Maradt benne 4 golyó. Berakok egy újat inkább, a pisztolyba pedig pótlom az elvesztett lövedéket, mélyen belenyúlok a zsebembe és kicsit kotorászva kiveszem. Belerakom, megpörgetem a tárat és visszarakom a tokjába. Itt van egy épület. Eszek egy falatot. Ez a kukoricakonzerv jól néz ki, be is tolom gyorsan. A kutyusnak is öntve belőle, aki érdekes módon meg is eszi. Nagyon finomnak érzem, pedig valójábsn szörnyű. Miután befejeztem, gyorsan szedelőzködök és átkelek az épületen. Egy vaskapuhoz jutok, átérve rajta betonrakást látok és egy lepusztult BTR-t. Közben észre veszem, hogy besötétedett. Dehát most indultam el ! Fenébe... Bemászok a BTR-be, miután látom, hogy nincs benne semmi és senki, az ajtót is bezárom. Bellül az utastérben lepakolok, és keresni kezdek. Kell lennie egy szerelőkészletnek. Bingó ! Megvan. A sofőrülés alatt. Ez AK-hoz van, de most azt hiszem PPS-hez is jó lesz. Leveszem a fedelét, tökéletes állapotban van a készlet. A PPS-ről ugyanez nem mondható el. Öreg barátom, bár olyan jó beszerző lennél, mint pilóta. Szorul a ravasz. Mikor felnyitom látom, hogy csupa rozsda. Ez nagyon nem jó. Le kell cserélnem minnél előbb. Megpróbálom kipucolni, de mindenképpen másik fegyverre van szükségem. Elvagyok ezzel egy darabig, közben Lajka fekszik mellettem és nézi mit csinálok. Holnap újra útnak indulok és megtalálom azokat az embereket..

Tetszik!
Bár tudom, hogy ez nem nagy szó, de attól még így van. :)

Mondanék egy kis építő jellegű kritikát,ha senki sincs ellene.
Tetszik, hogy
-Reális,nem minden kerek,és tökéletes.
-A zónában történő furcsaságok.(megszűnik a folyamatos idősík, stb.)
-A cinikus vigyor Fogasék arcán, amikor adnak egy szálat a zónába indulóknak.

Nem tetszik:
-Tipikus előélet, kigyúrt állat léte a főszereplőnek.
-Sztereotíp gondolkodásmódja a főszereplőnek.
-A részek kicsit tanmese jellege. :)

De tényleg nem bántásból mondtam a kritikát, hanem építő jellegel, és csatlakozom az előttem szólóhoz, abba ne hagyd! :D

Köszönöm a kritikát Csillag, és a dícséretet Sulyid !
A jövőben ehhez fogom igazítani az írásaimat. :)

A konkretizálás kedvéért: A PPS alatt ezt értem.A másodikat.
<object width="640" height="505"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/uHV80mq8jSo?fs=1&hl=hu_HU&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/uHV80mq8jSo?fs=1&hl=hu_HU&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>

Boika IV.: Madárcsiripelés és virágillat..
Arra ébredek, hogy rá vagyok dőlve a a géppisztolyra. A kutya a sofőrülésben fekszik és mikor a már megolajozott és kikapart fegyver fedelét visszateszem a zörgésben felkapja a fejét.
-Jó reggelt Lajka !
Bólint egyet, majd visszateszi a fejét. Kimegyek, mert el kell végezni a dolgomat, de előtte jó orosz módjára vodkával indítom a napot. A palackra nincs semmi se írva, teljesen átlátszó, ez házi vodka. Úgy forgatom a számban, mintha egy márkás Whisky lenne. A kulacsomba is töltök egy keveset, majd visszacsúsztatom a táskámba. Felkelek és a tölténytokban lévő ívtárat behelyezem a fegyverbe, a hordszíjat pedig a nyakamba akasztom. A csecsenföldi incidens óta fegyverrel a nyakamban megyek hugyozni is...
Kinyitom az ajtót és az állott ázott kutyaszag után friss levegőt szippanthatok be. Élvezetes. Az idő borús, az égen pedig csak néhány varjú károg. Rágyújtok a mellemből kivett cigarettára és egy közeli bokorhoz megyek elintézni a dolgot. Két-három szívás után megneszelek mögüllem valamit. Hátrafordulok gyorsan, hogy az égő cigaretta is kihull a számból. Rányulok a tömegzárra és egy határozott mozdulattal kibisztosítom a fegyvert. Nem hallok semmit, de hirtelen olyan erőt érzek, mintha egy kamion ütött volna el. Nekiszállok egy bokorban fekvő moszkvicsnak és hirtelen nem kapok levegőt. Pár másodperc múlva azonban igen. Felpattantam és két-két golyót lőttem ki minden irányba, de csak a töltényhüvelyek fémes pattogása hallható. Felmászok a moszkvicsra, de közben valami megfogta a lábam. A bal kezembe átdobva a fegyvert ordítva osztom a golyót a csizmámat összegyűrő láthatatlan lény felé és végül hallok egy fájdalmas ordítást és valami iszonyatronda csápos élőlény kerül elő. Felemeli a csápjait és a mellkasából szivárog a vér. Nem gondolkodok, a késemet és pisztolyomat egyszerre megragadva vetem rá magamat, a földön megpróbálom nyakon szúrni, de az lerúg magáról, vissza a kocsinak, ekkor, mint a bika ront nekem, de a pisztolyal találomra leadott lövés átszakítja a koponyáját, az agyveleje és a vér a levegőbe spriccel. A lábam előtt zuhan össze és én csak lihegek, mint egy vemhes kutya.Elkezdek röhögni, mert levizeltem a gatyámat és kiveszem a hüvelyt a pisztolyból. Megcsókolom, és a mellényem zsebébe helyezem. Ez a Nagant nagyszerű pisztoly. Lassan felállok és odabaktatok a BTR-hez. A kutya már szétkaparta bentről. Nem tudott segíteni, mert bezártam. Kinyitom, bemászok a cuccért. Elviszem a készletet is. Van itt hozzá egy kulcs is, ezzel be tudom zárni, és még talán segítségemre lehet. Felkapom a dolgaimat, de még mielőtt elindulnék levágom a csápi csápjait.Lajka szerintem kicsit berágott, amiért bezártam, de megvakarom a fülét és már boldogabbnak látszik.De fáj a hátam...Van itt egy vasúti hangár, mintha emberek hangjait hallanám. Közelebb megyek és látom, hogy az emberek azok akikkel találkoztam.
-Hello !
Mindenki hátrafordul fegyverrel a kezében. Egy sörétes, egy colt, egy kalasnyikov, egy PPD, az utlosó mögém került, azt nem látom.
-Én vagyok az ! Iván ! Pár napja találkoztunk, nyugalom !
-Óóó igen, le a fegyvert fiúk !
-Ezt is megbeszéltük..
-Mit keresel itt ?
-Veletek szeretnék tartani !
-Alkalmasnak látod magad erre ?
-Igen..
Belül elmosolyodtam, hogy foggalmuk sincs ki vagyok.
-Egy Bár nevű helyre megyünk. Itt akad pár olyan, mint mi.
-Engem ki akartak rabolni idefele.
-Azok a tetves banditák !
Ráncolta össze a homlokát Valerjan.
-Kik ?
-A helyi bűnözők, csupa pitiáner gyilkos.
-Csodás...
-Elég a dumából, csak pihenni álltunk meg itt messze van a Bár. Indulás !
V alakba igazodva indultunk el, szétnézve ismét csak a múltra emlékeztető dolgokat látok útközben. Hulladékhegyek, amikből, ha rejtetten is, de látom, hogy pakoltak el valamit ők, két rozsdás siló, és a múlt "dicső" jelképe, a sarló, kalapács, amit benőtt a moha és töredezik. A bámészkodást valami érdekes jelenség szakítja félbe, egy örvénylés az út fölött.
-Ez meg micsoda ?
Kérdezem.
-Gőzöm sincs !
Válaszol Valerjan.
-Oleg ! Nézd meg !
Közelebb lép ehhez a dologhoz, de nem történik semmi, de mikor visszafordulni készül, hirtelen el kezdi szívni az örvény.
-SEGÍTSETEK !!!
A két első meg akarja fogni a jajveszékelő társuk kezét, de azt beszívja a dolog és egy pillanat alatt szétszórja. Láttam a bordáit elsuhanni mellettem. A két segítőre rá is fröccsent a vér, amitől sokkot kaptak. Én magam is ledermedtem, pedig nem egy társamat szabta szét bomba, de ehhez foghatóval még nem találkoztam.Valerjan térdre veti magát.
-Ó Istenem !
-Miért ?!
-Valerjan, gyere, tovább kell menni !
-Valerjan ! Valerjan ! Szedd már össze magad !!!
Emelem fel két kézzel.
-Légy férfi ! Meghalt ! Nem segíthetsz rajta ! Lépj tovább !
-Dehát..
-Nincs de ! Indulás !
A nagy sietségben el is feledkeztem a kutyáról. A hangár óta nem láttam.
-Lajka ! Lajka !
Nem látom sehol. De aztán hirtelen megjelenik előttem.
-Jéz...Ezt meg hogy ?
Egyre ijesztőbb ez a hely.
-Mi ez a dög ?
Szegez egy Fortot az állatra.
-A kutyám ! Tedd le azt a fegyvert.
Emelem fel a géppisztolyt.
-Fegyvert fogsz rám ?!
-Csak mert bántani akarod a kutyámat !
-Furcsa egy madár vagy te !
-Na gyerünk.
Betonsáncok és egy lakókocsi, majd pedig egy vaskapu. Ezen átmegyünk és egy egy jobb kanyar után, egyenesbe jutunk. Itt számtalan táblát látunk, melyek a régi politikát hirdetik. Akad itt egy megrongálódott háborús emlékmű is. A társam végig a fél méteres körzetemben marad, és előretolt fülekkel baktat mellettem. Egy moszkvicshoz jutunk, nem messze pedig van egy híd.
-Itt futni kell !
Szól Valerjan.
-Miért ?
Mert azt mondták.
Futásnak eredünk. Félúton a kutya morogni kezd és letér, mikor hátranézek látom, hogy egy falka mutáns kutya tart errefelé.
-Lajka vissza !
Azonnal irányt vált és fut ide, mikor közelebb ér a falka kutya azokra tüzet nyit két fegyveres ürge miután átértünk a hídon, ami körül tüskés csapdákkal ékesített árok van ásva.
-Az elől futót nee !!!
De nem hallják, mikor már egész közel van Lajka és az egyik rácéloz, én lecsapom az AK-74-es csövét és a földbe fúródik a lövés.
-Mit csinál ?!
-Ez az én kutyám !
Barom..
Közben végeztek a többivel. Az egyik gázmaszkos pali int, hogy menjünk beljebb. Egy régi gyártelep lehetet. Most egy bázis az olyanoknak, mint mi. Van itt egy bár, közvetlenül egy kisebb csarnok után. Megnézzük. Bar Rad 100. Hmmm... Érdekes. A bejárat előtt látok egy maszek technikust, mint mutatja a táblája.
-Menjetek csak, majd utánnatok megyek !
Szólok a főnöknek.
-Ahogy akarod, lent találkozunk.
Lementek és én odamentem a technikushoz.
-Üdvözlöm ! Mennyiért vállalja ennek a javítását ?
Mutattam a PPS-43-ast.
-Hadd nézzem !
Feltette a szódás szemüvegét az őszülő, szakállas bácsi.
-1954-es gyártmány, hmm.. Leveszem a fedelét.
Gyorsan lekapta.
-Ez nincs rossz állapotban 100 rubelért vállalom.
-Rendben.
Odaadtam a pénzt és ámulva, bámulva néztem, ahogy először szétszerelte, kitisztította, megolajozta, és a kisebb rozsdás alkatrészeket kicserélte, majd az egészet összeszerelte.
-Készen van.
Alig telt el fél óra.
-Lenyűgöző ! Itt van még 10 rubel, igyon egy kör vodkát.
-Köszönöm fiam !
-Lehetséges lenne, hogy megtanuljak néhány fogást a fegyvereket illetően ?
-Igen, én itt leszek, de ma már nem lehet, fáradt vagyok.
-Köszönöm, nekem is dolgom van, de, amikor kész leszek, szólok !
-Viszlát !
-Szervusz !
Lemegyek a többiekhez, Lajkát leküldtem hozzájuk. Valószínüleg iszok egy sört, ha van.

Folyt.köv. Kell az ihlet, ezért tájékozódok a neten, mindenhol és ami eszembe jut azt felrakom. Jó látni, hogy van értelme az írásnak. Holnap, de legrosszabb esetben szerdán meg lesz az 5. fejezet. :)

Boika V.: Nosztalgia..
Lemegyek a kis porfészeknyi bárba, "Elvtársak bár", hmmm... találó név. Négy ember hordja itt a dobozokat. Egy kövér pacák áll a pult mögött, '35-ös típusú téli szovjet sapka van rajta, és hosszú zsíros bajsza van.
-Üdvözöllek elvtárs !
-Üdv !
Elvtárs ? Egy életre elég volt belőle.
-Mivel szolgálhatok ?
-Egyet azokból a kék dobozos sörökből és egy szeletet, abból a kirakott szalonnából.
Rettentően éhes vagyok.
Egy fekete kabátos ürge kishíján fellökött.
-Rendben, a sör 50 rubel, a szalonna pedig csak 5.
-Ez még nem is magas ár érte.
-Egyszer csak halljuk, hogy dübörög a lépcső, az éppen szemét dörzsölgető, már hullarészeg Valerjan felkapta a fejét és mikor lendített a tokjából kivett pisztolyával leverte a vodkásüveget, ami széttörött.Egyik embere tetette vissza a pisztolyát a tokjába és kérte meg, hogy viselkedjen.
-Haggyáááá ! *hukk*
Szép kis vezér... Erről az jut eszembe, mint mikor Afganisztánban összetörtem a parancsnok UAZ-át egy T-72-essel, a többiek nem hitték el, hogy két liter vodka után körül tankozom a bázist kétszer, és hát rámentem a parancsnok autójára, de jókor, mivel az arabok akkor rohamoztak, és a géppuskához könnyűszerrel hozzáfértem, fel is másztam és a DShK tömegzárán húztam egy nagyot, a határozott kattanás úgy jelzett, mint karmester a zenekarnak, rákezdtem. A hihetetlen erejű lövések hatalmas pusztítást végeztek az afgánok körében, mert a lövések legtöbbje leszakított valamit. Végül pedig, sikerült az UAZ-t is rájuk verni, engem pedig kitüntettek, ezt a kitüntetést ott hagytam Afganisztánban, nem érdemeltem meg. A leérkezők mégtöbb dobozt hoztak, az egyikük meg a lépcsőkanyar után összeesett, a doboz tartalma pedig összetörött, röhögtem egyet, és rágyújtottam.
-Te gáncsoltál el !
Förmedt rám az ürge és meg akart ütni, kitértem az ütés elől és a nyakára vágtam. Ettől kifeküdt. A pultos elővett a pultból egy dupla csövű sörétest.
-Takarodj innen te mocsadék !
-Rendben !
Az egyik kezemmel a táskámba, a másikkal a fegyverembe markoltam bele, fölmentem a lépcsőn és az öreget kerestem. Eltűnt. Az őr azt állítja, hogy az itteni raktáron túl lakik, egy szobában. Megnézem.
Odamegyek, egy hordóban ég a tűz belűl.
-Hahó !
-Állj ! Ki vagy ?
Hallom a hátam mögül az öreg hangját. Rám szegez egy PPSh-41.
-Akinek az előbb javította a fegyverét, de látom nem lát szívesen, inkább elmegyek.
-Ne, igyunk valamit.
Leülök a tűz mellé egy székre, az öreg levesz egy szekrényről két alumínium poharat, meg egy üveg átlátszó löttyöt tartalmazó üveget. Csurig önti a poharakat, majd az egyiket odaadja nekem.
-Egészségünkre.
Leöntöm a vodka tetejét és benyakalom a pohár tartalmát.Kicsit jobban szétnézve hangulatos ez a hely. Egy dobtáras fegyverrel pózoló baka, egy fiatal lány fényképe színesben, és egy halom fénykép.
-Ki ez a katona ?
-Én vagyok, még Mandzsúria megszállása előtt, a Nagy Honvédő Háború után.
-Apám is Mandzsúriában szolgált ?
-Hogy hívják ?
-Vaszilij Petrovics Boika őrmester, 206.zászlóalj, 7.rohamosztag.
-Én voltam az ellátótisztjük !
Mosolygott a szakállas öregember.
-Apád nagyon jó ember volt, élt, halt a szuvenírekért és úgy kezelte a Degtyarevet, mint senki más.
-Egyszer kihúzott a csávából, amikor a japánok rajtunk ütöttek, lerántott a teherautóról, egy szorosnál és sorban elintézte a fentről tüzelőket. Máig nem értem, hogyan volt rá képes.Ezt az ushankát adta oda, mikor vége lett a háborúnak.
Levett egy ushankát a polcról.
-Azt hiszem téged illet.
Átnyújtotta mosolyogva a katonai szabványú ushankát, bele van ragasztva anyám képe.
-Mi történt az öreggel ?
-Meghalt...Rákban...
Lesütötte a szemét. Lefagyott a mosoly az arcáról. Ismét megtöltötte a poharakat.
-Apádra ! Jó ember volt ! Nyugodjék békében !
Felhörpintettük a pohár tartalmát.
-Add ide azt a géppisztolyt.
-Miért ?
-Csak add.
Odaadom és kiveszi a tárat, majd összeragasztja egy másikkal,amit a mellette lévő kartondobozból vesz ki, kék ragasztóval, majd berakja és ránt egyet a tömegzáron.
-Holnap segítened kell. Ezek után a rejtélyes viharok után, érdekes fizikai jelenségek jelennek meg különböző helyeken, mint az örvények, úgy néznek ki, de van olyan is, ami indokolatlan töltést eredményez egy bizonyos helyen. Ezekből pedig olyan tárgyak kerülnek ki, melyek különleges erővel bírnak. Én sem hittem el, míg egyszer, az egyik alak nem hozott északról egyet. Csillogott, mint az arany, ugrált, és, ha megérintettem úgy éreztem, hogy a bőröm fakéreg, nagyon sokat érnek. De van egy egyéni szerzeményem is, amin dolgozok, holnap megmutatom, de most igyunk.
Jó orosz módjára jött mégegy kör, aztán mégegy, és mégegy, és mégegy, mindaddig, míg elő nem került a baralajka és a legkülönbféle orosz és ruszin népdalok után az történt, mint, ami álltalában két jó hangulatú orosszal, irgalmatlanul berúgtunk és a külső szemlélő számára értelmetlen kozák táncot jártuk a tűz körül. Elég ennyi is, hogy ezen a zord vidéken jól érezze magát az ember..

Boika VI.:A sztalkerok... Rengeteg idő után újra itt.
-Heló Iván, ébredj már te. BOIKA !!!- rúg belém az öreg miközben egy pokrócon elterülve fekszek. Sajog a fejem.
-Mi ?-felülök és megdörzsölöm a borostás arcomat, mellettem a falnak van támasztva a géppisztolyom.
-Pázsálujsztá, 10 órát aludtál szpecnazoskám.
-Mi ? De hát te honnan... -kapok oda a kabátom zsebéhez.
-Ne haragudj fiam, de muszáj megbizonyosodnom arról, hogy tényleg az vagy-e, akinek mondtad magad. Nos valóban te Vaszilij Boika fia.
-Aztán mi a te neved öreg ?
-Jurij Gaga...hahaha Banykovszka ! Na szóval ifjú barátom vár ránk ma sok begyűjteni való relikvia, de mindenekelőtt mutatok valamit, amit már régóta javítgatok, és valószínűnek tartom, hogy egy szpecnaz tudja is vezetni. Szóval málházz fel és megyünk.-elindul a kis téglaodúja felé.
-Ó majd elfelejtettem ! Tessék, itt vannak az irataid.-dobta le elém a pokrócra.
Felvettem, visszatuszkoltam a kabátzsebbe, és gyorsan ránéztem a pisztolyra, hogy vajon abból nem szedte-e ki a golyókat, de mindent rendben találtam a revolverrel, mikor letörtem előre a csövet. Gyorsan visszacsúsztattam a mély zsebembe a stukkert és rákaptam a zsákomra és a PPS-re, majd miután mindkettőt a vállamra akasztottam rágyújtottam. Ekkorra az öreg is készen állt teljes harci díszben egy régi PPSh-41-essel felfegyverezve és egy hosszú pengéjű vadászkéssel az oldalán.
-Nos induljunk !
Egy kisebb csoport sztalker előtt haladunk el, akiket egy látszólag módosabb kormányürge lelkesít.
-"Száljatok szembe a Zóna pusztításával, egyértelműen hadat üzent ellenünk mutánsok, rejtélyes történések, és már paranormális anomáliák formájában !"
A többi csak éljenez és tapsol. Nem a mi dolgunk..
A terület pereméhez érve mintha egy bizonyos pont az aszfalton maga felé szívná a faleveleket és a szellő hordozta egyéb tárgyakat. Ez valószínűleg egy lehet azokból az anomáliákból, szóval inkább kikerüljük.
-Ez nem volt itt még a vihar előtt, úgy néz ki változtatják a helyüket szóval éberség.-int az öreg.
Egyre jobban közeledünk az említett területhez. Itt van a katonaság által működtetett raktárkomplexum is, benne őrök, de minket inkább az egyik közeli falu érdekel. A tájon gyanús csend ül, egy levél sem rezzen, mutánst nem észlelünk. Az öreg végig a puskáját maga elé szegezve figyelt, míg én végeztem pár cigarettával és a PPS-43-ast csak hagytam lafogni magamon, de egy vérfagyasztó hang ismét ledermesztett, mikor gyújtani akartam a következő szálat pontosan a faluhoz vezető földes út előtt.
-Na erről beszéltem !-szólalt meg idegesen Jurij és ragadta meg felkészülten a dobtárat. Én is készenlétbe tettem és egymásnak háttal fedeztük a másikat, majd az egyik bokorból neszt lehetett hallani és mindketten tüzet nyitottunk, de látszólag nem találtunk el semmit. A következő pillanatban meg valami megragadta Jurij kucsmáját és húzni kezdte, de egyből reagáltam és válaszképpen a megnyúlt kucsma végéhez tüzeltem, amitől valami felordított és vért hagyva maga után elengedte az öreget, aki azonnal a késéért nyúlt és várta ismét.
-Na most gyere te rohadék !
Jött is, de már látni lehetett a vérfoltokból honnan, így beleürítettem a tárat és a vadul üvöltő öreg előtt kimúlt lény láthatóvá vált. Ez ismét egy olyan lény volt, aki engem is megtámadott, csak sokkal kisebb. Amelyik majdnem kinyírt az előtte behorpasztott velem egy moszkvics ajtót. Felvette a földről a fegyvert az idős harcos és a hátára akasztotta. Én tárat cseréltem és a kifogyottat a zsákomba tettem. Az idősebb egyén is tartott egy kis vizsgálatot és megállapította, hogy 20 gyolyónál több nem ment ki a dobtárból, visszarakta és levágta a csápos csápjait.
-Talán érnek valamit...
Már futólépésben, de sikerült elérni végre a falut. Egy kiürített kis település lakóházakkal, egy lepusztult ladával és egy T-72-es tankkal.
-Ez hogy kerül ide ?
Felmászunk a tankra és betekintünk.
-Nem tudom, de a legénységet belül holtan találtam és a csontjaikat tudtam csak elásni. Benne van még minden hasznos dolog, sőt egy láda fegyver is volt. Ez a PPSh is onnan van. A javítások nagy része kész, csak üzemanyag kell bele és nem is kevés. Azokon a helyeken, ahol én néztem eddig csak megmaradt, fáradt olajat találtam, de a hadsereg mindig hoz újabb szállítmánnyal ide, ebbe a komplexumba és azt általában teherautóval bonyolítják le. Abból is csak egy és egy UAZ vezeti elől a sort. Rájuk kell lecsapnunk és elvinni gyorsan a szállítmányt, így felmehetnénk még északabbra, ami csak a legszerencsésebb kincsvadászoknak jön össze a szinte áthatolhatatlan katonai blokádon. Tankelhárításra úgysem kell számítani, aztán visszafele már dúskálni fogunk az aranyat érő képződményekben és mi magunk is nagyon nagyon gazdagok leszünk.
-Te meg vagy őrülve. Mindez abnormális. Megtámadni a hadsereget ? Ez öngyilkosság. Nem.
-Azért hoztalak ide, hogy neked se kelljen tovább földönfutóként élned. Ez megéri a kockázatot. Higgy nekem. A fegyverzet nagyon jó. Abban a ládában együtt csörömpölt mindenféle kaliber. Az új makarovtól, a régi degtyarevig. A tárakat kell csak feltölteni, és elintézhetjük a konvojt, aztán irány észak. Annyi fegyvert és ellátmányt pakolunk a tankba, hogy elég legyen egy jó darabig és többé nem lesz semmi gond.
-Ez még mindig őrültség, de be kell vallanom érdekel.
-Nagyszerű ! Most pedig megyünk és felszerelkezünk a rajtaütésre és segítesz mindent belepakolni ebbe a vasszörnybe, ami kell...

Vissza
Top Alul