utána megmutattam ismimnek -wavetrip- a cuccot, ahol tartottam, és neki is kedve támadt segíteni. Nem telt el 2-3 nap, és már a rendes animált ún. "surge" jött be (a blowoutot nevezik így a játékban). Persze még bugos volt, és mindig arra jutottunk, hogy a spawn fileokat igen is meg kell buherálni, nem lehet kikerülni. Miután rájöttünk, hogy a spawn file is olyan mint egy dat file vagy rar vagy bármi, szal összetömörített szkriptek (*.script és *.ltx fileok alkotják) sikerült kivenni belőle 1-2 fontos részt a blowouttal kapcsolatban.
Gond volt, mert nem tudtunk új filet kreálni, a játék sehogy sem akarta figyelembe venni a szépen megírt, szabályos és elvileg működő ltx fileokat. Ezért fogtuk ami van, megnéztük kb az összes ltx filet a játékban, és ami időzített, nah abba belepakoltuk a cuccot, és lássatok csodát, el is indult!
Jöttek a finomítgatások (videokat találtok a
www.youtube.com/dez0wave profilon) már csak 1 dolog hiányzott, a sugárzás, ami bejön a robbanás után.
Nos ekkortájt már wave koma teljesen kiégett, mert tényleg nem tudtuk sehogy megcsinálni, 1x azonban sikerült -véletlen- bespawnolni a sugárzást amit a játék "dead_zone" -ként ismer. (találó név

)
Ekkor azt hittük jólesz minden, azonban arra jutottunk, hogy csak az aktiv taskra teszi be, tehát mivel mindig új játékot kezdtünk a tesztelés miatt, mindig wolf bácsi sugárzott

(persze ez később kiderült hogy nem igaz)
Ekkor alakult meg a "Stalkerdev" irc csati is ahol Chao7 komát is felvillanyoztuk a témával kapcsolatban... de csak találgatások mentek.
Ez volt kb tegnapig, amikor véletlen kinyírtam Wolf bácsit (najó nem véletlen, csak ki akartam próbálni, hogy tényleg ő sugárzik-e) , felkaptam egy exo-t meg pár antirad cuccost, és kihúztama sugárzásból a npc-t...
És lám a sugárzás maradt a helyén. Még találtam 1-2 ilyen pontot amit véletlen benthagyhattak a játékban, amikor kitörölték a blowoutot... ezeket felhasználva tartok ott ahol.
Chao7 mester megmondta a frankót: tehát addolni kell még jópár (sok

) spawnpointot a pályákra, hogy legyen mindenhol sugárzás a blowout után, és mivel az npc-kre nem hat, még azt is át kéne írni...
Tehát most jön a következő lépés: spawnpoint keresgélés

nemmondom elég unalmas, de végigmegyek a pályákon rs_stats-al és ahol látok sugárzást a blow után azt feljegyzem... pepecselés, de szntem megéri!