Autók és egyéb keréken közlekedő járművek

Hát igen, náluk a Police Interceptor, nálunk meg a Ford Focus a divat :D
ford_rendor3.jpg

sztem ide tartoznak mert a vilag sok hadseregenek jarmuva benne van. :D de megis csak kereken kerekeken illetve gorgokon mennek :D :D es van benne egy meglepi :D

WW2_Tank_Size_Comparison_Chart_by_Sanity_X.jpg

A szovjet tankoknál nincs feltüntetve a tipusnév, pl. a JSZ (Joszif Sztalin 1 ; 2).
A Nissan tényleg meglep. Ez is 45 l-t fogyaszt százon?
:)

egy: ma mar mindenki tuntetni akar?
ketto: max IS, IS2, IS3 nem joszif sztalinnak hivjak a tankokat hanem Iosif stalin, ha KV1, KV2vel is problemad van akkor megmondom h az meg a Kliment Voroshilov es sztem hulek lesznek kiirni a teljes nevet.

Szerintem az oroszok tudnak oroszul, ha õk J-vel írják a Joszifot, akkor az J nálunk is, aki meg egy szovjet
tank nevét magyar nyelven angol írásmód szerint akarja ejteni az nagyon imádhatja az USA- t.
Vajon mi az oka, hogy a Grant, Sherman, stb. név szerepel, a Szálin meg nem, pedig úgy hívják?!

azert mert a sherman-nak a sherman a hivojele is, nincs roviditese, max beceneve: ami a tommykukta.

a Iosif Stalinnak meg ezaneve DE a hivojele azaz IS1-2-3 ertsd mar meg!!!!

Fogd föl, hogy rosszul tudod, J- vel írják MAGYARUL, a magyar hadtörténeti munkákban is JSZ!
És nem Voroshilov, hanem Vorosilov. Ennyi.

Már nem azért de én is úgytudom mint zsilin :)

Bazz! ien kuva nehez felfogni???? voltal mar ien tank mellett?? lattad testkozelbol????
En lattam ott alltam mellette, a nemeteknel. ok csak tudtak vmit mar a harckocsikrol! es igen oke h a magyarok Joszif Sztalinnak hivjak de meg a ruszkik is IS-nek ismerik. ИС-2 igy irjak, ha a forditott N betun lenne egy ien hullamos miamano akkor lenne J.

JS - ként is szokták jelölni a harckocsit, illetve a külföldi szakirodalomban elsősorban IS a jelzése, ami az angolszász írásmód alapján: Iosiph Stalin.

http://crowland.uw.hu/images/haboru/neheztankok.html

az kb olyan hasonlat , mintha azt mondanád ottvoltam láttam ahogy felrobbant a nagaszakira ledobott atombomba :). A cikk szerint zsilin-nek van igaza.

hat ha egyszer lattam a harckocsit :D es ott alltam mellette :D :D lezaraaskepp meg:
magyar harckocsi volt??? nem! ruszki, ruszkik IS-kent nevezik meg.

KönigsTiger":2ndh79yg mondta:
hat ha egyszer lattam a harckocsit :D es ott alltam mellette :D :D lezaraaskepp meg:
magyar harckocsi volt??? nem! ruszki, ruszkik IS-kent nevezik meg.

oroszországban láttad ? mer ha nem akkor jóhogy IS-nek nevezik ott írják a cikkben is , hogy angolszász írásmód alapján IS , oroszban pedig JS. Szal nincs igaza senkinek sem , mer így is írják meg úgy is .

http://makettinfo.hu/index.php?jobb=for ... tank&hash=

nemeteknel lattam. de a ruszkik is IS-nek irjak. ruszkiknal is ugy talaltam meg, ruszki gugliba megnezed. ezt irtam le az elobb a ruszkik ИС-nek irjak. ami IS-t jelent ha lenne hullam a forditott N betun akkor lenne JS

Ja, azt el tudom képzelni, hogy az egykori NDK-ba kiállítotak néhány példányt, azután a mai Németo.
megörökölte, és azóta is ápolják. Az 1945-ös berlini díszszemlén sokkolta a nyugati szövetségeseket, pláne, hogy az
M-26 még nem volt tökéletes. Egyszer majd látunk Turánt is talán.

tobb mint 100 pancelos es egyeb harcjarmuvuk van nekik. csak abba a muzeumba ahol en votam :D Turant lathatsz ha elmesz Kubinkaba :D kozeljovobe megyunk majd szentpetervarra, aztan lehet lemegyeunk moszkvaba is. Kubinka meg ott van mellette szoval majd kiderul :D :D

Én csak sulival megyek, még jövőre az oroszokhoz, de a kubinát én sem akarom kihagyni.

Kubinka :D egyebkent hova mesz? mert nem hiszem h elengednek csak ugy :D oroszorszag azert nagy :D 14 evesen en sulival angliaba mentunk ugy meg voltunk kotve :D szoval emeletes busszal vegig europan aztan londonba csaladokhoz el ahol laktunk masnap reggel csalad vitt minket buszhoz vissza es mentunk londonba. parkba bementunk tanarok park minden kijrataban alltak es figyeltek :D :D

Szentpétervár, vagy Moszkva.De ugye ott is családokkal leszünk, lehet, hogy elmegyünk mindenféle múzeumba...

Vissza
Top Alul