Tudom,már vettem egyet a nyár folyamán. Ha" city "üzemmódban használom-ami a legérzékenyebb beállítás-akkor gyakorlatilag mindent jelez,a konkrét méréstől a kapunyitó automatikán át a másik-kő gazdag emberek nehéz Mercedeseibe,BMW-ibe installált blinderekig-gyakorlatilag minden elektromágneses rezonancián és doppler elven működő eszközt.
Utóbbi esetet kétszer észleltem. Az első egy Kecskemét-Dunaföldvár közti szakaszon,ahol két oldalon kizárólag fák voltak,s mérőpont sehol.
A "semmiből" nagy sebességgel egy fekete Mercedes jött szembe,és az eszköz azt már jó előre hangos,és sűrűsödő csipogással jelezte.
A másik hasonló történet egy Kiskunfélegyháza-Gátér szakaszon történt,a vaksötét éjszakában,ahol egy előttem haladó széles ekét hordó traktor miatt lelassítva,mögötte totyogtam 30 km/h-val,majd a mögém kerülő nagyméretű terepjáró érkezése után azonnal bejelzett az eszköz,majd amikor a kocsi megelőzött,még egy kis ideig szintúgy utalt arra,hogy a vezető bekapcsolva hagyta a jammert,pedig tudvalevő,hogy az ilyen eszközt max. 5 mp.ig lehetne üzemeltetni,de az uraságok-értsd ezalatt a pökhendi,pofátlan szemét ,tróger kekec újgazdag tahó,bunkó műveletlen,antiszociális barmokat-lesz..a..r..ják az egészet. Most ez a divat.
Mondjuk egy ilyen kütyü,amit ők használnak a nagy verdáikba,megközelítőleg 3-500.000 Ft körüli áron vannak sokszor beszerelés nélkül is.
Remélem,hogy-ha jók az infóim-akkor január elsejétől a blindereket,a jammer systemeket,szóval a radar és lézerzavarókat be fogják tiltani,és azontúl pedig a puszta birtoklása is BTK-s bűncselekmény lesz!
Ne száguldjanak a köcsögök,hanem otthon szimulátorozzanak,oszt jó napot!
A közlekedés ugyanis nem gyerekjáték,hanem veszélyes üzem! Ezt tudomásul kell venni,és kancs!