A világűr

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum

Rájövünk-e valaha a világűr titkaira?

• igen

Szavazat: 0 0.0%
  • nem

Szavazat: 0 0.0%

• Összes szavazó
    0
na nem olvastam el midnent mert ezt vártam.. nem nem veszem se komoylan se viccesen.. írt olyanrol ami igaz enniy elég.. te zombilátszik hogy idős vagy már mert csak állítod a tényket arra amit az iskolákban tanítottak.. Sok elméletet kapok oylan emberekbtöl akik valamik.. A hold másik oldalán laknak... monomd ok... de mivel nem voltam ott nem hiszem el de nem is monodm hogy nem hiszem... utána kell nézni... einsteinek a most hasznalt képletei is hibásak egy pár... még ő is tudta halála napján viszsamondott 1-2t aztán azt mondták a tudosók hogy MÉGIS igaza volt-.- zombi néha gondolj bele hogy mit akarnak veled elhitetni... A nagy című AVATRARnal csak nézzd meg a koncepciós rajzokat a véglegeshez képest-úgy szinezi át a nASA is a képeit.. A lényeg amire azt mondjak a Tvben hogy jó nem biztos ohgy az... Bár vicces hogy én pofázok a pár évemme. Mégis olyan dolgoakt tudtam, s nem összesküvés elméletes honalpokrol hanem élő embertöl szemben amiket már akkor mondtam hogy ok, de mutatot egy olyan bizonyítékot ami megváltoztatott. Hidd el amint megláttma a 2db Amero érmét rögtön elhittem. Bár szerencsére eddig nem sikerült létrehozni az "ELLENSÉGNEK" az Amerikai uniót. Bár egy csőd remek lenne arra hogy kanada és mexikó a munkaerejével és a nnyersanyagjaival bekerülhessen abba a GLOBALIZÁCIÓBA amiben vagyunk. A legvicesseb hogy az embereknek egy párat mé el is mondanak a hírekben de anniyra agymosotak hogy nem veszik észre. Láásd LISZABONI SZERZŐDÉS. Ahogy ők mondták:Olvasatlanul aláírtuk PFFF. Undorító amit művelnek velünk és a legtöbb ember csak les és azt csinálnak vele amit csak akrnak. Ha polgárháború kell megoldják.(majdnem az lett 2009ben itt MO-n bár ez a hírekben cigányölésként ment.. PIntér-Draskovics páros PFF. MOst nzhetsz hülyének, csak ha egy kicsit is mgpróbálsz belátni a dolgok mögé akkor az már jó:)

zombimorzsi":1xl9fros mondta:
Amúgy pedig,egy tanár legyen fantáziadús gondolkodású. Rosszabb nincs annál,aki nem kelti fel a gyerekek kétkedését tanár létére,mert ez az egyetlen út ahhoz,hogy ne felejtsünk el gondolkodni,alkotni. KÉTKEDJ! Az jó dolog. Olyan emberi....

Ebben egyet értünk.
A kíváncsiság és a kétkedés fontos dolog,hogy előrébb haladjon a világ.

én realista vagyok, nem szeretek kétkedni, nem az a fejta vagyok aki filozik mi lesz ha... vagy mi lett volna ha...
én csinálom amit tudok, és ahogyan tudom, valamint nem hiszek istenben, az újjászületésben, a lélek vándorlásban, és abban se hogy az élet meg van írva.

Én csak annyit szolnék a dologhoz, hogy a tudományos módszerek, a természettudományos gondolkodás maga kizárja az olyan hibák lehetőségét, amik abból adódhatnak, hogy valaki mond valamit és a többiek elhiszik. Akit meg lehet etetni, az annak az embernek a saját hibája.

A tudományos elméleteket vagy igazolják, és akkor bekerül abba a tudásbázisba, amit használnak a kutatók, vagy megcáfolják, és akkor kiesik a körből. Az igazolás pedig szogorúan kísérleti úton történik, mégpedig azzal a kritériummal, hogy a kísérletek tetszőleges számú alkalommal megismételve is ugyanazt az eredményt hozzák.

Említve voltak itt Einstein bizonyos elméletei: igen, párat már élete utolsó szakaszában maga sem támogatott, de mindez akkor nem is volt az alaptudományok része! Amiket azóta igazoltak, azok bekerültek a fizikusok közgondolkodásába, amit nem, azok meg nem.

Ennek az egésznek az igazolására semmi sem jobb bizonyíték, hogy mióta a tudomány a természettudományos gondolkodás segítségével vizsgálódik és építi fel saját elgondolásait, ki még semmi sem esett abból a tudásból, amit egyszer igazoltak, legroszabb esetben is csak kiderült, hogy az adott fogalmi kör vagy törvények rendszere csak valami nagyobbnak a része, és ebbe az új, átfogóbb rendszerbe lett belefoglalva. A fizikára ez mindennél jobban igaz, és napjainkban is kézzel fogható ez a "befoglaló" munka.

Véleményem szerint a realista ember pont az, aki úton-útfélen gondolkodik és beleköt mindenbe (a jó értelemben, hogy egy tény valódiságát igazolja).

- RTL: "A csillagászok akiknekk megmutattuk képeket kiabáltak örömükben..."

- Csillagászok: "Atta kuva, déeejaóoo", "Ahéccencségit" :D

Kiváncsi vagyok milyen csillagászok ezek.

Szerintem inkább Radizt vagy Goku űrhajója lehetett :D

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/g7sYmn0zykQ&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/g7sYmn0zykQ&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Igen,ismerem. Tornagyakorlat,de nekem az indiánok a holdon jelenet tetszett a legjobban! :D

Nem. A video-clip nem ok,hanem okozat. Egyébként már magam sem tudom,mit higgyek el,és mit ne. Elég nagy a ködösítés,és valami oknál fogva,mintha megtorpanni látszódnék maga az űrkutatás is. (Gondolok itt arra,elmaradtak a kilencvenes évek végére ígért Mars expedíciók emberes repüléssel egybekötve pl.,nincs új űrrepülő típus a régi flotta kiváltására stb. )

Én is elmondanám a véleményemet, a kicsit lejjebb lévő vitáról.

Egyetértek zombimorzsival abban, hogy az emberkék nem voltak a holdon. Zombimorzsi is sok érdekes tényt sorolt fel, ami bizonyíthatja ezt az állítást. Ehhez én hozzáfűzném, hogy emberek milliói nézték a "holdraszállást", csak az itt a kérdés, hogy ki vette fel? Azt nem mondjátok, hogy "csúcsmodernantigravitációsautókra" volt felszerelve a kamera, mert azt azért nem hiszem el.

Viszont morzsi ennek az állításával nem értek egyet:

"Emiatt emberek milliói hiszik, ha van élet más bolygókon, átutaznak az űrön, és néhányuk meglátogatja a Földet"
Engedjetek meg, hogy egy képet belinkeljek a tejútrendszeről:

2373_20070528_170520.jpg

Kerestem egy másik képet, amelyen a mi galaxisunk be van jelölve, de sajnos nem találtam. A lényeg, hogy a tejúthoz képest nagyon kicsi. Az ember még a saját galaxisát sem fedezte fel, akkor miből hiszed, morzsi, hogy nincsenek UFO-k? Tegyük fel a tejútrendszerben nincsenek UFO-k, de még ez nem zárja ki, hogy más bolygókon nem alakult ki értelmes faj! Feltételezések vannak arról, hogy a tejúton kivül még léteznek más rendszerek is.
Ezeknek a száma akkora, hogy ha veszünk egy nagy stadiont, és tele feltöltjük borsószemekkel, és egy borsószem egy rendszert jelképez.
A szavazáson pedig "nemmel" szavaztam, mert erre nincs az emberiségnek ideje. Az ember egy hanyatló faj, szvsz 200 éven belül elpusztítja önmagát.

A középen levő hely nagyon furcsa. Az óriásira nőtt gravitáció miatt,ha megközelítenénk,azt látnánk,hogy a csillagok egyre inkább torzak,alakjuk egy vízcseppre hasonlít,amelynek tömegközéppontja a gravitációs centrum felé tolódik el.
Egyes asztrofizikusok feltételezik,hogy a galaxis közepén nem fekete,hanem un. fehér lyukak vannak,amik egyfajta átjárókként működnek a tér távoli,avagy paralel dimenziók irányában. Olyan tölcséreket kell elképzelnetek itt,amelyek úgymond átláthatók,s a túloldalon levő tér is értelmezhető,akár optikailag is.
Lehet ,ez az elmélet-miután csak egy érdekes teória-választ ad a szivacsszerkezetű,vagy húrszerkezetű világmindenség magyarázatára. Ilyen módon,ha tudnánk utazni ezekben az alagutakban,nem kellene sok ezer,vagy százezer fényévnyi utat megtenni két szomszédos galaxis közt,hanem mindössze bejutni és valamiképpen kijutni a túloldalon. Az persze más kérdés,miként lehetséges ez egyáltalán,mikor még a bolygóközi utazás komolyabb technikai feltételeivel sem vagyunk tisztában! Nagyon érdekes ugyanis az elmúlt évtizedekben tapasztalható hallgatás,és az "emberes űrutazások" elmaradása,amit nem kifejezetten a világválság számlájára lehet írni

Az "emberes űrutazások" elmaradása nem a balesetek miatt van?
Challenger űrrepülőgép és a Columbia űrrepülőgép balesetére gondolok.

Lehet,amúgy én a nagyobb volumenű utazásokra gondoltam,pld. a Marsra. Oda tényleg ígérték 97-98 körülre,még a nyolcvanas évek elejiben!

Vissza
Top Alul