A világ hadseregei

mar regota terveznek ieneket, sok sok prototipus van mar. izraeliek is csinaltak amcsik is csinaltak. de h ne tunjon ugy h hadsereg maganak csinalja, fejlesztettek orvosi celra is :D

Szerintem csak Stalker függő az összes maki a Pentagonban és a fehér házban is csak ők hologramos "konzolokkal" tolják így jobban ráfüggnek :D

Nem teljesen szvsz. :) Újabban legalábbis már olvasgattam olyan dolgokat, mi szerint az USA kezd kihátrálni Izrael mögül (de ezt a 3. Világháború topikba leírtam).

és kiderül , hogy a wikileaks másik vezetője valahol itt bujkál a fórumon :D

Most már kíváncsi lennék, mit kapnak a magyar katonák Pol-i-kumriban?

A kanadai egész gusztusosan néz ki. :lol:
Orosz finomságok. :D
201009140847390.427.jpg

201009140847390.2.jpg

zsilin":1n7km90o mondta:
Most már kíváncsi lennék, mit kapnak a magyar katonák Pol-i-kumriban?

Gondolom van nekik rendes tábori konyhájuk is és esznek normális ételeket is, csak járőrözések során kapnak ilyeneket.

Ahogy olvasgattam, a francia kajacsomag tűnik a legjobbnak:
http://www.bozotmives.hu/article/Franci ... emcsomagja

Pumpkin: nekik biztos jár kaviár meg kis üveges vodka is a csomagba :D

Tibi:Hát ez elég kiadósnak néz ki, de véleményem szerint a kanadai viszi eddig a pálmát. :D Az oroszok, ha nem kapnak vodkát, akkor helyben főznek. Hallottam, hogy még Afganisztánban is kísérleteztek vele. :lol: Lehetséges, hogy az a kaviár meg szárított és víz hozzáadásával lehet ehetővé tenni. :D

Tibi":3gtwtarb mondta:
És hogy a magyar csomag se maradjon ki a listából:
http://kundk.blog.hu/2008/08/27/magyar_ ... ercsomagok

Mondjuk már van jó néhány éves a bejegyzés, azóta változhatott a dolog.

jó ég ennyi kalóriával szúrják ki a katonák gyomrát?
Meggondolom hogy belépjek-e valaha a seregbe... én szeretem a gyomromat, egy nap kb 3000 kalóriát zabálok és nem hízok el... jó mozgok járkálok dolgozok, de van hogy úgyan ez az adag ment el egy hét teljes otthoni tespedés alatt és nem hízok... 1500-2300 kalória mellet tán még le is fogynék :S

Dutch":399p90wj mondta:
A Regiment decemberi számában olvastam egy kisebb cikket arról, hogy az amerikai hadseregben, most fejlesztenek "szállítóruházatot" (gyakorlatilag Exoskeletont) a gyalogság számára, amivel 150 kg-ot tud cipelni egy ember. Titánium rudak képeznék a váz alapját és olyan terepen szeretnék alkalmazni (mint például Afganisztán vagy más hegyvidéki területeken), ahol a szállítójárműveket nem tudják bevetni.

Most vagy én vagyok lemaradva, hogy ez nekem még az újdonság erejével hatott (volt már korábban ilyen jellegű fejlesztés, próbálkozás bármelyik hadseregben?) vagy a Pentagonba is játszottak a S.T.A.L.K.E.R.-rel. :D

Néhány évvel ezelőtt már láttam egy videót, amiben egy orvosi céllal készített "járáskönnyítő szerkezetet" mutattak be. Ez gyakorlatilag a két lábra csatolt fém vázból, és az azt mozgató motorokból állt. a motorok energiaforrását egy kisebb hátizsák méretű akkucsomag adta. Egy teljes feltöltéssel, ami kb 6 óra, 3 óra folyamatos lassú sétálást, vagy 8 órányi szakaszos használatot biztosít. Több ember nyilatkozott ebben a videóban, akik mind azt állították, hogy enélkül járásképtelenek lennének.
A katonai célú "Exoskeletonnal" is jópár éve kísérleteznek, de az eddig nyilvánosságra került eredmények mind egyetlen igen fontos problémát jeleznek, mégpedig azt, hogy mindeddig nem sikerült megfelelő kapacitású energiaforrást alkotni az egység üzembiztos működéséhez. Viszont a kísérleti példányokkal már a 150 kg-os terhelhetőséget is túllépték.

Vissza
Top Alul