Crayon, sajt88, hispan1:
Igen, lehet a DC-t legális tartalom letöltésére használni, tisztában vagyok vele, akkor is tisztában voltam, amikor a postot írtam. De általában nem arra használja az átlag user itt a Kárpát-medencében. Én is programozó vagyok és bár nem játékokat fejlesztek, de azért tudom, hogy miről van szó, ha a fejlesztési időre gondolunk. Ami pedig az általam felvetett témát illeti, egyedül Crayon értette meg, hogy mit akartam mondani nektek.
Egyébként nem "letöltöm a gecibe", hanem felrakom a demo-t, kipróbálom, és ezután vagy megveszem a játékot a boltban, vagy nem.
Szerintem így kellene csinálni. Ez a világ legegyszerűbb dolga, csak itt nálunk a mentalitás miatt nem megy ez az egész folyamat. Azt gondolom, hogy Magyarországon ez a fajta user-"működés" (demo letölt -> felrak -> megnéz -> boltbamegyésmegvesz/otthonmarad) nem természetes, pedig - most kapaszkodjatok - szerintem már az
LEHETNE. A beidegződött reflexeket (letöltömagecibe) nehezen fogja levetkőzni a magyar gamer társadalom, hosszú folyamat lesz ez még (elkezdődött már, ugye?).
Mert az alapkoncepció az az volt, hogy "nem engedhetem meg magamnak" és ennek volt is alapja még a korai időkben (higyjétek el, én sem most kezdtem el játszani számítógépes játékokkal). De mostmár vannak olyan szinten a gamerek is anyagilag, hogyha kiadnak egy VGA-ra mondjuk 60-70 ropit (vagy 180-at, mint én a 8800 GTX-re), akkor igenis megvehetnek egy játékot is. De felelősséggel (mondjuk inkább: ésszel)!
Nekem például az Elder Scrolls IV: Oblivion hónapokig jó szórakozást nyújtott. Ez 1 játék. Most itt a STALKER: még egy-két hónap lesz legalább, míg ezt is megunom, remélem. Ha ezt nézzük... akkor már nem is kerülnek olyan sokba a játékok. A számunkra megfelelő játékot kell megvenni, ebben segít a demo. Jut eszembe: már több mint 10 éve vettem egy PC játékot: a Colonization-t. Nemrég újra elővettem és játszottam vele egy-két hetet. És jó volt!
Üdv