A kelet-európai régió felhasználóinak szoftverbeszerzési...

Whisp ... Amint látom te is az a potenciális "szarok a fejlesztők munkaterhére .. letöltöm a gecibe oszt kész, sirjon a szájuk ,hogy 10 ropival rövidebbek" emberke vagy.. Csak tudod sokszor 10 ropi az egy összeg. 1 összeg 1 cég csapatának fennállása (Blizzard ugyebár? WC3 , TFT Diablo .. mi lett ? WoW kellett pénzesen mert nem volt keret hátra..).
Aki tehát :
- "Magyar"
- Szereti ha jogtiszta dolgokkal játszhat
- Össze is kaparja a pénzt rá
- Tiszteli a gárdát, itt is, a fejlesztő gárdát is

Az megveszi eredetiben ..
A DC++ meg télleg p2p , télleg illegális bájtok csorognak rajta .. Több Terra naponta .. Szürje meg valaki , nincs esélye .. De ha mégis ? Jobb a jogtiszta dolog ..

sajt tévedsz, Whisp pont arra hívta fel a figyelmet, hogyha ekkora NOWAREZ hadjárat van ne mutassuk meg már hogyan "kéne" letölteni a játékot.

Teljesen igaz. Viszont azt meg Te fogadd el Whisp, hogy a p2p-n is hozzá lehet jutni olyan cuccokhoz amik tulajdonképp jogtiszták, de senki nem tenné fel sehová... (és itt nem a nagyipr0n-ról beszéltem)

Miért ..dobáljuk az illegális warez linkeket ? Mee én nem láttam 1 darabot se , csak a kérést h " Plz vedd meg eredetiben , no wrz"

Nem, de elég segítséget nyújt a lap a fájlcserélő használatához.

Ez kb. olyan mint, mikor nem kényszeríted a 12évest cigarettázásra, de megmutatod neki hogyan kell rágyújtani meg a kezébe adod a dekket...

Whisp: óriási tévedésben vagy: a stalker leszedni, azzal warezolni valóban nem szép dolog,l sőt itt tilos is.

DE. Annyira senki sem lehet álszent, hogy elmegy a valóság mellett: fájlcserélő hálózatok vannak, voltak meg lesznek is. Ami a lapon le van írva, az csak egy módszer ismertetése arra, hogy az ember stalkeres tartalmakat szerezhessen: képek, alfák, béták (utóbbi kettő talán nem legális de kárt sem okoz a készítőknek), videók, stb...

Károkozás az, ha az ember a kész, boltba szánt terméket nem veszi meg. Ez a véleményem.

Crayon, sajt88, hispan1:

Igen, lehet a DC-t legális tartalom letöltésére használni, tisztában vagyok vele, akkor is tisztában voltam, amikor a postot írtam. De általában nem arra használja az átlag user itt a Kárpát-medencében. Én is programozó vagyok és bár nem játékokat fejlesztek, de azért tudom, hogy miről van szó, ha a fejlesztési időre gondolunk. Ami pedig az általam felvetett témát illeti, egyedül Crayon értette meg, hogy mit akartam mondani nektek.

Egyébként nem "letöltöm a gecibe", hanem felrakom a demo-t, kipróbálom, és ezután vagy megveszem a játékot a boltban, vagy nem.

Szerintem így kellene csinálni. Ez a világ legegyszerűbb dolga, csak itt nálunk a mentalitás miatt nem megy ez az egész folyamat. Azt gondolom, hogy Magyarországon ez a fajta user-"működés" (demo letölt -> felrak -> megnéz -> boltbamegyésmegvesz/otthonmarad) nem természetes, pedig - most kapaszkodjatok - szerintem már az LEHETNE. A beidegződött reflexeket (letöltömagecibe) nehezen fogja levetkőzni a magyar gamer társadalom, hosszú folyamat lesz ez még (elkezdődött már, ugye?).

Mert az alapkoncepció az az volt, hogy "nem engedhetem meg magamnak" és ennek volt is alapja még a korai időkben (higyjétek el, én sem most kezdtem el játszani számítógépes játékokkal). De mostmár vannak olyan szinten a gamerek is anyagilag, hogyha kiadnak egy VGA-ra mondjuk 60-70 ropit (vagy 180-at, mint én a 8800 GTX-re), akkor igenis megvehetnek egy játékot is. De felelősséggel (mondjuk inkább: ésszel)!

Nekem például az Elder Scrolls IV: Oblivion hónapokig jó szórakozást nyújtott. Ez 1 játék. Most itt a STALKER: még egy-két hónap lesz legalább, míg ezt is megunom, remélem. Ha ezt nézzük... akkor már nem is kerülnek olyan sokba a játékok. A számunkra megfelelő játékot kell megvenni, ebben segít a demo. Jut eszembe: már több mint 10 éve vettem egy PC játékot: a Colonization-t. Nemrég újra elővettem és játszottam vele egy-két hetet. És jó volt! :)

Üdv

Mentalitásnál tartunk.. A stlaker megjlenés előtt elhatároztam hogy megvásárolom!Kb egy héttel előtte ez volt csütörtök, aztán hétfőn reggel arra megyek be a suliba ,hogy oszt társak szedik a Stalkert innen onna... mondom nosza hazamegyek letöltöm felrakom.. kipróbálom aztán majd csütrötökön megveszem.. minden játszok vele és Pénteken mentünk megvenni csoportosan haverokkal, de sajnos nekem csütörtök estére alábbhagyott a lelkesedésem ,mivel kiszedték az autókat ,csomó szörnyet, meg még sorolhatnám... És az 576-ban ott győzködtem magam ,de nem sikerült rávenni magam... mondom magamban majd ha multizni ,és ha esetleg kiadják a hivatalos olyan patchet amiben vezethetem a ladámat! Akkor talán változtatok a "mentalitásomon" és megyek megveszem! Amúgy ez a mentalitás nem véletlen van így.... Mondjuk egy Német középrétegben élő banki alsóvezető keres 2000 Eurot ,a felesége mondjuk (ha dolgozik) egy kevésbé megterhelő ,kevés munkaidős munkában keres 1200 Eurot... ez összesen 3200 Euro! Kint a németeknél kerülnek az újabb játékok 50 Euroba átlagosan ,és még emeltt marad pénze egy csomó minden másra enni inni! De itthon aki ugyanezeket a munkákat végzi kb keres 350 ezer forintot és egy játék 10-15 ezer.. és ez így nem olyan sok ,de minden más beleszámoltok,akkor látjátok ,hogy nagyon sok "magyar" mentalitású ember ,nem véletlen "töltiagecibe"
A múltkor láttam egy szavazást hogy ki veszi meg a Vistát ilyenek , és 32%szavazott arra hogy "elvből nem veszek szoftvert" ,de szerintem ez töredéke annak aki elből nem vesz szoftvert mo-n!
Na csak enyni megosztottam véleményem :D Ennyit még soha nem írtam fórumon! Bocs ha televan hibákkal!

jim67":3r3srq1t mondta:
hüje szomszédom azt mondja hogy ő volt kint oroszországban és ott szinte minden szoftvert illegálisan szereznek meg (hát azért biztosan nem)
Ez egy régebbi hozzászólás... jim67 jobb ha elhiszed itt egy példa! Apumnak kelett a Mester és Margarita dvd-n ,és tudott oroszul ,mondta hogy mennyünk el egy orosz tékába, így is lett megrendeltük a videót 2 hónapra rá itt is volt másoltban... Mellesleg a tékában olyan filmeket árultak ami a moziban még csak COMING SOON volt :D
Lényeg ami lényeg simán elhiszem h mindent lopottan szereznek ,mert nekem is minden szoftverem lopott :$:$ Eggyetlen egy Far Cryom van eredetiben! NA lehet utálni!

nagycsupor69":2okmeipj mondta:
A múltkor láttam egy szavazást hogy ki veszi meg a Vistát ilyenek , és 32%szavazott arra hogy "elvből nem veszek szoftvert" ,de szerintem ez töredéke annak aki elből nem vesz szoftvert mo-n!
Jó, na hallod, ne ez legyen már a követendő példa. Ez inkább gáz, minthogy villogni kelljen vele. Akkor elvből ne használjon számítógépet, ha ekkora sutyerák, vagy használjon szabadszoftvert ahol lehet. :?

Jaja! Én is olyanokat használok ami szabad pl Mozzila ,Thunderbird stb...

nekem ilyen illegalitásban nem működik semmilyen szoftver se talán csak a nod32, de az 100-ból 99-nek abban működik.... Mozillát használok már azota hogy megszülettem :D és eredetiben csak a STALKER Shadow of Chernobyl, meg 2 gyűrűk ura játék van meg.... a többit enm soorlom h mit szedtem le mer kevés a hely...:D

ez igaz.régen az volt a menő hogy minél jobban megkerülni a rendszert, manapság kezdenek észhez térni az emberek h azér ilyen drágák a játék konzolok meg az eredetik mer potolni kell a veszteséget

hispan1":66orf4e6 mondta:
Azt mondom: ahogy idősödik az ember, egyre több eredeti szoftverre áldoz.

ha valami olyan ami télleg megéri az árát )nfs prosti szerintem nem )

de a stalker meg half-life meg gta meg ....... az igen

Nightwatch: de ez egy kétélű dolog: az áttöréshez előbb az árakat kell levinni, csak aztán jönnek a vásárlók.

jim67: nem elsősorban játékokra gondoltam :)

AM
00:00:00
Пн, 1 января
День
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
Vissza
Top Alul