A 3. világháború és alternatív jövőképek

• Témaindító Témaindító Anonymous
  • Kezdő dátum Kezdő dátum
A mezőgazdaság még csak adna kenyeret az embereknek de az iparunk és a nyersanyagforrásaink hát bizony... Még bővében lennénk gáznak is , de itt azzal védekeznek hogy "drága a kitermelése" - ugyan kérem ! Még jó hogy nem várják el tőle hogy magától sétáljon fel . A víz értéke aminek mi bővében vagyunk egyre inkább felértékelődik . Magyarország fekvésileg és klimatikailag is csábító terület . Az iparunk az 1920-as békediktátum után hullott össze. Fő nyersanyagforrásaink és az ezeket a nyersanyagokat feldolgozó üzemeink bizony el lettek csatolva. Ezen okok miatt tényleg behozatalra szorulnánk . De azt hiszem jól látod , az ideális megoldás az a teljes önellátás lenne. Na mindegy az biztos hogy ezek semmi szín alatt nem engedik el a grabancunkat. Hát ez van. Az mindenképpen becsülendő hogy végignézted a videót , van ott még egy két dolog , lehet tallózni. Itt van még egy kis ötrészesnek a linkje, sajnos feliratos de nagyon jó. Azt hiszem erről elég is ennyi.
http://www.youtube.com/watch?v=1JE-IPKzUtY

A következő években,évtizedekben a víz és az élelem lesz a kulcsa mindennek,egyet értek veled. Víz van bőven, nemrégen még mi voltunk Európa éléskamrája, talán ezt kéne visszaszerezni,vagy legalábbis efelé tenni lépéseket.De amíg ekkora ellentétek vannak ebben az országban,"dögöljön meg a szomszéd tehene"sötétnek látom a jövőt.A legalapvetőbb dolgokban sincs konszenzus. Eszembe jut "István a király" egy részlete:Egymás ellen acsarkodva nem egy nemzet itt a nép.. nem1

A jól ismert széthúzás ! Ismét az egyik lényegre tapintottál, bárcsak többen lennének hozzád hasonlók akik helyesen látják a dolgokat. Azt hiszem kevésbé kellene félnünk a jövőtől. eljen

Megnéztem a hivatkozást, hát elég érdekes de én úgy tippelem nem jön be a rák gyógyítása és a 100-éves életkor. ha így halad tovább, nagyon sötét jövőt jósolok. Szerintem viszonylag rövid idő alatt fog kidőlni a bili. Sajnálom a világot de főleg szerencsétlen Magyarországot.

ebbe van vmi, amiota letezunk csak szivunk es szivunk de meg mindig elunk. megannyi nacio volt mar az orszagunkba, de elunk!!!

Ráadásul volt már kétszer oly helyzet,hogy a történelmi Magyarország politikailag és gazdaságilag majdnem megszünt létezni.
Ugye a tatárdúlás után a népesség töredék része élt túl,innentől kezdve megváltozott a különböző nemzetiségek,betelepülők miatt az arány,de sikeresen asszimilálódtak.
Másodízben a török hódoltság idején -ha jól tudom-szintén minimalizálódott a lakosságszám,napokat lehetett menni anélkül,hogy élő emberrel találkoztál volna,már ha volt akkor mersze ilyent tenni bárki fiának is.
(Tudom,Erdély és a Felvidék túlélt,sőt virágzott,de akkor is,ez borzalmas csapás lehetett!)
Meglátásom szerint e nemzetnek azért van sansza túlélni,mert a vérében európai és ázsiai népek,népcsoportok vére keveredett el nagyon szerencsés arányban.
Így mindíg meg fogja találni a kiútat,bármilyen szenvedések és megpróbáltatások után is!
Kicsit úgy érzem,olyan népeket olvasztó kohó vagyunk/voltunk/leszünk???? mi itten az öreg kontinensen,mint odaát az USA.

Hát most aztán olyan idők jönnek hogy kiderül jó e az ötvözet... szívós e, kopásálló e? Ez jópofa hasonlat, érdemes megjegyezni!

Igen,ez biztosan így van.Ha nem lesz atomkataklizma-aminek azért elég nagy a valószínűsége,végső érv gyanánt-szóval,akkor talán lesz esély. Remélem...

Nincs szükség atomra.Mindig gyanakszom ,ha kitör egy világjárvány(AIDS,H5N1,H1N1),kiszabadult egy most fejlesztett biológiai fegyver :D

ebbe van vmi, neha enis megremulok. nemreg kiderult h romania atomkiserleteket hajt vegre meg biologiai cuccokkal is szorakoznak.

egyebkent van egy film a cime: Virus
ajanlom mert egy hasonlo esetet dolgoz fel.

Láttam azt a filmet.Tetszett.De a gyanakvásom ettől független.Elég néhány felelőtlen ember és kihalunk.

tenyleg eleg csak nehany felelotlen ember. de mas is igaz: az ember a legkegyetlenebb faj.

a filmbe a legjobb resz viszont amikor ropkodnek a helikkel, aztan megszolal az elejen a gyerek hogy :minden tisztelettel uram b*szodjon meg.

Ilyenkor eszembe jut Carl Sagan csillagász mondása:Az idegenekről onnan látni,hogy értelmesek,mert messzíről elkerülnek minket :D

Én először Hargitai Károly egyik könyvében ( címe: Broiler társadalom) olvastam először elég kemény dolgokat a "jövőképekről". Ott szerepelt a környezetszennyezéstől az idegeneken át a háborúkig minden. Lassan húsz éve hogy megjelent ez a könyv. Nem egy szívderítő olvasmány. Ha valakinek megvan, olvassa el. Másik ilyen jellegű munka ugyanettől a szerzőtől ; Az apokalipszis űrhajói - hasonló témakör, de szerintem az előző az komolyabb munka. Ezek voltak az első könyvek anno amik ezzel a témával részletesebben foglalkoztak hazánkban. Ez volt az irodalom ajánló a teljesség igénye nélkül.

Az emberiség nem gépek által fog kihalni, ugyanis egy sci-fi író, úgynevezett Asimov kitalálta a robotika három alaptörvényét.
1. a gép sohasem árthat embernek
2. a gép köteles megvédeni önmagát (ez addig érvényes, ameddig nem árt az embernek - utána hagyja magát elpusztítani)
3. a gép köteles megmenteni az embert, ha az veszélyhelyzetbe kerül.

Ezek a törvények ugyan a sci-fi szüleményei, azonban a robotika ott kezdődik, hogy ezt a három alaptörvényt még a mikróba is betáplálják. Ám, biztos eszetekbe jut az "Én, a robot" c. könyv vagy film, amit szintén Asimov írt. Ez egy olyan robotról szól, amelyikbe nincs betáplálva a három alaptörvény. Ez felveti a kérdést: tényleg vagyunk annyira hülyék, hogy egy felfegyverezhető, gondolkodó gépet kiengedjünk az irányításunk alól? Hiszen ha az ellenségnek árthat, akkor nekünk is.

Vissza
Top Alul