Weblapszerkesztés - HTML

az a számítógép amit a végén kicsináltál :P

@widra: semmi extra, tulajdonképpen ez a szisztémát takarja, amit kitaláltam. Sima php lapokban vannak include sorok, amik külön mappákban levő html lapokat hoznak be. Szerkeszteni tulajdonképpen csak a html részeket kell... Ami új a hatoshoz képest, és amiért kapott nevet a dolog, az a teljes png-s dizájnra való átállás... nameg marketingórán a fejünkbe tömködték, hogy manapság mindennek nevet kell adni, és el kell adni :-)

dolgozom én is egy cms rendszeren, ami a seditio 121-es verziójára épül. tehát nem egy teljesen újraírt dologról van szó. a lényeg, hogy az eddig összes megjelent frissítést, javítást úgy tartalmazza, hogy a 121-es felhasználhatóságát megőriztem. ez azt jelenti, hogy sok olyan egyáltalán nem működő kényelmi szolgáltatást tettek bele plugin, egyéb módon, hogy sok felhasználó visszasírja a régit. ezenkívül a sok spam tevékenység és könnyen feltörhető rendszer megoldásaként egyéb védelmi vonalakat építettünk bele. rengeteg új , újraírt plugin, átirányító scriptek, videó oldal, feltöltő oldal készült hozzá. reményeink szerint a nyár végére elkészül egy olyan publikus változata a kódnak, amit bárki letölthet majd az oldalunkról.

Érdekesen hangzik :-)

Valójában nekem is egy olyasfajta CMS kéne, aminek van saját feltöltőrendszere és saját szerkesztő oldalai, ugyanis jelenleg nem tudok elszakadni az FTP programtól illetve a html editortól (ha valami bonyolultabbat vagy egy teljesen új oldalt akarok csinálni).
Ennek a legszembetűnőbb napi hiányossága a hírfolyam, ami nem autómatikus, hanem kézzel kell bevinnem az infókat és kézzel kell FTP-n keresztül frissíteni... De annyira meg nem értek hozzá, igazából meg kell valljam, a dizájn része sokkal jobban mozgat, azzal többet dolgozom, úgyhogy egyelőre maradok a szerkesztés rabságában...

amit tudok ajánlani az a drupal, elején nehéz hozzzá skint csinálni, mert meg kell tanulni, de nem kell a pluginek-el szopni meg a programozással. a seditio http://neocrome.net/ mellesleg ennek az elődje fut a stalker-portal.ru alatt is LDU801néven és itthon a játékfejlesztés is ezt a rendszert használja. a sed-nek egyik legnagyobb gondja szerintem az, hogy sok olyan plugin van hozzá, amit egyszer megírtak és nem fejlesztették tovább. nem azt akarom mondani, hogy nincs támogatás, mert jelenleg is a 150-es verzión dolgoznak a srácok, de inkább egy cms framework-nek felel meg. a 130-as verziótól kezdve (ezek a gyárilag kiadott verziók) már van auto installer, meg ilynek, szerintem szeretnének kicsit ismertebbek lenni, és nem csak framework-ként üzemelni.
amit tartalmaz nagy vonalakban: php mysql nyelven írodott. van webes szerkesztője file feltöltő, pm rendszer, keresés online júzer jelző. a többi extra dolgot pedig plugin szinten valósítják meg. a template kezelési rendszer a legfontosabb, ami miatt én ezt választottam és kezdtem el tovább fejleszteni. ezt a rendszert xtemplate-nek hívják, egy magyar srác írta, név szerinte Barnabas Debreceni. 2000-2001 között. a rendszer remek ,persze a terednekhez képest kicsit alakítani kellett és persze jól jön az is, hogy a neocrome oldalán sok-sok kérdést tehetek fel a rendszerrel kapcsolatban.

a mi verziónk, mely most az r156-nál tart már támogatja az ajax alapú html űrlapok elküldését is, van benne div state mentés, azaz ha valaki becsuk egy div-et annak állapotát cookie-ban menti, javascipt-el megoldva. (lehet ezt sessions-el is megcsinálni php-ban, adatbázisba mentve az állapotot, júzerek szerint,de ez kb. akkor fontos vagy szerintem jobb ha sok regelt felhasználó van...) sok-sok egyéb kényelmi szolgáltatás. url rövidítés, webes felületről feltölthető kiemelt képek (slider) és még sok-sok más. jelnleg egy kiemelt eseménykezelőn dolgozunk, dolgozom, ez azt jelenti, hogy ha az admin bekapcsolja akkor az index lapon egy nagy boxban minden ami az adott eseményhez kapcsolódik megjelenik. pl. e3-om.

a rendszerről látni lehet egy verziót itt: http://ridelinemtb.info/

ezenkívül van még a cotonti, mely ugyan ezen az elven megy mint a sed. mivel megvették a forrás kódot és létrehzták belöle a sajátjukat, sok-sok helyen átírták és mondhatom azt, hogy van hol jól van hol véleményem szerint csak bonyolítottak, de persze ezt a kódok összenézése után midenki eldöntheti. gpl licence alatt futnak.

még a nucleus cms motorot dícsérik egyszerűsége miatt, személy szerint azt én soha nem próbáltam. valamint itt a cotonti http://www.cotonti.com/ címe. a frog pedig egy egyszerűbb rendszerhttp://www.madebyfrog.com/ no meg a jól ismert wp a portfolió oldalakhoz.

Huhh van itt választék :-)

Azt gondolom, hogy az egész hispan oldalt nem fogom átteni semmibe soha, az a "játszóterem", a többi oldal technikailag mindig azt követi, az a legfrissebb... Ellenben majd valami olyasfajta feldolgozó mechanizmust akarok csinálni, mint pl a facebook üzenőfalán a linkek autómatikus kibontása... ezzel a hírfolyam nagyon egyszerűen kezelhetővé válna...

facebook api-t használ vagy ahhoz hasonló dolgot az iwiw is. semmi extra az, csak figyeli a meta tageket kiolvassa és úgy illeszti be a videót és egyebeket.
http://forum.developers.facebook.com/vi ... p?id=32464

meg olvass facebook dev-et.

amúgy meg szerintem tökre érdemes elkezdeni mysql-t és php nyomatni, mert csak bonyolítod, ha sokat fekkl ftp-t használni. ftp-nél sokat veszít az oldal interaktivitásából. mert ugye sok helyen mondjuk tiltva van az ftp és csak webes felületen tudsz dolgokat hozzáadni. erre tökre megéri nekiugrani egy ilyen rendszert megtanulni , fejleszteni, írni.

Vissza
Top Alul