Weblapszerkesztés - HTML

Eztet most mér kaptam vaz :cry: tudom, hogy nincs dupla hsz, de a szabályzatban az van, hogy rövid időn belül nem lehet 2 haszt írni ugyanabban a témában. Én meg egy nap után írtam, mert baxtatok válaszolni, és uppolatam, ezek szint az rövid idő :roll: Am az üzifalat köszönöm meg-hajol

Murder3 angolul tucc?

http://www.youtube.com/view_play_list?p=9D558D49CA734A02

http://www.youtube.com/view_play_list?p=84A56BC7F4A1F852

sokkal jobb mintha idehaza mennél be egy egyetemi előadásra...és ingyé van

VinoBob: csak azért vontam össze, mert teljesen felesleges volt a második. Ja és válaszolunk, csak nem mindig jutunk ide 24 óra alatt...

Én nem az összevonásra értettem, hanem a warnra.

VinoBob":2xj0c4vl mondta:
akkor ideje megtanulni. :jajj: éke

jelenleg épp foylamatban van de nem nagyon megy sajnos pedig muszáj már csak amiatt is hogy abból eddig 4 voltam mos meg becsúsznak az eggyesek.

A nyelvtani részét nem nagyon vágom.Így van ez a magyar nyelvel is :? :cry:

hát minél több szót meg kell tanulni, főleg azok közül amik mindennapi kommunikációhoz kellenek, aztán meg a szakzsargont abból ami érdekel. De a legjobb ha olvasol és hallgatsz dokumentumokat, és miközbe ezt teszed, előveszel egy netes szótárat, és amit nem értesz kikeresed. Így viszonylag gyorsan meg lehet tanulni annyira, hogy megértsd az angol szövegeket. De am ha csak webes programozás érdekel, ahhoz lehet találni egy csomó tutorialt magyarul is. Bár ettől még nem tanulsz meg programozni, de össze tudsz magadnak ütni vele egy korrekt weblapot.

Több programozási nyelvről is van magyar tutom de soknál hiába van az írva hogy alapok egyáltalán nem magyarázza el részletesen mert a html programozásról si van ilyen tutom de ott meg rohadt részletesen és értelmesen elmagyarázza a dolgokat.

Csak az a baj kevés időm van ezeket nézegetni.

hát akkokr szerintem ne gyötörd magad, ha tényleg meg akarod érteni, mert úgy tudod csinálni, akkor az rohadt sok idő. Főleg a gyakorlat, mert nem úgy van, hogy elolvasod a könyvet, meg megnézed a videót, és már tudsz programozni, az kb a 10%, utána 90% a kódolás gyakorlása.

HTML az nem programozási nyelv. Ha már beszélünk róla, ne keverjük. Programozási nyelv például a C++ vagy weben főleg a PHP. A HTML (és például a CSS is) csak formázási nyelvek, adott (előre elkészített vagy - például PHP - programok által generált) tartalmat formáznak olyanra, amilyennek te szeretnéd, hogy lássa a felhasználó. A kettő teljesen különáll. Egy egyszerűbb weblap elkészítéséhet semmiféle programozási ismeretre szükség nincsen.

A HTML valóban nem programozási nyelv, de melyik oldal manapság amelyik tiszta HTML? Ha valami dinamizmust bele akar vinni az ember, akkor kell javascript, action script, php java esetleg, ott meg már nem árt, ha tisztában van a programizási alapfogalmakkal és paradigmákkal.

Ha valakinek suliban kell prezentálnia egy weboldalt - mint ahogy én is kezdtem -, abba elég csak HTML :) Amúgy is, még az az érdekesebb része, ha valaki ilyesmivel akar foglalkozni, először tanuljon meg nyugodtan formázni :D

Hát aki ismeri... :) Annak jó :)

Most pár fjúcsörjére én is rájöttem, pl az include-os dolgokkal teljesen újszerű oldalt csináltam (újszerű az eddigi munkáimhoz képest): http://imfclan.com Ez html-es régi összeállításban is megszólalásig így nézett ki, de mióta szilánkokból rakja össze, sokkal könnyebben lehet vele dolgozni.

Ti milyen WYSIWYG editort használtok? Ajánljatok nekem valamit, ami freeware(nem trial) és kényelmesen kezelhető, és minél több funkicót tud( html, css, eseteleg még javascript is)

FrontPage 2003 (2007-ben már nincs, de felmegy mellé a 2003-as...). Ez nem ingyenes, viszont jó. Mást nem tudok...

de jó hoyg ti így vágjátok ezeket a dolgokat.
Én annyira szeretnék egy iylen odlalt csinálni magamnak de

beírod a google-ba hogy weblap szerkesztő..... vagy készítő aztán leszdsz 1 pár mb- progit ami magyar.... pár perc alatt öszedobsz 1 oldalt .... feldobod extra-ra oszt kész..... mmellesleg haver ilyen mod-on kb 10 oldalt készített kb 3- látogatása volt.

ha editor kell akkor notepad++ minden nyelvet ismer php css, java, javascript perl c c++ c# és még sorolhatnám!

http://notepad-plus.sourceforge.net/hu/site.htm itt megtalálható róla minden! Na és persze a letöltő link xD.

Persze kezdőknek nem annyira jó, mert nincs olyan lehetőség, hogy "lásd" a táblákat, mint a frontpage-ben mert arra az tényleg jó.

@hispan1: az include tényleg egész jó parancs , de vannak ott még olyan csudák hogy csak na, érdemes a php programozási nyelvet megtanulni szerintem persze a c-t is mer' ezt a kettőt összerakva olyan dologkat lehet varázsolni, hogy ejj.

Nekem nem tucat editor kell, hanem amivel tényleg gyorsan és hatékonyan lehet dolgozni. Front Page-et próbáltam, de nekem nem jön be, rohadt sok szemetet generál, meg nem is mindig könnyű összehozni vele azt amit szeretnél. A 2007es officehoz vagy talán a 2008as visual studiohoz van valami hasolnó, de felraktam, aztán fél óra után nem jutottam el odáig, hogy valami grafikus felületet előcsikarjak belőle, úgyhogy azt inkább hanyagolnám Gugliba kerestem, de túl sok találtat van, aminek a nagyrésze kula, és nem akarom mindet végigpróbálgatni. Notepad++ -al wScyte-al, meg hasonlókkal én is dolgoztam parancssorra(java, c ) nem vagyok kezdő, de ezek vizuális alkalmazásfejlesztésre nem valók. Nekem egy haosnló editor kéne mint a FrontPage, ami kicsit letisztultabb, egyszerűbb. Gyorsan kellnene dolgoznom, mert nincs sok időm szöszölni vele, a koncepció nagyjából az, hogy sablonok és előre gyártott szkriptek használatval elkészítek egy oldalat, ezért jó ha pár klikkel tudok másolni dom elemeket, meg be lehet ránatni objektumokat szkriptelstül , tehát nem a kódot kell baxtatnom, azt csak a végső fázisban szeretném, amikor már"testre szabom" a masszát.

Vissza
Top Alul