Weblapszerkesztés - HTML

köszi eljen ! Nos, kipróbáltam a dreamweavert, de ott is ugyanez a gondom: ebben 10 pixellel arrébb rakja a képet :? . Próbáltam a kódot beírni, amit tegnap mondtál a body után, de nem jött össze.

Nem nem. Ezt vagy egy CSS fájba (amit belinkelsz a HTM-be), vagy ha a HTML forrásba akarod, akkor a következő módon, a </head> elé kell beírni:

Code:
<style type="text/css">
body {
	margin: 0px;
	padding: 0px;
}
</style>

Az NVU? Egy ingyenes mozillás honlapszerkesztő program:
NVU_prob_070415.jpg

Ha Frontpage-ben berakok egy képet (Beszúrás -> Kép -> Fájlból...) miért nem tudom mozgatni, hogy hol helyezkedjen el? Próbálom az egérrel elhúzni, de meg se moccan. :?

Ezek a honlapszerkesztő programok nem úgy működnek mint pl. a CorelDraw: szabadon lehett toszogatni a képeket.
Itt vagy CSS-ben tudod "margin"-nal mozgatni a képet (csak relatív). Vagy "position: absolute" adsz meg a CSS-ben (abszolút pozíció) és akkor "bárhová" tudod mozgatni a képet.

Tanulmányozd: http://htmlinfo.polyhistor.hu/references/index.html

igen. arra vigyázni kell, hogy ha absolut egy elem, akkor kérfélemódon tudod pozicionálni: a left, right, top, left -el. Ekkor a bal felső saroktól számolódik a kordináta (ha nagyobb a képernyő és valamit középre igazítottál, vagyis ez az elem is jobbra tolódik, az absolut tulajdonságú elemed akkor is jobbról számítódik, vagyis eltolódik a két elem egymástól.

A másik a margin használata (az elemed ekkor is absolut). Ebben az esetben a szülő elemtől (amiben pl. a kép van, esetleg egy div tag) számítódik a koordináta). Magyarán a lapközépre igazított div tagban lévő absolut kép koordinátája a div tagtól fog számítódni, ha nagyobb képernyőn nézed az oldalt.

Ehh, megint elakadtam az eligazítással kapcsolatban: nem bírok felülre-középre beigazítani egy flahs képet. Régebben írtad ezt a kódot:

<style type="text/css">
body {
margin: 0px;
padding: 0px;
}
</style>

Akármeliyken állítok, mindkét esetben x pixel-el arrébb rakja felülről is és oldalról is a képet. Vagy ehhez valami más kódot kell beszúrni?

EDIT: ááá úgy tűnik megvan :) kép elé beraktam <p align="center"> végére zárótagot </p> mostmár normálisabban helyezkedik el :D .[/b]

Szerintem a css-be is beteheted az
Code:
align: center; részt
részt, ha mindenképp azzal akasz dolgozni. Annyiból jobb, hogy később könyebb módosítani, nem kell a p tagokat keresgélni.

A Clear Sky-os flasht akartam magyarosítva feldobni egy új oldalra, csak előtte kipróbáltam, hogy hogy kéne felrakni. De mostmár mindegy, nem tudok módosítani a flashben a szövegen, nem tudom hogy kell :cry: :D .

szedj le makromedia flash cuccot... oszt ha nincs lockolva akkor tudod editálni... de szntem felesleges fordítani, mindenki tud angolul manapság :)

Az OS-ek, egyéb szoftverek témát kibővítettem a programozás és nyelvek témakörrel (szerintem oda kívánkozik), így ez a téma is oda került.

[mod]Nincs dupla HSZ! A szabályzatot el kéne olvasni! - hispan[/mod]

na senki? kiapék fejleszti az oldalt??? UP hogy válaszoljon valaki!

Uff!

Szeretnék egy hasonló üzenőfalat mint ami a főoldalon van. Kérdésem az, hogy ehhez mindeképpen cgi-t kell b@sztatni, vagy meg lehet oldani valahogy kliens oldalon is( javascriptel valahogy). Egy weblapot kell csinálnom félévi beadandónak, és nem szeretném feltenni sehova, mert nincs időm normális szöveget generálni bele, így nyúlnom kell máshonnét( a szöveg a tanárnak nem fontos ez a része), és emiatt nem tehetem fel netre, másrészt phpról meg hasnolókról egyelőre lövésem sincs, az következő félév.

Elnézést de nem találtam ennek a kérdésnek topicot újjat meg nem érdemes nyitni neki így ide írom.

Tud valaki olyan oldalt ahol a programozási nyelveket részletesen egy magamfajta kezdő is megértené.?

Vissza
Top Alul