Weblapszerkesztés - HTML

Akkor ezt a közeljövőben alkalmazni fogom (nem sietős, game kijött, több új kép már nem lesz, hírekből meg csak úgyis 7-8-at rakok ki, a többi delete).

Jaj nee... Felraktam az ACDSee 7.0-t kipróbálni, és amikor letöröltem és megakartam nyitni egy képet, egyszerűen nem foglalkozott vele a windows és nem nyitotta meg :( . Megnéztem, és a kép és faxmegjelenítő van hozzá társítva, szóval ez nem lehet a gond. Egyedül sajátgépben, vagy tudom megnyitni, és ott is paintben nyitja meg :? . Valaki nem tudja, ilyenkor mi a megoldás?

Grat. Csak vigyázz mikor deklarálod, mert egyes böngészők fütyülnek a Te configodra és akkor is lesz görgetősáv ha nem akarod.
éljenek a szabványok :)

Az első Iframe-ba betöltött HTM fájba beírod a masodik Iframe-et.

(ez az Iframes-dolog zsákutca, "száz" sebből vérzik)

Ajaj, csak nem sikerült összehozni :? . Rákattintok az elsőre, erre eltűnik. Úgy hogy lehet egyik iFrame-be beilleszteni egy másikat, hogy ne kelljen semmiféle HTML kóddal babrálni? Ahhoz nem nagyon értek, általában grafikus szerkesztőkben hol lehet beállítani?

Úgy sehogy, mivel minden html kódban van :)
Tehát:

elso.htm

Code:
<html>
<head></head>
<body>
Ez itt az első
<iframe src="masodik.htm"></iframe>
</body>
</html>

masodik.htm

Code:
<html>
<head></head>
<body>
Ez itt a második
<iframe src="harmadik.htm"></iframe>
</body>
</html>

harmadik.htm

Code:
<html>
<head></head>
<body>
Ez itt a harmadik
</body>
</html>

De továbbra is csak azt írhatom: ne kinlódjatok ezzel. Tanuljátok meg a php-t olyan szinten, hogy ezt létre tudjátok hozni.

Miért van az Frontpage-ben és NVU-ban is, hogy ha beakarok rakni egy képet a bal felső sarokba, nem engedi és kihagy egy sávot körülötte?
Frontpage_prob_070415.jpg

NVU_prob_070415.jpg

Már annyit próbálkoztam, de sehogy se sikerül :? .

A Body tag-nak alapból 10px-es margin és/vagy padding (nem emlékszem melyik) értéke van, ezért minden tartalom ennyivel beljebb kerül.

Ezeket a CSS-ban célszerű alapból 0px-re állítani

Code:
body {
  margin: 0px;
  padding:0px
}

Érdemes itt állítani be az oldal alap font típusát, és méretét.
(figyelem: a Table elemekre ez az érték nem működik, ezért érdemes egy TD elemre ugyanazokat a font értékeket megadni)

Megjegyzés:
Ezek a szerkesztő programok szeretik teleszemetelni a forráskódot, ezért érdemes néha belepillantani abba is (az sem árt ha ismeri az ember mi is van ott, lásd a korábban megadott linkeket)

Tibi látom frontpageal szerencsétlenkedsz :D Ajánlom az uninstallt, és szedjél le dreamweavert, abban framek is mennek ,meg a balfeslő képet is meglehet oldani!

Megnyugtatásul Tibi: eddig nem volt olyan dolog, amit FrontPage-ben ne tudtam volna megcsinálni.

Akkor oké :) . Valahonnan kéne tanulni már egy kis HTML kódolást, mert semmit se értek belőle. A Dreamweavert meg kipróbálom, már nagyon kíváncsi vagyok rá.

Vissza
Top Alul