Weblapszerkesztés - HTML

Na szóval az első az lenne hogy:
- hogyan lehet a MS Frontpage-ben az oldalt több felbontásra is optimalizálni? Már minden menüpontot végignéztem, de sehol se sikerült. :?

sajt88:

aaa_forum_2007_03_01_jegyzettomb.jpg

Tibi: ez nem így megy. Egy oldalt eleve úgy kell felépíteni, hogy az minden felbontáson többé-kevésbé normálisan nézzen ki. A gép ezt magától nem fogja elvégezni egy már létrehozott weblapon. AMúgy jó úton indulsz el azzal, hogy fix szélességet választasz, ezt kéne középre húzva fejleszteni.

Felejstd el a monitorméreteket! A böngészőablaka úgyis mindenkinek más méretű. Jelölj ki egy szabvány szélességet, amit aztán később mindig betartasz, és akkor nem lesz gond. Karcsúbb oldalaknál 800, terebélyesebbeknél 1000 px szélességet javaslok mindennel együtt, ez még az 1024-es szélességbe is belefér. Azt meg felejstd el, hogy neked mekkora a monitorod, mert a többség úgyis más felbontásban látja.

Hispan bácsi, én vicceltem ...
Jegyzem, Én Dreamweaverrel rittyentettem össze a weblapom, nem optimalizáltam felbontásra .. Deee Firefox alatt tottále máshogy fest mint IE alatt..

Fireofx alatt nekem nagyon nem tetszett... akkor marad az 1024 csak nem tom hogy kéne, hogy jó legyen pl. 1280x960-ra meg 800x600-ra... Ez a három felbontás uralkodik most a monitorok közt :)

800x600?????

lol... idén 16.000-n látták már a STALKER Hun-t, tudod ebből mennyi volt 800x600-as? 3,86%... Nevetségesen kis szám...

A valaha az oldalon járt összes látogató közül csak 5,53% használt 800x600-at...

800x600-ra nem kell optimalizálni, manapság már senki sem használja.

Nem értetted meg egyébként, amit mondtam, mert még mindig felbontásokban gondolkozol, miközben az az ablak, melyben a weboldalad megjelenik, úgyis mindenkinél más méretű, ráadásul ki mondta, hogy mindenki teljes ablakban nézi az oldalad?

Ja oké. Vagyis maradhat szabványméretnek 1024x768-ra csinálva, akinek meg nem jó ez van :)

Azt hittem, hogy 800x600-ból is sok van :) De ha nem akkor nem...

De viszont már feltölteni tudok a Frontpage-gel :)

Nekem kéne egy kis segítség, mivel most ismerkedem a html kódokkal és nemtom hogy melyik programmal fogjak hozzá (könnyen kezelhető)? :D
ut: ha lehetne valami linket hogy honnan töltsem le :D

a HTML nyelv a szöveges állományok dizájnolására jött létre.
Tulajdonképp felfoghatod úgy is mint egy word dokumentumot:
Csinálsz mondjuk egy oldalt amin van középen egy nagy piros aláhúzott szöveg; Ezt a word úgy menti el, hogy létrehoz információkat arról, hogy a szöveg "nagy" "piros" és "aláhúzott" majd elmenti magát a szöveget is.
Amikor pedig megnyitod a doksit kiolvassa a szöveget, majd a rá vonatkozó információknak megfelelően megformázza (naggyá pirossá és aláhúzottá teszi).
A HTML is hasonló, csak a kódnyelv felépítése más.
További info a HTMLről:
http://www.tferi.hu/konyv5/html/htmllang1.html
http://www.zalamedia.hu/~kami/html40/
(U.I.: bocs ha szájbarágós volt)

Nem volt szájbarágós, legalább megértettem egyből :) . De akkor ezt nem sajátkezűleg kell írkálni, hanem rakom a tervezés fülnél pl. a képet a szöveget színezek és a program csinálja hozzá a HTML kódot ugye?

Így van. ezek a progik azért vannak, hogy ne kelljen kézzel irogatni a tageket. (régen én csináltam még weboldalt jegyzettömbben, nem egy leányálom az tuti)

Tibi":2o3hx5ok mondta:
Van a Microsoft Frontpage és az NVU (ez ingyenes). Az utóbbihoz link:

http://mozilla.fsf.hu/nvu.html

Egyébknét a HTML kód pontosan mire kell mire jó? Grafikus szerkesztő használata közben nem volt rá alkalmam megismerkedni vele :) .
Először is köszi a linket, amúgy én is próbálok jegyzettömbbel weblapot csinálni és mit ne mondjak elég nehéz. :D

én Dreamweavert használok meg frontpaget mer a php-s kódokat kiszinezik a dream csak arra kell meg egyég tag-ek miatt átláthatóbb, de szerintem ha 995px.re hagyod a lapod akkor minden bele fg férni azért mert a többit a böngészőablak foglalja el a másik meg ha furán jeleníti meg az IE vagy a foxi az azrt van mert máshogyan kezeli a css stíluslapkat a két cucc magyarul szarabb a sexplórer, mint a foxi, és ezt azért merem kijelenteni, mert még a 7ben is egy borzalom ahogyan a css t használja meg az activeX a rootkitek legjobb lelőhelye ez egy kalap májkorszoft hülyeség...nade mind1

Vissza
Top Alul