Vörös árnyék

Folytassam?

• Igen, kíváncsi vagyok a folytatásra, a novella irodalmilag is rendben van

Szavazat: 0 0.0%
  • Nem, ezt ne erőltesd.

• Nekem mindegy, ha lesz lesz, ha nem, akkor pedig nem.

• Összes szavazó
    0

MauZZer

New Member
Csatlakozás
2008.01.04.
Üzenetek
78
Reakció pontszám
0
Korán reggel volt. Ilian még szinte félálomban, céltalanul lépett ki a kaszárnyából. Elsétált a lőtérig, onnan a kantinhoz, majd újra a kaszárnyák felé vette az irányt. Kitisztult a feje, jöhet egy következő nap - gondolta. Nem is sejtette, hogy az elkövetkezendő két hónap alatt mennyire megváltozik majd az élete. Lassan lépkedett, a deres fű benedvesítette katonai surranója külsejét. Ilian egy szakaszvezető volt. A csapatába hárman tartoztak: Vaszilij, Igor, és Dmitrij. Vaszilij egy orosz felmenőkkel rendelkező, vállas könnyűgéppuskás volt. Igor átlagon feletti céllövő képességekkel rendelkezett, Dmitrij pedig gyors helyzetfelismeréséről és sebességéről volt híres. Ilian a zóna nyugati részére volt beosztva, egy ellenőrzőpontra, amely az egyetlen nyugati, zónába vezető utat felügyelte. Északra volt Pripyat, a szellemváros, nyugatra egy tudós bázis, egy kiszáradt fenyőerdő közepén, délre pedig végeláthatatlan mocsarak helyezkedtek el. Viszonylag nyugalmas környéknek számított, jutalomból küldték ide a katonákat. A bázison szinte semmi sem történt, néha egy-két mutáns szemtelenkedett be, de halálesetek vagy sérülések soha nem történtek.
Már majdnem a kaszárnya elé ért, amikor összetalálkozott Szlavik őrmesterrel.
- Ilian? Remek, épp magát kerestem. Szedje össze a fiait, és tíz percen belül legyenek a parancsnoki kaszárnyában, Kaszparov irodájában.
Iliant kissé lesújtotta a parancs. Jobban szeretett ücsörögni az ágyán, és henyélni egész nap. Most biztos elküldik mutánsokat lövöldözni, vagy megregulázni egy pár idióta sztalkert, akik a tudósokat baszogatják.
Ilian a kaszárnyába ment, felkeltette három társát, és öt perc múlva már Kaszparov tábornok előtt álltak. Kaszparov felelt a zónabeli ügyekért, az ő parancsára több száz atombomba csapódhatna a zóna középpontjába, megsemmisítve a zónát, vagy az egész emberiséget. A vezérkar korábban gondolkodott ezen a megoldáson, de elvetették a magas kockázat miatt. A hadsereg vezetői sem hülyék teljesen, úgy tűnik.
-Mint tudják, hatvan nap múlva megkezdődik a Sztrjela hadművelet, a támadás a zóna középpontjába - mondta ezt úgy Kapszarov, mint ha már tudniuk kellett volna a tervről. - A cél a zóna fontosabb pontjainak kézre kerítése, és a főbb útvonalak ellenőrzése. Felszámolni a feketekereskedelmet, megtalálni, és semlegesíteni a pár évvel ezelőtti, úgynevezett "Nagy Kitörés", és az azóta szinte heti rendszerességgel történő kitörések okát. Ilian tizedes, a vezérkar a maga csapatját választotta ki arra a feladatra, hogy információkat szerezzenek a Pripyatban található sztalkerekről. Ugyanis igen nagy ellenállásra kell számítanunk. További feladataik: a mutáns állatállomány felmérése, főbb nukleáris csomópontok felderítése, és a stalker táborok helyeinek megjelölése, és a Pripyati Stadion mögött valahol lezuhant mobil kutatóbázis átkutatása. Részletes tájékoztatót kapnak a hadműveletről, holnapig tanulmányozzák át. A csapatuk ugyanis holnap hajnalban indul, egy Mi-8 helikopterrel juttatják célba magukat. Végeztünk.
Ilianék lesújtva mentek vissza a hálókörletbe, majd megebédeltek. Ezután Ilian a lőtérre ment, jó pár órát töltött ott. Írt egy levelet a családjának, futott pár kört a bázis körül, majd csak ezután nézett az órájára. Lassan kilenc óra volt. Tudta, hogy holnap korán kel majd, ezért nyugovóra tért.
Hajnali kettőkor keltették őket. Ilian azt sem tudta az álmosságtól, hogy hová megy, csak követte az előtte menő árnyalakokat. Egy arcot mégis észrevett, egy résnyire nyíló ajtóban. Szvetlánáét. Az egész táborban ő volt az egyetlen nő. Ilian és közte kölcsönös viszony alakult ki, ami általában kimerült abban, hogy egymásra tekintettek. Az egyik feketer uhás kísérőjük becsukta az ajtót. Menni kell. A helikopter a kaszárnyák mögött várta őket, be is szálltak. Ilian már éberebb volt, de még mindig kavarogtak a gondolatai. A helikopter felszállt, és repültek. Körülbelül tíz perc múlva Vaszilij kissé elhúzta a tolóajtót, kitekintett a helikopterből, majd rekedtes, mély baritonhangján megjegyezte:
- Már Pripyat fölött vagyunk.
Ebben a pillanatban valami nagyot csattant, a résnyire nyitott ajtót valami hatalmas, nyálkás kéz próbálta kifeszíteni, sikerrel járt. A helikopterben ülők fel sem fogták, mi történt, csak Vaszilij RPD-jének kereplése hallatszott, ami hatásosnak bizonyult. A lény hatalmasat sikított, majd mikor leugrott a helikopterről, még egyet belerúgott, amitől Ilian kiesett a gépből. A mellette ülő Igor még megpróbált utána nyúlni, de sikertelenül.
Ilian csak zuhant, majd - nagy szerencséjére - egy alatta lévő, rég lezuhant helikopter szélvédőjébe csapódott, ami némileg lelassította őt, így már biztonságos sebességgel került a pilóta ülésébe. Ilian felpattant, kiugrott a szélvédőn. Fejét kapkodva, gyorsan körülnézett, majd megállapította, hogy egy panelház tetején van. Háta mögé tekintett, ahol meglátta a házba fúródott mobil kutatólabort is. Éles kiáltást hallott, ezért az adrenalintól még mindig vakon, fejvesztve szaladta kutatólabor felé. Kinyitotta az ajtaját, beugrott, majd becsukta az ajtót, ügyelve, hogy a biztonsági zárt is bekapcsolja (ez szolgált nagyobb mutánsok, pl. Kimérák vagy Pseudogiantok ellen). A villany magától felkapcsolódott, Ilian a légkamrában találta magát. Óvatosan kinyitotta az átmeneti ajtót, majd belépett az előtérbe. Vaksötét volt, ezért lehajtotta, majd bekapcsolta éjjellátóját. Itt többek között fegyverek, vegyvédelmi ruhák voltak elhelyezve. Elindult, hogy megkeresse a labor saját generátorát. Rövid keresgélés után meg is találta, majd bekapcsolta a rendszert. A légtisztító berendezések felzúgtak, a lámpák felfénylettek, majd az ajtók elektronikái is aktiválódtak.
- Tehát ez az a labor. Mekkora szerencsém volt, Istenem... Le kell dőlnöm még egy kicsit, reggel körülszaglászok a területen - gondolta Ilian, majd lefeküdt az egyik ágyra...

Egy sorozatot tervezek ebből, most az "őszi szünetben" várhatólag naponta-kétnaponta lesz várható új rész. Kiírok egy szavazást, hogy lássam, mi a véleményetek, érdemes-e folytatnom. A sztorit a katonaság 2011-es atomerőművig tervezett offenzívája köré építem, aminek kimenetelét azok tudhatják, akik kicsit komolyabban beleásták magukat a stalker történetébe, vagy csak vetettek egy pillantást a PDA enciklopédia -> a zóna története szekciójára. Jó szórakozást!

Jó, jó, csak azt az utolsó mondatot töröld ki, vagy változtasd meg gyorsan, mert az egy akkora spoiler, hogy egybe lenyelne egy bálnát.

Nem titok, arra szavaztam, hogy folytasd a sztorit, de: ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy irodalmilag rendben lenne, sőt! Stilisztikailag ez nem írás, körülbelül egy olvasónapló szintjét veri. Félre ne érts, nem fikázni akarom a műved, csak segíteni. Mesélni ugyanis jól tudnál csak csiszolni kéne a stíluson. Ennyiből még persze nem lehet biztosan megmondani de szerintem érdemes lenne időt szakítanod rá, hogy megtanulj írni. Ha van hozzá érzéked (valószínűleg van) nem nehéz, de komoly munka. Sok sikert! :wink:

Putiteng":2kqlro0u mondta:
Jó, jó, csak azt az utolsó mondatot töröld ki, vagy változtasd meg gyorsan, mert az egy akkora spoiler, hogy egybe lenyelne egy bálnát.

Az alap stalker PDA "enciklopédia" szekciójában is el lehet olvasni a támadásról, ott azt írják, hogy teljesen kudarcba fulladt, ez azt dolgozná fel egy katona szemszögéből, tehát az alapötlet nem az enyém.

Warson: Köszönöm a segítséget/útmutatást. Ezentúl igyekezni fogok több időt szakítani az írásra, mert bevallom, ez egy bő negyed órás munka volt. Szerintem estefelé kicsit javítgatok rajta, tényleg elég.. fapados lett a cucc. Megpróbálom majd jobban részletezni a dolgokat. A csapattársak hátterére, személyiségére is ügyelek majd.

Egyébként küldök egy szavazatot magmnak a mindegy-re, látni szeretném az eredményeket :D

Nekem nem az egész mondattal van bajom, csak a második részével. Ha valaki olyan olvassa a storit, aki még játszotta a játékot, akkor csunyán fog nézni. Valahogy így: :evil:

Van olyan, aki nem játszott még itt stalkert, és nem töltött órákat az enciklopédia kiolvasásával?:D Na jól van, legyen nektek karácsony. A rész ápgrédje is várható, hamarosan.

Új verzió. Megpróbáltam az igényeknek megfelelően átírni a történetet.

Korán reggel volt. Ilian még szinte félálomban, céltalanul lépett ki a kaszárnyából. - Egy újabb remek nap ebben a dögunalmas porfészekben. - Gondolta. Nekitámaszkodott az ajtófélfának,
majd lehajtotta fejét, és még bóbiskolt kicsit. Az üti ordítása ébresztette fel rövid szundításából:
- MÉGIS MIT KÉÉPZEL, MAGAAA SZARHÁÁZI?! ALUDNI AZ ÁGYBAN KELL, NEM ITT! MÉÉGIS MI A JÓISTENT CSINÁLT MAGA ÉJJEL ALVÁS HELYETT, VERTE A FASZÁT?! NA AAZONNAL FELKAP
EGY RONGYOT, ÉS VÉGIGSIKÁLJA NEKEM AZ EGÉÉSZ KASZÁRNYÁÁT! KÉT ÓRA MÚLVA ELLENŐRZÖM, ADDIG MINDEN CSILLOGJON!
Már csak ez hiányzott neki. Kedvtelenül baktatott el a szertárig, kivette a fent említett eszközt, vett egy vödör vizet, majd nekiállt a sikálásnak.
A táborban három laktanya volt. Egy tisztek, kettő pedig a katonák számára fenntartva. Ilian a zóna nyugati részére volt beosztva, egy ellenőrzőpontra, amely az egyetlen nyugati, zónába vezető utat felügyelte. Északra volt Pripyat, a szellemváros, nyugatra egy tudós bázis, egy kiszáradt fenyőerdő közepén, délre pedig végeláthatatlan mocsarak helyezkedtek el. Viszonylag nyugalmas környéknek számított, jutalomból küldték ide a katonákat. A bázison szinte semmi sem történt, néha egy-két mutáns szemtelenkedett be, de halálesetek vagy sérülések soha nem történtek.
Ilian viszont csak pucolt. Ki szánalommal, ki megértéssel, ki pedig kárörömmel az arcán tekintett emberünkre. Iliannak kedve támadt volna a felmosórongyot ledugni egy-két bajtársa torkán,
majd egy roppantással eltörni a légcsövét, de inkább nem tette. Csak sikált. Már jó egy órája játszott takarítónénit, mikor hatalmas embertömeg lépett be a barakk ajtaján, és egy óra
munkáját tönkretéve szaladtak végig a folyosón, bepiszkolva azt. Iliannak először holtfehérre, aztán rózsaszínre, vörösre, majd végül lilára változott arcszíne. Visszaballagott a folyosó
elejére, majd újrakezdte a takarítást. Tehát most volt vége a reggelinek, amin ő nem vehetett részt. - a frászért kellett nekem pont az ajtóban elbambulnom- gondolta. Ekkor fájdalmas
gondolat hasított elméjébe: fél kilenckor lőgyakorlat lesz. Az idő nyolc óra. Egy fél óra alatt ezt képtelenség befejezni, tehát valaki lebasz ma engem. A lőgyakorlatot Kovajov százados
tartja, aki neki viszonylag jó barátja, ami ritka dolog. Iliant tizedesi rangja ellenére gyakran nézik ki tisztek. Pedig máshol ez nem szokás. Hősünk egy szakaszvezető volt. Egy felderíő osztag
élén volt, melynek rajta kívül három tagja volt: Vaszilij, az orosz felmenőkkel és akcentussal rendelkező termetes könnyűgéppuskás, Igor, a csapat támogató mesterlövésze, és Dmitrij, aki
egy AKM-74-es géppisztoly boldog tulajdonosa volt. Tényleg, ők hová lettek? Biztos megint elaludtak.. akkor nagy szarban lesznek. Vagy megint kártyáznak a laktanya mögött. Na de
térjünk vissza a dilemmához. Egy óra múlva pedig jön az ügyeletes tiszt, akinek személyében Szlavik Pavlovot tisztelhetjük, ellenőrízni a tisztítást Dönteni kell. Ilian a munka mellett tette le
a voksát, és mivel más nem szavazott, ezért folytatta a munkát. Pár perccel később lépések hangját hallotta az udvar felől. Vajon ki járhat errefelé most, amikor javában folyik a
lőgyakorlat? Az ajtón Ilian egy kedves ismerőse lépett be, Szvetlana. Nagyon kedves ismerőse. Elég gyakran beszélgettek, keresték egymás társaságát. Kölcsönös vonzódás alakult ki
kettejük között.
- Hát te mit csinálsz errefelé? - kérdezte hősünk, jogosan. - Hiszen lőgyakorlaton kellene lenned.
- Jöttem segíteni - jött a válasz, amelyre Ilian semmiképp sem számított - Dmitrij mesélte, hogy szarban vagy. Nekem épp nincs dolgom, ezért gondoltam, besegítek. Beszéltem Kovajovval,
azt mondta, megbocsát, ha húsz percen belül ott leszel.
- Neked épp nincs dol... a francba, siessünk.
Együtt meglehetősen gyorsan haladtak, tíz perc múlva már csak egy szoba volt hátra.
- Most menj el. - mondta Ilian. - Ha Szlavik meglátja, hogy segítettél... baj lesz.
- Rendben, viszlát. Én... sietek. Nehogy valaki meglásson, mert nem mindenki olyan jó ember itt, mint Kovajov.
- Viszlát. Siess.
Ilian gyorsan befejezte a szobát. Épp időben, mert öt perc múlva már Szlavik lépett be az ajtón, és egy bólintással nyugtázta a munkát.
- Most pedig menjen a lőtérre - mondta. Kovajov jól ismeri magát, ezért nem lesz baj.
- Értem, rohanok.
Ilian a lőtér felé tartott, ahonnan már messziről látta Vaszilijt, ahogy majd' háromméteres kezével integet neki. Itt valami nincs rendjén. Ilian kocogásba váltott, ám egy kéz hátrarántotta,
hogy majdnem hanyattasett. Hátranézett. Kovajov volt az.
- Kaszparov tábornok keresi magát. Szedje össze a fiait, és menjem az irodába. Haladéktalanul, ne várattassa meg őt.
- Igenis, uram! - válaszolt szinte automatikusan Ilian. Kovajov komorabb volt a kelleténél. Baj lesz.
Ilian a lőtérre ment, ahol társai érdeklődő tekintetével találkozott.
- Srácok, Kaszparov keres minket.
- Kaszparov? - kérdezte Igor. - Ez valami igen nagy ügy lehet.
- Ja. - vágta rá Vaszilij. - Az eligazításokat Szlavik szokta tartani. Ha maga a tábornok keres minket, ez valami komolyabb dolog lesz. Vagy kivégeznek minket? Mondtam, hogy szar ötlet
piálni meg kártyázni a kantin mögött.
- Egyrészt amikor rajtakaptak minket, akkor kivételesen a barakkok mögött voltunk. Mondtam nektek, hogy a kantinhoz kell mennünk, az egy bejáratott hely. Másrészt meg ilyen
f@szsÄgokat ne beszélj már, miért végeznének ki minket?! - Háborodott fel Dmitrij.
- Nyugi, nyugi. Csak barmultam - nevetett Vaszilij.
- Csend legyen, és menjünk, mielőtt parancsmegtagadásért tényleg meghúznak minket. - Siettette a csapatot Ilian.
A kis csapat egy fél perc múlva már Kaszparov borostás, ritkán borotvált, bozontos küllemét látta maga előtt.
- Tíz perc múlva megbeszélés lesz. Szűkös az időnk, ígyhát a fontosabb instrukciókat kinyomtattam. - közölte Kaszparov, majd az asztalra mutatott, ahol négy mappa helyezkedett el. -
Vegyék el őket. A teendőik röviden a következőek: A vezérkar tarhatatlannak tartja a zónában uralkodó állapotokat. Fegyverkereskedelem, feketepiacok, bűnszövetkezetek színhelye ez.
Nem is beszélve az anomáliákról, mutáns, degenerált lényekről, és egy kívánságteljesítőnek nevezett legendás kőről, ami a hírszerzés szerint valóban létezik. Ezt mind meg kell szüntetni, ki
kell vizsgálni! Negyven nap múlva offenzívát indítunk a zóna kötéppontjába. Felszámoljuk az illegalitást, kivizsgáljuk, és megszüntetjük a természetfölötti jelenségek okát. A támadást
megelőzően magát és csapatát holnap hajnalban Pripyatba küldjük, hogy informácókat szerezzenek egy pár igen fontos dologról. Meg kell tudniuk a Pripyatban lévő sztalker bázisok,
nukleáris-, és anomália csomópontok elhelyezkedését. További feladatuk a mutáns állomány felmérése, és információ gyűjtése egy, a hotel tetejére zuhant mobil kutató laborról. Ez a
feladat különleges embereket és felszerelést kíván, ezért választottam ki magukat. A legmodernebb fegyvereket kapják, kérésükre lőszercsomagokat juttathatunk a városba. Továbbá a
támogató mesterlövészük, Igor megkapja a legmodernebb technológiát képviselő Gauss-fegyvert is. Holnap hajnali fél kettőkor indulnak egy Mi-8-as helikopterrel. A stadion mögött rakják le
magukat, állandó máholdas rádiókapcsolatot tartunk magukkal. Szorít az idő, bővebb információkért olvassák el a tájékoztatókat. Most pedig siessenek, ez egy titkos akció. Pár perc múlva
itt tisztek fognak szaladgálni, ők sem tudhatnak erről. Hivatalosan áthelyeztük magukat afganisztánba.
- Jéézusom - súgta társai fülébe Igor -akkor már inkább valóban afganisztán. Ez nem lesz semmi dolog.
- Mozogjanak. Búcsúzkodjanak el a többiektől. Hogy hitelesebb legyen, három óra múlva helikopter jön magukért és Kijevbe szállítják önöket. Ott megkapják a felszerelést, majd hajnalban
indulhatnak. Végeztünk.
A csapat szomorúan hagyta el a tiszti laktanyát. A zóna legkeményebb pontján... Ráadásul ki tudja, mennyi ideig? Lehet, hogy a lőszerszállítmányos dolog is humbuk, csak bíztatás. Senki
sem tudta ekkor még. A laktanya felé vették az irányt, össze kell pakolniuk. Kevés az a három óra.
- Ezt azért nem gondoltam volna. Pont mi... - húzta a száját Dmitrij. - Annyi katona van a zónában mint égen a csillag, és pont minket szúrtak ki erre az öngyilkos küldetésre.
- Semmi gond nem lesz. Minden akciót túléltünk, minden reánkbízott feladatot teljesítettünk. Minden rendben lesz - nyugtatta csapatát Ilian.
- Marhaság. Az egész zónára le kéne dobni egy atombombát. - fejtette ki véleményét Vaszilij. - Puszuljon el az egész, és vigye a sírba a titkait!
Nehéz fejjel baktattak végig a laktanyán. Az ajtókban végig emberek álltak, egyesek levették sapkájukat, mások a képükbe röhögtek. A halálos csendnek egy szakállas, idősebb katona
vetett véget:
- Mi történt?
- Afganisztán. Front. - válaszolta neki Dmitrij, olyan búval, mintha tényleg ez lenne a helyzet.
- Részvétem. - válaszolta a baka, ugyanis onnan nem sok katona tért vissza élve. lassan a fél világ hadseregei képviseltetik ott magukat, mégsem sikerült leszámolni velük. rengetek
katonájuk van.
Szobájukba mentek. Csak üldögéltek egy ideig, várták, hátha valaki szól valamit. Szólt is.
- Pakoljunk - hangzott Ilian szájából.
- Pakoljunk - válaszolták kórusban a többiek.
Pakoltak is. Lassan, de pakoltak. A bőröndjükbe belefértek a ruháik, a többit - éjjellátókat, gázálarcokat, dekektorokat szatyrokba csomagolták, majd készenlétbe helyezték a pakkokat
ajtójuk előtt. A távbeszélőből, amely minden szobában volt, a következő felhívás hallatszott:
- Figyelem! Az ebéd három perc múlva kezdődik. Azonnali hatállyal mindenki induljon a kantinba, négy társunkat búcsúztatjuk, akiket az afganisztáni frontra helyeznek át. Ez egy különleges
alkalom!
- Hmm... De kedvesek... Biztos Kovajov intézte el. Áldott az öreg. - mosolygott Ilian.
- Vagy Szvetlana... - röhögött Igor
- Mi a... ? Kapbd be! - hördült fel Harlamovics. Ugyanis ez volt Ilian vezetékneve.
- Nyugodj meg, Ilian. Csak viccelt. Egyébként mindenki tudja, milyen jó viszonyban vagy a hölggyel. - csitította barátját Dmitrij.
- Nagyon viccesek vagytok. De most menjünk, nehogy lekéssünk a saját búcsúbulinkról.
- Tipli.
Ilianék a kantin felé mentek. Útközben Ilian dügöngött egyet, felborított egy, az udvaron álló hordót.
Már a kantin előtt jártak, mikor rotorzúgást hallottak. A helikopter.
Az étkezde ajtajából Szlavik lépett ki.
- Tehát a díszvendégeknek menniük kell. Igazán sajnálom. Remélem, még találkozunk... Vagy nem. De most menjenek, vagy bajban lesznek! - csökkentette Szlavik a csapat életkedvét.
Ilian végrehajtott egy szabályos, 90°-os fordulatot, majd a csapat díszlépésben vonult a helikopter felé, amely időközben leszállt a laktanyák mögött.
Érdekes látványt nyújtottak, a kantinablakokból röhögő fejek követték minden lépésüket. Mikor hőseink felléptek a helikopterre, egybehangzó VISZLÁÁT!! kiáltást hallottak. A tábor összes
embere az udvaron állt, és integettek.
A helikopter felszállt, és Kijev felé vette az irányt, ahová tíz perc múlva meg is érkezett. Egy nagy, teljesen lecsupaszított, minden szépségtől mentes böhöm hotel tetején szállt le. Először
Vaszilij szállt ki a helikopterből, akit egy öltönyös alak köszöntött:
- Köszöntöm önöket, a nevem Krukov tábornok. Most hivatalosan afganisztánba mennek innen. Tíz óra múlva indulnak. Ez pont elég idő arra, hogy ebben a csodás hotelben kialudják magukat. Nem is húznám az időt. A hetes lakosztály
a maguké - a tábornok egy kulcsot nyújtott át Vaszilijnek. - Induljanak. A szobában találnak első osztályú élelmet, használják ki a lehetőséget. A fegyvereiket egy ügynöktől vehetik majd át, aki a lakosztályhoz tartozó zuhanyzóban tartózkodik, hogy ne keltsen feltűnést.
A fiúk lementek a Krukov mögött elhelyezhető lépcsőn, és egy folyosóra értek. Klasszikus szocreál épület. Bal oldalon a második ajtó vezetett a lakosztályukba. Vaszilij kinyitotta az ajtót, Igor, fellökve az előtte álló Dmitrijt, majd nekifutásból ugrott az első szeme
elé kerülő ágyra. Mindenki röhögött, kivéve Dmitrijt.
- B@zĐm€g, nem bírsz türelmesen várni? Nyugodj már le!
- És az egész csapat is. - mondta Ilian. - Most ki kell pihennünk magunkat. Nem pedig szaladgálnunk, mint egy rakás hülyegyerek.
Így is lett. Embereink falatoztak az asztalon lévő, meglehetősen sok ételből. Volt ott minden. Töltött pulyka, orosz hússaláta, palacsinta, levesek, bécsi szelet, szóval minden földi jó. Javában lakmároztak, mikor Vaszilij megszólalt:
- A fegyverek.
- A pokolba is, kiment a fejemből - mondta Ilian.- megyek, megnézem a zuhanyzót.
Ilian a mosdóba ment, ahol egy barna öltönyös fickó állt.
- Csakhogy végre ideért. Már azt hittem, itt őszülök meg - hangzott szájából. - a csapata is itt van? Remek. Ezektől az idióta hangszigetelt ajtóktól nem hallottam önöket.
- Igen, itt vannak. Jöjjön csak.
- Én viszem ezt a ládát, a többit pedig hozza maga.
- Ööö... nos, rendben. Menjünk.
Az ügynök belépett a szobába. Bozontos bajsza alatt mormogott valamit, majd elkezdte beszédét:
- Mint tudják, én felelek a maguk fegyverrel ellátásáért. - mondta, majd a földre tette a kezében lévő fekete, műanyag dobozt, és hosszas számkombináció-állítgatás után kinyitotta azt. - Ez itt egy professzionális, átalakított XM-8 gépkarabély, speciálisan a zóna körülményeihez igazítva. Négyszeres reflextávcsővel van ellátva, egy módosított M203-as csőalatti gránátvető is található rajta, amelyből egyszerre három gránát lőhető ki.
A fegyver integrált hangtompítóval rendelkezik. - bezárta a dobozt, majd a következőd nyitotta ki - ez egy klasszikus RPD könnyűgéppuska, kisebb módosításokkal. A fa alkatrészek ABS-re lettek cserélve. A fegyver tűzgyorsaságán is javítottunk, így sokkal nagyobb tűzerőt képvisel. El lett látva egy red dot irányzékkal, és a tárkapacitása is nőtt +50 tölténnyel. - az ügynök már rutinosan vette elő a következő ládát, és nyitotta ki - Itt egy MP7 géppisztolyt láthatnak. Ennek tárkapacitását 50 töltényre bővítettük, hangtompítóval, és szintén egy red dot irányzékkal lett ellátva. - ekkor az ügynök egy fém dobozt vett kezébe, amely legalább három kombinációs zárral volt ellátva. lassan kinyitogatta őket, majd kinyitotta a dobozt - Ez itt egy forradalmian új technológiát képviselő fegyver, a Gauss puska. Mágneses elven működik, lőtávolsága körülbelül húsz-huszonöt kilométer. Hét kilométerig pontlövő. A kilőtt töltény másodpercenként hat kilométert tesz meg, a csőtorkolati energia 34.000J, ami egyedülálló. Képes átlőni több mint három méternyi tömör acélt. Tűzgyorsasága elég lassú, ellenben visszarúgása gyakorlatilag nincs. Közelharcra használhatatlan, valamint speciális lőszer kell bele, ami ekkora sebességnél nem hasad szét még a levegőben. A fegyvert távirányítású robbanóanyaggal láttuk el, semmiképp sem juthat a sztalkerek kezébe. - az ügynök lehajolt, és kinyitotta az utolsó ládát is. - itt négy darab M9 pisztoly található, megnövelt tárkapacitással és hangtompítóval. Jó szórakozást, és sikeres vadászatot - mondta az úr, majd kilépett az ajtón.
- A csávó ügyesen le tud lépni - mondta Dmitrij.
- Pontosan. Lényegletörő. - fejtette ki álláspontját Vaszilij.- kár hogy nem
próbálhatom ki az új RPD -met. De ez a gauss cucc... eszméletlen.
- Ja, és az enyém. - vigyorgott Igor - alig várom már, hogy kipróbálhassam.
- Nyugodjatok meg fiúk. Holnap lődözhettek eleget. Most rakjátok le a fegyvereket,
és egyetek - javasolta Ilian. - na meg persze most le kell feküdnünk egy órán belül. Ki tudja, mennyit alszunk majd a következő napokban... hetekben... hónapokban...
- Remélem, minél többet - reménykedett Vaszilij
A csapat folytatta az evést, majd fél óra múlva átadták magukat az alvás örömeinek. Pontban hajnali egykor két fekete ruhás alak költötte őket.
Kormányügynökök. Nagyon nehéz volt az ébredés. A két alak kivezette az embereket a tetőre, mert még elég kábák voltak ahhoz, hogy önállóan kitaláljanak a hotel "bonyolult" labirintusából.
Felszálltak a járó motorú helikopterre, ami Pripyatba viszi őket. Már jó húsz perce utaztak, amikor Vaszilij elhúzta az oldalajtót, kitekintett, majd mély, rekedtes baritonhangján
megjegyezte:
- Pripyat fölött vagyunk.
Ekkor sikító hang rázta meg a környéket, majd egy ismeretlen erő a helikopter oldalának csapódott. Az lény egy ökölcsapással átütötte a helikopter ajtaját, majd hatalmas lapátkezeivel
benyúlt a résen. Vaszilij csőre rántotta RPD-jét, és lőni kezdte az utastérben kotorászó mancsot. A rém ordítva ugrott le a helikopterből, amely ordítás még a géppuska hangos kereplését
is elnyomta. A helikopter elvesztette az egyensúlyát, és az oldalára billent. Ilian kiesett üléséből, és a résen kiesve a levegőben találta magát. Még hallotta társai NEEEEEEEE! kiáltását, majd halkan zuhant az éjszakába. Egy lezuhant helikopter szélvédőjére esett, amelyet áttörve némileg lelassult, így biztonságos sebességgel csapódott a pilótaülésbe. Annyi lélekjelenlét még volt benne, hogy kiugorjon a helikopter szélvédőjén. Fejét kapkodva, gyorsan körülnézett, majd megállapította, hogy egy panelház tetején van. Háta mögé tekintett, ahol meglátta a házba fúródott mobil kutatólabort is. Éles kiáltást hallott, ezért az adrenalintól még mindig vakon, fejvesztve szaladt a kutatólabor felé. Kinyitotta az ajtaját, beugrott, majd becsukta az ajtót, ügyelve, hogy a biztonsági zárt is bekapcsolja (ez szolgált nagyobb mutánsok, pl. Kimérák vagy Pseudogiantok ellen). A villany magától felkapcsolódott, Ilian a légkamrában találta magát. Óvatosan kinyitotta az átmeneti ajtót, majd belépett az előtérbe. Vaksötét volt, ezért lehajtotta, majd bekapcsolta éjjellátóját. Itt többek között fegyverek, vegyvédelmi ruhák voltak elhelyezve. Elindult, hogy megkeresse a labor saját generátorát. Rövid keresgélés után meg is találta, majd bekapcsolta a rendszert. A légtisztító berendezések felzúgtak, a lámpák felfénylettek, majd az ajtók elektronikái is aktiválódtak.- Tehát ez az a labor. Mekkora szerencsém volt, Istenem... Le kell dőlnöm még egy kicsit, reggel körülszaglászok a területen - gondolta Ilian, majd lefeküdt az egyik ágyra...

jó lessz ez , de ki volt aki a nem-re szavazott :D ?

Ja tényleg, van ilyen is :o
Neki kéne állni a folytatásnak :D

Ilian nehézkesen emelte fel az ébredéstől összezavarodott fejét, majd örömmel konstatálta, hogy még életben van és a szörny nem törte rá az ajtót. Felemelte elfeküdt bal kezét, hogy megnézze a karóráján, mennyi az idő. Ordítva ugrott fel az ágyból, majd újra megnézte kezét. Nem akarta elhinni, amit lát: az alkarja az orsócsontja mentén majd’ húsz centiméter hosszan és másfél centi mélyen fel volt hasadva. Valószínűleg a lény okozhatta, amikor kitépte a helikopter oldalát. De hogyhogy él még, hiszen már rég el kellett volna véreznie. De még mindig talpon van, sőt, sebe gyógyulásnak is indult, és egyáltalán nem fáj. Ennek rendkívül örült, mivel sérülése kevésbé akadályozza a harcban, amiből valószínűleg jó sok lesz az elkövetkező napokban… De biztos ami biztos, elhatározta hogy sínbe rakja kezét, a laborban biztosan megvannak az ehhez szükséges eszközök. Nemsokára talált is egy nagy egészségügyis dobozt a falra szerelve, benne bőséges kötszerrel, aszpirinnel meg mindenféle sugárzás elleni szerekkel. A sínbe rakással fél óra alatt végzett is, eldöntötte, hogy ez után megkeresi a rádiódt, és kapcsolatot teremt a tábornokkal. Meg is találta a rádiót, ami... darabokban hevert a földön. A kutatóegység becsapódása sok más dologgal együtt ezt a készüléket is darabokra szedte. Elképzelése sem volt, mihez fog kezdeni most. - Ha kimegyek, a mutáns valószínűleg megöl. Feltéve, ha még itt van egyáltalán. Ki kellene menni. De mi van, ha mégis itt van? Akkor meghalok. Idebent mit tudnék csinálni? Rádió nincs. Illetve van, a saját rádióm! – kapott fejéhez Ilian, majd őrülten tépte fel zubbonya egyik zsebét, ami… teljesen szét volt szakadva. Hol hagyhattam, merre eshetett ki… A helikopterben még nálam volt, emlékszem rá. Talán amikor a lezuhant heli szélvédőjén landoltam, akkor hagyhattam el… De akkor még ott is van. Most már biztosan ki kell mennem.
Ilian felvette az ágya mellett a falhoz támasztott XM-8-asát, rohamsisakját fejére rakta, gázálarcát is feltette, majd lassan a nyomáskiegyenlítő kamrába lépett. Nagy levegőt vett és kinyitott az ajtót. A szokásos pripyati táj tárult a szeme elé. Mindenütt házak, van amelyiknek a teteje van beszakadva, van amely már teljesen összedőlt és van amelyik épen áll. Az ég szürke volt, mintha hófelhő lenne… már ősz van, sőt, lassan tél. A szürke fellegek közt egy résen át sütött le némi napfény, ami különös látványt nyújtott. Talán maga az Úr néz le e lyukon keresztül a zónába, melyet az emberi ostobaság teremtett. A katona lassan indult el a tíz méterre lévő roncs felé, ügyelt hogy ne csapjon zajt. A helikopter mellé ért, megkerülte az orrát hogy könnyebben felmászhasson, mikor… megállt benne az ütő. A lény előtte ült, valamit rágcsált. Talán a szerencsétlenül járt pilótát, vagy az operátorát. A szörny meglehetősen furcsán nézett ki. Ilian sosem látott még ilyen mutánst. Teljesen fekete volt, combjai külső felén gyenge, csápszerű tüskék voltak. Feje egy pseudokutyákéra hasonlított, tarkóján taréj volt. Testalkata olyan volt mint egy vaddisznóé, hátsó lábai megnyúltak, mint egy szöcskének. Farka is volt, mint egy gyíkfélének. Ilian lassan felemelte fegyverét, a gránátvető elsütőbillentyűjére helyezte ujját, és elkezdett hátrálni. Így tett meg négy, öt métert, mikor meghúzta a ravaszt. A lény a másodperc törtrésze alatt ugrott fel a levegőbe, így a gránát a pilóta maradványait repítette szét. A szörnyeteg hatalmas, fültépő sikítást hallatott, majd golyóbissá húzta magát össze odafent, és három háztömbnyi távolságban ért földet. Ilian a pilótakülkéhez szaladt, ijedt szemei a rádiót keresték, meg is találták, a férfi sebesen benyúlt érte, gázálarctáskájába rakta az eszközt és futott. Lefutott a tűzlétrán, majd egy ablakon ugrott be, mert lépteket hallott háta mögött. Észveszejtő sebességgel szaladt át a lakáson, majd a lépcsőházban találta magát. Sikítást hallott, a mutáns közeledik, Ilian futott a lépcsőn, majd egy pillanatnyi ötlettől vezérelve fénygránátot vágott a háta mögé. Tompa durranás, sikítás, a lény átbukott a lépcső korlátján és lezuhant. Odalent fetrengett, felállt, szaladt, Ilian egy gránátot dobott le a mélybe, majd berúgott egy ócska ajtót, átszaladt két szobán, majd az ablakon keresztül a tűzlétrára ugrott. Leszaladt rajta, majd az utcán folytatta a rohanást. Átugrott egy moszkvicsot, majd fedezéknek használva az autó mögé húzódott, és várt. Egyszer csak felugrott, fegyverét a szeme elé szegezve kutatta tekintetével az ablakokat, hátha elé akad a lény. Kabát susogását hallotta, majd egy puskatus puffant rohamsisakján. Ilian nem értette a szituációt, megfordult, majd egy sztalker rémült tekintetével találkozott, amint kiürült fegyverét forgatja, hogy most üssön vagy elszaladjon. Két társa közben a háttérben már a földet kaparta a röhögéstől, a katona is elmosolyodott, a sztalker eldobta a fegyvert és felemelte kezeit.
- Megadom magam katona úr, csak ne lőjön, kérem!
- Kolja baz’meg, ilyen balfék te sem lehetsz hogy egy kib’szott katonát nem bírsz leütni! – röhögött egy másik sztalker, aki lassan összeszedte magát és befejezte a röhögést.
- Kik vagytok ti? – kérdezte Ilian, teljesen értelmetlenül, mert a választ ő maga is tudta: sztalkerek.
- Engem Szlávának hívnak. Ez itt mellettem Pavlov, az a töketlen meg ott előtted Kolja. – mondta a harmadik sztalker, akinek egy orosz katonai usánka volt a fején.
Ekkor egy csapat kiméra fordult be az utcasarkon, a sztalkerek Ilian mellé szaladtak és a kocsi mögé rejtőztek. Ilian átnyújtotta hangtompított pisztolyát Szlávának, hogy csendben tudják elintézni a dolgot. Először a katona emelkedett ki a kocsi mögül, és fültövön lőtte a leghátul ballagó rémséget, majd lehajolt. Most a sztalker következett, a kocsi utasterén keresztül célzott, kifújta minden levegőjét és egyenesen szemgödrön találta az egyik elkószált dögöt. Ismét Ilianon volt a sor, célzott, és szívenlőtte az utolsó előtti nyavalyást, aki a találat után még vonaglott és egy rúgással elrepített egy 1200-as ladát. Az utolsó kiméra, aki elöl ment, felriadt a zajra és szaglászni kezdett. Szláva felállt, bal lábával az autó csomagtartójára lépett, erre felfigyelt az állat, szaladt a sztalker felé, aki lőtt. Ez a lövés is szemgödröt talált, a több száz kilós monstrum orra bukott, és szinte mit sem vesztve sebességéből a kocsinak csapódott, ami nem mozdult, mivel már beékelődött egy villanyoszlop és egy utcára dőlt ház héttonnás betondarabja közé.
Ilianék nem mozdultak, megvárták míg a bennük tengő dekagrammban mérhető adrenalin mennyiség leülepszik, és képesek lesznek kommunikálni egymással. A katona törte meg a csöndet:
- Rendben, ti talán a segítségemre lehettek. Ki kellene jutnom a városból, a Zóna keleti részébe.
- Ejj, az nehéz lesz… - válaszolt Szláva - Arrafelé két út vezet. Egy a Jupiter gyár alatt, ami általában tele van banditával, de két hete egy csapat katonai sztalker járt ott és kipucolta azokat az alagutakat, tehát valószínűleg ,,csak” patkányok vannak lent. A másik út pedig északkelet felé van, egy jó négy kiló’s kerülővel. Elkísérhetünk, de nem lesz ingyen.
- Rendben. Itt hamarosan nagy balhé lesz, ha velem jöttök, nem lövi szét a picsátokat a hadsereg. Szerintem érdemesebb lenne a gyár alatt átmenni, szorít az idő, nem engedhetek meg magamnak kerülőket.
- Megegyeztünk Uram, hajnalban akár indulhatunk is. Addig is van egy sztalker bázis innen fél kilométerre, ott éjszakázhatunk, és vehetünk kaját is.
- Kúúúrvákfasszát! – ordított Kolja, majd nyomatékosításként a levegőbe lőtt. – mi a pöccsééér’…
- MIT CSINÁLSZ TE AGYHALOTT?! – riadt fel Pavlov a lövésre – mindjárt jön az alfa-kiméra és seggberak minket!
- A fekete mutánsra gondolsz? Azt megfektettem…
- Mivel?
- Gránáttal.
- Akkor jobb ha sietünk még mielőtt ideér! Ez az állat rettegésben tartja a környéket. Rengetegen próbálták már lelőni, egy Agyar nevű sztalker még bele is lőtt egyszer RPG-vel, de él!
- Akkor szaladjunk de hirtelen!
A csapat nekiiramodott, az ócska kocsik között szlalomozva siettek a két utcával arrébb lévő tábor felé. Három perc kőkemény sprint után oda is értek egy húsfeldolgozó üzem raktárához, ahol két pisztolyos sztalker állta útjukat. Szláva megállásra intette őket, majd lassan az őrökhöz ballagott.
Ilian furcsán érezte magát Pripyat elhagyott épületei között. Nem volt hozzászokva hogy nem ő vezet, hogy most ő itt a zöldfülű, és az általa lenézett sztalkerek a veteránok, akik mindent tudnak arról, hogy hogyan kell túlélni, és mégis megőrizni humán mivoltunkat az ember alkotta pokolban.

AM
00:00:00
Пн, 1 января
День
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
Vissza
Top Alul