Videok készítése

pYura

New Member
Csatlakozás
2006.06.24.
Üzenetek
3,858
Reakció pontszám
0
Hely
Szeged
A topik arról szólna, hogy hogyan kell videot készíteni a játkról, miről lenne érdemes és itt lehet egymásnak megmutatni a kész alkotásokat is.

Felvenni Fraps nevű Programmal érdemes.
Tömöríteni,vágni Windows Movie Makerrel vagy Vegasal.
Feltölteni Youtube-ra vagy Videogoogle-re.

Aki jobban ért hozzá kérem írjon egy kis összefoglalót a témáról eljen

pYura":1gufpy5c mondta:
A topik arról szólna, hogy hogyan kell videot készíteni a játkról, miről lenne érdemes és itt lehet egymásnak megmutatni a kész alkotásokat is.

És ez a Fraps mennyire lassítja be a játékot amikor veszi?

Mpytyu":3g8pzw1g mondta:
pYura":3g8pzw1g mondta:

És ez a Fraps mennyire lassítja be a játékot amikor veszi?

Dual-core-al alig érzed meg... egyébként eléggé. Hogy tudjáj folyamatosan felvenni vele legalább menjen 40FPS-t a játék alapból,de inkább többet.

R-pee":3g8pzw1g mondta:
Lehet benne mindenfélét állítani. Beállítod a neked legoptimálisabbra és már jó is lesz.

widra: thx

És a youtube melyik formátumot (képméretet) szereti?

pYura":1h4qxj3t mondta:
És a youtube melyik formátumot (képméretet) szereti?

Válaszolva magamnak, a Windows Movie Maker 2.0 1MBites netere optimalizált tömöríése tökéletes eljen eljen

Tibi":1h4qxj3t mondta:
Én fraps-al CoD2-ből vettem fel videót de nem volt hozzá hang :shock: vajon miért? :?

Tegyél fel ffdshow codecet vagy ac3 filtert.

Akkor egy kis leírás, mit hogyan:

Fraps:
Ez a legkönnyebb része a dolognak! Felveszed a videót, beállíthatod, hogy legyen-e hang, hány FPS-ben vegye fel (minnél magassabb, annál nagyobb lesz a méret)!

Windows Movie Maker:
(SP2-es XP-m van, az alapján mondom)
C:\Program Files\Movie Maker mappában található, moviemk.exe-t indítjuk!
1.-es pont / Videó importálása részre kattintunk, kitallózzuk a videót, és betöltjük! Ha nagyon hosszú a videó, akkor feldarabolja több részre! Ha vágni kívánunk rajta, akkor az adott jelenetnél nyomunk egy Ctrl + L-t! A videó darabkáit az alsó sávba húzzuk, ha nem viszünk bele átvezető animációkat, akkor kijelöljük a videókat alul, és Ctrl + M lenyomásával egyesítjük őket!
Ha zenét szeretnénk a videó alatt, akkor rákell kattintanunk az idősor megjelenítésére! Ezzel megjelenik 3 fő sáv! Zenét a Hang vagy zene importálása résznél tehetjük meg, szintén az 1.-es pontban, aztán a zenét ráhúzzuk a hangsávra! Ha ávezető animációkat akarunk a 2 jelenet közé, akkor rákattintunk a 2.-es pont Videóáttűnések megjelenítésre részre, és behoz egy kazal dolgot, kedvünkre lehet mazsolázni! Ha mindennel meg vagyunk, akkor lehet menteni a videót a File / Filmfájl mentése menüpontban, vagy a Ctrl + P lenyomásával! Megadjunk a videó nevét, és helyét ahova mentsük, majd most jön az, hogy milyen minőségbe mentse el! Kattintsunk az Egyéb beállításokra, majd mazsolázzuk ki a nekünk legjobban tetszőt! A 2,1 Mbit/s a legjobb minségű, viszont annak lesz a legnagyobb mérete, de ha van feltöltési sebességünk, akkor mind1 végülis!

Youtube:
Nem bonyoulut, csupán bekell regisztrálni, majd ha bejelentkeztünk, akkor a My Account részre kattintva a Videos (Uploads, Favorites & Playlists) résznél az Upload New Video-ra kattintunk! Itt adunk neki egy címet, egy leírást, és kulcs szavakat, amire ha rákeres az ember, akkor megtalálja! Majd egy kategóriát, hogy milyen kategóriájú a videó! Aztán kitallózzuk a filet (Maximum 100MB-ot, vagy 10 percet lehet feltölteni!), majd feltöltjük! A feltöltés után kis idő kell, míg véglegesen felkerül, majd megadjuk a videó további adatait, mint hogy engedélyezzük-e a kommenteket, vagy ne, stb!

Nagyjából ennyi, a Movie Makernek ezek az alap lépései, amivel már nézhető videót lehet kreálni! :)

Még annyit tennék hozzá, hogy Frapsban szerintem alegjobb AVI-ban felvenni felezett méretben és 30fps-el.
Szerintem youtube 1Mbit-re van optimalizálva (úgyis újratömöríti) ezért érdemes ezt a tömörítést választani szvsz.

Legközelebb adj meg hozzá leírást :) Zene jó választás volt eljen

Valaki mondja meg miért darabolja fel a Windows Movie Maker 1,5 órás klippet 430 darabra és aztán szétfagy :roll:

Mert Windows Movie Maker a neve..... :D
Viccet félretéve:
amatőröknek: Ulead Video Studio
kicsit jobbaknak: Sony Vegas
profiknak: Adobe Premiére

Utóbbi kettővel régebben még szenvedtem egy sort, de nem jutottam túl sokra. Ha nem bonyolult az Ulead, akkor feteszem... irtózom attól, hogy megint egy full új kezelőfelületet kell megtanulnom álmos

Ulead sztem frankó kis vágóprogi, még anno asszem az ötös verzióval kezdtem ,az még nagyon sutyerák volt. Sony Vegas sztem ratyi, Premiere meg az isten, csak nekem túl bonyolúlt, nem használom ki minden lehetőségét.

Feltettem ULeadet. Bonyolult :shock: Hogy vágom ki egy pár perces videónak a közepét pl?

Vissza
Top Alul