Öregember elmegy a varázslóhoz, hogy törje meg a 40 éve rajta levő átkot.
- Rendben van - mondja a varázsló -, de el kell ismételned pontosan az átok szavait.
- Hogy is volt? Ja igen:...és most házastársaknak nyilvánítalak benneteket...
Kocka megfogalmazások:
"A processzor füsttel működik, ha a füst elszáll a proci meghal."
"Bízzál Istenben, és mentsél rendszeresen!"
"A szomszéd gépe mindig gyorsabb."
"Épp hardverben épp szoftver."
Hadsereg:
- Őrmester úr, mi a teendő, ha rálépünk egy aknára?
- 50 méter magasra felrepülni és nagy területen szétszóródni!
Egy hatalmas katonai teherszállító repülőgépet kísér két vadászgép. A pilóták rádión keresztül beszélgetnek egymással unaloműzésként. A vadászpilóták elkezdenek mindenféle műrepülő gyakorlatokat végezni. Egyikük átszól a teherszállító gép pilótájának:
- Látod, pupák, mire jók ezek a kis madarak?
A nagy gép pilótája visszaszól:
- Ugyan már, ez semmi. Most én jövök, ezt biztos nem tudjátok utánam csinálni!
A két vadászgép hátrébb húzódik, várják a mutatványt, de a nagy gép rendületlenül repül tovább. Öt perc múlva a pilóta beleszól az éterbe:
- Na, láttátok?
- Nem láttunk semmit. Miért, mit csináltál?
- Lássuk csak: robotpilótára kapcsoltam, felálltam, kinyújtóztattam a lábaimat, ittam egy kávét, és hátramentem a klotyóba...
A csata előtt az őrmester parancsba adja, hogy mindenki fogjon ásót és ásson egy mély gödröt magának fedezékképpen.
Az egyik katona megkérdezi:
- Uram, miért kell nekünk most itt még gödröt is ásnunk?
- Azért fiam, mert ha támad az ellenség, akkor így fedezékben maradva tudunk védekezni.
- Szerintem inkább mi támadjuk meg őket, és ássanak ők gödröt...
Leszerel a meleg katona, búcsút int az egyik tisztnek is:
- Viszlát, szépségem!
Mire a tiszt felháborodottan:
- Mi az, hogy viszlát, szépségem?! Nem látja a vállamon a sok csillagot?
- Jól van, akkor viszlát, csillagom!
Az újonc először megy haza szabadságra. Az anyja észreveszi, hogy nagyon szótlan. Elkezdi faggatni:
- Adnak eleget enni?
- Nekem elég.
- Jól bánnak veled?
- Eléggé.
- Nem szoktak szidni?
- Engem nem, csak édesanyámat.
Egy katonai teherautó elakad a sárban. Egy perccel rá megjelenik egy tiszti Jeep négy tiszttel. A tisztek kitolják a teherautót a sárból, majd az egyik megkérdezi a sofőrt:
- Mit szállít maga?
- Ezredes úrnak jelentem, harminchat újoncot.
A második világháborúban bevetésre indul egy bombázó. A pilóta indulás előtt előhúz egy 38-as pisztolyt és odaszól a navigátornak:
- Tudod ez mire való?
- Nem, mire? - kérdi a navigátor.
- Azoknak a navigátoroknak tartogatom, akik miatt eltévedünk!
Erre a másik előhúz egy 45-öst.
- Az meg mire való? - kérdi a pilóta.
- Hogy őszinte legyek, én előbb fogom tudni, ha esetleg eltévednénk...
- Te Samu, hogyan lehetséges, hogy megúsztad a katonáskodást?
- Öregem, magam sem értem. Háromszor voltam sorozáson és mindháromszor makkegészségesnek találtak. Fogadtam is a sorozó orvossal tíz darab ezresben, hogy alkalmas vagyok…
- Maguk még mindig nem élnek eléggé a technikai fejlődés adta lehetőségekkel! – bírálja egy amerikai katonai szakértő az öt vendégül látó NATO-szövetséges ország hadseregét. - Hogy egyetlen apró példát mondjak: nálunk, az USA-ban például gépesítettük az újoncok hajnyírását. Beül a katona a székbe, bedugja a fejét a masinába és egy perc múlva kész, jöhet a következő.
- Valamit azért nem értek - jegyzi meg a helybeli katonai szakértő. - Hiszen nincs mindenkinek egyforma alakú feje!
- Eleinte valóban nincs.
Az izraeli hadsereg egyik hadosztálya új parancsnokot kap. Felsorakoztatják a katonákat és a tábornok bemutatkozásképp harcias beszédet vág ki: - Katonák! Az én szótáramból hiányzik az a szó, hogy félelem!
Mire Kohn kiszól a második sorból:
- Majrénál tetszett nézni?
Megy a hadihajó az óceánon, amikor a kapitány fényt lát a távolban. A rádióhoz lép, majd a kapcsolat felvétele után utasítást ad:
- Itt a USS Missouri, Önök felé haladunk, térjen ki jobbra 5 fokot!
- Nem, Önök térjenek ki jobbra 15 fokot!
- Ha jót akar, azonnal térjen ki, én a USS Missouri kapitánya vagyok!
- Én meg a világítótorony őre!