Verseny config - maximális teljesítmény

(TL)SAS

New Member
Csatlakozás
2007.03.20.
Üzenetek
29
Reakció pontszám
0
Webhely
www.tudatlan.fw.hu
Azokról a beállításokról szóna ez a topik melyeket nem a játék menüjében lehet megváltoztatni, hanem az az úgynevezett config fájl (akár a consol-on keresztül) módosításával.

Bár nem csak a multiplayer módban van lehetőség a játék motorjának változóit beállítani, többnyire az itt kap nagyobb hangsúlyt.

Ebben a kis fájlban eszközölheted a személyednek és a gépednek leginkább megfelelő beállítást az úgynevezett "cvar"-okon keresztűl.

Bár én is még csak ismerkedek vele számos ismerős vagy Q3 & HL motorjához hasonlító bejegyzést találtam.

Ha kérdésed vagy problémád van ezzel kapcsolatban megpróbálok segíteni.

Ez a topik csak a netes kód változtatásárol vagy a grafikus tweakelésről is szólna?

Inkább tweaking sz.tem .. De akkor már is kezdem : Sas , HL és Q3 engine-ben mennyire vagy otthon ?

pYura":21lkom2e mondta:
Ez a topik csak a netes kód változtatásárol vagy a grafikus tweakelésről is szólna?

hi pYura!

Ha dobnál egy msn-t, vagy felvennél engem (tudatlansas2@freemail.hu)akkor küldenék egy cikket amit ebben a témában írtam. Anno felrakták a cod2.online.hu ra, da az már megszűnt. És mivel 51 oldalas nem szeretném csak emiatt most feldobni a HP-nkre.

sajt88":tcgp1hsr mondta:
Inkább tweaking sz.tem .. De akkor már is kezdem : Sas , HL és Q3 engine-ben mennyire vagy otthon ?

Hát most erre nehéz válaszolni. Nem tudom mennyire hiteles magamat értékelni.

Jelenleg 7 Cod szervert futtatunk az első 5 legnépszerűbben 3 public mindíg benne van esténként. Köztük az első.

Ficsek barátom még az UO-s időkben olyan szervert rakott össze, hogy minden nap félig tele volt külföldiekkel és nem azért mert külhonban vagy itthon szerverhiány volt.

Nap mint nap megkeresik, hogy segítsen olyanok akik valamiben elakadtak vagy valamit nem tudtak összehozni.
Nem emlékszem olyanra, hogy valami kifogott volna rajta.

Ő a szerver oldalt bütyköli, én a cliensét.

És hogy visszatérjek a kérdésre, hogy mennyire vágom: Hát igyekszem, és ha felvetődik egy kérdés megpróbálok segíteni.

.. Annó MoH:AA.hu n volt 1 fegyverszkinem , Q3:Team Arena motorjához értek igy ugy .. HL - ét kóstolgatom .. Source enginnel még nem bütyköltem .. Réégi X-Ray enginnel meg nem hozom össze a végsőt ..

Tisztelt (TL) Sas , pYura bácsi, hispan1 úr!
Itt az első konfig kérdés : a renderer renderer_r1 et r2 re átirva a motor graf rendert vált ? És ha igen , akkor DX8.0 -t v 9.0 -t vesz elő ? :oops: :roll:

Hát mivel ez a játék egyenlőre számomra "ismeretlen" terület, ezért körülírom milyen kérdésekre számítok.

Hogyan lesz több fps-em? Kell-e hogy több legyen?
Mikor pontosabb a lövés? És mikor pontatlan? Milyen beállítás segíthet rajta?
Miért nem hal meg az ellen ha eltalálom?
Scriptek (persze csak szigorúan az engedélyezettek és ide most direkt nem írom hogy ESL, CB, stb...)
Még nem néztem hogy van e lagométer, de ha nincs milyet használj hozzá, mit olvashatsz ki belőle?
Hogy, hozhatod ki a gépedből a "Max performance"-ot?
Hibázik e a motor mint anno a Q3-ban, ha igen hol és mikre jó vagy rossz?
Hogyan kell bindelni és mire jó, milyen gyors opciókat tudsz létrehozni?

sajt88":34tuikd8 mondta:
Itt az első konfig kérdés : a renderer renderer_r1 et r2 re átirva a motor graf rendert vált ? És ha igen , akkor DX8.0 -t v 9.0 -t vesz elő ? :oops: :roll:

r1-8 r2-9 és gondolom vidrestart de este megnézem

(TL)SAS":mc3apecs mondta:
Hát mivel ez a játék egyenlőre számomra "ismeretlen" terület, ezért körülírom milyen kérdésekre számítok.

Scriptek (persze csak szigorúan az engedélyezettek és ide most direkt nem írom hogy ESL, CB, stb...)
Még nem néztem hogy van e lagométer, de ha nincs milyet használj hozzá, mit olvashatsz ki belőle?

Érdekes .. én a lövésekkel nem foglalkozok, nem vok HC gémer már .. FPS ? :D CoD 2 ben DX 7.0 : com_maxfps 900 ha lehet és CB szerint ki nem tosz érte a PB :D
Inkább a világ és a történet érdekel.. :$

Érdekes .. én a lövésekkel nem foglalkozok....NP lehet hogy más igen:D és elvégre a topik MP

CoD 2 ben DX 7.0 : com_maxfps 900...És még egy pár dolog!

ha lehet és CB szerint ki nem tosz érte a PB :D...most ha a CB-röl és a cod-rol beszélünk akkor 250 a max (bár nekem 125 bőven elég persze pályafüggő)mert 500 felett nem lehet hallani a lépteket, remélem itt ilyen hiba nem lesz.

Inkább a világ és a történet érdekel.. :$[/quote] Jah a multi pont erről szól:D

(TL)SAS":gi0tx0mf mondta:

Akkor tulajdonképpen versenykonfigot gyártasz, ugye?

Jójójóó .. Igen tudom a CB CoD2 es törvényeit , PB dobott már ki érte ...
Na jóvan .. Lesz eredetim , 1v1 ben elintézhetjük :D:D

sajt88":1fznlavw mondta:

Ha lekapcsolod a dinamikus fényeket menüben, akkor DX8-ra vált. Konzolból nem akarja átállítani.

pYura ... Úgy látom igen. Ilyen magára adni képes CoD2-es , Q3 as, MoHAA -s klános mukiknak segit belőni a perfekt cfg -t...
Ritka az ijen ember !! :D

eljen Azért remélem nem olyan lesz, mint a CS, ahol kb attól függ, hogy ki tud fejest lőni, hogy milyen a configja. Bocs :oops:

pYura":17hm5swf mondta:
sajt88":17hm5swf mondta:

Ha lekapcsolod a dinamikus fényeket menüben, akkor DX8-ra vált. Konzolból nem akarja átállítani.

mindenek előtt leszögezem még nem szakterületem:D

de. q3 ban ha nem set-tel hanem seta-val irtad be a parancsot akkor átírta, he egy szerver külön almappát hozott létre akkor az azon belüli cfg átirta a main cfg-t

de elég ritkán használom a consolet- inkább a wordpad és amig nem tudod a hiba okát miért váltja vissza akkor tedd írásvédetté. de ezt is meg fogom nézni.

Mondassz valamit .. A STALKERnek NEM szabad ilyenné válnia .. A játék nem erről szól .. De ettől lehet még jobb FPS -t generáló simább configot irni ..

pYura":1a2cqslm mondta:
eljen Azért remélem nem olyan lesz, mint a CS, ahol kb attól függ, hogy ki tud fejest lőni, hogy milyen a configja. Bocs :oops:

Hát nézd az nem igaz hogy attól tud fejest lőni de tényleg sokat számít.

Viszont én ezt áthidaltam egy olyan megoldással, hogy a cod2online-on közzétettem a saját (csapat) konfigomat.

Vissza
Top Alul