Új OFF-rendszer

hispan

New Member
Csatlakozás
2006.06.23.
Üzenetek
13,102
Reakció pontszám
0
Hely
Budapest
Webhely
hispan.hu
Lássuk be, az OFF-al van a legtöbb gond és mivel eléggé szűkek a témacímek, gyakran a legnagyobb jóindulattal is belecsúsznak emberek az OFF vétkébe. Ezért most kicsit kopizunk, mégpedig a prohardver fórumán található rendszert, ami roppant egyszerű, megnézzük, működik-e itt is.

Van az alapértelmezett betűszín, amivel ír az ember. Ez az.

És van az OFF színe, ami egy szín a listában, az a neve is, hogy OFF, ha üzenetének bizonyos részei vagy egésze nem a témába vág, akkor azt ezzel a színnel kell kereteznie, mitha csak egy másik színt választana (ahogy eddig is lehetett színezni a hozzászólásokat).

Az off színe természetesen kevésbé feltűnő, így lehetővé teszi, hogy aki azt nem akarja olvasni, simán átugorhassa.

A rendszer teszt jelleggel megy. Azok, akik nem használják OFF-jellegű hozzászólás-részeik vagy hozzászólásaik megjelölésére, most még csak figyelmeztetésben részesülnek, a szabályzatban még nincsen benne ez a módszer.

Hogy a felhasználók figyelmét ne kerülhesse el a változás, egy ideig ez jelezve lesz a hozzászólás-író oldalakon.

Várom a további elképzeléseket (vegyétek figyelembe a korlátozott lehetőségeket: ez csak egy eddig is létező szín átalakítása és átnevezése a színlistában; olyat például, hogy az off-részek eleve ne jelenjenek meg, nem tudok csinálni).

Van (gondolom, mindenféle MOD van), de azzal van egy gond: másik fórumon használok un. topikegyesítős MOD-ot, két topikot összeolvaszt egy újba. Ez szép és jó, de mi a rendezési elv? A dátum. Mármost ugyanez lenne a gond a HSZ-pakolásnál is: abban a topikban, ahova kerül, lehet, hogy csak a sokadik helyre csúszna be, mert volt már azóta egy csomó újabb HSZ ott. Vagyis az egészből egy nagy káosz keletkezik, ha hozzászólásokat pakolászunk, ezért nem is gondolkodtam ilyesmiben.

Egyébként nem lenne rossz ötlet, de például itt van az a gond is, hogy ha több hsz-t teszel át, amik egymást követték (mert az off nem szokott egyedül járni), akkor azok is elkeverednek, megint káosz...

Egyelőre működni látszik. Elég szájbarágósan csináltam, szóval szerintem használni is fogják rendesen.

(alig várom már az első vitákat hogy mi off meg mi nem :D )

Nem, ha megjelölik. Én is láttam, hogy sok témában 5-10 HSz óta csak off megy, de jelölve. Azért nem szólunk.

Ha úgy offol, hogy nem jelöli, akkor kell szólni a szokásos beleírós-dobozos vagy PM-es módszerrel...

Vissza
Top Alul