Torrent

Maga a torrentezés nem warez dolog, mivel nemcsak jogvédett tartalmakat lehet így letölteni (én például a Linux-ot uTorrent-el töltöttem le ami teljesen legális).

vagy például open office küllömböző játék és film trailer-ek mindenféle javítás......

És minden olyan dolgot is ami bőven illegal.
És azért nehéz elhinni és nem is hiszem hogy csak legális cuccokat tölt az le aki torrent oldalon van.

Murder3 nem érted? A torrent protokoll nem illegális, az csak egy módja az adatcserének. Ezen kívül olyan oldalakról beszélgetünk, ahol vannak mindenféle cuccok: legális és illegális is. Volt itt szó bármi illegálisról?

Az nCore-ra való bejutáshoz csak annyit, hogy:

nCore hír: 2008-09-04 - Account trade":sskjfjgb mondta:
Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, hogy az oldalra az accountok pénzért történő árusítása (továbbra is) tilos. Aki ilyet árul, és megtaláljuk (mert megtaláljuk), annak a hozzáférését természetesen azonnal töröljük, amennyiben seedszervere van annak az IP-je is tiltásra kerül.

Itt hívnánk fel továbbá azon felhasználók figyelmét is, akik valakitől pénzért vásároltak accountot/meghívót, hogy ez is tiltott dolog, és ha megtaláljuk az árusítót az _összes_ meghívottját töröljük. Ne vegyetek senkitől, mert Ti is rosszul jártok.

Természetesen a fenti eljárás vonatkozik a csalással próbálkozó felhasználókra is.

Szóval óvatosan...

Torrent oldalon minden legális(még akkor is ha nem isfogatlan ) és ha letöltesz valamit magán használatra az NEM büntetendő. Ha az lenne a fél országot beszárnájuk viszont ha kereskedsz a torikkal akkor szivacs fogatlan fogatlan fogatlan fogatlan

Ha jogvédett tartalmak megszerezésére használod a torrentet, az illegális, mert letöltés közben automatikusan vissza is osztod. Jogvédett adat letöltésre való felkínálása pedig bűncselekmény, mert terjesztésnek minősül. És igen, ha a joggyakorlat olyan lenne, a fél országot be lehetne zárni.

Igy van ez is igaz :D fogatlan. Hallottál az udp-letöltésről torrenteknél Vagy annyira nem szoktál töltögetni?(Hispan)

udp egy olyan titkositott letöltés amit a szolgáltató(upc stb.) nem lát. Mivel hogy nem látja az ip cim után letöltöt,t cuccokat igy nem tud leszabályozni, az az nagyából amit aláirsz a szerzödésbe letöltés feltöltést 90 % el tudod érni. 8) :wink:
Ui: eddig egy torrent honlapon van ilyen lehetőség.de még béta verzióba

De ha torrent oldalakról beszélünk az már illegális mert azok nem legális oldalak.

Plussz ha vaalim jogvédett dolgot töltesz le az csak 1 dolog hogy másnak is vissza osztod a másik az hogy nem fizetsz érte pénz magyarán ellopod.

Murder3: egy torrent oldal mitől illegális? Most nem oltani akarlak, de neked fogalmad sincs arról, hogy működik ez, nem? :D Pont az a lényeg, hogy az oldalakon/trackereken SEMMI illegális nincsen, az csak létrehozza a kapcsolatot a felhasználók között, akiknél a tartalmak valójában vannak.
Megint technikai kérdés, hogy miközben töltöd, már vissza is osztod. Ez a protokoll így működik! Itt nem válik el a kettő. Éppen ezért itt már a töltögetés is többnyire bűncselekmény.

rascal: valami rémlik, öcsém mesélt ilyesmit. Én eddig is erőltettem a titkosítást, sőt csak bejövő titkosított kapcsolatot engedek, így a szolgáltató nem látja, mit töltök (ez persze nem az a titkosítás, amit Te mondasz...).
Azt halkan teszem hozzá, hogy a UPC-nél most 300GB a korlát havonta és 3 hónapos bontásban számolják, vagyis bármely 3 egymást követő hónapban kell átlag havi 300 gigának lenni, így ha januárban 450-et töltök de februárban csak 150-et, márciusban meg 300-at, még akkor is jó vagyok... (fel- és letöltés együtt számít)

hispan":bebsckb7 mondta:
Murder3:
rascal: .. (fel- és letöltés együtt számít)
Én úgy halottam hogy negyed év alatt 250 gb(nem tudtam hogy a seed is számit ez uj) és utána rálépnek az ember vérszivására(torrent) mert mért nem ad vért (huf)(adó.stb)hiszen nekik ebből nincs nyereség (p2p)ráadásul a szolgáltatót is figyelik és ha túlságosan elősegit(seed lich) gyorsaságot, akkor rászólnak hogy ne 1-re ne mert akkor ti is rába.tok ezért mit csinál a szolgáltató vissza vesz a seb. és igy minenki jól jár elvileg lol2 .(saját vélemény)

Murder3: T tuti hogy 1-törvénytisztelő állampolgár vagy mert van interneted és még nem csináltál semmi illegálisat nem töltöttél soha semmit mindenért fizettél (de rendesen :P ) és az államnak is adóztál rendesen.(vagy még nem dolgozol?)

Istenem de nyilvánvaló ha valaik 1 torrrent oldalon be van regelve ne mondja má hogy csakis legális dolgokat tölt le.
Például aki üzemelteti simán bűnt követ el mert rajta keresztül jutnak a felhsználók hozzá az illegális tartalomhoz.

Még nem dolgozok elég nekem a suli is #B

Ez léynegében teljesen illegális csak elég nehéz lebuktatni sőt szinte lehetetlen a felhasználókat.
Mert ha tudnának konkrét dolgokat tenni ellene akkor már rég nem lenne torrent csak nicsnrá megoldás.

Most képzeljétek el lenne 1 annyira tudatlan ember aki 1 fizetős ftp-ről leszedne valami játékot és mivel fizetett érte azt hinné teljesen legális dolgot csinált :D

Én a torrent oldalakról csak kizárólag magáncélra és kizárólag legális dolgokat töltök le . Ha elolvasom a torrent nevét és nem találom legálisnak nem töltöm le. Törvénytisztelő állampolgár vagyok :oops:

ha letöltessz valammi játékot..... akkor az 24-óráig tárolhatod a gépeden utána szabálysértést követsz el szal hivatalosan törölni kéne :wink:

Átirom a dátumot azt bekaphatják mire bejutnának mindent megoldanék :D De mivel nálam ilyen dolog nincs ezért nem félek :D

rascal":22yqiscb mondta:
Én úgy halottam hogy negyed év alatt 250 gb(nem tudtam hogy a seed is számit ez uj) és utána rálépnek az ember vérszivására(torrent) mert mért nem ad vért (huf)(adó.stb)hiszen nekik ebből nincs nyereség (p2p)ráadásul a szolgáltatót is figyelik és ha túlságosan elősegit(seed lich) gyorsaságot, akkor rászólnak hogy ne 1-re ne mert akkor ti is rába.tok ezért mit csinál a szolgáltató vissza vesz a seb. és igy minenki jól jár elvileg lol2 .(saját vélemény)[...]

Úgy van, ahogy mondtam. Lehet hogy lassabb csomagoknál neked van igazad, de egy 20/3 MB/s-es netnél vicces lenne a 250GB negyed évre :) 1 hónap alatt szokott akkora forgalmam lenni...

Murder3":22yqiscb mondta:
Például aki üzemelteti simán bűnt követ el mert rajta keresztül jutnak a felhsználók hozzá az illegális tartalomhoz.

Aki üzemelteti, törvényi értelemben nem követ el bűnt! Vagdalkozhatsz a fogalmakkal csak nincs értelme, mert a levegőbe beszélsz... Valami vagy törvényellenes, vagy nem.

rascal":22yqiscb mondta:
Átirom a dátumot azt bekaphatják mire bejutnának mindent megoldanék De mivel nálam ilyen dolog nincs ezért nem félek

Időd sem lenne, hogy bármihez hozzáfogj :) Ha egyszer kopogtatnak nálad, utána visznek mindent, minden adathordozót, még a telefonokat is. A formázott HDD-kről 5 percig tart visszahozni a tartalmat... Már ha egyáltalán lenne időd formázni...

1-hónap 250 gb az nem semmi nekem gyengúsz netem van ezekszerint upc-s vagy te is. Akkor nem tudom talán az megoldás lenne hogy szétverem a vinyot vagy bedobom a tüzbe? Ja nem jó mert panel patkány vagyok :D

akkor úgytűnik hogy hispan te is sok mindent szoktál leszedni :wink:

Vissza
Top Alul