The Day the Earth Stood Still (2008)

hispan

New Member
Csatlakozás
2006.06.23.
Üzenetek
13,102
Reakció pontszám
0
Hely
Budapest
Webhely
hispan.hu
Amikor megállt a Föld

Port.hu: http://port.hu/amikor_megallt_a_fol.../fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=91103

Klaatu (Keanu Reeves) meg akarja menteni a Földet. Hatalmas űrhajója a Central Parkban landol, onnan közli tervét az ijedt és meghökkent világgal: kiirt mindent, hogy azután újra benépesítse bolygónkat a most élő fajok klónjaival - kivéve az embereket, akik felelősek világuk egyre romló állapotáért, veszélyesek, és ezért nincs helyük az újraformált természetben. Az idegen robotjai meg is kezdik a teljes nagytakarítást: New York egyre újabb részei vállnak semmivé. Sem katonák, sem tudósok nem képesek megállítani a jó szándékú pusztítást. Egyvalaki azonban mégis a jövevény közelébe férkőzik. Ő az emberiség utolsó esélye.

Szerintem... nem igaz az, hogy nem lehet jó scifit csinálni, mindenki emlékszik még a 2007-es Napfényre, ami 10/10 minden tekintetben (talán csak a zene volt gyengécske). Ettől függetlenül ez a film sz@r. Először is a történet egy hülyeség, ez eleve zavarja azt, aki meg is akarja érteni, emellett pedig a megvalósítás sem lett a legjobb... A képi világ komor, az effektek szépek de nem túl ütősek, a vágás botrányosan rossz... Ott ül az ember 2 órát és észre sem veszi, hogy történt valami... AZ utóbbi időben amúgy is az az alméletem, hogy a jó film egyik legfontosabb ismérve a jó vágás... hát ezt most 100%-ban igazolódni látom. Zene 0, színészi játék 0, történet, meg mint mondtam, nem is konzisztens, nem is érzi az ember, hogy globális emellett meg kicsit unalmas is.

maximum 2/10...

daytheearthstoodstillposter.jpg

igen, aki meg akarja érteni az hülyén néz, amíg a végére nem érnek s konstatálja azt, hogy baszod ennek mi volt a lényege?! Semmi mer' hülye amerikai majmok írták :lol: na presze ez nem indoklás de most megteszi :wink:

Itt leledzik az SG.hu kritika is, bővebben megfogalmazva, amit gondolok. Teljesen egyetértek.

http://www.sg.hu/cikkek/64506/amikor_megallt_a_fold

Amúgy azért vagyok ennyire kiakadva ezen a filmen, mert egyrészt én szívemen viselem ennek a műfalnak a sorsát, másfelől igenis lehet jó scifit rendezni ma is (lásd Napfény - az egekig magasztaltam már nem egyszer, de abban aztán tényleg semmi kivetnivalót nem találok).

Bocs de a film sikertelensége nem feltétlen arra vezethető vissza hogy "hülye amerikai majmok írták"

http://www.imdb.com/title/tt0043456/

Ez az eredeti változata a filmnek, ami állítólag marha jó (top 250-ből a 206.-ik) inkább a a szokásos "az új meg sem közelíti az eredetit" tipikus esete.

de az igaz hogy egy haliwoody alkotástól sokat én már nem várok mert túl sablonos.

Én nem mondtam, hogy nem arról van szó, hogy nem közelíti meg az eredetit, mert ez is biztos igaz (ahogy igaz volt a Világok harcára is). Itt maga a film a probléma, nem az ötlet, bár az is vicces mai szemmel, sőt egyenesen MUHAHAH, de mindegy... Ennek így se füle, se farka nem volt... Kidobott pénz volt megnézni...

Vissza
Top Alul