Társalgó II. [aktív]

El tudtál-e helyezkedni a tanult szakmádban?

• Igen, most is abban dolgozok

Szavazat: 0 0.0%
  • Régebben igen, de már váltanom kellett

• Nem

• Még tanulok

• Nincsen szakmám

• Összes szavazó
    0
  • Szavazás lezárva .
"Bár a Gangesz erősen szennyezett, a hinduk mégis azt tartják róla, hogy a Föld legszentebb vize, amelynek akár egyetlen cseppje is képes a hívő zarándokok lelkét földi bűneiktől megtisztítani, és így haláluk után megszabadulnak az örökös újjászületés gyötrelmétől. A hinduk szemében a Gangesz testesíti meg Gangát, a megtisztulás istennőjét. A folyó eredetileg a mennyben folyt, míg Bhagíratha király le nem hozta a földre, hogy megtisztítsa ősei hamvait. Az "istennőfolyó", hogy zuhanásának ereje ne seperje el a Föld lakóit, először Siva isten fejére hullott, s végigcsorgott bozontos fürtjein. Minden évben tömérdek zarándok, köztük sok beteg és haldokló, tesz zarándokutat Gangeszig abban a reményben, hogy ha isznak a vizéből és megmerítkeznek benne, megszabadulnak bűneiktől. A folyó lelket tisztító hatásába vetett hit vizének hűsítő erejéből fakad. Számos hindu szokás alapul azon a meggyőződésen, hogy az erő azonos a hővel, és ha az erő gonosz, vízzel lehűtve hatását veszti. Hisznek abban is, hogy ha a partján hamvasztják el testüket és hamvaikat a vizébe szórják, nem kell többé újjászületniük, lelkük végre a Paradicsomba, vagyis a nirvánába juthat." Wikipédia

Na ezért nem hiszek én az istenségekben meg hasonlókban :D

Nekem is hasondló a meggyőződésem, bár én még a görög mitológiában még látok is fantáziát, persze nem komolyan hinni benne, de el lehet olvasgatni.Sokkal közvetlenebb, mint a mai "kimosakodott" vallások, lásd Vénusz eredete.Zeusz feldarabolja az apjt, Kronoszt, és a pöcsét bedobja a tengerbe, és lám előjön a habokból Vénusz a szépség és a szerelem istennője.Bár eléggé leegyszerűsítettem, de ehhez hasonlót hol olvasol a bibliában?

káin és ábel....mózes esete a vörös tengerrel :D

@Domesz (üzenőfalon és Asszoc. II-ben írt dolgokhoz) Felesleges itt nagyon nyomozgatni, túl egyértelmű a szituáció. Elkezdtük piszkálni mert többeket idegesített, erre nyitott egy másik accountot és folytatta ugyanott. Az más kérdés hogy falból írogat a régivel, meg hogy még társalog is magával, ezt inkább nem kommentálom...

De tegyünk úgy mintha nem lenne egyértelmű:
-furcsa hogy mind a két felhasználó majd napi rendszerességgel váltogatja a Stalkeres avatarjait
-furcsa hogy ugyanabban a stílusban és csak ugyanabba a topicocba írnak
-furcsa hogy Waldar pont azután jött hogy Zinire többen is rászóltak
...

Waldar":10ymrm1p mondta:
-Figyely,mivel 1 társam majdnem meghalt,és 2 ő majdnem végzetes sérülést ért el,még 1 ilyen becsapásnál,töltényt használok...
Majd oda rugtam a székéhez,fegyverért nyúlna de pofán rugom és újra elkezdem:
-Itt mindenki téged hazugnak tart,Ha lázadni készülök úgyis mehetsz Banditának,de ha merészelsz 1 rosszat is cselekedni 1 Katonával is....
A középső és mutatóújjam össze zárva a Nyakamon - suhintással jeleztem neki hogy elvágom a torkát,bementünk a barakkba a fiúkkal,bezártuk az ajtót,elmeséltem nekik a történteket,az Aggropomban is,meg a mostanit is,majd köptem 1 et,és bekapcsoltam Laptopomat...

Zini":10ymrm1p mondta:
-Figyeljenek,itt van 1 Busz megálló nem messze inen,ha megvizsgálják nekem,hálás leszek maguknak,és átnyújtott 1 Veles nevü detektor Prototipusát
-Ez csak Prototipus,kimutatja a Relikviák helyét,másik 2 társa Bear el,az utolsó 2 meg a leg1szerübbel fogja megcsinálni a vizsgálatokat,megnézzük mi a hatása
-Oké,mikor kezdünk?
-Ha lehet máris,na indulás!
Kimentem,szóltam 2 társamnak és a másik újdonsűlt 2 nek,szét osztottuk a detektorokat,és elindultunk,1 érdekes csővezetéken átt mentünk,mikor észre veszünk 1 Zoombit már 2,úristen már 5 en vannak,elővesszük fegyverünket lőni kezdjük őket,1 ikük az nem hal meg,de erősen sajog a fejem,lelőjük azt is,majd 1 érdekes eltorzúlt fejü mutáns képét látom az elmémben,fejem fogni kezdem,letérdelek,majd megláttok 1 pasast a mutáns mellet aki lelövi azt,bemutatkozunk,
-Gonta vagyok és te?
-Én.....
BÁrki lehet ez az ember ha akarja de ha senki se akkor ez is NPC lessz
Waldar jó lessz kezdésként ^^

Waldar":10ymrm1p mondta:
Köszike a dicséreteket ^^

Pr0D1G7 Holmes és hűséges segédje, Dr. Domesz Watson! :D:D

De Tibi Bácsi elintézte! :D

Egyébként nekem ez a Zini gyerek egy régi "ismerősre" emlékeztet.

Aztán még engem kérdeztek sokan az elején nem az a "G" betűs illető vagyok-e...

vic":10dxkjfm mondta:
hát engem is emlékeztet egy régi "g" betűs ismerős re :D

szerintem ua-ra az emberre gondolunk :) Az volt a legvicesebb , hogy az avatarja is olyan mint , kimondom Gabber-nak , mer nekem fennvolt steam-en és az avatar megegyezett.

engem is Gaberra emlékeztet, és nekem egyszer mondta Gabber hogy csinált egy másik profilt, és ugyanúgy olvas mindent csak nem ír...Lehet eddig bírta?! :D

Lehet h kuncsaftokra vadászik akiknek rossz a gépe és megjavítja :D :P.

Utánaolvastam gabber sok kommentjének, szerintem semmi köze zinihez, más stílusúak az írásai.

Csak azt nem értem Ziniként miért nem tudott hasonlóakat írni mint Waldar. Mert úgy egész értelmeseket írt ( a falba meg mit tom én hova verős jelenetig). Nem lett volna vele senkinek se baja.

Vissza
Top Alul