Társalgó II. [aktív]

El tudtál-e helyezkedni a tanult szakmádban?

• Igen, most is abban dolgozok

Szavazat: 0 0.0%
  • Régebben igen, de már váltanom kellett

• Nem

• Még tanulok

• Nincsen szakmám

• Összes szavazó
    0
  • Szavazás lezárva .
Na,most szerintem lehet műileg is egy kutyót terméketlenné tenni,ami sokkal humánusabb megoldás,a kutyi tovább fog élni,és szelídebb lesz.

Putiteng!
Tudod,egyszer gyerekként-akkor még nem volt se internet,se egész hetes tv-adások csatornával- hallottam egy japán eredetű mesejátékot a rádióban,amiben volt egy betétdal,miszerint: "Mindennek ára van máma,ingyen nem fekhetsz le ágyba. Ingyen nem lakhatsz jól, fizess vagy megdolgozz!"
És ez a múlt érában volt,úgy a hetvenes évek közepén valamikor....Amikor én voltam gyerek,bizony... Tudom,nem szép dolog,de sajnos ez a világ így működik,ha tetszik,ha nem. Ezt persze te is tudod,meg tapasztalod is,gondolom.

Money makes the world go around. The world go around. :twisted:

Morzsi:

Igaz, igaz. Viszont az is igaz, hogy ezt a gazdasági válságot is szépen felfúlják. Eddig én csak azt tapasztaltam, hogy a kedvenc csipszem 5 dinárral többe kerül. :lol:

Itt nálunk, Szerbiában, eddig se volt munka, aztán se lesz. A politikus urak, csak vakarják a s...üket.
Az egyik háborúzik, a másik meg pofázik. :D (Ez még rímelt is)

Apámnak villanyszerelői diplomája van, egy farmon dolgozik, anyámnak meg varrónői, ő pedig egy dohánygyárban. Máskor feketén (hogy máshogy :P) pék volt 5 évig, csak nem fizettek, és végül 77 ezer dinár tartozásuk volt, (kb. 272 ezer forint) ami az itteni átlagfizetéshez (17 ezer dinár) nagyon sok.
Már közepiskolai végzetséggel sem lehet már munkát találni.

De én attól még 4 éves szakközépiskolára megyek, mert azután birok menni főiskolára, történelem szakra...

már bocs de középiskolai végzetséggel is kitörölheted , manapság ha nincs diplomád nem vagy ember . Adósság én mindig azt mondtam és fogom mondani amit nem birunk megvenni azt nem kell megvenni , gyüjtögetni kell egy kis ideig és meglesz az az akármi .

Jim, szerintem azért Szerbiában kicsit másabb a helyzet mint itt Mo-n, ottan volt egy gazdasági összeomlás meg előtte egy 1991-től 1995-ig tartó háború is. Itt már jó pár éve kevésnek számít a középiskolai végzettség.

jó a diploma az nem minden ha jó szakmád van azzal is lehet jól keresni leht h nem Mo-n de Németosrzágban pl cnc-st sok helyen kersnek

Hát igen, miután Tito meghalt, volt itt minden.

Apámat is majdnem elvitték katonának, csak bujdosott.

Háború is volt, aztán a NATO-tól is kaptunk a nyakunkba, még a mái napig sem ált helyre a gazdaság. Utálom ezt a helyet, amint lehet húzok innen a francba! Kevés pénz, az oktatás szinvonaláról már ne is beszéljünk. Mondok pár jó példát!
Van nekem egy szerb tanárnőm, aki horvátországi, szerbiában lakik, magyarul alig beszél, és egy magyar osztálynak tanít szerbet, ami közben horvát nyelv... Most ebből nem tudom, hogy mit értetetek meg, mert elég bonyolult.
Aztán ott van neki a férje, az plébános. Tanít az iskolában, bár megjegyzem, senki sem kiváncsi rá. Akkor, még ott van a miséken is, ott szedik szépen a pénzt, nem is csoda, hogy 5 kompijuk van.
A kémia tanárom is egy vicces csóka. Az egy igazi pedofil! Mindig a lányokat hívja ki a táblához, aztán meg nézi a .... Tanítani nem tud, összevissza beszél minden hülyeséget, az anyagot a könyvből másolja.
Rajztanárunk minden évben más.
A magyartanárnőnk egy igazi majom. Azt is utálom. Mindent ugat, hogy ez már ötödikben meg kellet volna tanulnunk, csak azt mindig elfelejti, hogy ötödikben nem ő tanított.
A történelem tanárunk egy legenda! Talán ő az egyetlen normális ember az egész iskolában! Ő lesz a bérmakeresztapám. :D
A műszaki tanárunk elég benga. Az is jó ember, bár néha összevissza ordibál az órán. :)

Nagyjából ennyi! Ilyen a szerbiai oktatás!

Jim67":25y8o5mr mondta:
már bocs de középiskolai végzetséggel is kitörölheted , manapság ha nincs diplomád nem vagy ember . Adósság én mindig azt mondtam és fogom mondani amit nem birunk megvenni azt nem kell megvenni , gyüjtögetni kell egy kis ideig és meglesz az az akármi .

erre csak azt irnam, h edesanyamnak 3 diplomaja van es 94 ezret keresett orvoskent. es nem tudott jobb munkat talalni mert nem erdekelt senkit. problemas gyerekekkel foglalkozott

Putiteng!
Emlékszem arra az évre,arra a tavaszra. Tudod,ugye melyik tavasz volt az? Az éjszaka elhozta a borzalmat Szerbia egére. A halál megbillentette szárnyait ,és átfúrta a felhőket,de a helyzetjelzők fényeit nem láttuk,csak a dübörgésük jutott el a fülünkhöz...Tudtam,sejtettem,hogy milyen markeren repülnek,de még a csíkjaikat sem lehetett látni,biztos valami speciális anyagot tettek a kerozinba,hogy így se lehessen őket felderíteni a csillagok közt.
Akkor késő este bemondták,hogy Magyarországon is elindult a mozgósítás,majd éjjel fél tizenkettőkor visszavonta a retekklub ,vagy a csigatévé a sok baromságot,én meg fellélegezhettem. Én igen. Nekem szerencsém volt, nem úgy,mint édesapádnak,akinek ,mint mondottad,bujdosnia,rettegnie kellett. Remélem,a te életed már nem így alakul,hanem sokkal jobban.

Apámnak, a polgárháború idején kellet bujkálnia. A nagyszüleim mesélték, hogy sokszor jöttek a szerb tisztek, hogy hol van a Tibor, mert szépen visszük le Belgrádba, kapja a felszerelést, és irány a horvát front.
Polgárháború ment nagyban, akkor én még nem éltem, viszont mikor a NATO bombázott, arra emlékszem. Sokszor csak este volt áram, és nem birtam aludni, mert zúgtak a repülök fölöttünk, meg a riadó is nagyba ment. Szerencsére, mivel falusi vagyok, minket nem bombáztak, hanem Újvidéket, Belgrádot, meg még nem tudom hova mentek bombázni.

Rohadt egy ország ez. 2003-ban Zoran Đinđić-et lelőtték (Isten nyugasztalja), és csak most, a napokban itélték el jogerősen a vádlottakat. Ebben az országban mindent szabad, büntetlenül.

Egyesek, pedig a történelemmel sincsenek tisztában. Olyanokat írkálnak Szabadkán a falakra, hogy Vajdaság a szerbeké, a magyarok meg menjenek vissza, ahhonan jöttek. Ilyenkor lenne kedvem odaírni mellé, hogy ismételd át a történelmet ba..marcú. Rohadt ország ez, én mondom.

na ja asszem tavaly elkaptak valami háborús bűnöst karagics vagy ki a fene volt ő és őt is asszem a népirtás miatt körözték asszem még egy bűnöst keresnek de szerintem azt ha 10 éven belül elkapják akkor az már csoda lesz most nézem Boszniában 97000 ember halt és nagyja népirtás miatt http://hu.wikipedia.org/wiki/Boszniai_h%C3%A1bor%C3%BA szégyen

nekem valami egyből feltünt , mi az hogy osztrák és neonácik , nembaj azt a szót töröltem belőle , viszont a zászlót nem tudtam kicserélni , no nembaj :D

Ja, Karadzsics. Olyanokat is mondtak, hogy állítólag kijárt Crvena Zvezda (Szerb focicsapat, 1x megnyerték a BEK-et) meccseire, meg az olaszokhoz, Inter meccsekre.
No Comment! :P

Vissza
Top Alul